• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Korona ve yapılması gerekenler

Cok teşekkür ederim. Size de cok gecmis olsun. Filyasyon ekibinin söylediği ve benim okudugum da bu. 7 gün zaten karantina surenizin toplami, hayat eve sigarda da yazar, 7.gun test yaptirmak zorunda degilsiniz misal, zaten bitmis sayiliyor. Ama yaptirmak iyi olur tabii.
Saolun :) anladimm teşekkürler tabiki yaptırmamız lazim milleti tehlikeye sokmayalım

Gecmis olsun. Acil sifalar dilerim. Nefes icin gunde 10 defa nefes alip verme egzersizleri var akciger kapasitesini arttirmak icin. Onlari yapip bronslarinizi rahatlatabilirsiniz. Burundan nefes alip agizdan daha uzun surede yavasca nefes veriyorsunuz.
Karantina suresini 5 gune indirmelerinin sebebi saglik calisanlari icin. Omicron cok fazla kisiye bulastigi icin onlara bakacak, ilgilenecek Saglik calisani yetistirilemiyormus karantina suresi uzun oldugu icin. Yani aslinda eski kurallar devam ediyor. 14.gunun sonunda test yaptirip toplum icine karismak daha mantikli ve diger insanlarin da faydasina odakli olacaktir.
Çok tesekkur ederim. Aaa nefes egzersizi söyleyen olmadı hiç onu deniyim en iyisi saolun :)
Anladim tabiki öyle yapalım hakka girmeye gerek yok ben şimdi kesin omicron mu oluyorum peki bisey yazmiyor sonuçta bununla ilgili

Yeni uygulama bu şekilde.
Eklem ağrılarınız için yalnızca parol.
Öksürük için harnup özü, zencefil bulabilirseniz andız özü.
Udi hindi yağını burnunuza damlatın, tozunu bulursanız balla karıştırıp yeyin.
Biz zencefili çorbanın içine bile basıp içtik. :)
Sarımsak, kemik suyu, c vitamini, d vitamini, tarçın, limon, portakal...
Sakın sıcak buharda banyo yapmayın.
Mümkünse soğuk buhar makinesi.
Kekik yağı, lavanta yağı gibi aromatik yağları burun kenarlarına sürün. Koku egzersizi yapın sürekli.
Bir panik olmayın.
Bir kaç gün çok yoğun ter atabilirsiniz ama sıcak duş gerçekten tehlikeli.
Sonrasında muhakkak bir göğüs hastalıkları, kardiyolojiye gidip genel bir bakım yaptırmanızı öneririm.
Ay Allah razi olsun daha açıklayıcı olamazdı. Cok tesekkur ederim 😊
Ekran görüntüsü aldim uygulamaya calısıcam :))
Bu arada kalpten cok korkuyorum illa zarar mi veriyor kalbe ya?

Çok tesekkur ederim. Aaa nefes egzersizi söyleyen olmadı hiç onu deniyim en iyisi saolun :)
Anladim tabiki öyle yapalım hakka girmeye gerek yok ben şimdi kesin omicron mu oluyorum peki bisey yazmiyor sonuçta bununla ilgili
Rica ederim. Acil sifalar diliyorum. Muhtemelen Omicron varyanti ile enfekte olmussunuzdur.

Merhabalar 2 sene direndik ailecek en sonunda hepimiz pozitif çıktık. Öncelikle hayat eve sığarda karantina sürecim 7 gün yazıyor filyasyon ekibi de arayıp 7 gün sonra test yaptirmadan çıkabilirsiniz dedi neden öyle bilen var mı? Bir de bugün 3.günüm sadece ara ara eklem agrilarim oluyor en korktuğum sey nefes darligi psikolojikman nefes darligindan hep korkuyordum zaten :KK43: nefes darligi olmasi durumunda önerileriniz varsa çok sevinirim internette pek bilgi bulamadım.
Çok geçmiş olsun. Artik karantina suresi 7 güne düştü. Sakin kalın panik olmayın rahat atlatiyotsunuz çok sukur

Bence test yaptırmadan çıkmayin insan icine
Babamın 7 günü dolmak üzereyken biz de dedik, ailecek test yaptiralim,nolur nolmaz.
Babam tekrar pozitif çıktı.
İşler aksamasin diye yapılan bir şey heralde' karantina süresinin dusurulmesi ama bence test zorunlu olarak düşürülse daha doğru olurdu. Şimdi 7 günü dolan virusluler iş yerinde, toplu taşımada virüs yaymaya devam edecekler...
Size de geçmiş olsun, biz çok rahat atlattık şükürler olsun. İnşallah siz de öyle atlatırsıniz. Omicron böyle hafif geçiyor,belki omicronsunuzdur
Peki babanız tekrardan pozitif çıkınca karantinasi uzadı mi?

