Koruyucu Aile Olmak..

ne kadar da güzel düşünmüşsün seni tebrik ederim cnmmm

canım naptın alabildin mi bende isytiyorum fakat bu gün sadece gönüllü olarak onlarla vakit geçirmek istedim bana onların ing bilmediğim için eğitmen olmadığım için böle bişi olmıycanı söylediler ayrı sen açık lise okuıyoırsun ne gibi faydan olabilir dediler küçük yaş gruplarının oyun saatinde yardımcı olabilirim dedim gerek yok öğretmeni var dediler benim istediğim onlara sevgi vermekti bilmiyorum yanlış bişiler var

Ya ne sacma konusmuslar, cok kizdim. Acaba disariya ajanlik yapar korkusumu var. Hani cocuklarin sevgiye ihtiyaci vardi.. yardim etmek isteyende sasiyor ne yapacagini.. yardim kurumlari bile giyilmis kiyafet almiyor, sosyal hizmetlerse yardim goturunce bir suru prosedur istiyormus. Ondan sonra bir elde siz atin, bir cocugu okutun, cocuklara sevgi verin..... vs.... bir suru slogan! Gostermelikmi hepsi!

Sizi takdir ettim her çocuğun sevgiye ihtiyaci var... ama illerde evlenmeyi düşünmüyor musun, evlensen çocuğun olacak allah nasip kısmet ederse. Ozamanda aldığınız çocuğa aynı ilgiyi göstere bilecek misiniz? , bunları cok.derin konular ve cok iyi düşürmek gerek...

Kararınız için öncelikle tebrik ediyorum sizi:) Maddi olarak imkanları devletin karşıladığını biliyorum okul masrafına kadar karşılıyorlar.Maddi olarak bir problem yaşayacağınızı sanmıyorum.Yakın bi çevremizde eşi ölen bir hanım vardı.2 çocuğu vardı şimdi yeni doğmuş bir kız bebek aldı.Kendi anne babası da var evlilik dışı doğmuş.Anne 17 baba 19 yaşındaymış.Şimdi bazı günlerde görme hakkı oluyor ama sadece kurum içinde öyle evinize yada dışarda buluşmak yasakmış.Belli günlerde bi kaç saat görmek için gidiyorlarmış gerçek anne babası..

Bu şekilde link paylaşmak yasak mı bilmiyorum.
http://www.koruyucuaile.gov.tr/koruyucu-aile/kimler-koruyucu-aile-olabilir

Hoşgörülü, sabırlı, esneklik gösterebilen, güvenli ve şefkatli bir ortam sağlayabilen, sevgisi ile bir çocuğun hayatında fark yaratmak isteyen ve mevzuatta belirtilen şartları taşıyan, Kurumla işbirliği içinde çocuk yararına hizmet vermeye kendini hazır hisseden herkes koruyucu aile olabilir.

• TC vatandaşı iseniz
  • Sürekli Türkiye’de ikamet ediyorsanız
  • 25-65 Yaşları arasındaysanız
  • En az ilkokul mezunu iseniz
  • Düzenli gelire sahipseniz
  • Çocuğun öz anne-babası ya da vasisi değilseniz
Devamı yukarıdaki link'te.. Ayrıca çocuk esirgeme kurumuna gidiyorum demişsiniz. En doğru ve sağlam bilgiyi oradan alabilirsiniz

