Kötü alıskanlık

benim eski nisanlim da bu iddia illetinden perisan etti bizi telefonunu satip oynardi tefeciden bile borclandi ben de salak gibi birikmis altinlarimi satip borclarini kapadim kopek gibi seviyordum aynen dediginiz gibi sarilsak hersey gecer seviyoruz diyodum ne paralar kaybetti ne yalanlar soyledi bagimlilik bu ve gercekten insanin hayati mahvoluyor biraktirmak icin gozunu korkutun bence bi sure ayri kalin surunsun eger gercekten birakamazsa da sizin de imkanlariniz iyiymis boyle bir hayati yasamak zorunda degilsiniz en kotusu belirsizlik icine coguk dunyaya getirmek

Zavallı? Sana fazla bile? Dilerim yaşadıklarımı yaşamayın.
Kocisimli yorumunuzu okuyup bir anlik gafletle yazdim kusura bakmayin sozlerimi geri aliyorum ama kan parasi igrencligi konusunda kararim ayni bir can gidiyorsa dunyadan bunun bedeli olmali ama para mal mülk degil çok gecmis olsun dilerim en kisa surede hanenizde huzuru bulursunuz

Yasadiklarina üzüldüm. Kaza bu inan kazayla insan ölüyor. Iddia keyfi olunca ve kazancin boşa gidince pskolojik olarak yıpranıyorsun. 14 yil kolay degil binbir emek var yuvanda. Ben iddia disinda kötü bir şey göremedim. Tek korkum sen herseye ragmen ödersen de bu adam bu aliskanligina devam ederse o zaman ah keske der misin?

Mide bulandırıcı gerçekten. Neresinden baksam elimde kalıyor. Katil olması mı, yoksa kan parası verip ceza almadan öylece sıyrılmayı vicdanına yedirmesi mi... şöyle bir haberi gazetede okuduğumda adalet sistemine lanet okuyorum, taraflara da. Şu ülkede insan hayatının hiç mi kıymeti yok kardeşim? Öldür 2 kişiyi sonra parasını ver kurtul ohh ne hoş nerde bu savcı, nasıl kabul ediyor böyle bir şeyi? Ölen kişilerin hakkını kim savunuyor?

???
Adam katil?
Şu adama da iyi yazmayın Allah rızası için. Aldattı ama özünde iyi, dövdü ama özünde iyi vbyi bir noktaya kadar kabul edebilirim ama bunun hiçbir oluru yok.

Ne yaparsınız pek empati kuramadım. Ben göz göre göre 2 kişinin katili olmuş biriyle evlenemezdim içim almazdı. Böyle bir insanla evli olmaya Allahtan korkarım kuldan utanırım.
Canım cherry bilirsin genelde hep beğenirim yorumlarını, ancak ilk defa burada hak veremedim sanki 😕

Yani trafik kazası bu, herkesin başına gelebilir Allah korusun, direkt katil demek biraz ağır olmuş bence canım.. biliyorum kötü niyetle demedin, çünkü biliyorum insanlığı ve iyi niyeti fazlaca olan birisin sen, üzüldüğün için bu şekilde söylediğini düşünüyorum ama adam kaza yapmış, bilerek çarpmamış... yayalar suçlu bulunmuş zaten...

bir diğer konuda da bence vefat edenlerin aileleri korkunç insanlar, resmen ne koparırsak kar diye para talep etmişler, işi fırsata çevirmişler, iğrenç... o yüzden ev alma konusunda falan da bence karşı taraf suçlu ve iğrenç, çünkü düşünsene senin eşin beraat edecek ve bunun için para talep ediliyor, sen de denkleştirmek için elinden geleni yaparsın değil mi?

ha beyefendi maktüllerin ailelerine kendisi para teklif etseydi, o bambaşka bir şey olurdu, kabul edilemezdi... ama bence durum bundan farklı 😊

Dilerim hiç kimse yaşamaz ama bazen çok büyük konuşuluyor burada. Yarın trafiğe çıktığınızda başınıza ne geleceği hiç belli olmaz. Ortada bir kaza var o yüzden direkt olarak katil olarak damgalamak çok yanlış.

