KÖTÜ ABİ VE KARISI

Artık çıkmazdayız. Anlatacaklarım yaşadıklarımızın yanında sıfır kalır. Benim bir abim var abi denirse tabi. Kendisi hiç bir zaman abilik yapmaz ama hatamız olduğunda şiddete kadar abilik damarı kabarır. Birde bunun karısı var 6 yıllık evliler. Abim 31 yaşında evlenene kadar çalışmadı hem babam bolluk içinde büyüttü. Hatta askerlik eğlencesi bile düğün salonunda düğün gibi yapıldı yemın torenıne otobus tutulup gidildi hiç maddi sıkıntı görmedi. Ama ablam ve ben hep ezildik ablamı hep döverdi ve ablamı abimin yüzünden zorla teyzemın oğluna verdiler 17 yaşında. Hep abim değerliydi. Şimdiye kadar babam bile karşına geçip kendine gel diyemiyor. Desin demeyin adam demiyor boğazına yapışsamda oğluna bir şey diyemiyor dahada kopmasın diye. Öyle bir insan ki sırf lafına karşılık verdim diye başımı tutamayacak duruma gelene kadar dövüp üzerimde sigara söndürüyordu sigara yengemin koluna gelmeseydi eğer. Ve üstelik bu ilk şiddeti değil yaşım yirmi oldu hala bana çok kolay el kaldırabilip vurabiliyor.Hiç bir türlü beni gözüne göstermiyor ettiği hakaret dolu sözlerde cabası. Annem babam ev araba düğün 15 bilezik diğer herşeyi ile düğün yaptılar. Babam o evi yaparken altına üstüne ahşap döşedi sırf torunumun ayakları üşümesin ilerde diye. Şimdi adama torununu bile göstermiyor. Karısı babama o adam, ablama ş..refsiz, bana o.. , anneme o kadın yada her zamanki deyişiyle ismiyle hitap ediyor. Ve inan ki 6 yıllık evliler benim annem açlıktan ölür yardıma muhtaç olur ben kendi kızıyım benden bile bir şey istemezler gelinden bir bardak su istediklerini bilmem. Sözlendim sözüme uğramadılar. Sözlümle kuzenımın nişanına gideceğim gün gelmeyecekler ikisinide döverim diyormuş. Anneme konuşurken annemi avradı yerine koyup o tarz küfürler ediyor mahalle ortasında. Karısını dövdüğü zaman yada üst kata annemler oturmaya çıkınca bır sey olsun hemen küfür ederek evinden kovuyor. Annemler şuan almanyada onlar giderken çocuğu bilee göstermediler. Köyde ablamın yaptırdığı binamız var babama hediye etti babam yaşlı ev yapacak artık durumu yok diye. Buna rağmen köye gidecekmiş benden anahtar istiyor. Dedim kıza hem ş..refsiz diyorsun hemde evine gidiyorsun ablan evi nerden bulmuş orası benım kayınpederimin kayınvalıdemın evı ( sankı k.v k.p yerine koyuyor anne babamı ) sende ş.refsisin s..ktr git evimden deyip evinden kovdu dondum kaldım geceleri rüyalarıma girdi yediremiyorum ağlayarak uyanıyorum. Şuan annemler burda eğil gerçi burda olsalarda hoş nasıl olurdu bilmiyorum. Üstelik babamın parmakları kesildi 60 yaşında çalışıyor adam ablam boşandı psikolojileri tamamen bozuldu ben fabrıkada çalışıp onlara bakarken okulum için biriktirdiğim bileziklerimi satıp babama verırken oglu olacak insan daha önceden ödediği 50 liralık faturanın parasını istedi o haldeki babamdan. Ya kimse umrumda değil anne babam çok üzülüyor üzüntüden ölmelerinden korkuyorum annemde alzeimer belirtileri görülüyor ne yapayım nolur yardım edin

HEPİNİZE TEŞEKKÜR EDERİM ŞUAN BUNLARI YAZMAK BİLE İYİ GELDİ, BENİMLE İLGİLENDİĞİNİZ YORUMLARINIZLA DESTEK OLDUĞUNUZ İÇİN ÇOOOK TEŞEKKÜRLER..
bunların hepsi annenle babanın suçu.yapacak bir şey yok..abini onlar inşa ettiler.

Evlensemde bu sefer annemi üzerler ben uzaktayken ne yaparım ben o zaman. Alzeimer belirtileri var dünyam durmak üzere
Anne babayi bilmemde. Siz bu psikolojiyle giderse dertten stresten hasta olursunuz. Niye bu kadar uzerine dusuyosunuz. Onlarin kendi evladi sorsan oglumdan memnunum der yine açık vermez. Siz kendinizi yıprattıgınızla kalacaksınız.

