Koruyucu Aile Olmak..

bikusolsam

kalbin bana şifa..
Kayıtlı Üye
9 Mart 2013
1.318
29
48
Bursa
Kızlar bana yardımcı olacağınızı bildiğimden size danışmak istedim.

Ben 26 yaşındayım,Bursa'da yaşıyorum.
Ben bir çocuğa koruyucu aile olmak istiyorum,bekarım evli değilim..
Çocukları gerçekten çok seviyorum,arada sırada işimden fırsat buldukça Çocuk Esirgeme Kurumu'nu ziyaret ediyorum.. Ve artık bir çocuğun sorumluluğunu üstlenmek,sevgimi vermek,onun yüzünü güldürmek,destek olmak istiyorum. Anne değil ama bir nevi abla gibi..

Annemle bu konuyu konuştum,ama itiraz ediyor. Çok üzülüyorum annemin itiraz edip kabul etmemesine..Parayı nasıl yettireceksin diyor.

Güzel bir işim var,aldığım ücrette ortalamaya göre gayet iyi. Ayrıca LOSEV'de gönüllü olarak çalışıyorum. Kendime ait bir evim ve arabam var. Rabbime çok şükür geçinebiliyorum..

Siz ne düşünüyorsunuz? Gerçekten yanlış mı düşünüyorum? Aranızda koruyucu aile olanlar var mi? Zorlukları varmidir sizce? Beni biraz bilgilendirirseniz çok mutlu olurum.

Görüşleriniz için şimdiden teşekkür ederim..

Sizi tebrik ederim. Yapabileceğiniz en büyük ve en güzel iyilik olur bence. Annenizin karşı çıkmasına üzüldüm. Benimde imkanım olsa yardım etmek isterdim gerçekten.

Eviniz, arabaniz varmis sekerim, niye maddi probleminiz olsun ki?

Anneniz niye istemiyor, ozel olmazsa sorabilir miyim ?

Dusunceleriniz icin sizi tebrik ederim, ayni yastayiz ama ....nerde sacma sapan seyleri dert edip kendimi uzmedigim gun yok gibi, bu guzel girisiminizden dolayi sizi kutlarim.

Eminim olayin maddiyat kisminda degilsiniz. Ancak annenizin endiselenmesine hic gerek yok cunku devlet koruyucu aile olanlara cocugun bakimi icin bir miktar para veriyor zaten. Verilen para yas gruplarina gore degisiyor ve ayrica cocuk dershaneye veya kursa gitmek isterse devlet ona da bir miktar para veriyor diye biliyorum.Sizden tek istenilen iyi bir onek olmaniz ve cocuga bir aile ortami saglamaniz. Ancak para konusunda annenizi ikna etsenizde lutfen tum onyargilarini sildiginizden de emin olun (eger anneniz, siz ve cocuk ayni evde yasayacaksaniz)

bu düşüncenden ötürü gercekten seni kutluyorum genc yaşında böyle düşünmen taktiri hak ediyor gercekten bende bursalıyım bi cocugu mutlu etmekten daha sevap ne olabilir

Kararınızdan ötürü tebrik ederim sizi. Bence bu dünyada yapılabilecek en güzel ve en doğru şeylerden birine karar vermişsiniz. Çevremde hiç koruyucu aile olan olmadığı için zorlukları hakkında net bir bilgim yok. Aynı şey olmasa da evlat edinen annelerin başlığında da sorularınıza cevap bulabilirsiniz diye düşünüyorum. Eminim bilgilerini sizinle paylaşacaklardır.

Lösev e nasıl üye oldunuz ? Merak ettim. Ben de istiyorum da.
Yani napıyorsunuz mesela ?

