• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Korona

Annenizin tansiyon rahatsızlığı olmasaydı yatış verilmezdi devlete ait hastanelerde. Artık ağır veya riskli hastalar yatırılıyor.

İlk teshiste daha çok sırt ağrısı, ateş ve ve öksürük varsa BT bakılıyor. Hafif semptomlara bakılmıyor. Semptomlar da ilerleme olursa bakılıyor sadece. Özelde her testi baştan yaptirabilirsiniz. Artık kovid teşhis ve tedavisi özellerde ücretli. SGK payı dışındaki masraf hastaya ait. İsteğe bağlı özelde çekilebilir. Geçmiş olsun bu arada.
Teşekkür ederim başım ve eklemlerim agrıyor bi kac gündür

Bir yakinim memleketinde kendisi suan ve covid pozitif.Covid test oncesinde yapilan test tetkikleri (akciger rontgen dahil )dogrultusunda dr larin gorusu ile covid olacagi kesin gozuyle bakilmis ve suruntu testi yapmislar 2 gunde cikti sonucu. Suan evde karantinada yasida 80 e yakin mide agrisi disinda hicbir sıkıntısı yok tonlada rahatsizligina ragmen cok anlamadim ben bu hastaligi..

Takip ediliyor yani en azından çevremde hastalığı atlatmış ve kronik vakaları hastanede takibe aldıklarını eve geçtiklerinde de aradıklarını biliyorum
Teşekkür ediyorum bilgilendirme için.

Annenizin tansiyon rahatsızlığı olmasaydı yatış verilmezdi devlete ait hastanelerde. Artık ağır veya riskli hastalar yatırılıyor.
Öyle doğrudur. Normalde yatışı yapılmazdı hastalığı geçirme durumuna göre. Dediğim gibi semptomları hafif seyrediyordu, ilk günler zorladı ve zaten Corona olduğunu düşünmüyorduk bile. Tansiyon dengesizliği olmasaydı evde devam edebilirdik.
Şuan durumu çok iyi ama sonra nasıl devam eder bu konuda kaygılarım var.

Umarım herkes kolay atlatır🙏

Bir yakinim memleketinde kendisi suan ve covid pozitif.Covid test oncesinde yapilan test tetkikleri (akciger rontgen dahil )dogrultusunda dr larin gorusu ile covid olacagi kesin gozuyle bakilmis ve suruntu testi yapmislar 2 gunde cikti sonucu. Suan evde karantinada yasida 80 e yakin mide agrisi disinda hicbir sıkıntısı yok tonlada rahatsizligina ragmen cok anlamadim ben bu hastaligi..
Benim iki tane 70li yaşlarında hastam var. Hiç hastanede yatmadilar. Bayramda gelen misafirleri + çıkınca riskli grupta olduklarından test yapıldı, durumları iyi olunca 5 günlük ilaç verip eve gönderildiler. Kısmete bakıyor. Kaderinde olanı yaşıyorsun.

Kan alinmiyor diyenlere kötü bir haberim var: korona belirtileriyle gitseniz ilk kan testi ve akciğer röntgeni alıyorlar (devlet hastanesinde). Genelde rontgende bile çıkmıyor zaten. Hadi oldu, çıktı diyelim ikinci aşamada akciğer tomografisi var. Tomografide yüksek ihtimalle görünüyor. Bir şeyler çıktıysa en son PCR alınıyor.
**Sokakta kan testi temiz çıkmış bir sürü koronali geziyor arkadaşlar.**

bizim akrabalarimizda var bu sekilde anne babasi hem kronik hem yaslilar onlar cikti hastaneden hic bir rahatsizligi olmayan sigara vs icmeyen ogullarinin cok agir seyrediyor hastaligi.

Yaş itibariyle riskli gruptaymış, Allah korusun onu. İnşallah atlatır.

Son söylediğinize bende katılıyorum.
Çok enteresan, bazen söylenen belirtilere hiç tutmayan belirtiler duyuyorum çevredekilerden.
Amcamın eşi sadece müthiş bi bel ağrısı yaşıyor.
Annem ilk günler eklem ağrıları, sonradan şiddetli baş ağrısı ve şuan sadece halsizlik.

Sanırım kişinin bünyesine göre yaşadığı semptomlarda farklı oluyor. Yada alakası yok. Bilemiyorum

Benim iki tane 70li yaşlarında hastam var. Hiç hastanede yatmadilar. Bayramda gelen misafirleri + çıkınca riskli grupta olduklarından test yapıldı, durumları iyi olunca 5 günlük ilaç verip eve gönderildiler. Kısmete bakıyor. Kaderinde olanı yaşıyorsun.
Haklisıniz kaderi sorgulamak veya sitem etmek dogru degil ama nice gencler gitti cok uzucu bazilari hafif semptomla atlatiyor dilerim grip gibi gecer gider.Zaten buyuksehirlerde maske omur boyu taksak daha iyi olur oylesine kotu bir hava soluyoruz.

pcr dediginiz ne bilmiyorum tibbi terim karsiligini ama neden direk prc yapilmiyor herkese?
Şu uzun çubukla genizden sürüntü ile bakılan test. Yaşadığım şehirde aynı günde çıkan sonuçlar şimdi 3 günde çıkıyor. Yoğunluk var demek ki. Bazen hastanelerde kit bitiyor. Zaman kazanmak adına sonraya bırakılıyor. Bir de şu bakanlığın algoritma diye bahsedilen kurallar zinciri var. Şartları taşımıyorsa test yok.

Gunluk test sayisinda da en yuksek gundeymisiz buna nazaran vaka artisi 1000 ustunde onu cok algilayamadim

Gunluk test sayisinda da en yuksek gundeymisiz buna nazaran vaka artisi 1000 ustunde onu cok algilayamadim
Yurt dışı cikislari için zorunlu kılınan testler sayıyı yükseltiyor bu ara. 1 günde 1000 vaka demek 14 günde - olsa bu kişiler, 14bin vaka eder. Herkes kendi tedbirini alsın lütfen.

Şu uzun çubukla genizden sürüntü ile bakılan test. Yaşadığım şehirde aynı günde çıkan sonuçlar şimdi 3 günde çıkıyor. Yoğunluk var demek ki. Bazen hastanelerde kit bitiyor. Zaman kazanmak adına sonraya bırakılıyor. Bir de şu bakanlığın algoritma diye bahsedilen kurallar zinciri var. Şartları taşımıyorsa test yok.
herkese yapilsa idi keşke
böylece belki taşıyıcı olanlarıda anlar ona göre daha uyumlu tedbirler alinabilirdi.

Back
X