Bence evlendikten sonrada uzak dur onlardan bosanmana bile sebep olurlar.Esin cunku senin gibi sabirli davranmaz birbirine girerler.ben boylr insanlari anlamiyorum hadu abin kotude ayni derece kotulukte bi eside nerden bulda sasilacak durum yani tam tencere kapak olmuslar.baban icin uzulme bence abini o hale o getirmis zaten .simdi basa cikamayinca hic hayiflanmasin.Peygamber efendimiz(a.s.) otururken yanina biri gelir arkasindan oglu gelir oper kucagina oturtur sonra da kizi gelir onuda kucagina oturtur.Efendimiz hemen uyarir evlat ayirimi yapma der.adam neden oyle dediniz der ve oglunu kucagina aldiginda.optun ama kizini opmedin der.yani bu en basit ornek bu.sizinkiler abartmis bu erkek evlat meselesini.ama onlarda yaslanacak.Allah islah etsin

merhabalar canim,maalesef ki bizim toplumumuzda ataerkil yapi devam ediyor,varsa yoksa ogullari...kizlar hep ikinci sinif insan muamelesi görüyor...bu durum degismedigi sürece böyle erkek evlatlar büyüyünce bütün aileye kök söktürüyor,evlenmeleri bi dert, calismalari bi dert...senin yapabilecegin pek bisey yok ne yazik ki,elinden geldigince aileni korumaya calis,ailen ne yazik ki kendi celladini yetistirmis,bu onlarin sinavi,üzgünüm ama gercek bu...sen ileride kismet olursa kendi yuvani kurdugunda ayni hatalara düsmemeye calis,calis ki bu döngü bi sekilde kirilsin...ayni abiden bizde de var,ondan gelen her sey kiymetli,biz ha variz ha yokuz,ne yazik ki...

sen ne yapacaksın bu saatten sonra?baban yapmamış zamanında üzerine düşen görevi şımartmış göz yummuş.ağbi falan dinlemem polis çağırırım bir de üzerine şikayetçi olurum umurumda da olmaz.

Bence sen artık abini hizaya getiremezsin ama bu yaşadıkların sana ilersi için tecrübe olacak eğer bir oğlun ve bir kızın olursa , artık bir erkeği nasıl yanlış yetiştirilirse kötü örneğin abin , kızınıda abisine ezdirmezsin yaşadıklarından sonra , birde bu kadar şiddete meyilli kişi mutlaka piskoloğa görünmesi şart , bu gibi insanlarda gizli piskolojik hastalıklar çıkıyor ki babandada alzheimer çıkmış

Benim babam da abime ev verdi.Dun annem aramis abimi ozledim oglum diye, rahatsiz etmeyin beni bana ne faydaniz var ki demis.Bende cok uzuluyorum annemlere.Abiniz hic normal degil bence allahyardimcinz olsun.

Abiniz olucak sahsin psikolojisi o kadar bozukki hic bir doktor tedavi edemezmis gibi geliyor. Gerçi tiplerin kendilerinde kusur bulucaginada pek inanmıyorum. Hasta çünkü çok pardon.

D
Öyle ama benim içimde bambaşka bir iyimserlik var ne yaparlarsa yapsınlar şimdi abimin gözümün önünde canı yansın gene kıyamam babamda bunları hakedecek bir insan değil bu zoruma gidiyor. Tek suçu erkek evlat diye şımartmak :KK43:
Daha nolsun? Eseriyle övünsün baban, hic acima. Bir baba olarak ona rol model olmasi gerekiyordu, ahlak erdem temellerini vermeliydi. Bir serseri yetistirmis, meyvesi de bu kadar olur. Sen kendini kurtar insallah.

Abine sopa Şart hemde evire çevire!baban evlat -evladı baba olmuş!Allah hayırlı evlatlar versin

İşte hepsi aynı bizim ki lere de bedavaya oturuyor dairelerde miras olarak iki daireyi beğen miyor bide utanmadan ailesi hiç bişi yapmamış diye konuşuyorlar bunları büyüten ailelerin yüzüne tukurmeli

Babaniz her seyi kendi elleriyle yapmis.
Ne ekersen onu bicersin diye boşuna dememisler iste..

Her canavar önce onu bu hale getirene zarar verir.
Anneniz ve babanız hak ettiklerini bulmuşlar bir dahaki hayatlarında daha iyi ebeveyn olabilirler belki. Bir sonraki olmazsa belki otekinde diyelim.
Siz kendinize aciyin. Kendi başınızın çaresine bakın.
Biliyorum, caresizce anababanizin sizden esirgedigi sevgiyi onlardan almak için, en iyi, en sevilesi evladin siz olduğunu göstermek, onlara yaranmak için cirpinacaksiniz.
Ama boşuna.
Bunu asla basaramayacaksiniz.
Siz sadece sizi seven ve saygı duyan insanlar için ugrasin.

ailene üzülmedim desem
ne ekersen onu biçersin
bu tür ailelere üzülürsün yardımcı olursun oğluyla araya girersin oğlan kız kavga eder
bize türlü eziyet ediyorlar diye ağlarlar üzerinden bir iki ay geçsin bakarsın elinde ne var ne yoksa oğluşunun üzerine yapar kimseyi dinlemezler
o yüzden hiç acımadım ailenize onların aman oğlum aman paşam aman koçum diye sırf pipisi var diye tapındıkları oğulları böyle yapar işte
ben ailenize değil sırf abisi için teyzesinin oğluyla evlendirilen ama boşanan ablanıza içim parçalandı kızın tek suçu böyle bir aileye doğmuş olmak

Back