- 11 Mayıs 2016
- 2.011
- 1.714
-
- Konu Sahibi capricorn87
Aynı durum gerçekten eşimde sizin eşiniz gibi sanırım tramvalarini ortaya çıkıyor zaten evhamlı büyümüş :/ yani doğru diyosunuz sınav gerdi çünkü dershaneye yazıldım gidemedim digru düzgün eşimin iş saatleri düzensiz polis ,idare etmeye çalıştı işyerine götürdü bazen ama oğlum ciddi hareketli bir çocuk .Belki evet benim çocuktan hatta evlilikten önce bu işleri bitirmem gerekti ama olmadı bir şekilde ..sakin sakin
sınav germiş
hastalık germiş
çocuk zaten başlı başına bir gerginlik
sakin sakin sakin
şu sınav hele bir geçsin
boş ver ikinciiy vs
kv kötü bir şey dememiş
sen de vermişsin cevabı kapa konuyu
çocuk istemiyorsan korona var zaten de geç eşine de
eşinde bunalmış gibi herkes bunaldı korona dan
çocuk bakmaya alışkın olamdığı için de zor geliyor
sınavın geçsin
biraz sakinleş
mümkünse kafa dağıtmaya bir yere gidin iki gece bile olur ama aile ile değil sen eşin ve çocuk
sonra konuşun
eşiniz ketum ama o da çok bunalmış onun da hastalık fobisi var gibi düşünün
bakın gülün diye yazayım
yıllar önce bir evde oturuyoruz sevgiliyiz
sularımız kesildi büyükşehrin ortası
iki gün geçti, gelmedi, arkadaşlarıma sordum o semtte oturan onların ki akıyor
dedim ki alt komşular vanayı kapatmış olmasın
eşimin içinden canavar çıktı
bağırdı çağırdı şu bu ama ne sözler
annesi hep komşular şunu yaptı komşular bunu yaptı diyen bir tipmiş hep komşularla kavgalı
bana paranoyaksın dahi dedi
sonra açtım kapıyı ve alt komşu vanayı kapatmış
adam hep bu tarz şeylerle büyüdüğü için cidden 20 yılda hiç görmediğim bir tepki verdi
bu nedenle sakin olun, geçecek deyin kendinize
kv ile de muhatap olmayın
Ya aslında derdim çocuk değil inanın ama eşimde bir süredir keşke bir çocuğumuz daha olsaydı diye ağız ariyodu yakın arkadaşlarımızın hepsinin çocukları oldu ikinci ve bebek görünce adamın yüzü guluyo ama ben istemiyorum deyip kestirip arttim .Orda da böyle bişey çıkınca kadın damardan giriyo yanıma yerkesecek bu bahaneyle diye sinirleniyorum çünkü asla gecinilecek birisi değil ...o yüzden sanırım öfkemi nereden cikaracagimi şaşırdım eşime oatliyorum zaten yetmedi herhaldeKayinvalideyi arayip sayip dökmek ne alaka ki ? Çocuk yapmak istemiyorsaniz yapmayin, zorla degil ya konuşsun dursun.
Eşiniz o ailede büyümüş yetişmiş,karakteri o şekilde oluşmuş artık,siz de o adamla evlenmissiniz.Bundan sonra neyin sorulgulamasi ? Konusacaksaniz esinizle konusun,duygularinizi, taleplerinizi anlatin.Evet zorlu bir süreç yasadiniz, yaşıyorsunuz ama geçecek.Bosverin kayinvalideyi gorumceyi.
Kendinize biraz zaman tanıyın.Keske ailelerin yanina gitmek yerine çekirdek ailenizle bir seyler yapsaydiniz,hepinize iyi gelirdi.
Doğru diyosunuz ama hastalığı geçiren ,vücudunda hasar kalan benken hala sınav vs için mücadele ediyjen bu kadar ustume gelmesini anlamıyorum artık .Sakin olun. Öfkeyle kalkan zararla otururmuş. Bu hastalık herkesi gerdi. Eş annesi ile muhattap olmayın. Kimsenin lafıyla çocuk yapıcak haliniz yok. Eşinizin de sizinde gerginlik bu hastalık yüzünden. Tartışmayın.
