Korona ve okul

Aylakkadin

Bahar, bir insanla gelebilir insana 🕊
Üyelik İptali
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
31 Mayıs 2019
7.259
17.453
Arkadaşlar merhaba
Yüz yüze eğitim başlıyor biliyorsunuz.
Bugün kızlarımın okulundan aradılar. Yüzyüze eğitim mi online eğitim mi dediler ama online eğitim taraftarı olmadıklarını anladım. Siz olsanız ne yapardınız?
Bir tarafta can bir tarafta gelecekleri çocukların.
100 de 80 yüzyüze eğitimi istemiyor icim ama diğer 20lik kısım geleceklerini mahvetme diyor.
Bahçeye başka çocuklar varken çıkarmadım. Elimden geldiğince kimseyle gorusturmedim. Ama eşim sürekli çalıştı. O dışarı ile bağlantıyı hiç kesemedi.
Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz?

Yalniz şunu anlamadım devlet okulu mu okulunuz? Neden sordular bunu?
Arkadaşlar merhaba
Bugün kızlarımın okulundan aradılar. Yüzyüze eğitim mi online eğitim mi dediler ama online eğitim taraftarı olmadıklarını anladım. Siz olsanız ne yapardınız?
100 de 80 yüzyüze eğitimi istemiyor icim ama diğer 20lik kısım geleceklerini mahvetme diyor.
Bahçeye başka çocuklar varken çıkarmadım. Elimden geldiğince kimseyle gorusturmedim. Ama eşim sürekli çalıştı. O dışarı ile bağlantıyı hiç kesemedi.

Arkadaşlar merhaba

geçirdiğimiz süreçte online eğitim nasıldı

örneğin oğlumun okulu günde 6 saat canlı ders yaptı üstüne ödev çalışma kağıdı slayt vs vs

ama hiçbir zaman gerçek okul hissi oluşmadı ha bitti ha bitecek duygusu oluştu

şimdi de açılınca gidecek ama gidemeyenlere (karantina, hastalık vs) online kameralı eğitim olacakmış sınıfa bağlanacakmış vs

Ben en azından 1 dönemin daha uzaktan olarak işlenmesi taraftarıyım ya.
Vaka 1000 iken okulların açılması çok tehlikeli.
Okulları açmaya çalışan ülkeler ve eyaletlere çocuk vaka sayısı % bilmem kaç artmış.
Hadi çocuklara birşey olmuyor diyelim, peki ya evdekilere? Evde yaşlı, kronik varsa ne olacak ki?
İlkokul çocuğuna dur, koşma, yapma desen ne kadar dinleyebilir ki?
Hadi derste öğretmenler bir nebze oyaladı diyelim, ki o zamanda ders işlemez ama neyse.
Peki tenefüslerde ne olacak?
6 7 yaşındaki çocuğa sosyal mesafeyi öğretmek zordur, hele ki yaşıtlarının yanında.
İllaki koşacak, oynayacak arkadaşlarıyla itişip kakışacak.
Kaldı ki kışın okullarda pencere bile açılmıyor havanın soğukluğu yüzünden.
Yüzlerce öğrenci kantine doluşacak gibi gibi.
Birine bulaşırsa herkese ulaşır.
Üniversite konusuna hiç girmiyorum bile.
Bence risk alınacak bir konu değil.

Son düzenleme:
Bu hastalığın yarına ya da bir sonraki seneye biteceği falan yok, online eğitime de ülke olarak altyapımız pek müsait değil. Örnek veriyorum, Tatvan'ın bir köyünde yaşayan çocuğun bilgisayarı ya da tableti yok ve derslere katılamıyor. Bu çocuğun eğitim hakkı yok mu? Her yer açıldı zaten, okulların açılmasının da şu anki duruma fazladan katkı sağlayacağını düşünmüyorum. Düğünlerin yapılmasını okulların açılmasından daha riskli buluyorum şahsen.

Arkadaşlar merhaba

bu virüs tatil yapanlari degil okula gidenleri mi vuruyormuş diye düşünüyorum..

Aklım allak bullak bu konuda. Bana akıl verecek olanlar varsa lütfen yazın..
Oğlum 4 yaşında, mesleğimiz geregi doğudaydık ve hiç arkadaşı olmadı yani arkadaş açı bir çocuk.
Ayrıca astım bronsit rahatsızlığı mevcut.
Bu yıl ön kayıt yaptırdık kreşe ayın 24unde asıl kayıtlar var.
Fakaaat gel gelelim ki vaka sayısı artıyor, çocuk arkadaş arkadaş diye çıldırıyor, kimileri çocuğa yazık yolla kimileri de ya hasta olursa o astım bronşitli olmaz diyor.
O kadar çok muallakta kaldım ki anlatamam.
Bu arada evde 2 aylık bi kardeşide var.