Ayrıca konu sahibi karşı tarafın tehdit ettiğini de söylemiş. Buna benzer bir olay bizim de başımıza geldiği için inanırım. Babam alt yapı ile uğraşıyor. Bundan yaklaşık 10 sene önce bir kapağı ertesi gün tamamlamak üzere yarım bırakıyorlar sanırım. Ben çok küçüktüm aklıma gelmiyor detayları şimdi. Etrafına da uyarı işaretleri asılıyor ama çocuklardan birinin gece vakti oynarken parmağı kopuyor. Kapağın deliklerinden birine sıkışmıştı hatırladığım kadarıyla. Tabii olay davalık falan oldu ama iş yarım bırakılsa bile gereken uyarı işaretleri asıldığı için babam suçsuz bulunmuştu. Doğunun bir ilinde geçiyor olay bu arada. Neyse çocuğun ailesi de aşiret gibi bir şeymiş. Babamı tehdit etmişlerdi baya. Biz de sizin küçük çocuğunuzun parmağını koparacağız, yanınıza bırakmayız gibisinden. O zamanlar durumumuz çok iyiydi ve 10 yıl öncesinin parasıyla 50 bin lira verdi babam adamlara. Dediklerini yapma ihtimalleri yüksekti ve göze alamadı haliyle.

Öyle hukuk kurallarını herkesin tanıdığı bir ülke değil burası maalesef. Devlet seni suçsuz buldu, o zaman ben de susup oturayım demiyor insanlar. Gerçekten de karşılık olarak ya canını ya paranı istiyorlar. İnsanın kaybettiği yakınına değer biçmesinden de korkunç bir şey gelmiyor aklıma ama yaşanıyor bunlar. Ayrıca sizin de aileniz tehdit edilse, siz de o parayı verirdiniz.

Normalde okuyup geçerdim üye bile oldum sırf bu konuya yazabilmek için. Arkadaşlar iyi misiniz? Neyin kafasını yaşıyorsunuz siz? Ne kullanıyorsunuz? Kaza bu adı üstünde kaza! İddia konusunda gram konuşmuyorum,hiçbir şey demiyorum hatta ama kaza olmuş nasıl kaza yapan bı insana sanki bilerek bı can almış gibi katil damgasını vurabilirsiniz? Gerçekten her şeyden önce biraz empati ya. Biraz.

İnsanlar şu mübarek ayda nasıl bu kadar pervasızca büyük büyük laflar ediyor anlayamıyorum. . Düşmez kalkmaz bir Allah arkadaşlar sakin olun, yavaş olun ya hu. KAAATİİİİLLLL falan diye yırtınmak ne ilginç.
Benim de bir tanıdığım şehirler arası yolda kaza yaptı gencecik bir çocuk vefat etti. Ailesi kan parası karşılığında şikayetçi olmadı. Ama zaten olsalar bile ne kadar yatabilirdi hapiste..sonuçta bilerek yapmadı kusurlu taraf vefat eden çocuktu.. Ama haklı da olsak bir can gitmişse, ailesi için hepimiz bir şeyler yapmak isteriz.. Karşı taraf istemiyoruz der acısını yaşarsa yaşar, yok ben para istiyorum derse de bizim yapabileceğimiz tek şey gönüllerini yapmak olur vicdanen..

Ürperdm katiiiiil nidalarınıza. TÖVBE YAA..

O kadar boş yorum okudum ki.
Evet bir kaza olmuş, adı üstünde 'kaza' kimse bile isteye yaptı izlenimi vermesin. Bizim de başımızdan geçti. Dedem trafik kazasında öldü. Suçlu da oydu. Adam mahkeme sonuçlanana kadar yattı ve çıktı. Ailem de hâlâ tazminat peşinde. Kimse kusura bakmasın olay paraya dönünce kimse öleni kalanı düşünmüyor. Bir kaza sonucu adamı bu şekilde soyutlaştırmayın. Aynı şekilde yarın iki gün sonra sizlerde olabilirsiniz...
Ha bu demek değil ki eşiniz çok masum, Bende tedavi görmesi taraftarıyım. Hem bağımlılığı hemde olaylardan bozulan psikolojisini düzeltmesi gerekiyor. Boşa para ödüyorum lafı da ayrı bir saçmalık. Karşınızda ki eşiniz sıradan bir insan değil. Yerken iyi de, öderken mi kötü? Sonuçta borçlandığı parayı adam tek başına yemedi sanıyorum... Ama siz en iyisi düşünün fevri kararlar vermeyin. Hayatta herkes hata yapabilir, bu hatadan dönmek de daha çok batmakta sizin elinizde. Hayat sizin hayatınız..