Normalde böyle değildi bu yıl birkaç aydır özellikle aşırı tahammülsüz olmaya başladı .Oglum koronadan önce dehb şüphesiyle takip ediliyordu gittiğimiz psikiyatr çok üstüne dusmussunuz o yüzden biraz size bağımlı tavırlar sergiliyor ,bazı şeyleri bırakın kendisi yapsın vs dedi sonra sordu tek çocuk mu diye ..ondan sonra genelde tek olanlarda bu olabiliyor tek ilgi odağı olduğu için vs diye konuştu bunu öne sürmüştü ama yüz bulamadi .Hatta dedim ki olurda bir dalavereyle böyle bitsey olursa hiç gözümü kirpmma aldiririm ( hormonal sıkıntılarım var olmayabilir de böyle birşey yapmam ama yine de ciddi oldugumu bilsin istedim çünkü ben korunamiyorum hormon vs vücudumda sıkıntı oluyor hap,spiral ,iğne vs doktor izin vermedi kendisi korunuyor)esiniz cocuk istiyor ama oglunu bi uyutmaya bile ugrasamiyor,
bekarlara nezaman evlenecen, evlenene nezaman cocuk yapacan, simdi size iki cocuk dayatmasi.
Bence siz sinav istiyorsaniz ona odaklanin
Estağfurullah her fikri kabulum ve haklısınız ben kendimi biliyorum yani bazı insanlar çok anactir ,evciemndir ben oldum olasi öyle olmadım .Yani evlilik ,çocuk bazı zaman bana engel gibi geldiği oluyor yadirgamayin ama .Buyuk oglunuza yetemiyorsunuz, ikinci ne alaka? Elestirmek icin soylemiyorum, yanlis anlamayin. Sizin psikolojiniz ikinci cocugu kaldiracak durumda degil su anda. Benim de iki oglum var, 3 ve 1 yasindalar. Sinirlerim harap, sabrim tukenmis durumda. Benim esim de jandarma ve asiri yogun calisiyor. Su an tek yardimcim kv. Zamaninda kavgalarimiz cok oldu ama cok sukur su an aramiz iyi. Zamanla cozduk problemleri ama sizin kv ile araniz pek duzelecege benzemiyor sanirim. O yuzden ikinci cocugu da yapip hem buyuge hem kendinize hem de o kucucuk bebege kiymayin. Biraz daha sabir gosterin. Sirtinizdaki yukler hafifleyince daha mantikli bir gozle bakmaya baslarsiniz. Insan icindeyken fark edemiyor. Uzaklasip biraz nefes alacak firsati bulunca aslinda cozulemeyecek seyler olmadigini anlarsiniz ama sakin sakin sakin bebek yapmayin
Kaynananın suçu ne yahu sana zorla yap dememişki? Ayrıca kocan senden çocuk için mi uzaklaştı bunu mu düşünüyorsun? Birbirinden bağımsız konular bunlar kadının ne suçu var siz gelir kalır diye kendinizi doldurmuşsunuz
Eşininde seninde biraz sakinleşmeniz lazım. Dışarıdan bakan biri olarak bu kadar sinirlenecek birşey yok. Ne güzel düşünmüşsün anne ama şuan oğlum daha küçük, hastalık atlattık vs de geç. Direk kırıcı konuşunca ne geçiyor eline sen kendini doldurmuş oluyorsun. İnsanlar hep konuşur ikinciyi bu kv ne özel bisey değil elin komşusu bile soruyor takılma. Eşine gelince adam polismiş ve oda bir insan. Eğer koronadan önce böyle biri değilse idare edebilirsin kimbilir ne şartlarda çalışıyor onların iş stresi epey arttı çünkü. Sınavdan sonra sakinleşmenin yolunu bulun olmadı psikolojik alın böyle olmaz. Biraz pozitif bak. Kv evli ise boşanıp yanına yerleşecek değil sonuçta.Zorla demedi tabiki ama alttan alta sürekli söylüyor bunu yani şöyle yapiyor birisi geliyor mesela oğlumun da kardeşi olursa ne güzel olur dimi ,yok bide kızları olsa inşallah ,yok bak battaniye ördüm capricornun bide kızı olur belki diye bıdi bidi esiminde bir süredir böyle bir söylentisi vardı diye sanırım bunları birleştirince uyuz oldum sinirimi çıkaracak şey aradım
