Korona ve yapılması gerekenler

Saolun :) anladimm teşekkürler tabiki yaptırmamız lazim milleti tehlikeye sokmayalım

Çok tesekkur ederim. Aaa nefes egzersizi söyleyen olmadı hiç onu deniyim en iyisi saolun :)
Anladim tabiki öyle yapalım hakka girmeye gerek yok ben şimdi kesin omicron mu oluyorum peki bisey yazmiyor sonuçta bununla ilgili

Ay Allah razi olsun daha açıklayıcı olamazdı. Cok tesekkur ederim
Ekran görüntüsü aldim uygulamaya calısıcam :))
Bu arada kalpten cok korkuyorum illa zarar mi veriyor kalbe ya?

Çok tesekkur ederim. Aaa nefes egzersizi söyleyen olmadı hiç onu deniyim en iyisi saolun :)
Anladim tabiki öyle yapalım hakka girmeye gerek yok ben şimdi kesin omicron mu oluyorum peki bisey yazmiyor sonuçta bununla ilgili
Rica ederim. Acil sifalar diliyorum. Muhtemelen Omicron varyanti ile enfekte olmussunuzdur.

Çok geçmiş olsun. Artik karantina suresi 7 güne düştü. Sakin kalın panik olmayın rahat atlatiyotsunuz çok sukur

Peki babanız tekrardan pozitif çıkınca karantinasi uzadı mi?

Ay Allah razi olsun daha açıklayıcı olamazdı. Cok tesekkur ederim
Ekran görüntüsü aldim uygulamaya calısıcam :))
Bu arada kalpten cok korkuyorum illa zarar mi veriyor kalbe ya?

İlla ki veriyor diye bir şey yok. Ben mahvoldum ama eşim gayet rahat geçirdi.
Aşılarınızı oldunuz mu?
Özellikle biontech koruması gayet iyi diye düşünüyorum. Ben sinovac eşim biontech olmuştu.
Ben gebeyken geçirdim. Aşım vardı.
Aslına bakarsanız rahat geçirdim iki gün hariç.
Oksijen seviyemi sürekli kontrol ettik 99-100 idi.
Ağız yoluyla vitamin alamadım ben doğuma kadar kustuğum için serumla takviye yaptılar.
Kan sulandırıcı verdi doktorum.
Bir de kronik rinit alerjim vardı. Onu tetikledi.
Doktorum ciğerime inmesin diye ilaç verdi. Ancak kalbimde sıvı birikmiş. Tansiyonumu yükseltti.
Gebelik zehirlenmesine sebep oldu. Karantina bittikten sonra ikinci muayenede erken doğum kararı verdi doktorum. :)
Tabi biz bu etkilerin hepsini doğumdan sonra farkettik çok şükür ama bir sıkıntı kalmadı. Tat koku hala yok ama olsun

Ay çok geçmiş olsun neler yaşamişşıniz cok şükür atlatmışsınız Allah göstermesin bir daha. Maalesef tek doz sinovac var bende geçtiyse cok sevindim kalıcı olmuyor demek ki rahatsizliklar. Ya neler diyolar beyne kalbe pıhtı atar falan. Zaten kalbe takıntım var biraz da çarpıntım var panik ve stresten olan korktum iyice benim 3.gün hala hafif agirlasmaz insallah

Stres yapmayın.
Doktorunuzla görüşün. Eğer gerekiyorsa kan sulandırıcı iğne yada aspirin türevi ilaçlar verebilir.
Keşke dememek lazım ama en azından konuyu okuyup aşıyı geciktiren arkadaşlar için önlem olsun bir an önce dozları tamamlamak lazım.
Dediğim gibi benim ki özel bir durumdu. Ben alerji sebebiyle sinovac oldum hamileyken olmuştum çünkü. Kortizon alamayacağım bir süreçti. Hamile olmasam biontech olurdum.

Bende covidim 1 haftadir koku hic yok cok korkuyorum ustelik hamileyim evladimin kokusunu alamiycam dusuncesi beni bitirdi psklojik olarak bitik durumdayim

Bende covidim 1 haftadir koku hic yok cok korkuyorum ustelik hamileyim evladimin kokusunu alamiycam dusuncesi beni bitirdi psklojik olarak bitik durumdayim

Ben de hamileyken geçirdim doğuma yakın bir zamanda. Evet kokusunu alamadım alamıyorum. 3,5 ay oldu. Ama kucağınıza alınca başka bir duygu. Lütfen telaş yapmayın. Sağlıklı beslenin. Doktorunuz eminim söylemiştir kan sulandırıcı çok önemli gebeyken.

Peki babanız tekrardan pozitif çıkınca karantinasi uzadı mi?
Hayır uzamadi. Hatta babam aşisiz olduğu için riskli ve kırmızıydı hep,uçağa falan binemezdi. Şimdi hastalık geçirdiği için antikorlu,yeşile döndü adam

Besleniyorum kuzum ama sıvı tat alamayinca midem kabul etmiyor allah yardimcin olsun cok zor beni dusuncesi bile delirtmeye yetti umarim en kisa zamanda alirsin evladinin kokusunu

Hayır uzamadi. Hatta babam aşisiz olduğu için riskli ve kırmızıydı hep,uçağa falan binemezdi. Şimdi hastalık geçirdiği için antikorlu,yeşile döndü adam
Anlamsız bir uygulama ya 7 günde iyileşme olmuyor. Oğlum oldu bize gecmedi ama o zaman 14 di karantina, 9. Gün Covid acile gittik sordum. 9. Gün bugün bize bulaşma ihtimali hala var mi diye evet dedi. Şimdi 7. Gunde bidaha uzatmıyorlarda cok sacma olmuş

Yok uzatmiyorlar. Yani işe güce gitmeye devam. Patronların da yararına olmadı,çünkü yayılınca bu sefer diğerleri de izin kullanacak...saçma sapan bir sey

Şimdi aile hekimizle konuştuk, babamin 7 günün dolduğunu ama hala pozitif olduğunu söyledik.
Dikkat ederek ise gitmesinde bir sakinca olmadığını, koronanin vücuttan atılmasının bazen uzun sürebileceğini söyledi.
Bilgi olarak paylaşayım dedim

Besleniyorum kuzum ama sıvı tat alamayinca midem kabul etmiyor allah yardimcin olsun cok zor beni dusuncesi bile delirtmeye yetti umarim en kisa zamanda alirsin evladinin kokusunu

Hepimiz inşallah.
Benim kusma ve bulantı sorunum vardı gebeliğimim en başından sonuna kadar. Vitamin dahi içemedim.
O yüzden serumla takviye aldım. Sağlık kabinleri geliyorlar.

Bir avrupa ülkesinde yaşıyorum burada da karantina süresi indirildi, başbakan sebep olarak omicronun daha az öldürücü olduğunu virüs güç kaybettiğini bu sebeple daha hızlı negatife döndüğünü açıkladı aksi halde covid-19 ilk varyantı gibi olsa sanmıyorum diğer herkesi riske etsin bütün ülkeler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…