Arkadaşlar gerçekten olayın detayını bilmeden yaşanan kazayı yapan kişiye katil demeniz çok ağır bir ifade.hani deseydiki alkollü kullandı aracı ama öyle değil.hic bilmiyorsunuz, Allah kimseye yaşatmasın.okadar ağır bir travma ki kazayı yapan kişi için.keske eşiniz psikolojik destek alsaydı konu sahibi.aslinda hicbirsey için geç kalmadınız size tavsiyem eşinizin iyi bir psikiyatri uzmanı tarafından psikoterapi alması yönünde olucak.belkide oyun bağımlılığı kazadan sonra gelişti.yani yaşadığı travma neticesinde kötü alışkanlık gibi.baktiniz terapiyi kabul etmiyor veya hiç düzelme olmuyorsa bu böyle gitmez.ozamn evliliğini sorgulamaya ve bununla ilgili adım atmaya başlarsın.

Trafik kazalarıyla ilgili yazmak, peşin hüküm verip insanı katil ilan etmek çok kolay ama , bu işlerin içinde olan biri olarak herkese ; aman büyük konuşmayın, demek istiyorum.
Bir insanın taksirle adam öldürmesi anlik bir şey. Gerçekten bir anda katil olabiliyorsun,aynı şekilde bir anda bir araba senin yaşamını sonlandırabiliyor 🥺
Ama suç her zaman araç sahibinde olmuyor...ben de kaza videolari izliyorum iş gereği. mesela yaralanan bir çocuk var, köpek çocuğu korkutuyor, çocuk can havliyle yola atlıyor ve ilk arabanin altında kalıyor.
Şimdi burada arabanın ne suçu var? Bu şoför siz de olabilirsiniz. Bir başka kazada şehirler arası yolda öndeki araba (sebebini bilmiyorum belki arıza belki acemi sürücü) bir anda duruyor. Arkadaki de durduğunu anlayana kadar çarpıyor, zincirleme kaza oluyor, kolu bacağı kırılanlar oluyor... Bir başka olayda yaya , trafik ışıklarina gitmeye useniyor, hiphizli akan yolda karşıdan karşıya geçmeye çalışıyor , bir arabanın altında kalıyor, bir baska olayda trafiği yoğun bir mahallede aile küçük çocuğu (2) büyük çocuğa (6) emanet ediyor, çocuk aniden yola cikiyor, cocukcagiz o kadar küçük ki ezen adam farketmiyor bile bir çocuk ezmis olabileceğini :KK43:
Yani bu sekilde tonla kaza yaşanıyor her gün, carpanin gerçekten elinden bir şey gelmeyeceği durumlar olabiliyor.
Bazen de öngöremedigin bir durum oluyor, sen kusurlu oluyorsun. Bir arkadasimin babası,sabah işe giderken arabayı çalıştırıyor. Nasıl olduysa da arkasında küçük bir çocuk varmış o sırada. Geri geri giderken çocuğu ezip öldürüyor. Çocuk da aynı apartmandan komşularının çocuğu:KK43: adam hapsi boyladi, arkadaşım falan okulu bırakıp çalışmaya başladı...adam çıktı mi bilmiyorum ama epey bir hapis cezası almıştı... Yani, büyük konuşmaya gelmeyecek bir konu. Trafikte her şey olabilir. bir anda siz de , kocaniz da, babanız da bir insanın hayatına istemeden son verebilirsiniz. Bugün başınıza gelmemiş olması yarın da gelmeyecek anlamına gelmiyor. Bazı kazalar araç sürücüsü çok dikkatli biri olsa da yaşanabiliyor...
...
Konuya gelince, adam iddiadan para kazanıp kredisini odeyince, annesine ev alınca , refaha erince iddaayi destekliyorsunuz, ama zarar edip sizi mağdur halde bırakınca iddaaya suç buluyorsunuz gibi geldi. Biraz 'bile bile lades' olmuş yani. Bu 40 bin lira nasıl ödenecek? Adam ciğerini falan mı satacak yoksa siz mi ödeyeceksiniz? Bana adama bir miktar para verip 'bunu da çöz hadi' diyeceksiniz gibi geldi...