Gelip kalmak için yaptığını düşünüyorum çünkü küçük kız evlensin bu adamda ne yaiarsa yapsın onunl ami durcam sanki vs deyip duruyordu şimdi bu versiyona bebek olsun gelip bkarim ben buyuturume döndü iş
Kendi kızı KV ile oturacak diye ayırmış insan kendiisi buna sinir oldum sanırım
Tesekkur ederim. Ben de sizin gibi cok anac bir insan degilim. Tabi bu anac olma durumu tartisilir. Kendimden tamamen vazgecip butun varimi yogumu cocuguma adayacak kadar anac degilim diyelim. Bizim toplumumuzda iyi anne olmak fedakar ve ozverili olmaktan geçiyor malesef ama kendisi mutlu olmayan bir anne nasil mutlu bir cocuk yetistirebilir ki? Bu sebeple kendi mutlulugumuza da kiymet vermeliyiz. Benim ikinci surpriz oldu. Bu konuda dert yansam insanlar yadirgayarak bakiyor. Sanki ben cocugumu istemiyormus gibi algilaniyorum. Anlatmak istediğim sadece dogru zaman degildi, yoksa tabi ki iyi ki var ve cok sukur saglikli.Estağfurullah her fikri kabulum ve haklısınız ben kendimi biliyorum yani bazı insanlar çok anactir ,evciemndir ben oldum olasi öyle olmadım .Yani evlilik ,çocuk bazı zaman bana engel gibi geldiği oluyor yadirgamayin ama .
Yani diyorum ben hiç evlenmeyip özgür kız modunda kariyer peşinde olacakmisim.
Kv ,ile 3 yıl önce baya ipleri koparacak şeyler yaşandı eşim ilk kez arkamda durup resti çekti onlara sonra özür vs dilediler eski yakınlık eşimle de yok ama görüşüyoruz mecburi ..
Hastalık dönemimde cidden hergun aradı,ağladı vs dedim kadın gerçekten düzeldi sanırım .Hatta eşim son günlerde bana patlamıştı birbirimize girdik üstüne annesi aradı ilk kez anlattım belkide arayıp eşime kızmış o kız orda canıyla ugrasiyo mecbursun o çocuğa bakacaksın ameliywt olsa yuruyemese ne yapacaktin yada hastaneye yatsa ne olcakti dinlenemedi senin yüzünden diye
Belkide ben kötü düşünüyorum bilmiyorum doğum zamanı sıkıntı yasadik 3 yıldır pek bişey yapmiyorlar ama yine de herşeyin altında birşey arıyorum niyeyse
Dediğiniz gibi şuan bir bebeği kaldiramam ,o yüzden de esime net bir dille asla dedim .Zaten sağlık durumum karışık belki de istesem de nasip olmayacak . Çocuk sahibi olmak için uğraşanlar kızmasın ne olur Allah herkesin kucağını doldursun inşallah .Sizde güle güle büyütün
Dediğiniz gibi belki üst üste yorucu şeyler yaşadığım için tahammülsüz oldum iyice sanırım .Hastalık için bile beni suçladı eşim senin yüzünden böyle olduk sen dikkat etmedinn,cocugun bu hale gelme sebebi sensin vs bunlar iyice sabrımı taşırdı sanırım .Eşininde seninde biraz sakinleşmeniz lazım. Dışarıdan bakan biri olarak bu kadar sinirlenecek birşey yok. Ne güzel düşünmüşsün anne ama şuan oğlum daha küçük, hastalık atlattık vs de geç. Direk kırıcı konuşunca ne geçiyor eline sen kendini doldurmuş oluyorsun. İnsanlar hep konuşur ikinciyi bu kv ne özel bisey değil elin komşusu bile soruyor takılma. Eşine gelince adam polismiş ve oda bir insan. Eğer koronadan önce böyle biri değilse idare edebilirsin kimbilir ne şartlarda çalışıyor onların iş stresi epey arttı çünkü. Sınavdan sonra sakinleşmenin yolunu bulun olmadı psikolojik alın böyle olmaz. Biraz pozitif bak. Kv evli ise boşanıp yanına yerleşecek değil sonuçta.
