• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Koruyucu aile olan var mı?

matruj1

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Ağustos 2018
1.396
1.820
63
Koruyucu aile olmanın detayları nedir bilen var mı internette araştırdım ama çok bilgi yok nasıl ilgilenmemiz gerekiyor çocukla maddi manevi? Belli günler mi olmalı eşimde bende çalışıyoruz her hafta aynı günler olmayabilir bu sıkıntı yaratır mı çocukla neler yapmamız gerekiyor? Koruyucu ailelik süresiz mi oluyor mesela ben bulunduğum il de 2 yıl sonra gideceğim cocuk açısından bu sıkıntı olur mu? Erteleyip gittigim yerde mi olmalıyım yoksa? Hiç bir bilgim yok koruyucu aile olmayı çok istiyorum ama gidip görüşmeden önce nasıl birşey olduğu hakkında bilgi almak istedim?

Son düzenleme:
çocuk sizinle yaşıyor sizin çocuğunuz gibi

çalışıyorsanız kendi çocuğunuza bakıcı tuttuğunuz gibi ona da bakıcı buluyorsunuz vs

karar vermesi zor süreç

örneğin çocuk 3 yıl sizinle yaşıyor sonra ailesi alıyor ya da evlat ediniyor siz ortada kalıyorsunuz vs vs

gidin kurumla ayrıntılı görüşün

bence evlat edinmek aile açısından daha makul oluyor zira ben 3 yıl bakıp büyüttüğüm çocuktan ayrılma fikrine katlanamam gibi geliyor

Iki yıl sonra gideceksiniz lütfen ama lütfen bulaşmayin . Çocuk size bağlanmisken onu yeniden yalnız bırakmayın, hayata dair umutlarını , inanclarini tüketmeyin. Lütfen

benim bildigim koruyucu aile olunca cocuk sizde kaliyor surekli kurumdan gelip cocugu ziyaret ediyorlar bur sorun varmi diye sonrasinda evlatlik hakki doguyor

Evlat edineceğim
Cok araştırdım Bunu
Siz iki sene sonra gitseniz de çocuk sizle kalıyor
O sizin çocuğunuz oluyor sorumluluğu bakımı sizin

Koruyucu ve gonullu aile olmanin pek cok secenegi var. Gonullu olmak icincocugu resmi tatillerde ve belirli donemlerde almaniz yeterli. Koruyucu aile modelleri ise asagida:

a) Akraba veya Yakın Çevre Koruyucu Aile Modeli
Veli ya da vasi dışında kalan kan bağı bulunan akrabalar ya da çocuğun iletişim içinde olduğu veya tanıdığı bakıcı, komşu gibi yakın çevresinde olan kişi ve ailelerin sağladığı bakımdır
b) Geçici Koruyucu Aile Modeli
Acil koruma gereken ya da hakkında hizmet planı oluşturulmamış ve kuruluş bakımına yerleştirilmemiş ya da kendisi için planlanan hizmet modelinden çeşitli nedenlerle henüz yararlandırılamamış çocuklar için, aldıkları eğitimler ile profesyonel düzeye gelmiş kişi ve ailelerin sağladığı birkaç gün ile en fazla bir ay arasında değişen bakımdır.
c) Süreli Koruyucu Aile Modeli
Öz ailesi yanına kısa sürede döndürülme imkanı bulunmayan ya da kalıcı olarak aile yanına yerleştirilemeyen çocuklara, kişi ve ailelerin sağladığı bakımdır.
ç) Uzmanlaşmış Koruyucu Aile Modeli
Özel zorlukları ve ihtiyaçları olan çocuklara yardımcı olabilecek lisans eğitimine sahip olan veya aldıkları eğitimler ile profesyonel düzeye gelmiş kişi ve ailelerin sağladığı bakımdır

Bunlari esinizle oturup konusun kararlastirin. Ama 2 sene sonra gidecekseniz ya kucuk cocuk almayin buyuk tercih edin, ya da gittiginiz yerde basvuru yapin. Yasal bir sorundan dolayi degil,cocugun psikolojisi icin yapin bunu

