Kötü alıskanlık

ay kocişkonu aklamaya çalış bakalım nasıl aklayacaksın 2 kişiyi öldürmüş adam kabul etsende etmesende . insan vicdan azabı çeker kumar oynamak yerine
Bir kere hiç yaya olmaması gereken herkesin gayet hızı gittiği bir yolda nerden çıktığını anlamadığım bir yaya önüne fırladı, ben yavaş gidiyordum fren yaptım,biraz hızlı gitsem ya ona carpardim ya takla atardım. O yüzden kaza bu büyük konuşmamak lazım.

Kazadan çok korkarım. Allah göstermesin insaniz her sey insanlar için. Bugun onun basina gelen yarin bizim basimiza gelebilir anlik sadece 10 saniyelik dalginlik ile her sey olabilir asla garantimiz yok
Bu yüzden katil demek gerçekten yakışmamış, kasten insan öldürmüş degil ki bu adam. Adi uzerinde kaza, kendi cani da tehlikeye girmiş. Bu adam katil dediğimiz caniler ile ayni kefede mi?

Karşı tarafa bir şeyler ödeyerek çıkması sanirim herkesi rahatsiz eden nokta, ama Karşı tarafın kendi insiyatifi degil midir bu? Cekmeseydi o zaman sikayetini geri.

Sahsen surda kimin kardesi kaza sonucu 2 insanin ölmesi ile içeri girse, ev para karşılığı çıkabilecek durumda olsa, bence herkes ne istiyolarsa verelim çıksın yeter ki derdi. Çünkü kardeşinin niyetinden eminsin, kaza olduğunu biliyorsun

Kisaca hepimiz araba kullanıyoruz, hepimiz insaniz, bu sekilde yaklasmayi dogru bulmuyorum, kimse sınanmadigi gunahin masumu değildir.

Konusahibi iddiaya gelirsek bence cok cok haklisin, tedavi olsun diyecegim ama kendi birakmak istemedigi surece bunun bi tedavisi yok, sence gercekten birakmak istiyor mu?

Son düzenleme:
Ben evlenmezdim kesin ve net. Para kazanmak isteyenler gerekrise 2 işte birden calisiyor gecesi gunduzune karisiyor. Geçmiş iddayla ev kredisi odemeye kalkiyor, yok gurur yapiyor idda oynuyor.
Sirf zarar ziyan isi gucu, ailesi zaten herseyini kaybetmiş bi de size evlenirken mi vereceklerdi??? Bi kuruş vermedielr yaziyorsunuz sanki vermelilermiş gibi, insanlarin daha neyini alacak???????

Ben sevgi mevgi anlamam boyle durumlarda. Calisir cabalar elden gelmez anlarim ama boyle degil, boylesi evlilik yapamazdim.

Son düzenleme:
Ben evlenmezdim kesin ve net. Para kazanmak isteyenler gerekrise 2 işte birden calisiyir gecesi gunduzune karisiyor. Geçmiş iddayla ev kredisi odemeye kalkiyor, yok gurur yapiyor idda oynuyor.
Sirf zarar ziyan isi gucu, ailesi zaten herseyini kaybetmiş bi de size evlenirken mi vereceklerdi??? Bi kuruş vermedielr yaziyorsunuz sanki vermemelilermiş gibi, insanlarin daha neyini alacak???????

Ben sevgi mevgi anlamam boyle durumlarda. Calisir cabalar elden gelmez anlarim ama boyle degil, boylesi evlilik yapamazdim.
Cok doğru yazmisiniz

Kaza yapip iki kisinin ölümüne sebep olmak cok agir bir durum. Kim olsa alt üst olur.
Allah kimsenin basina vermesin.
Ailesinede eksik bir durumda kalmis.

Aliskanligina gelince,bunun bir bahanesi olmamali, Cok illet bir hastalik.
Vazgecmek imkansiz gibi birsey.
Bunu tedavi ettir yoksa ömürboyu cekilmez bir hayatin olur.

Kazadan çok korkarım. Allah göstermesin insaniz her sey insanlar için. Bugun onun basina gelen yarin bizim basimiza gelebilir anlik sadece 10 saniyelik dalginlik ile her sey olabilir asla garantimiz yok
Bu yüzden katil demek gerçekten yakışmamış, kasten insan öldürmüş degil ki bu adam. Adi uzerinde kaza, kendi cani da tehlikeye girmiş. Bu adam katil dediğimiz caniler ile ayni kefede mi?

Karşı tarafa bir şeyler ödeyerek çıkması sanirim herkesi rahatsiz eden nokta, ama Karşı tarafın kendi insiyatifi degil midir bu? Cekmeseydi o zaman sikayetini geri.

