Korona gecirenler lütfen bakarmısınız

Korona atlatalı iki hafta olacak bende tat vardı ama koku gitmişti,hala koku alamıyorum şu anda. Çok kötü bişey ya, eve misafir gelecek mesela ev nasıl kokuyor haberim yok sinen yemek kokusundan nefret ederim her tarafı açar havalandırır temiz temiz otururdum şimdi acaba yemek kokusu geçti mi ya ev kötü kokuyorsa diye düşünüp gıcık oluyorum, inşallah gelir bir an önce

Bende yeni atlattım pazartesi günü karantinam bitti 3. Günün akşamı tat ve koku gitmişti hala yok. Yani şöyle çok keskin sirke tadı alıyorum mesela ama yemeğin tadını almıyorum eğer tuzu belirginse tuzu alıyorum koku sıfır hiç ama hiç yok nasıl olacak bilmiyorum ikizlerim var yemek hazırlıyorum onlara yani çocuklar tatsız tuzsuz mu yiyor nasıl oldu yemekler hiç haberim yok

Benim bir hafta sonra kademeli olarak gelmeye başlamıştı. On gün sonra da tamamen eski haline döndü.
Fakat bu sürede aromaterapiden faydalandım, bol bol nioli yağı ve nosemix kullandım bence bunun da etkisi büyüktü.

Karantinanın son günlerine doğru gitmişti koku tat. 2 ay oldu tat geldi(ara ara değişiyor hala bazı baharatların tadı normal gelmiyor mesela) koku hala yok ama. Koku egzersizlerini hep yaptım yapıyorum da ama yok. Çocuğun bezini değiştirirken bile yok o kadar vahim durum.

Koku tat kaybı en hafif belirtisi.Onunla atlatin inşallah.Bir haftanın sonunda hafif gelmeye başlamıştı,iki haftanın sonunda tamamen eskisi gibi geri geldi.
Her gün mutlaka düzenli koklama seansları yapıyordum ama.

Mandalina kabuğunu burnunuza doğru sıkabilir misiniz? Kabuktan çıkan sıvı esansiyel bir yağ. Ben bu alıştırmayı yaptım sürekli. Ama burnunuzun ucunda yapacaksınız. O sıvı zerreler burnunuza gelecek şekilde.

Birkaç gün sonra bir sene olacak ben hala bazı şeylerin tadını alamıyorum sarımsak turşusu yeşil biber gibi

Benim koku tat 2 Hafta sonra geldi ama tat alma eskisi gibi degil cogu seyin tam tadini alamiyorum ama cok sukur biraz geldi bende ne zamam tam olarak tat alirim bekliyorum
17 ekimde başlamıştı

Mandalina kabuğunu burnunuza doğru sıkabilir misiniz? Kabuktan çıkan sıvı esansiyel bir yağ. Ben bu alıştırmayı yaptım sürekli. Ama burnunuzun ucunda yapacaksınız. O sıvı zerreler burnunuza gelecek şekilde.

Aşıdan sonra tat ve koku kaybı oldu bende de. Gerçekten büyük nimet. Ben devamlı kahve kekik Nane kokladım. Bir de kaynamış suya kekik atıp demledim 2 gün içtim 1 kezde burnumu yıkadım. Bıraktıktan 3 4 gün sonra yavaş yavaş geldi. Kekik çay ondan sonrada tereyağ sürdüm o ara ne öğrenirsem yapmıştım geri gelsin diye.
Tereyağına zararlı diyenler var nette ama bana iyi gelmişti. Sanırım tereyağını 3 gün günde 2 sefer sürdüm sonra geri gelmeye başladı.

Bende de 3.günde tat koku gitmişti. 12.günde yavaş yavaş gelmeye başladı.

off yaaa üzüldüm.ya gelmezse benim çocukta da?

Bir uzman kahve, soğan, sarımsak, kekik gibi baskın kokusu olan şeylerle koku alıştırmalarının yapılmasının, koku duyusunu geri getirmede yardımcı olacağını söylemişti diye hatırlıyorum.

Bizde koku tat kaybı olmamıştı ama yeğenimde uzun süre geri gelmedi bir çözümü var mı diye takipteyim

3 hafta koku alamadim
3ayda tat alamadim
Gecmis olsun

Evet sevgilim covid oldugunda bu dediginizi her gun yapti ve koku duyusu kisa surede geri geldi. Sanirim cidden etkisi oluyor.

Bir uzman kahve, soğan, sarımsak, kekik gibi baskın kokusu olan şeylerle koku alıştırmalarının yapılmasının, koku duyusunu geri getirmede yardımcı olacağını söylemişti diye hatırlıyorum.

Benimki 6 ayda geldi tam anlamıyla

Bendede ap ayniii

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…