Ay Allah razi olsun daha açıklayıcı olamazdı. Cok tesekkur ederim 😊
Ekran görüntüsü aldim uygulamaya calısıcam :))
Bu arada kalpten cok korkuyorum illa zarar mi veriyor kalbe ya?

İlla ki veriyor diye bir şey yok. Ben mahvoldum ama eşim gayet rahat geçirdi.
Aşılarınızı oldunuz mu?
Özellikle biontech koruması gayet iyi diye düşünüyorum. Ben sinovac eşim biontech olmuştu.
Ben gebeyken geçirdim. Aşım vardı.
Aslına bakarsanız rahat geçirdim iki gün hariç.
Oksijen seviyemi sürekli kontrol ettik 99-100 idi.
Ağız yoluyla vitamin alamadım ben doğuma kadar kustuğum için serumla takviye yaptılar.
Kan sulandırıcı verdi doktorum.
Bir de kronik rinit alerjim vardı. Onu tetikledi.
Doktorum ciğerime inmesin diye ilaç verdi. Ancak kalbimde sıvı birikmiş. Tansiyonumu yükseltti.
Gebelik zehirlenmesine sebep oldu. Karantina bittikten sonra ikinci muayenede erken doğum kararı verdi doktorum. :)
Tabi biz bu etkilerin hepsini doğumdan sonra farkettik :KK70: çok şükür ama bir sıkıntı kalmadı. Tat koku hala yok ama olsun

İlla ki veriyor diye bir şey yok.
Aşılarınızı oldunuz mu?
Özellikle biontech koruması gayet iyi diye düşünüyorum.
Ben gebeyken geçirdim. Aşım vardı.
Aslına bakarsanız rahat geçirdim iki gün hariç.
Oksijen seviyemi sürekli kontrol ettik 99-100 idi.
Ağız yoluyla vitamin alamadım ben doğuma kadar kustuğum için serumla takviye yaptılar.
Kan sulandırıcı yaptık.
Bir de kronik rinit alerjim vardı. Onu tetikledi.
Doktorum ciğerime inmesin diye ilaç verdi. Ancak kalbimde sıvı birikmiş. Tansiyonumu yükseltti.
Gebelik zehirlenmesine sebep oldu. Karantina bittikten sonra ikinci muayenede erken doğum kararı verdi doktorum. :)
Tabi biz bu etkilerin hepsini doğumdan sonra farkettik :KK70: çok şükür ama bir sıkıntı kalmadı. Tat koku hala yok ama olsun
Ay çok geçmiş olsun neler yaşamişşıniz cok şükür atlatmışsınız Allah göstermesin bir daha. Maalesef tek doz sinovac var bende :( geçtiyse cok sevindim kalıcı olmuyor demek ki rahatsizliklar. Ya neler diyolar beyne kalbe pıhtı atar falan. Zaten kalbe takıntım var biraz da çarpıntım var panik ve stresten olan korktum iyice 🤦🏻‍♀️ benim 3.gün hala hafif agirlasmaz insallah

Ay çok geçmiş olsun neler yaşamişşıniz cok şükür atlatmışsınız Allah göstermesin bir daha. Maalesef tek doz sinovac var bende :KK43: geçtiyse cok sevindim kalıcı olmuyor demek ki rahatsizliklar. Ya neler diyolar beyne kalbe pıhtı atar falan. Zaten kalbe takıntım var biraz da çarpıntım var panik ve stresten olan korktum iyice 🤦🏻‍♀️ benim 3.gün hala hafif agirlasmaz insallah

Stres yapmayın.
Doktorunuzla görüşün. Eğer gerekiyorsa kan sulandırıcı iğne yada aspirin türevi ilaçlar verebilir.
Keşke dememek lazım ama en azından konuyu okuyup aşıyı geciktiren arkadaşlar için önlem olsun bir an önce dozları tamamlamak lazım.
Dediğim gibi benim ki özel bir durumdu. Ben alerji sebebiyle sinovac oldum hamileyken olmuştum çünkü. Kortizon alamayacağım bir süreçti. Hamile olmasam biontech olurdum.

