Kosova Göcmenleri Paylasim Alani

arkadaşlar merhaba.ben ARNAVUT KREMİNİ kullananlar varmı??? ve de nereden temin edebilirim,bana yardımcı olabilecek olan varmı?? onu soracaktım.şimdiden sağolun

Arnavut kremi derken beyazlatandan mı bahsediyorsun cnm?

merhaba arkadaşlar ben daha yeni üyeyim bu sitede. Sitede gezinirken tesadüf eseri burasını gördüm ve çok mutlu oldum. Bende Kosovalıyım, doğma büyüme yani halende ailem orada, bense üniversite için türkiyeye geldim sürekli gidip geliyorum ama bir türlü türkiyeden kopamadım:))

Bende Kosovalı'yım. Memleketimle gurur duyuyorum :)

Selam kızlar bende Kosovalıyım Allahıma bin şükür :21:bizim örf-adetlerimiz bir başka ailemden öğrendiğim kadarı ile devam ettirmeye çalışıyorum, unutulmaması için biz gençlere büyük sorumluluk düşüyor. Bir de annemden bizim börekleri tam manasıyla yapmayı da bir öğrenebilsem harika olacak :KK56:

selam kıslar bende priştinadayım

priştinadaki arkadaşlar bana yazabilirlermi acaba

konu biteli baya olmuş ama.konu açmayı düşünüyordum burayı görünce yazayım dedim

Kosovalılar için Arnavutlar "dindar arnavut" diyormuş, ne kadar doğru, Kosovalı bir sevgili adayım var da...

Kosovalılar için Arnavutlar "dindar arnavut" diyormuş, ne kadar doğru, Kosovalı bir sevgili adayım var da...

benim esim Kosovali ayni zamanda Arnavut su an kosovada yasiyorum zaten sunu soyleyebilirim asiri dindarlari da var ama olanlar bile rahatsiz edici boyutta degil. geleneklerine bagli bir cogu ama eglenmeyi seven gezmeyi seven sicak kanli insanlar daha cok :)

benim esim Kosovali ayni zamanda Arnavut su an kosovada yasiyorum zaten sunu soyleyebilirim asiri dindarlari da var ama olanlar bile rahatsiz edici boyutta degil. geleneklerine bagli bir cogu ama eglenmeyi seven gezmeyi seven sicak kanli insanlar daha cok :)

Teşekkür ettim. Peki sizi zorlayan kültürel farklar oldu mu?

zorlayan bir fark yok aslinda fazla benziyoruz kulturel olarak ama bazi degisik gelen seyler oluyor mesela turkce konusan cok insan var ama burada turkce cok daha farkli konusuyorlar basta o biraz tuhaf gelmisti.(tabi bizim gibi konusabiliyorlar istediklerinde kendi aralarinda degisik turkce yada arnavutca konusurlar) fazla kibar olduklarini soyleyebilirim bana bazen fazla geliyor belkide hal hatir sorma isini fazla uzatip tum sulaleni her selamlasmada sorabilirler :) annen nasil baban nasil kardesin nasil tekrar bastan vs :) cok gelismis bir ulke degil savastan yeni cikmis toparlanmaya calisan bir ulke olmasina ragmen insanlari guler yuzlu rahatlar. dindarlari var ama asiri dindarlari bile fazla tutucu rahatsiz edici boyutta degil aklima gelenler bunlar aklina baska takilan sorular olursa yardimci olurum

Benim sevgilim kosovalı. Kültür açısından uyuştuğumuz nojta çok ama ben farklılıkları daha çok seviyorum. Yetişmesi kişiliği karakteri kesinlikle ortalama Türk erkeğibden farklı. Anlayışlı ama kıskanç da, zor güvenir ama güvenince çok sever, her şartta her koşulda desteğimdir. Bizim aileler daha tanışmadı ama iki taraf da gönüllü çok şükür :)) ben kosovada yaşama fikrine uzak değilim. İnsanları çok rahat konuşkan sıcak geldi bana. Sizce bir Türkün Kosovada yaşaması zor olur mu?

[QUO="KatniB, post: 38415537, member: 470985"]Kosovalılar için Arnavutlar "dindar arnavut" diyormuş, ne kadar doğru, Kosovalı bir sevgili adayım var da...[/QUOTE]
Hiç böyle bişey duymamıştım ben sevgilimle 6 senedir beraberim çevresini arkadaşlarını falan bilirim ama din konudunda sıkı olan 2 kişiye ancak rastladım.

Türk erkeğine benzer özellikler kısmen tasisalar da kesinlikle daha anlayışlılar :) Kosova yaşamak zor değil Turkiyede gibi hissediyorsunuz zaten

X