Bu konuyu okurken o kadar çok üzüldüm ki. Neden insanlar bu kadar acımasız Allah'ımmm? Hiç mi korkmuyorlar ya benim basıma da gelirse diye. Herkes kendi hayatını garantiye almış sanırım... Gerçekten üzülüyorum. Yazık çok yazık. Katiiiiillll kocişkonnnn ne demek ya. Resmen dalga geçiliyor. İnsanların böyle gaddarca konusması beni çok korkutuyor. Adam gitti bile isteye öldürdü, canice katletti katil oldu demi? İnanamıyorum ya. Kaza nedir? Bir anlamına bakın bence sözlükten. Söyleyecek söz bile bulamıyorum içimdekileri söylersem banlanacam çünkü...
İddia konusuna gelince kesinlikle onun savunulacak tek tarafı yok. Benim de kaynım oynuyor. Tüm aileyi mahf etti. Her yemininin ertesi günü yine oynuyor. Ben böyle uzun süre oynayan insanların bırakabilecegine inanmıyorum. Çocuk olmadan bir karar alın bence...

iddia konusu ayrı bir konu ama ortada bir kaza var ve kusurlu bulunan taraf vefat eden tarafmış. bir insana olayın detayını bilmeden katil demek çok ağır bir itham. kaza en çok korktuğum şey ansızın olan bir şey. insana katil demek bu kadar kolay olmamalı.
bir de adamın ailesi ev para verdiği için suçlu bulunmuş ama bence vefat eden kişilerin böyle ev araba istemesi daha kötü bir durum.

Idda gerçkten çok berbat bisey. Allah kimseyi böyle şeylerle sınamasın. Hazmedemiyorum boşa para odemeyi. Evet yanlış bisey ama idda oynadı bizi borca soktu ama bana çok yardımcı her konuda şiddet yok aldatma yok başka kötü alışkanlık yok tabi ki bunlar zaten olması gereken şeyler bunuda biliyorum. Belkide bahane arıyorum kendime.14 yil çocukluğum gençliğim yuvam kolay olmuyor.
Bende durumun içinde olan biri olmasam derim bidaha oynar yol yakınken kurtar kendini diye ama insan yaşayınca bazı şeyler o kadr basit olmuyormuş ya da bana öyle geliyor.EVde huzur yok öğrendiğimden beri içimden o sevgiyi koparıp atabilsem herşey çok kolay olcak onuda yapamıyorum. Belkide biraz maaşıma güveniyorum altindan kalkabiliriz bu boşa gitmis olduğu gerçeğini değiştirmiyor oda ayrı. Oda çalışıyor benjm kadr kazanmıyor ama her ay ortaya koycagmiz miktar esit olur. Tabi bunları ona söylemedim rahatlamasın diye. Boşanma konusuysa onsuz ya şuan yaşadıklarımdan daha mutsuz olursam diye korkuyorum.
İnsanlar bazen ilişkiyi değil de o ilişkiye verdıklerı emeği bırakmıyorlar .Sizde yıllarınızın, alışkanlıklarınızın, emegınızın peşıne düşmüşsünüz ve kendınızce de haklısınız ama bunu yaparak en büyük haksızlıgı yine kendınıze yapıyorsunuz. Yanlışlıkla kazalar olabılır, alkol, uyusturcu vss almamışsa, yaya önüne atlamışsa. Ama giden candır sebeb ne olursa olsun çok üzüzü.Öncelike eşinizin iddia oynadıgı için kendisini savunmasına , neden bulmasına gerek yok.. Siz onun yerine bulmuşsunuz ve kendınızı bu şekılde kandırıyorsunuz ve 40 yasınız da geç kaldıgınız bu zamanlar için çok üzülebilirisiniz..Eşiniz bağımlı ve siz hayatınız boyunca borç batagında olacaksınız ve bir süre sonra psıkolojınız de harap olacak.Sanırım eşinize değil bu kadar veri varken bu hayata devam ettiğiniz için en çok kendınıze kızacaksınız..Bu insanı daha çok hasta diyor. Seven insan sevdıgını uzmez sen sevıyosun üzüyormusun hayır, ama onun yaptıklarına bak sevgı neresınde..Zamanla borçların arkası kesılmedıgın de o yıne hıç bir şey yokmuş gibi davranacak, sana evde yardımcı olacak ve iddiana gore aldatmada olmayacak ama sureklı borçlar gelecek,gelecek,yalanlar, ınkarlar, suclamalar,...Asla borçlarını odememelısın.. En buyuk hatan bu olur. Yapma bunu kendıne yapmamalısın..Kumar bagımlıllarının borçlarını odemek kumarda kazanma duygusuna eşittir ve fazlasıyla o borçlaran fazlasını yapar.Tedavıyı onerebılırısınız ancak kabul etmeme olasılıgı yuksek..En azından borcuna ortak olmayın, kredı cekmeyın ,ımza atmayın,