Eğer şartların uygunsa (yaş gelir durumu yaşam kosullarin ve hazir oluşun)evlat edinmeye başvur.Evlat edinmede de koruyucu aile modelinde de bir çocuğun hayatına dokunuyorsun birine adina verirken diğerini devletle birlikte gözetimle yetiştiriyorsun aslında farkı sen de biliyorsun hazırsan başvur derim. Istersen bir de beni dinle evlat edinmek icin başvurmak istedim sahip olduğum maddi manevî olanaklarla eğitim düzeyiyle altıma kırmızı halı sereceklerini sandım ama öyle olmadı istediğim 0 -2 yaş grubunu yaşım dolayısıyla alamıyorum ben de peki koruyucu aile oluveriyim dedim aaaa yine o yaş grubunu vermediler. Kardeşim ben Türkiye ortalamasının % 1 i yim bu çocuklar kime veriliyor peki? Yurt içinde ve dışında pek çok gayrimenkulü olan bana yasim dolayisiyla vermediler onlar da oyle dediler zaten. Bu arada usa da falan yuzbin dolar falan harcadım çocuğum olsun diye ama olmadı. Şimdi bu meblağ elbet kaç çocuğun hayatına dokunurdu değil mi beni hiiiiic ama hiç suçlama çünkü ben bir değil 10 cocugun geleceğine dokunabilirdim ama yaş engeli var ya vermediler ben de bu dünyadan göçmeden önce bir çocuğun hayatına olumlu dokunmak istiyorum bu bir TÜRK çocuğu olsun diye 2 yıl bekledim ama o yaş grubunda yok. Oysa o çocuğa verebilecek maddi olanaklar icin ilan versem kimler basvurmazdi. Devletimiz iyi bilir dedim ihtiyacı olan bir çocuğun elinden tutabilirdim. O çocuk belki bugün hayata 3 0 önde baslayacakti. Dahası var lütfen iyi dinle ensest ilişkiden doğmuş veya atılmış veya istenmemis hiç önemli değil dedim. Sonuç 0. Hâlâ aranmadım. Ben çok kötü niyetliyim o çocuğu fena halde nüfus kutugume kayıt ettirmek istedim. Çünkü benden sonra da sağlam yere bassın diye. Ülkemi fena halde seviyorum burda doğdum ve burda öleceğim ama ölmeden önce bir TÜRK çocuğunu hayata olumlu kazandirabilsem çok mutlu olurdum inan. Ama bana bu olanak Istanbul da sağlanmadı. Yakında yurt dışına evlat edinme icin gidiyorum ne acı değil mikendivatanımdan istenmeyen oraya buraya atılan hangi koşulda doğarsa doğsun kabullendigimi söylediğim bir çocuk bana yaşım dolayısıyla verilmiyor ve ben yurt dışına dolar ve eurolari götürüyorum ne acı değil mi?. Kimse beni ulkemizde bir çocuğun hayatinadokunamaz miydin diye suçlayamaz elimden geleni yaptim vermediler. Bizim çocuklarımız kimlere veriliyor Allah Aşkına?

Maddiyat kısmı kesinlikle sorun olacak en son şey, zaten devlet 400den fazla bir parayı size aylık ödüyor. Okul zamanı kırtasiye alışverişi için , mevsim geçişlerinde alışveriş için ödeme yapıyor. Çocuk devlete bağlı, hastalığı vs tamamen onlar tarafından karşılanıyor. Ayrıca ozel okullarin sehit-gazı cocuklarina,çocuk esirgeme kurumunda olanlara özel bir iki kişilik kontenjanları var. Takip ederseniz en güzel okullarda bir kuruş vermeden özel eğitim aldirabilirsiniz (mutlu tönbekinin bu konuda güzel bir yazısı vardı hatta,okumanızı öneririm) ayrıca bildiğiniz üzere yolu buralara düşmüş özel çocuklar devlet kadrolarindaki özel kadrolara girebiliyor (bir arkadaşımı ailesi çocuk esirgeme kurumuna birakmis-bes altı sene sonra almis. Lise KPSSsiyle Türkiye'nin en güzel kampüsünde işe başladı, büro memuru olarak)
Yani diyeceğim o ki devlet onlara yapılması gerekmeken tum maddi yardımı yapıyor. Onların tek ihtiyacı bir yuva

Hepsini biliyorum arastirdim okudum birine hatta ikisine yuva olmak istedim ama istedigim yas aralığı olmadi yas engeli yuzunden cocuk evlat edinemeyenler de kendi istediği yaş aralığından koruyucu aile olabilmeli

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…