Biz gonderme karari aldik, hatta ağustosta başlayacak olan telafi egitimine de gonderecegiz ki yumusak bir gecis olsun.
Ben artik hastaliktan korunma sansimiz kaldigina inanmiyorum zaten, ne olacaksa olsun aman modundayim (linc etmeyin, sadece büyük sehirde yasayan, calisan, okuyan insanlarin bu hastalikla tanismadan yillar gecirebilecekleri fikrini utopik buluyorum)
Zaten okullarin da uzun sure acik kalacagini düşünmüyorum, yasayip gorecegiz.

Hadi çocuklara birşey olmuyor diyelim, peki ya evdekilere? Evde yaşlı, kronik varsa ne olacak ki?

bu bir sorun ama kontağı kapatamadık ki

evde en azından bir kişi işe gidiyor, markete gidiyor vs vs

düğüne, plaja oraya buraya, avm ye gidiliyor

çıkmayın denilen süreçte hiç çıkmadık

24 haziran da ilk defa avm ye girdim, avm ye neden gideyim diyordum ki oraya dahi gitmek gerekiyormuş

oğluma telefon almam gerekti onu da internetten alamadım ikimiz birlikte avm ye gittik

hat vs almak için çalışan kız kimliğimi aldı o esnada bir grup çalışan yiyip içip muhabbet ediyordu maskeleri yoktu vs vs

okula gidince 20 kişilik sınıfta olacak muhtemelen şehirdeki çeşitli işyerlerinden çeşit çeşit virüsler gelebilir

hatta oğlumun bir arkadaşının annesi enfeksiyon hastalıkları uzmanı yani virüs işinde en önde, hemşiremiz var başka hekimlerimiz var ama ya bulaşırsa deyip kaçamayız zira virüsün biteceği bir tarih yok ki

yaz gelince biter hayali ile tüm dünya kapatmıştı ama bunun gerçek olmadığı görüldü

okullar henüz kış gelmeden şimdi açılamıyorsa en az seneye Mayıs a kadar açmamak lazım

Oğlum 4 yaşında, mesleğimiz geregi doğudaydık ve hiç arkadaşı olmadı yani arkadaş açı bir çocuk.
Fakaaat gel gelelim ki vaka sayısı artıyor, çocuk arkadaş arkadaş diye çıldırıyor, kimileri çocuğa yazık yolla kimileri de ya hasta olursa o astım bronşitli olmaz diyor.

ben sizin konumunuzda olsam göndermem mesela

ki 25 aylıktan beri okula giden bir çocuk annesiyim ama sizinki henüz okul tadını almamış, zorunlu eğitim çağında da değil evde kalsın o bu süreçte bence

Biz gonderme karari aldik, hatta ağustosta başlayacak olan telafi egitimine de gonderecegiz ki yumusak bir gecis olsun.
Ben artik hastaliktan korunma sansimiz kaldigina inanmiyorum zaten, ne olacaksa olsun aman modundayim (linc etmeyin, sadece büyük sehirde yasayan, calisan, okuyan insanlarin bu hastalikla tanismadan yillar gecirebilecekleri fikrini utopik buluyorum)
Zaten okullarin da uzun sure acik kalacagini düşünmüyorum, yasayip gorecegiz.

katıldım

zira hazır yaz iken başlasın görsün bir sistemi

sınıftan bazıları telafi eğitimine göndermeyelim sıkıntı çıkıp kapatılırsa okul hiç riske girmeyelim diyorlar da kapatılmazsa mevsim kışa dönerken zaten başkaca hastalıklar da başlayacak risk de artacak

Arkadaşlar merhaba

Ayyyy dertliyim çok dertliyim bende aynı konuda. Üstelik benim kızımın lösemi tedavisi yeni bitti. İki senedir zaten karantina altında çocuk okula gitsin mutlu olsun istiyorum. Ama bu durumda korkuyorum. Zaten neler yaşadik.

Özel okula kayıt yaptırmıştik, ama verdiğimiz para online eğitim için çok fazla. Eğer ücrette indirim yaparlarsa ben online eğitim almasını istiyorum. İndirm olmazsa almayı düşünüyorum. Birinci sınıfa başlayacak. Okullar açıksa bile bence çok açık durmaz. Bır ay icinde kapanır. İkinci dönem belki açılır.

Dört yaşında zaten .bence bu sene yollamyin. Seneye gider.