Son düzenleme:
Aklı-selim, empatik olduğunu düşündüğüm bazı üyelerin bu konuya yaptıkları yorumlar karşısında son derece şaşkınım.
Sözlüğü açıp ‘katil’ ve ‘kaza’ kelimelerinin anlamına bakmalarını tavsiye ederim.

Bazı üyeler de konu sahiplerini taciz edip, forumdan kaçırmayı amaç edinmiş adeta.
Çok üzücü...

Herkese merhaba, uzun süredir her gece okuyorum burdaki mesajları, acaba benim yaşadıklarımı yasayan varmi diye. Ben 30 yaşında 2.5 yıllık evliyim fakat eşimle 14 yıldır birlikteyiz. Lise aski bizimkisi özünde çok iyi yardımsever merhametli biri olmasına rağmen hayatta yaşadığı bir sürü tahlisizlikler var.
Mesela biz evlenmeden daha sevgiliyken bu bir trafik kazası yaptı 2 tane yayaya çarptı. Kendisi cezaevine girdi. Fakat karşı tarafın istekleri kabul edilerek talepleri ev para vs hepsi yerine getirilerek şikâyeti geri aldılar. (Olayda kusurlu bulunan taraf vefat edenler mahkeme raporlarinda mevcut yani kusurlu taraf eşim olsa mahkeme şikayetin geri alınmasına bakmıyor sadece ) para cezasına çevrildi ve 4 ay cezaevinde kalıp cıktı. Buarada kazada 2 kişi vefat etti.
Ailesi bunları yaparken durumları çok iyi değildi ama kendi evlerini satıp karşı trafa ev aldılar kredi cekip para verdiler. Para cezası odendi vs.
Tabi bunlardan dolayı aile çok maddi kayıp yaşayınca annesi özellikle hep başına kalktı senin yüzünden evim gitti senin yüzünden bu sıkıntılar sen yaktın başımı deyip onu diğer çocuklarından ayırması hep zoruna gitti ve ailesine kendini kanıtlama çabasına girdi.
Ve idda denen o lanet pisliğe bulaştı. Biz evlenmeden önce 3 5 atıyordu güzel paralarda tutturuyodu ama yetmediği için yine oda gidiodu çünkü ev alıp annesinin çenesini kapatmak istiyordu. Bu sırada çalışıyordu tabi ev kredisi çekip ailesine ev aldı ama kredileri ödemekte zorlanınca dahada idda oynamış evlenmeden önce bu borçlar bir şekilde kapatıldı. Ev satılıp kredi geri odendi bu sırada yaptgi borçlar kendi halletti.
Bundan 4 yıl kdr sonra biz evlenirken ailesi bir kuruş yardımcı olmadi herşeyimizi eşimle ikimiz borcun altına girip ikimiz yaptık. Benim isim nedeniyle o işini bırakıp benim yasadgim şehre geldi çünkü benim imkânlarım çok daha iyidi o yüzden ben gitmedim. Evlendikten sonra düğün borçlarını ödemek vs bana kaldı 6 ay kadr iş bulamadi bunlara hazırlıklıydık
Fakt bu kendine yyediremedimi napti. Elden borçlanıp yine idda oynamış 80bin kadr borc yapmış. Ben delirdim tabi kimseye anlatamiyorum hoş anlatsamda a ne benim ne de onun ailesinden bir kuruş yardım gelmez. Boşanmayı çok düşündüm halada aklımda yok değil ama çok seviyorum onu sanki ona sarılınca herşeyin üstesinden gelebilcek gibi gelio ama çok mutsuzum boşa para ödemek zoruma gidiyor. Benm sicilim bozuldgu için maasim yüksek olmasına rağmen kredi alamıyorum. Öyle içimi dökmek istedim kızlar fikir almak istiyorum. Siz ne yapardınız bu arada çocuğum yok.
Hata üstüne hata ...bu adam devam eder bu şekilde olmaya..

