• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kosgeb hakkında yardim

schtzi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
Kosgeb ne arkadaşlar.bende artik kendi işimin patronu olmak istiyorum.ya kahvaltı yeri yada kasap dükkanı açmak istiyorum.50 bin hibe varmış kime sorsam o is olmaz diyor ama birinin emrinde çalışmaktan biktim yardımcı olun lütfen.

Kosgeb ne arkadaşlar.bende artik kendi işimin patronu olmak istiyorum.ya kahvaltı yeri yada kasap dükkanı açmak istiyorum.50 bin hibe varmış kime sorsam o is olmaz diyor ama birinin emrinde çalışmaktan biktim yardımcı olun lütfen.

Web sitelerine girip inceleyebilirsiniz. Benim bildiğim kadarıyla uygun bulunsanız bile önce harcamaları yapıyorsunuz, ödemeleri kendiniz yapıyorsunuz, onlar inceledikten sonra size ödüyor. Yine de güncel bilgiler için web sitelerine bakmalısınız.

parayı gerçekten hibe ediyorlar ama önce girişimcilik kursu almanız lazım. üstelik o para herkese hibe edilmiyor, içerde çok adam var rüşvet dönüyor. size 50 bin hibeyi verdirecek adam 10 bin tl ver çıkarttırayım diyor. asla ve asla tek başınıza, tanıdıksız ve bir kısmını harcamadan o para size çıkmaz.

Web sitelerine girip inceleyebilirsiniz. Benim bildiğim kadarıyla uygun bulunsanız bile önce harcamaları yapıyorsunuz, ödemeleri kendiniz yapıyorsunuz, onlar inceledikten sonra size ödüyor. Yine de güncel bilgiler için web sitelerine bakmalısınız.

doğru biliyorsunuz, önce her masrafı kendiniz karşılıyorsunuz, eğer istenilen şartlarda uygunluk sağlanırsa size ödeme yapılıyor. bu işlerle uğraşan danışmanlık firmaları var. ayrıntılı bilgiyi onlardan alabilirsiniz. eğer durumunuz müsaitse ücret karşılığı bu tür danışmanlık firmalarından biriyle çalışmanız mantıklı olacaktır.

Önce kosgebin sertifikası için kursa gidiyorsunuz, zaten orada ne yapmanız gerektiği, projenizi nasıl sunacağınız, hangi projelerin onaylandığı gibi bilgileri fazlasıyla öğreniyorsunuz.
Kosgebe başvurdum 50.000 tl aldım diye birşey yok.
Siz sertifikanızı alıp, şirketinizi kurduktan sonra projenizi sunuyorsunuz, projeniz onay alırsa harcamaya başlıyorsunuz, zaten kursta da öğreneceğiniz, hangi kalemler geri ödeniyorsa faturalandırıyorsunuz, yaptığınız harcama kadar tutarı birkaç ay içerisinde ödeme olarak alıyorsunuz.
Kilit nokta şu, zaten kafanızdaki işletmeyi açacak kadar paranız olması gerekiyor, işletmeyi kuracak kadar paranız yoksa ödeme alamıyorsunuz.

parayı gerçekten hibe ediyorlar ama önce girişimcilik kursu almanız lazım. üstelik o para herkese hibe edilmiyor, içerde çok adam var rüşvet dönüyor. size 50 bin hibeyi verdirecek adam 10 bin tl ver çıkarttırayım diyor. asla ve asla tek başınıza, tanıdıksız ve bir kısmını harcamadan o para size çıkmaz.
Bu iddia cok ciddi neye dayanarak soyluyorsunuz bunu siz de mi para yedirdiniz yoksa genel gecer soylemlere dayanarak mi bu karalama politikasini uyguluyorsunuz.

Kosgeb girişimcilik belgen varsa eğer ilk önce açacağın yeri masrafları filan yapman gerekiyor.. Sonra yaprığın bütün işlerin faturalandırılması gerekmekte. Sonra sitesinden sanırım başvuruyorsun senden istenen belgeler olacak. Onları ayarlıyorsun..yaptığın masrafların erkeklere %60 gibi bayanlara ise %70-%80 gibi bir oranını sana birkaç taksitte geri ödeme yapıyor.. Tabi ödeme için biraz beklemen gerekebilir. Çunku araştırılıcaksınız. Uygun bulununca başlıyor odemeler.

Back
X