Bende covidim 1 haftadir koku hic yok cok korkuyorum ustelik hamileyim evladimin kokusunu alamiycam dusuncesi beni bitirdi psklojik olarak bitik durumdayim

Bende covidim 1 haftadir koku hic yok cok korkuyorum ustelik hamileyim evladimin kokusunu alamiycam dusuncesi beni bitirdi psklojik olarak bitik durumdayim

Ben de hamileyken geçirdim doğuma yakın bir zamanda. Evet kokusunu alamadım alamıyorum. 3,5 ay oldu. Ama kucağınıza alınca başka bir duygu. Lütfen telaş yapmayın. Sağlıklı beslenin. Doktorunuz eminim söylemiştir kan sulandırıcı çok önemli gebeyken.

Peki babanız tekrardan pozitif çıkınca karantinasi uzadı mi?
Hayır uzamadi. Hatta babam aşisiz olduğu için riskli ve kırmızıydı hep,uçağa falan binemezdi. Şimdi hastalık geçirdiği için antikorlu,yeşile döndü adam😅

Ben de hamileyken geçirdim doğuma yakın bir zamanda. Evet kokusunu alamadım alamıyorum. 3,5 ay oldu. Ama kucağınıza alınca başka bir duygu. Lütfen telaş yapmayın. Sağlıklı beslenin. Doktorunuz eminim söylemiştir kan sulandırıcı çok önemli gebeyken.
Besleniyorum kuzum ama sıvı tat alamayinca midem kabul etmiyor allah yardimcin olsun cok zor beni dusuncesi bile delirtmeye yetti umarim en kisa zamanda alirsin evladinin kokusunu

Hayır uzamadi. Hatta babam aşisiz olduğu için riskli ve kırmızıydı hep,uçağa falan binemezdi. Şimdi hastalık geçirdiği için antikorlu,yeşile döndü adam😅
Anlamsız bir uygulama ya 7 günde iyileşme olmuyor. Oğlum oldu bize gecmedi ama o zaman 14 di karantina, 9. Gün Covid acile gittik sordum. 9. Gün bugün bize bulaşma ihtimali hala var mi diye evet dedi. Şimdi 7. Gunde bidaha uzatmıyorlarda cok sacma olmuş

Anlamsız bir uygulama ya 7 günde iyileşme olmuyor. Oğlum oldu bize gecmedi ama o zaman 14 di karantina, 9. Gün Covid acile gittik sordum. 9. Gün bugün bize bulaşma ihtimali hala var mi diye evet dedi. Şimdi 7. Gunde bidaha uzatmıyorlarda cok sacma olmuş
Yok uzatmiyorlar. Yani işe güce gitmeye devam. Patronların da yararına olmadı,çünkü yayılınca bu sefer diğerleri de izin kullanacak...saçma sapan bir sey

Şimdi aile hekimizle konuştuk, babamin 7 günün dolduğunu ama hala pozitif olduğunu söyledik.
Dikkat ederek ise gitmesinde bir sakinca olmadığını, koronanin vücuttan atılmasının bazen uzun sürebileceğini söyledi.
Bilgi olarak paylaşayım dedim

Besleniyorum kuzum ama sıvı tat alamayinca midem kabul etmiyor allah yardimcin olsun cok zor beni dusuncesi bile delirtmeye yetti umarim en kisa zamanda alirsin evladinin kokusunu

Hepimiz inşallah.
Benim kusma ve bulantı sorunum vardı gebeliğimim en başından sonuna kadar. Vitamin dahi içemedim.
O yüzden serumla takviye aldım. Sağlık kabinleri geliyorlar.

Gecmis olsun. Acil sifalar dilerim. Nefes icin gunde 10 defa nefes alip verme egzersizleri var akciger kapasitesini arttirmak icin. Onlari yapip bronslarinizi rahatlatabilirsiniz. Burundan nefes alip agizdan daha uzun surede yavasca nefes veriyorsunuz.
Karantina suresini 5 gune indirmelerinin sebebi saglik calisanlari icin. Omicron cok fazla kisiye bulastigi icin onlara bakacak, ilgilenecek Saglik calisani yetistirilemiyormus karantina suresi uzun oldugu icin. Yani aslinda eski kurallar devam ediyor. 14.gunun sonunda test yaptirip toplum icine karismak daha mantikli ve diger insanlarin da faydasina odakli olacaktir.
Bir avrupa ülkesinde yaşıyorum burada da karantina süresi indirildi, başbakan sebep olarak omicronun daha az öldürücü olduğunu virüs güç kaybettiğini bu sebeple daha hızlı negatife döndüğünü açıkladı aksi halde covid-19 ilk varyantı gibi olsa sanmıyorum diğer herkesi riske etsin bütün ülkeler.

Back