Sahsen surda kimin kardesi kaza sonucu 2 insanin ölmesi ile içeri girse, ev para karşılığı çıkabilecek durumda olsa, bence herkes ne istiyolarsa verelim çıksın yeter ki derdi. Çünkü kardeşinin niyetinden eminsin, kaza olduğunu biliyorsun

Kisaca hepimiz araba kullanıyoruz, hepimiz insaniz, bu sekilde yaklasmayi dogru bulmuyorum, kimse sınanmadigi gunahin masumu değildir.

Konusahibi iddiaya gelirsek bence cok cok haklisin, tedavi olsun diyecegim ama kendi birakmak istemedigi surece bunun bi tedavisi yok, sence gercekten birakmak istiyor mu?
Cok haklisiniz katil sert kaçtı doğru ama ben kan parası olayına basli başına yanlış ve haksiz buluyorum. Ölene faydasi ne bunun o öldu o cürüyor toprakta nasıl kabul ediyorlar aklım almıyor neyse evet teklif edenede kabul edenede tepkiliyim herkes cezasini cekmeli. Birde konu sahibi dugunde yardim etmedi ailesi yazmis yahu neyi kalmiski insanlarin herseyleri gitmis iddia oynayarak ev mi alinir

bircok kisinin üsttenci, emin, sadece kendine degil yakınlarına da ne kadar kefil olduğu yorumalrina çok sasiridm. Bu bir kaza. Tabii ki her kazada ihmale ve kusura bakmak gerek, ama bir insana "katil" diyebilmek için bu küsur ve ihmalin boyutunun kasıta erişmesi gerekir. Taksir, bilinçli taksit, ihmal, tutuklu yargilanma; bir sürü manevi, maddi ve teknik boyutu var olayın, ben herhangi bir kazada herhangi birine "katil" deyip geçmeye korkarım. Her gün de trafikte olan insanlarız, Allah korusun...

Eşinizin kumar bağımlılığı var. Sorumsuz tavırlar sergiliyor. Öncelikle bunu kabul etmelisiniz. Bağımlılığını ve sorumsuzluğunu gerekcelendirmemelisiniz. Ailesi de artık evlenirken daha ne kadar destek olabilirmiş ki zaten yapacaklarını yapmışlar. Basa kakmasalar daha erdemli bir hareket olurdu ama parayı veren düdüğü çalıyor maalesef. Bu hikâyede iradesine hükmedemeyen tek kişi var o da eşiniz. Ya ömür boyu böyle borç ödersiniz, ya da kendisi ister ve tedavi olur.

Son düzenleme:
Adam kazada suçlu olsa 2 kişinin ölümünden sonra 4 ay gibi kısa bir sürede çıkamaz. Ölen kişilerin ailesinin şikayeti geri çekmesi ceza miktarını etkiler ama 4 ay da çıktıysa muhtemelen kusurlu olan yayalardır.
katil ne alaka?
Ölenlerin ailesi de konu sahibinin dediğine göre şahit olmuşlar ki muhtemelen suçlu olduklarını bildikleri için ne koparırsak yanımıza kalır diyerekten para istemişler. Bu tarafın ailesi de dava çabucak bitsin de kurtulalım diye vermiş. Kumar bağımlılığı berbat zaten ve boşanmak için yeterli bir sebep fakat adama hannibal muamelesi yapmanız pek mantıklı değil.

Adam kazada suçlu olsa 2 kişinin ölümünden sonra 4 ay gibi kısa bir sürede çıkamaz. Ölen kişilerin ailesinin şikayeti geri çekmesi ceza miktarını etkiler ama 4 ay da çıktıysa muhtemelen kusurlu olan yayalardır.
katil ne alaka?
Ölenlerin ailesi de konu sahibinin dediğine göre şahit olmuşlar ki muhtemelen suçlu olduklarını bildikleri için ne koparırsak yanımıza kalır diyerekten para istemişler. Bu tarafın ailesi de dava çabucak bitsin de kurtulalım diye vermiş. Kumar bağımlılığı berbat zaten ve boşanmak için yeterli bir sebep fakat adama hannibal muamelesi yapmanız pek mantıklı değil.
Yorumunuz için teşekkür ederim bu konularda bilgi sahibi olduğunuz ortada.

Kesinlikle konu sahibine katılıyorum . Ne kadar basit bir insana katil demek . Eşinden boşanır boşanmaz onu kendi bilir ama lütfen azcık empati duygunuzla yazın çok acımasızca geldi bana . Kaza adı üstünde ki arkadaşların dediği gibi 4 ay gibi bir sürede çıkması imkansızdı kusurlu olduğu ölümlü kazada . Misal bende bir gün okuldan çıkmış eve gidiyordum arabamla hızım ancak 30 vardır; çünkü okul çıkışı çok çocuk olur diye ki gerçekten önüme bir çocuk atladı çocuğa vurdum ama çocuk hemen ayağa kalktı hiçbir şey olmadı çünkü 30 ile gidiyordum o yolda daha hızlı olsam düşünmek bile istemiyorum ne olacağını . Asla kusurum yok kendi yolumda giderken atladı önüme 4 yaşında bir kız çocuğu . Çevredekiler bile anneye kızdı çocuğun elini neden bırakıyorsun öğrtmen yavaş gitmese ölürdü çocuk diye . O yüzden şu mübarek günde bilip bilmeden kimseyi yargılamayın kendi başınıza da gelebilir adı üstünde kaza.