Eminiz öyledir

Sizin yazma biçiminiz de ayrıca beni benden aldı öylece yazmışsınız bu da gitti 2 kişiye vurdu eh onlar da öldü işte diye. O kadar sıradan bir şeymiş gibi yazmışsınız ki, herkes ara sıra cinayet işliyor sankim.
Arabayla iki kişiye vurmuş ölenler suçlu, dünya kadar parayı batırmış annesi suçlu, uslanmamış tekrar batmış bu seferde karısının fazla maaşı suçlu. Fantastik roman okur gibi okudum.

Herkese merhaba, uzun süredir her gece okuyorum burdaki mesajları, acaba benim yaşadıklarımı yasayan varmi diye. Ben 30 yaşında 2.5 yıllık evliyim fakat eşimle 14 yıldır birlikteyiz. Lise aski bizimkisi özünde çok iyi yardımsever merhametli biri olmasına rağmen hayatta yaşadığı bir sürü tahlisizlikler var.
Mesela biz evlenmeden daha sevgiliyken bu bir trafik kazası yaptı 2 tane yayaya çarptı. Kendisi cezaevine girdi. Fakat karşı tarafın istekleri kabul edilerek talepleri ev para vs hepsi yerine getirilerek şikâyeti geri aldılar. (Olayda kusurlu bulunan taraf vefat edenler mahkeme raporlarinda mevcut yani kusurlu taraf eşim olsa mahkeme şikayetin geri alınmasına bakmıyor sadece ) para cezasına çevrildi ve 4 ay cezaevinde kalıp cıktı. Buarada kazada 2 kişi vefat etti.
Ailesi bunları yaparken durumları çok iyi değildi ama kendi evlerini satıp karşı trafa ev aldılar kredi cekip para verdiler. Para cezası odendi vs.
Tabi bunlardan dolayı aile çok maddi kayıp yaşayınca annesi özellikle hep başına kalktı senin yüzünden evim gitti senin yüzünden bu sıkıntılar sen yaktın başımı deyip onu diğer çocuklarından ayırması hep zoruna gitti ve ailesine kendini kanıtlama çabasına girdi.
Ve idda denen o lanet pisliğe bulaştı. Biz evlenmeden önce 3 5 atıyordu güzel paralarda tutturuyodu ama yetmediği için yine oda gidiodu çünkü ev alıp annesinin çenesini kapatmak istiyordu. Bu sırada çalışıyordu tabi ev kredisi çekip ailesine ev aldı ama kredileri ödemekte zorlanınca dahada idda oynamış evlenmeden önce bu borçlar bir şekilde kapatıldı. Ev satılıp kredi geri odendi bu sırada yaptgi borçlar kendi halletti.
Bundan 4 yıl kdr sonra biz evlenirken ailesi bir kuruş yardımcı olmadi herşeyimizi eşimle ikimiz borcun altına girip ikimiz yaptık. Benim isim nedeniyle o işini bırakıp benim yasadgim şehre geldi çünkü benim imkânlarım çok daha iyidi o yüzden ben gitmedim. Evlendikten sonra düğün borçlarını ödemek vs bana kaldı 6 ay kadr iş bulamadi bunlara hazırlıklıydık
Fakt bu kendine yyediremedimi napti. Elden borçlanıp yine idda oynamış 80bin kadr borc yapmış. Ben delirdim tabi kimseye anlatamiyorum hoş anlatsamda a ne benim ne de onun ailesinden bir kuruş yardım gelmez. Boşanmayı çok düşündüm halada aklımda yok değil ama çok seviyorum onu sanki ona sarılınca herşeyin üstesinden gelebilcek gibi gelio ama çok mutsuzum boşa para ödemek zoruma gidiyor. Benm sicilim bozuldgu için maasim yüksek olmasına rağmen kredi alamıyorum. Öyle içimi dökmek istedim kızlar fikir almak istiyorum. Siz ne yapardınız bu arada çocuğum yok.
Boşan. Eşin düzelmez senin kurtar kendini. Seni çok guzel kandırmış acindirmis

X