Koruyucu aile olmanın detayları nedir bilen var mı internette araştırdım ama çok bilgi yok nasıl ilgilenmemiz gerekiyor çocukla maddi manevi? Belli günler mi olmalı eşimde bende çalışıyoruz her hafta aynı günler olmayabilir bu sıkıntı yaratır mı çocukla neler yapmamız gerekiyor? Koruyucu ailelik süresiz mi oluyor mesela ben bulunduğum il de 2 yıl sonra gideceğim cocuk açısından bu sıkıntı olur mu? Erteleyip gittigim yerde mi olmalıyım yoksa? Hiç bir bilgim yok koruyucu aile olmayı çok istiyorum ama gidip görüşmeden önce nasıl birşey olduğu hakkında bilgi almak istedim?
çocuk esirgeme kurumundan öğrenebilirsiniz bence

Koruyucu Aile Yönetmeligine google dan bakabilirsiniz.
Ama koruyucu ailenin mantigi şu velayet devlette.
Siz bakip buyutursunuz ama kan bagi olan kisilerle de cocuk isterse gorusebilir.
Gittiginiz yere de götürürsünüz adres degisikliginizi yaptiginizi bildirip.
Tüm detaylar yönetmelikte mevcut.

Facebook da KORUYUCU AILELER adlı bir grup var. Orada koruyucu aile olan, koruyucu ailelige başvuran aileler paylaşım yapıyor. Ordan en sağlıklı bilgiye ulaşabilirsiniz. Ayrıca tayin durumu koruyucu ailelik için sıkıntı olmuyor. Yeni tayin olduğumuz yere koruyucu ailelik yaptiginiz çocuğu da goturebiliyorsunuz. Tabi detayları şartları var.

çocuk sizinle yaşıyor sizin çocuğunuz gibi

çalışıyorsanız kendi çocuğunuza bakıcı tuttuğunuz gibi ona da bakıcı buluyorsunuz vs

karar vermesi zor süreç

örneğin çocuk 3 yıl sizinle yaşıyor sonra ailesi alıyor ya da evlat ediniyor siz ortada kalıyorsunuz vs vs

gidin kurumla ayrıntılı görüşün

bence evlat edinmek aile açısından daha makul oluyor zira ben 3 yıl bakıp büyüttüğüm çocuktan ayrılma fikrine katlanamam gibi geliyor
Çok teşekkür ederim istediğim cevap buydu. Sadece haftanın belli günleri gidip görüşüp ilgileniyor muyuz yoksa bizimle mi yaşıyor bunu öğrenmek istiyordum. Herkes açıklama falan yapmadan 2 yıl sonra gidecen 2 yıl sonra gidecen diye aynı şeyi tekrarlayıp durmuşlar bende onu soruyorum işte bilmediğimden 2 yıl içinde çocuğa sadece belli günlerde maddi manevi desteğimin olması çocuk acısındanda bir değişiklik olur iyi olur gibi düşünüyordum ama sürekli bir ilgi alaka gerekiyormuş beraber yaşamak gibi bu çocuk acısından zor olacaktır tabiki ayrılık olduğunda. Sizin cevabınız yeterli oldu çok teşükkürler.

Evlat edineceğim
Cok araştırdım Bunu
Siz iki sene sonra gitseniz de çocuk sizle kalıyor
O sizin çocuğunuz oluyor sorumluluğu bakımı sizin
Çok sağoln evet şimdi anladım evlat edinmekten pek farkı yokmuş iyi düşünmek gerek ozmn ben çocuğun maddi ihtiyaçlarını karşılayıp gerek o gerekse biz istediğimiz zamanda görüşüp zaman geçiriyorz gibi düşünmüştüm az da olsa elimden geldiğince bir çocugun ihtiyaçlarını karşılıym istemiştim ama anladım ki büyük sorumluluk gerektiren bir durummuş. Sizin içinde herşey gönlünüze göre olur inşlh.