Ben de koruyucu aile çok olmak isterim. Ama çok etkilenirim diye korkuyorum çok duygusalım çünkü.
Bildiğim kadarıyla güven kazandığınızda evinize bile getirebiliyorsunuz çocuğu :)

Koruyucu aileler zaten devletten para yardimi aliyor

Ayrica o cocuklarin zengin birilerine degil sadece bir anne sevgisine aile sevgisine ihtiyaclari var

Hepinize çok çok teşekkür ederim. Benim için çok özel bir şey bu en çok istediğim şeylerden birisi..
Umarım en kısa zamanda halledeceğim bu durumu.
Annem neden istemiyor bende bilemiyorum,sadece söylediği şey "parayı nasıl yettireceksin".. Oysa biliyor yeteceğini hatta artacağını.
Evet biraz araştırma yaptım,devlette bir miktar maaş veriyormuş.
Maddiyatında zaten kesinlikle değilim, çocukları çok seviyorum bir nebze de olsa sevgimi vermek istiyorum güven vermek istiyorum.
Bu arada leonela; ben 2 yıl önce gönüllü üye oldum LÖSEV'e. internet sitesinden başvuru yaptım sonra direk kuruma gittim. Bir form veriyorlar dolduruyorsun daha sonra sana bildiriyorlar.
Mesela bazı günler size haber veriliyor standlar açılıyor satış yapıyorsunuz. Gelirler direkt olarak LÖSEV'e gidiyor. Mesela bazı günler ben broşür dağıtıyorum,bazı günler ise okuduğum üniversite ile ilgili çalışmalara katılıyorum,ayrıca tercümanlık yapıyorum. Yani yapılabilecek çok şey var.
Ayrıca üyelik aidatı her ay 20 tl..
Gönüllü üye olmanı tavsiye ederim,o miniklere yardımcı olmak seni de çok mutlu edecektir eminim.

Evet kesinlikleeee ! :) Teşekkür ederim cevapların için .

koruyucu aile olmak ile ilgili bir bilgim yok ama şu genç yaşta çocuklara karşı duyduğun sevgi iyi niyetin duyarlı davranışın takdire şayan canım
umarım anneni de ikna edip amacına ulaşırsın

koruyucu aile olmak ile ilgili bir bilgim yok ama şu genç yaşta çocuklara karşı duyduğun sevgi iyi niyetin duyarlı davranışın takdire şayan canım
umarım anneni de ikna edip amacına ulaşırsın

Çok teşekkür ederim böyle düşündüğünüz için,çok mutlu oldum.
Umarım dediğiniz gibi en kısa zamanda annemi de ikna edip bir miniğe koruyucu aile olabilirim. :)

bence annen çocuğa bakınca evlilikten vazgeçersin evlenmezsin diye korkuyordur :)

canım bu başlık beni çook sevindirdibende böyle bişe yapmak istiyorum 25 yaşındayım bende bekarım ama ben eğer evlenebilirsem böyle bişe yapmayı düşünüyorum inşallah böyle bişe yaparız herkes yapsa keşke imkanı olan yani

bence annen çocuğa bakınca evlilikten vazgeçersin evlenmezsin diye korkuyordur :)

Haklı olabilirsin,bunu hiç düşünmemiştim açıkçası :)

seninde böyle bir şeyi gerçekleştirmek istemen beni çok sevindirdi doğru söylüyorsun,hepsinin ihtiyacı var sevgiye,desteğe,güvene.. Umarım en kısa zamanda gerçekleştiririz bu isteğimizi..

merhaba arkadaşlar ben bu bir kaç ay içinde koruyucu aile olmak için başvuracağım umarım kısmet olur

ben 35 yaşındayım ve bekarım.İki evlilik geçti başımdan ve çocuğum olmuyor fizyolojik olarak. Koruyucu aile olmayı ben de düşündüm. Ama bağlandıkan sonra ayrılmak çok zor olacaktır. Anneniz bunu düşünüyor olabilir. Sonuçta emek ve zaman vereceksiniz. Ama hiç bir zaman annesi olmayacaksınız dahası üzerinde hiç bir emeği olmayan ( olan kişileri tenzih ederim) birileri gelip bir gün o benim çocuğum diyecek.
anlayışınız ve isteğiniz takdire şayan ama bunu yanınıza almadan sadece hafta sonları ilgilenerek ve masraflarını karşılayarak da yapabilirsiniz.Benim naçizane fikrim...

Öncelikle Rabbim inşallah size de anne olmayı nasip eder..
evet annem bunu düşünüyor olabilir,dediğiniz gibi bırakmak benim için çok zor olur
Bunu da düşüneceğim çok teşekkür ederim.

inşallah canım inşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…