Kaza çok basit bir anda insanın başına gelebilecek bir durum allah korusun nasıl bu rahatlıkla katil deyip konu sahibine bir de kocanı aklamaya çalışıyorsunuz diyorsunuz ? Bir gün sonra hepimizin eşlerinin kazaya karışıp böyle bir durum başına gelmeyeceği ne malum? Eşinizi o zaman katil olarak görüp boşayacak mısınız? Gerçekten bu forumda insanlarda ne anlayış ne de bir tavsiye yol gösterme var sadece yazan kişiyi bin pişman edip üyelikleri kapatıp kaçırıyorsunuz. Yazık.

kaza herkesin başına gelebilir bir şey, sadece siz değil karşı tarafın dikkatsizliğiyle de olur. katil yorumlarını çok sert buldum. kimse bile isteye bir insana, bir arabaya vurup -hadi karşı tarafı düşünmese bile- kendi hayatını mahvetmek istemez. Allah kimsenin başına vermesin. bu konuda bir şey demeyeceğim.
ama iddia konusunu siz bile bile evlenmişsiniz, buna bir kulp bulmayın. bu arada ailesi de eşiniz için her şeylerinden olmuş, onları da kötü görmeyin. iddianın o yüzdeni bu yüzdeni yok. bu bir bağımlılık. ve 80 bin tl boşa para ödemek az bir şey değil. siz buna şimdi katlanırsanız, bir kaç aya o borç ödendiği için gurur yapıp daha fazla borç batağına girecek.

Kaza çok basit bir anda insanın başına gelebilecek bir durum allah korusun nasıl bu rahatlıkla katil deyip konu sahibine bir de kocanı aklamaya çalışıyorsunuz diyorsunuz ? Bir gün sonra hepimizin eşlerinin kazaya karışıp böyle bir durum başına gelmeyeceği ne malum? Eşinizi o zaman katil olarak görüp boşayacak mısınız? Gerçekten bu forumda insanlarda ne anlayış ne de bir tavsiye yol gösterme var sadece yazan kişiyi bin pişman edip üyelikleri kapatıp kaçırıyorsunuz. Yazık.
Duygularımı ne güzel ifade etmissnz tesekkr ederim. Bn burda yuvamı kurtarabilirmişim onun dersindeyim. Ne yapabilirim diye fikir almak istedim.
Katil de katil bu kelimenin ağırlığının farkında değiller.

Duygularımı ne güzel ifade etmissnz tesekkr ederim. Bn burda yuvamı kurtarabilirmişim onun dersindeyim. Ne yapabilirim diye fikir almak istedim.
Ya boşverin bazı insanlar, olaylara geniş çerçeveden bakmadan yorum yapabiliyor. Bazılarının empati yeteneği yetmiyor. Üstten üstten konuşmak kolay geliyor.

Peki siz bu idda meselesi ile ilgili ne düşünüyorsunuz, gerçekten değişebileceğine inancınız var mı? Benim pek yok açıkçası

Benim sana verebileceğim tek tavsiye eşinle adam akıllı konuş. Eğer ki şuan ben boşanmak istemiyorum diyorsan bu 80 bin lirayı ödeyeceksiniz eşin de terapi görecek. Sadece iddia bağımlılığı değil eşinin kaza sonrası yaşadıklarını da atlamadığını düşünürsen psikiyatriste gitmeli. Sende ona eğer bir kere daha olursa ve tedavi olmayı kabul etmezsen boşanacağını açıkça söyle ve ne kadar ciddi olduğunu göster. Eşinde eğer dediğin gibi bir insansa bu bağımlılıktan kurtulmak ve evliliğinin geleceği için kabul eder. Ama sakın sakın bir daha olmaz laflarına inanma. Terapı görmeden düzelmesi çok zor çünkü eşinin sadece bağımlılığı yok aynı zamanda ailesine karşı hissettiği o ezilme duygusuyla sürekli her tetikleyici cümlede dönebilir tekrardan kolay para kazanma yoluna. Allah yardımcın olsun kolay değil. Babam bizzat kumar oynayarak yıllarca bizi mahvetti. Sonunda düzeldi ama yıllarca borç ödedik ve bütün çocukluğumuz travmalarla geçti. Sakın çocuk yapma bu süreçte eşin ve senin için değil o çocuğun hakkına girmeyin... Kendinizi dimdik tutun çünkü ya eşiniz kabul etmeyip boşanacaksınız yada bu borcu beraber ödeyip eşinizin tedavi olmasını bekleyeceksiniz

