bu bir sorun ama kontağı kapatamadık ki
evde en azından bir kişi işe gidiyor, markete gidiyor vs vs
düğüne, plaja oraya buraya, avm ye gidiliyor
çıkmayın denilen süreçte hiç çıkmadık
24 haziran da ilk defa avm ye girdim, avm ye neden gideyim diyordum ki oraya dahi gitmek gerekiyormuş
oğluma telefon almam gerekti onu da internetten alamadım ikimiz birlikte avm ye gittik
hat vs almak için çalışan kız kimliğimi aldı o esnada bir grup çalışan yiyip içip muhabbet ediyordu maskeleri yoktu vs vs
okula gidince 20 kişilik sınıfta olacak muhtemelen şehirdeki çeşitli işyerlerinden çeşit çeşit virüsler gelebilir
hatta oğlumun bir arkadaşının annesi enfeksiyon hastalıkları uzmanı yani virüs işinde en önde, hemşiremiz var başka hekimlerimiz var ama ya bulaşırsa deyip kaçamayız zira virüsün biteceği bir tarih yok ki
yaz gelince biter hayali ile tüm dünya kapatmıştı ama bunun gerçek olmadığı görüldü
okullar henüz kış gelmeden şimdi açılamıyorsa en az seneye Mayıs a kadar açmamak lazım
Size de hak veriyorum.
Zaten bu konuda görüş farklılığı olduğu gibi tek bir doğru da yok.
Ev içinde illaki dışarı çıkan oluyordu, kontağı tam kapatmamız lazımdı.
Uygulamaları en güzel uygulayan ülke bana göre Çin.
Herkese sorgusuz sualsiz soktular eve.
Aylarca çıkmadılar.
Vakalar belli bir sayının altına inmeden asla normalleşmediler.
Biz çok erken başladık.
Normalleşmenin başlamasından hemen sonra biz covid geçirdik mesela.
Hatta geçirdiğimizi bile tesadüfen öğrendik. Ben bırakın hasta yatağında yatmayı öksürmedim bile.
Hiçbir belirtim yoktu.
Şimdi hep birlikte düşünelim, benim gibi belirtisiz geçiren bir çocuk okulda kaç kişiye bulaştırabilir?
Ama bu bir gerçek ki insanlarımız covid yokmuşcasına eğleniyor.
Kimse artık virüsü umursamıyor, düğünlerini yapıyor 100 kişilik halay zinciri oluşturuyor,yüzlercesinin katıldığı asker eğlencesi düzenleniyor, binlerce kişi aynı anda denize giriyor.
Dikkatsiz insanların cezasını biz üniversite öğrencileri, ilkokul çağındaki çocuklar çekiyor.
Bir yanım diyor ki eğitimden mahrum kalmayalım, bir yanım diyor ki sağlık eğitimden daha önemli.
Bilemiyorum,çok ucu açık bir konu inanın.
Sadece vakaların 1000 civarı olduğu bu dönemde okulların açılmasını istemiyorum, en azından aktif vaka sayımız düşene kadar açılmamalı diye düşünüyorum.
Bir de insanlar karantinaya dahi uymuyor, o yüzden azalacağını hiç sanmıyorum ama neyse.