Merhaba, benim yakınım aldı. Şuan hatta işletmeye devam ediyor.
Öncelikle şunu belirteyim. Biz İstanbuldayız. Bu işler sıkıntılı. Kütüğü Tekirdağda bu kişinin,Tekirdağa başvurdu kursa orda daha kolaymış. Neyse kabul edildi 3_5gün ders aldı. Belge aldı.
Sonra bir proje hazırlamak gerekiyormuş ve bu durumlarda hizmet veren danışmanlık şirketleri varmış. Bir adam buldular o şirketten. Hazırladığı projeler kabul ediliyormuş %99. Ona para yedirdiler. Her şeyi açık yazıyorum. Bir kaç bin lira kadar. Hazırlandı ve projeyi sundular. Neyse projeleri kabul edildi. Hibe aldılar. Ya 50 bin ya da 30 bin tam bilmiyorum bu kısmı.
Çiçekçi dükkanı mesela, çiçek rafları, çiçeklerin konulduğu kovalar atıyorum klima falan. Her şeyi kendileri aldılar. Proforma fatura ile alışveriş yaptılar hep. Ve aldıkları şeyler kadar işletme sahibinin hesabına 'daha sonra' yatırıldı. Yani al bu parayı malzemeni al demediler. Sen malzemeni al faturala biz öyle verelim dediler.
Biraz kolay oldu benim tanıdığımın. Dediğim gibi adam bulundu paralar yedirildi. Diğer türlüsü nasıl olur bilmiyorum.
Tek bildiğim İstanbulda çok zor olduğu. Ha bu arada başvuru Tekirdağda ama dükkan İstanbulda. İlla başvurulan yerde açılacak diye bir zorunluluk yokmuş.