Kan testini sürüntüyle aynı zamanda mı yaptırdınBenim burundan negatif olan testim kanda pozitif çıkmıştı yani negatif çıkan test aslında pozitifmişgeçti çok şükür
Gibi gibi gibi.. Gibi yazmıştımKaset testle 15 dakikada sonuç alınıyor diye çıkmıştı ya haberlerde kaset testten bahsediyor gebelik testi derken diğer hanımefendi
2 saate çıkıyor 3 tüp kan alınıyor.Kaset testle 15 dakikada sonuç alınıyor diye çıkmıştı ya haberlerde kaset testten bahsediyor gebelik testi derken diğer hanımefendi
Evet tomografi kan sürüntü 3 saat arayla.Kan testini sürüntüyle aynı zamanda mı yaptırdın
Doğru bilgi bu. Televizyon haberler çok farklı başına gelen bilir ancak..Covid19 pozitifim. Testi sürüntü şeklinde alıp pozitifi gördükten sonra kan testi yaptılar. Kanda koronavirüsün zarar verebileceği değerlere bakılıyor. Troponin gibi, bazofil, eozinofil, nötrofil vs.. Bir de ek olarak karaciğer enzimleri kontrol ediliyor verilen tedavide kullanılan ilaçların olası zararları için. Bildiğim bu kadar.
herşey çok farklı insan neye inanıcağını şaşırıyorDoğru bilgi bu. Televizyon haberler çok farklı başına gelen bilir ancak..
Tekrar negatife çoğu zaman bakılmıyor artık. Yetisilemedigi için kişinin belirtileri tamamen kaybolduktan 14 gün sonra karantinası son buluyor. Yoğun olan şehirlerde bu şekilde. Buralar yoğun değil iken 2 negatif bakılırdi. Şimdi vaka temaslilarina bile belirti yoksa test yapılmıyor. Bakanlık talimatıyla tabi bu.Pozitif çıkanlara çok büyük geçmiş olsun, rabbim sağlık sıhhat versin inşallah.
Bişey merak ediyorum yurtdışında çalışan bi sağlıkçı olarak. Türkiyede tomografi, kan ve Sürüntü eş zamanlı yapılıyor anladığım kadarıyla. Tekrar negatife bütün bu tetkikleri yaparak mı karar veriyorlar?
Bilgisi olan veya sağlıkçı olan kardeşlerim bana özel mesaj atarmısınız bu konuda biraz görüş alışverişine ihtiyacım var.
Mutlaka belirtmeliyim ki Türkiye tedavi konusunda çok hassas davranıyor ve agresif tedaviye hemen başlıyor. Bunun için gurur duyuyorum gercekten. (Agresif tedavi karaciger acisindsn birsz riskli olabilir ama eminim onun takibini yapiyorlardir)
Her ne kadar burada karantina konusunda hassas davransalarda ilac ve tedavi yöntemlerinden pek memnun degilim.
bazı kişilerin bir hafta olmuş hala ellerinde sonuç yokYerli kit kargoya verildi vs haberlere baktım az evvel de madem öyle, güvenilir bir test ve ucuz madem, neden insanlar 3 bekliyor sonuç için? PCR daha güvenilir olduğu için. + İse doğrusu kesindir ama - ise negatifligi kesin değildir. Sağlık ocağında bile bakılabilir bu testler gerçek olsa.
Maalesef laboratuarlar yetemiyor artık. Aynı gün sonuç alınırken 3 gün bekleniyor artık. Eskiye geri döndük. Şuan tvdeki rakamlar hemen hemen 3-4 gün önceki rakamlar. Yoğun olan iller için diyorum tabii ki.bazı kişilerin bir hafta olmuş hala ellerinde sonuç yok
İkinci test çoğu insana artık yapılmıyorPozitif çıkanlara çok büyük geçmiş olsun, rabbim sağlık sıhhat versin inşallah.
Bişey merak ediyorum yurtdışında çalışan bi sağlıkçı olarak. Türkiyede tomografi, kan ve Sürüntü eş zamanlı yapılıyor anladığım kadarıyla. Tekrar negatife bütün bu tetkikleri yaparak mı karar veriyorlar?
Bilgisi olan veya sağlıkçı olan kardeşlerim bana özel mesaj atarmısınız bu konuda biraz görüş alışverişine ihtiyacım var.
Mutlaka belirtmeliyim ki Türkiye tedavi konusunda çok hassas davranıyor ve agresif tedaviye hemen başlıyor. Bunun için gurur duyuyorum gercekten. (Agresif tedavi karaciger acisindsn birsz riskli olabilir ama eminim onun takibini yapiyorlardir)
Her ne kadar burada karantina konusunda hassas davransalarda ilac ve tedavi yöntemlerinden pek memnun degilim.
Bendede belirti var gibi ama bilmiyorum sonucum ne kadarda elimde olur bakıcazMaalesef laboratuarlar yetemiyor artık. Aynı gün sonuç alınırken 3 gün bekleniyor artık. Eskiye geri döndük. Şuan tvdeki rakamlar hemen hemen 3-4 gün önceki rakamlar. Yoğun olan iller için diyorum tabii ki.
Anladım. Ama hasta isteğe göre özelde tekrar Bt yaptırabilir öyle değilmi?Tekrar negatife çoğu zaman bakılmıyor artık. Yetisilemedigi için kişinin belirtileri tamamen kaybolduktan 14 gün sonra karantinası son buluyor. Yoğun olan şehirlerde bu şekilde. Buralar yoğun değil iken 2 negatif bakılırdi. Şimdi vaka temaslilarina bile belirti yoksa test yapılmıyor. Bakanlık talimatıyla tabi bu.
İkinci test çoğu insana artık yapılmıyor
Yetişilemediğinden kaynaklandığını düşünüyorum tabi benimki sadece tahminGenelde negatif çıkan oranlara göre mi yapılıyor bu, yoksa yetişemediklerinden dolayımı
Yetişilemediğinden kaynaklandığını düşünüyorum tabi benimki sadece tahmin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?