Bende sizin gibiyim yani tüm dünyam ev,çocuk ,eş olunca darlaniyorum sadece bu şekilde mutlu olan arkadaşlarım var ama ben tüm zamanımı o.bu üçüne harcayinca boğuluyorum kendim için birşeyler yapmak istiyorum kendimle yalnız kalmak istiyorum olmuyorTesekkur ederim. Ben de sizin gibi cok anac bir insan degilim. Tabi bu anac olma durumu tartisilir. Kendimden tamamen vazgecip butun varimi yogumu cocuguma adayacak kadar anac degilim diyelim. Bizim toplumumuzda iyi anne olmak fedakar ve ozverili olmaktan geçiyor malesef ama kendisi mutlu olmayan bir anne nasil mutlu bir cocuk yetistirebilir ki? Bu sebeple kendi mutlulugumuza da kiymet vermeliyiz. Benim ikinci surpriz oldu. Bu konuda dert yansam insanlar yadirgayarak bakiyor. Sanki ben cocugumu istemiyormus gibi algilaniyorum. Anlatmak istediğim sadece dogru zaman degildi, yoksa tabi ki iyi ki var ve cok sukur saglikli.
Kv konusunda size verebileceğim tek tavsiye, affedin. Bunu kendiniz icin yapın. Affetmedigimiz her insan ya da her olay dönüp dolaşıp sadece bize zarar veriyor. Hatta öldürüyor. Gercekten hatasini anlamis olamaz mi? Bir daha ayni seylere müsamaha gostermeyeceginizi bilsin, cizginizi cekin, bir adim atin bence.
Anlatiginiza göre esinizinde evle pek ilgisi yok ama simdi kp giydirmissinuz. Bence siz sinnirizi yanlis yonlendiriyorsunuz.Dediğiniz gibi belki üst üste yorucu şeyler yaşadığım için tahammülsüz oldum iyice sanırım .Hastalık için bile beni suçladı eşim senin yüzünden böyle olduk sen dikkat etmedinn,cocugun bu hale gelme sebebi sensin vs bunlar iyice sabrımı taşırdı sanırım .
Haklısınız biraz daha sakin kalmak çok daha iyi olacak yapı olarakta fevriyim bu yüzden işler çok daha büyüyor .
Kv evli ama formaliteden yani kp evle vs ilgisiz asalak gibi yaşayan bir yaratık o yüzden son cocuguda evlendirip evden kaçma derdi var
Bende sizin gibiyim yani tüm dünyam ev,çocuk ,eş olunca darlaniyorum sadece bu şekilde mutlu olan arkadaşlarım var ama ben tüm zamanımı o.bu üçüne harcayinca boğuluyorum kendim için birşeyler yapmak istiyorum kendimle yalnız kalmak istiyorum olmuyor
Yoksa tabiki dediğiniz gibi şükür halimize iyiki varlar o ayrı ama insanlar yadirgayop eleştiriyor digru diyosunuz hemen de Allah çocuk verdi şükret ,eşin iyi şükret ne biliyosun sukretmedigimi ?? Bunlardan biri de annem yıllarca beynimizi yedi yapılan haksızlıkları anlata anlata ama benim hiç dertlenme luksum yok
Belkide affetmek lazım dediğiniz gibi çünkü bu şekilde yaşamak çok zor gerçekten çok yorgunum