Benimde iki taneler Allahtan kronik rahatsızlıkları yok gönderme taraftarı değildim ama az buz bi zaman kaybolmadı.. Ve çocuklar gün geçtikçe dersten ödevden soğudu artık açmak bile istemiyorlar evde ne kadar disiplin olabilir ki.. Ve bu hastalığın. Bi tarihi yok çoğu uzmana göre herkes bu hastalığı geçirecekmiş kimi hafif kimi ağır kimi hayatını kaybederek bu dönemde yapabileceğim en iyi şey bağışıklıklarını güçlü tutmak diye düşünüyorum şahsi fikrim.. Allahım hepsini korusun

Ayyyy dertliyim çok dertliyim bende aynı konuda. Üstelik benim kızımın lösemi tedavisi yeni bitti. İki senedir zaten karantina altında çocuk okula gitsin mutlu olsun istiyorum. Ama bu durumda korkuyorum. Zaten neler yaşadik.

Özel okula kayıt yaptırmıştik, ama verdiğimiz para online eğitim için çok fazla. Eğer ücrette indirim yaparlarsa ben online eğitim almasını istiyorum. İndirm olmazsa almayı düşünüyorum. Birinci sınıfa başlayacak. Okullar açıksa bile bence çok açık durmaz. Bır ay icinde kapanır. İkinci dönem belki açılır.
Çok geçmiş olsun miniğe umarım iyidir şuan

Zaten şu anda uzaktan eğitim olursa önceki gibi olmayacak diye biliyorum. Daha planlı programlı olacak. Okullarda
bu virüs tatil yapanlari degil okula gidenleri mi vuruyormuş diye düşünüyorum..
Tatilde çocuklar anne baba kontrolünde olabilir. Ama okullarda değil. O nedenle bu kıyaslanamaz bence.
Ben de açılmasını istiyorum ama uygun şartlarda. Hibrit eğitim gibi..

bu bir sorun ama kontağı kapatamadık ki

evde en azından bir kişi işe gidiyor, markete gidiyor vs vs

düğüne, plaja oraya buraya, avm ye gidiliyor

çıkmayın denilen süreçte hiç çıkmadık

24 haziran da ilk defa avm ye girdim, avm ye neden gideyim diyordum ki oraya dahi gitmek gerekiyormuş

oğluma telefon almam gerekti onu da internetten alamadım ikimiz birlikte avm ye gittik

hat vs almak için çalışan kız kimliğimi aldı o esnada bir grup çalışan yiyip içip muhabbet ediyordu maskeleri yoktu vs vs

okula gidince 20 kişilik sınıfta olacak muhtemelen şehirdeki çeşitli işyerlerinden çeşit çeşit virüsler gelebilir

hatta oğlumun bir arkadaşının annesi enfeksiyon hastalıkları uzmanı yani virüs işinde en önde, hemşiremiz var başka hekimlerimiz var ama ya bulaşırsa deyip kaçamayız zira virüsün biteceği bir tarih yok ki

yaz gelince biter hayali ile tüm dünya kapatmıştı ama bunun gerçek olmadığı görüldü

okullar henüz kış gelmeden şimdi açılamıyorsa en az seneye Mayıs a kadar açmamak lazım
Size de hak veriyorum.
Zaten bu konuda görüş farklılığı olduğu gibi tek bir doğru da yok.
Ev içinde illaki dışarı çıkan oluyordu, kontağı tam kapatmamız lazımdı.
Uygulamaları en güzel uygulayan ülke bana göre Çin.
Herkese sorgusuz sualsiz soktular eve.
Aylarca çıkmadılar.
Vakalar belli bir sayının altına inmeden asla normalleşmediler.
Biz çok erken başladık.
Normalleşmenin başlamasından hemen sonra biz covid geçirdik mesela.
Hatta geçirdiğimizi bile tesadüfen öğrendik. Ben bırakın hasta yatağında yatmayı öksürmedim bile.
Hiçbir belirtim yoktu.
Şimdi hep birlikte düşünelim, benim gibi belirtisiz geçiren bir çocuk okulda kaç kişiye bulaştırabilir?
Ama bu bir gerçek ki insanlarımız covid yokmuşcasına eğleniyor.
Kimse artık virüsü umursamıyor, düğünlerini yapıyor 100 kişilik halay zinciri oluşturuyor,yüzlercesinin katıldığı asker eğlencesi düzenleniyor, binlerce kişi aynı anda denize giriyor.
Dikkatsiz insanların cezasını biz üniversite öğrencileri, ilkokul çağındaki çocuklar çekiyor.
Bir yanım diyor ki eğitimden mahrum kalmayalım, bir yanım diyor ki sağlık eğitimden daha önemli.
Bilemiyorum,çok ucu açık bir konu inanın.
Sadece vakaların 1000 civarı olduğu bu dönemde okulların açılmasını istemiyorum, en azından aktif vaka sayımız düşene kadar açılmamalı diye düşünüyorum.
Bir de insanlar karantinaya dahi uymuyor, o yüzden azalacağını hiç sanmıyorum ama neyse.

X