2 yil sonra gidecekseniz lutfen hic bulaşmayin.
Bunu sormaniz bile hata gerci ama neyse bi sey demiyim.
Bilmiyorum ki soruyorum değil mi idrak edebiliyor musunuz bunu soruyorum işte 2 yıl sonra gideceğm çocuk açısından sıkıntı mı olur yanı çocuğu düşünüyorum alışacağı bir süreç mi bu yoksa belli günlerde bazı ihtiyaçlarını gidermekle mi sınırlı onu öğrenmeye çalışıyorum. Bişey demek istiyorsanızda diyin içinizde kalmasın Bilmemek ayıp değil öğrenmemek ayıp ayrıca laf olsun diye konuşmak bence daha da ayıp

Koruyucu ve gonullu aile olmanin pek cok secenegi var. Gonullu olmak icincocugu resmi tatillerde ve belirli donemlerde almaniz yeterli. Koruyucu aile modelleri ise asagida:

a) Akraba veya Yakın Çevre Koruyucu Aile Modeli
Veli ya da vasi dışında kalan kan bağı bulunan akrabalar ya da çocuğun iletişim içinde olduğu veya tanıdığı bakıcı, komşu gibi yakın çevresinde olan kişi ve ailelerin sağladığı bakımdır
b) Geçici Koruyucu Aile Modeli
Acil koruma gereken ya da hakkında hizmet planı oluşturulmamış ve kuruluş bakımına yerleştirilmemiş ya da kendisi için planlanan hizmet modelinden çeşitli nedenlerle henüz yararlandırılamamış çocuklar için, aldıkları eğitimler ile profesyonel düzeye gelmiş kişi ve ailelerin sağladığı birkaç gün ile en fazla bir ay arasında değişen bakımdır.
c) Süreli Koruyucu Aile Modeli
Öz ailesi yanına kısa sürede döndürülme imkanı bulunmayan ya da kalıcı olarak aile yanına yerleştirilemeyen çocuklara, kişi ve ailelerin sağladığı bakımdır.
ç) Uzmanlaşmış Koruyucu Aile Modeli
Özel zorlukları ve ihtiyaçları olan çocuklara yardımcı olabilecek lisans eğitimine sahip olan veya aldıkları eğitimler ile profesyonel düzeye gelmiş kişi ve ailelerin sağladığı bakımdır

Bunlari esinizle oturup konusun kararlastirin. Ama 2 sene sonra gidecekseniz ya kucuk cocuk almayin buyuk tercih edin, ya da gittiginiz yerde basvuru yapin. Yasal bir sorundan dolayi degil,cocugun psikolojisi icin yapin bunu
Çok teşekkür ediyorum evet benim ki sanırm gönüllü aile olmak bu daha uygun olacak. Gönüllü aile bile olsam yaşı küçük düşünmüyorum büyük olsun ki bize neden gelip gittiğini bizim ne yapmaya çalıştığımızı onu sürekli evlat edinmeyeceğimizi bilsin istiyoruz. Şimdi anladığım kadarıyla Korucu aile olmak baya kapsamlıymış o uyumuyor bize Teşekkürler

Son düzenleme:
Çok teşekkür ediyorum evet benim ki sanırm gönüllü aile olmak bu daha uygun olacak. Gönüllü aile bile olsam yaşı küçük düşünmüyorum büyük olsun ki bize neden gelip gittiğini bizim ne yapmaya çalıştığımızı onu sürekli evlat edinmeyeceğimizi bilsin istiyoruz. Şimdi anladığım kadarıyla Korucu aile olmak baya kapsamlıymış o uyumuyor bize Teşekkürler
Rica ederim ne demek

Resmi olmayan sekilde etrafinizdaki yardim kuruluslariyla gorusup muhtac ve kimsesiz cocuk da bulabilirsiniz. Yasi buyuk olsun dediginiz icin oneriyorum yani. Belli bir butceniz varsa okumasina yardimci olabilirsiniz,bunun icin rotary kulupleri falan da size yardimci olur. Veya tanidik es dost yardimiyla koylerde maddi yetersizlikten okuyamayan nice cocuklar var onlara ulasabilirsiniz.

Back
X