M
mayatupbebek
Ziyaretçi
Osman Bey tekrar merhaba, esimin degerlerine bakildi ve onda hersey normal gorunuyor.. ben hormonlarimla alakali olabilecegini dusunuyorum...ne de olsa prolaktin tedavisi gordum...en son sinirda idi..tekrar baktirmali miyim? bir de muhakkak reglin 2. gunu ac karina mi bakilmali?
bir de spermleri vucut algilayip oldurebiliyormus..bunun icin hangi test yapilmali? Aslinda hamilelige hazirlanan bayanlar hangi testleri yaptirmali, listeleyebilir misiniz?
bir de Ist'da Sb niz yok sanirsam..acilacak mi
cok tsk ederim a.s.
Merhaba ebrubu,
Her zaman söylediğim gibi, sperm tahlillerinin doğru bakılması ve doğru yorumlanmasında maalesef ülkemizde ciddi boyutta bir sıkıntı yaşamaktayız. Dolayısıyla, size normal olduğu söylenmiş bile olsa, sonuçları görmemizde fayda olduğunu bir kez daha yinelemek istiyorum. Özellikle Kruger kriterlerine göre incelenmiş sperm sayı-hareket ve morfoloji değerlerini yazarsanız sevinirim. Prolaktin değerlerinize kontrol amaçlı baktırmanızda yarar var elbette, bunun aç olmanız gerekmiyor. Kadın vücudunun sadece spermlere değil, yarısı sizden olan embriyolara bile tepkisinin olabildiği doğrudur. Bunun için planlanmış tetkikler ve tedavi planları da vardır. Maalesef sadece Ankara'dayız, yolunuz düşerse sizinle tanışmaktan çok memnun olurum. Günlerinizi sağlıklı geçirmenizi ve doğru-etkili tedavilerle buluşmanızı dilerim.
Op. Dr. Osman Denizhan ÖZGÜN
Maya Tüp Bebek ve Kadın Sağlığı Merkezi