• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk Hastalıkları Korpus kallosum hipoplazisi

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği
İlk başta yoktu sadece ölçümde 12 çıkmıştı bize aldırmayı önerdi heyet toplanarak. şimdi kalbinde iki tane delik var diyorlar ama o son zamanlarda çıktı yani doğsa bile çok yaşamaz diyen doktor bile oldu ☹️

Sanırım bana sordunuz. Doğum yaptım evet çok şükür bir sorun yok başımıza neler geldiğini az çok anlattım umarım sizin de iyi geçer
Allah'ım size bağışlasın inşallah benim bebeğimde de bişey olmaz 🤲 peki sizin bebeğinize kalbin de de sorun var falan dediler mi ?

Allah'ım size bağışlasın inşallah benim bebeğimde de bişey olmaz 🤲 peki sizin bebeğinize kalbin de de sorun var falan dediler mi ?
Amin inşallah. Sizin bebeğiniz de sağlıkla doğsun. Yok bizim çok şükür sadece korpus alt sınırda idi başka bir sıkıntı yoktu

İlk başta yoktu sadece ölçümde 12 çıkmıştı bize aldırmayı önerdi heyet toplanarak. şimdi kalbinde iki tane delik var diyorlar ama o son zamanlarda çıktı yani doğsa bile çok yaşamaz diyen doktor bile oldu ☹️
Kaçıncı haftada 12 çıktı. Kalp deliği önemli dğeil ki, kapanır gider. Kapanmasa da cerrahi yolla kapatılıyor? Amniyosentez yaptırsaydınız kafanız rahat ederdi. Şimdi kaçıncı haftadasınız?

27. Haftasında çıktı şu anda da 13 falan olmuş
Bu yapı hiç olmadan bile normal devam eden çocuklar var deniyor. Sizin bir uzantı var kısa da olsa. Neden aldırmanızı önerdiler gerçekten anlamadım. Melih atahan Güner var prof Dr. Onu öneririm. Bu konularda pozitif.

Bu yapı hiç olmadan bile normal devam eden çocuklar var deniyor. Sizin bir uzantı var kısa da olsa. Neden aldırmanızı önerdiler gerçekten anlamadım. Melih atahan Güner var prof Dr. Onu öneririm. Bu konularda pozitif.
Peki şimdi doğumdan sonra ne yapacaklar? Çocuk nörolojisi mi bakacak? Çocuğa Mr falan mı çekilecek?

Benim karnimca çektiler aynı sonuçlar çıktı Samsun üniversite Hastanesi'nde heyet toplandi ve aldır dediler bana bende aldırmadım doğumu bekliyorum

merhaba eylem hanım benım oğlum 3 yaşında bizimde teşhisimiz corpos kallasum hıpoplazik
ama önce şunu söyliyim asla hiç bir zaman ümidinizi kesmeyin. sevgiyle iyileşmeyen rahatsızlık yoktur biz yürüyoruz koşuyoruız konuşmuyoruz henüz ama iyiye giden bir eğitim dönemimiz var en önemlisi de bu iyi bir özel eiğitim öğretmeniyle yaşıtlarını yakalama ihtimalleri çok yüksek .
Merhaba, aynı durumu ben de yaşıyorum, şu an nasıl bebeğiniz? Konuşuyor mu? Bir de eşilk eden baika bir problem var mıydı korpus kallasum kısalığından başka? Kalın mıydı mesela? Ya da bütün komponentleri var mıydı?

Benimde bebeğimin beyninde corpus callosun görülmedi böyle olupta bebegi sağlıklı olanlar varmi merak ediyorum sizin son durumunuz nedir?

Benimde bebeğimin beyninde corpus callosun görülmedi böyle olupta bebegi sağlıklı olanlar varmi merak ediyorum sizin son durumunuz nedir?
Merhaba benim bebeğimde sınırda kisalik vardı ama doğuma yakın uzama oldu sorun kalmadı size de inşallah bir çıkış olsun

Benim bebeğimde o yapı hiç yok malesef 😔 bebeğiniz nasil doğdu peki durumu nedir?
Bazen olmaması daha iyi demişti doktorlar bana kısalık daha büyük sorundu ama çok şükür bizim doğuma kadar uzadı tamamladı şükür bebeğim sağlıklı
Kaçıncı haftadasiniz emar ve kordonsentez yapıldı mi

Fetal mr çekildim daha raporum sonuçlanmadı onu bekliyorum doktor mr da ufakta olsa birsey görünüyor o olabilir dedi mr sonucuna göre netleşecek 😔

Fetal mr çekildim daha raporum sonuçlanmadı onu bekliyorum doktor mr da ufakta olsa birsey görünüyor o olabilir dedi mr sonucuna göre netleşecek 😔
31.haftadayim
Bazen olmaması daha iyi demişti doktorlar bana kısalık daha büyük sorundu ama çok şükür bizim doğuma kadar uzadı tamamladı şükür bebeğim sağlıklı
Kaçıncı haftadasiniz emar ve kordonsentez yapıldı mi
31.haftadayim

Mr sonucu 1 günde çıkıyor normalde. Çıkınca yazar mısınız son durumunuzu?
Merhabalar mr sonucum çıktı şu şekilde. FETAL MRGKlinik bilgi: 28 HAFTALIK, KORPUS KAL. AGENEZİSİ, EKSTREMİTELERDE KISALIK, BİL. VENTRİKÜLOMEGALİ 28 GEBELİK YAŞINA SAHİP OLGUDA;*KORPUS KALLOSUM AYIRT EDİLEMEDİ (AGENEZİ?). LATERAL VENTRİKÜLLERDE KOLPOSEFALİK GÖRÜNÜM DİKKATİ ÇEKTİ.*SEREBELLAR VERMİS İNFERİOR KISMI AYIRT EDİLMEDİ (HİPOPLAZİ?). 4. VENTRİKÜL İLE RETROSEREBELLAR FOSSA İLİŞKİLİ GÖRÜNÜMDEDİR. BEYİN SAPI VE DİĞER POSTERİOR FOSSA YAPILARI DOĞAL GÖRÜNÜMDEDİR. SUPRATENTORİAL ALANDA NÖRAL PARANKİMDE PATOLOJİK SİNYAL SAPTANMADI. SULKASYON VE GİRASYON HASTANIN GEBELİK YAŞI İLE UYUMLUDUR.

Merhabalar mr sonucum çıktı şu şekilde. FETAL MRGKlinik bilgi: 28 HAFTALIK, KORPUS KAL. AGENEZİSİ, EKSTREMİTELERDE KISALIK, BİL. VENTRİKÜLOMEGALİ 28 GEBELİK YAŞINA SAHİP OLGUDA;*KORPUS KALLOSUM AYIRT EDİLEMEDİ (AGENEZİ?). LATERAL VENTRİKÜLLERDE KOLPOSEFALİK GÖRÜNÜM DİKKATİ ÇEKTİ.*SEREBELLAR VERMİS İNFERİOR KISMI AYIRT EDİLMEDİ (HİPOPLAZİ?). 4. VENTRİKÜL İLE RETROSEREBELLAR FOSSA İLİŞKİLİ GÖRÜNÜMDEDİR. BEYİN SAPI VE DİĞER POSTERİOR FOSSA YAPILARI DOĞAL GÖRÜNÜMDEDİR. SUPRATENTORİAL ALANDA NÖRAL PARANKİMDE PATOLOJİK SİNYAL SAPTANMADI. SULKASYON VE GİRASYON HASTANIN GEBELİK YAŞI İLE UYUMLUDUR.
Canım ne yorum yaptı doktor?

Back
X