Yaa bosanin desek kiziyorlar bekara bosamak da kolay deniyor da o sicil.neden kara listede? Esiniz yuzundense hic dusunmeyin
Bu adamin bozuk psikolojisini bile bile evlenmissiniz peki ömür boyu onun hatalarini kapatmaya mi uğraşacaksiniz?
Bence sorumsuz oldugu ve nasılsa arkami toplayan bana deger veren birileri var diye düşündüğü icin böyle biri
Ve artik patolojik vakaya donusmus gibi yani tedavi şart
Şu sorumsuzlarla birlikte olup "adam ederim" kafasiyla evlenenleri anlayamıyorum o adam.olmayacak siz borc odemeye devam edeceksiniz o da ailesine yaranmak için sizi harcayacak ama umursamayacak ! Kendinize gelin lütfen

Ya boşverin bazı insanlar, olaylara geniş çerçeveden bakmadan yorum yapabiliyor. Bazılarının empati yeteneği yetmiyor. Üstten üstten konuşmak kolay geliyor.

Peki siz bu idda meselesi ile ilgili ne düşünüyorsunuz, gerçekten değişebileceğine inancınız var mı? Benim pek yok açıkçası
Idda gerçkten çok berbat bisey. Allah kimseyi böyle şeylerle sınamasın. Hazmedemiyorum boşa para odemeyi. Evet yanlış bisey ama idda oynadı bizi borca soktu ama bana çok yardımcı her konuda şiddet yok aldatma yok başka kötü alışkanlık yok tabi ki bunlar zaten olması gereken şeyler bunuda biliyorum. Belkide bahane arıyorum kendime.14 yil çocukluğum gençliğim yuvam kolay olmuyor.
Bende durumun içinde olan biri olmasam derim bidaha oynar yol yakınken kurtar kendini diye ama insan yaşayınca bazı şeyler o kadr basit olmuyormuş ya da bana öyle geliyor.EVde huzur yok öğrendiğimden beri içimden o sevgiyi koparıp atabilsem herşey çok kolay olcak onuda yapamıyorum. Belkide biraz maaşıma güveniyorum altindan kalkabiliriz bu boşa gitmis olduğu gerçeğini değiştirmiyor oda ayrı. Oda çalışıyor benjm kadr kazanmıyor ama her ay ortaya koycagmiz miktar esit olur. Tabi bunları ona söylemedim rahatlamasın diye. Boşanma konusuysa onsuz ya şuan yaşadıklarımdan daha mutsuz olursam diye korkuyorum.

Mide bulandırıcı gerçekten. Neresinden baksam elimde kalıyor. Katil olması mı, yoksa kan parası verip ceza almadan öylece sıyrılmayı vicdanına yedirmesi mi... şöyle bir haberi gazetede okuduğumda adalet sistemine lanet okuyorum, taraflara da. Şu ülkede insan hayatının hiç mi kıymeti yok kardeşim? Öldür 2 kişiyi sonra parasını ver kurtul ohh ne hoş nerde bu savcı, nasıl kabul ediyor böyle bir şeyi? Ölen kişilerin hakkını kim savunuyor?

???
Adam katil?
Şu adama da iyi yazmayın Allah rızası için. Aldattı ama özünde iyi, dövdü ama özünde iyi vbyi bir noktaya kadar kabul edebilirim ama bunun hiçbir oluru yok.

Ne yaparsınız pek empati kuramadım. Ben göz göre göre 2 kişinin katili olmuş biriyle evlenemezdim içim almazdı. Böyle bir insanla evli olmaya Allahtan korkarım kuldan utanırım.
İlk defa sana bu konuda katilamiyorum. Trafik kazasi hepimizin basina gelebilir maalesef :KK43:

Kocanız kumarbaz, farkındasınızdır umarım.
Böyle biriyle her gün başımıza ne gelecek diye yaşamayı kabul ediyorsanız, sizin tercihiniz.

Kaza olayına çok üzüldüm, hayatımda en çok korktuğum şeydir ve herkesin başına gelebilir.
Orada para vb şeyler verilmesine gerek yoktu, niye öyle bir şeye girilmiş hiç anlamadım çünkü kamu davası ve suçlu değil ise, kusurlu taraf vefat edenler olduğundan, can kaybı olduğu için birkaç ay sonra çıkardı zaten.
Velhasıl, sanmıyorum ki insan bu durumdan kumara batsın, mutlaka hayatında olan bir şeydi ve dozu arttı yaşananlarla.

X