• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Korona atlatanlar belirtilerini yazabilir mi ?

Kızlar sizce sadece bogaza yumru hissi ve gögüste arada okusan agırlık belirti olabilir mi hamileyim herşeyden endişeleniyorum ama diş etlerimde ki problemden dolayı lenf bezlerim şişiyor ve yine aynısı oldu hamile oldugum için Dr bir hafta bekle sonra antibiyotik başlayalım dedi ama ben cok endişeliyim

Kızlar sizce sadece bogaza yumru hissi ve gögüste arada okusan agırlık belirti olabilir mi hamileyim herşeyden endişeleniyorum ama diş etlerimde ki problemden dolayı lenf bezlerim şişiyor ve yine aynısı oldu hamile oldugum için Dr bir hafta bekle sonra antibiyotik başlayalım dedi ama ben cok endişeliyim
Önce kendni pskoljik olarak bi rahatlat.Bak ben pozitifim.dünyada korona virüs olayını duymasam kendimi sadece grip oldum sanırdım.belki olursan ayakta geçirceksin bu hastalık herkesi öldürmüyor.Kiminin arıya alerjisi vardır arı sokar ve ölür.Vade yettiğinde hiç bişey engel olamaz.yaşayacagın güzel günleri düşün bebeğini düşün.ben pozitif çıkınca arkadaslarımın hepsinn boğazı agrıdı ateşi çıktı.sonucları negatif cıktı ama.ben pozitif oldugum halde böyle degildim.pskolji çok önemli kafana takarsan kendi kendini hasta edersin

Önce kendni pskoljik olarak bi rahatlat.Bak ben pozitifim.dünyada korona virüs olayını duymasam kendimi sadece grip oldum sanırdım.belki olursan ayakta geçirceksin bu hastalık herkesi öldürmüyor.Kiminin arıya alerjisi vardır arı sokar ve ölür.Vade yettiğinde hiç bişey engel olamaz.yaşayacagın güzel günleri düşün bebeğini düşün.ben pozitif çıkınca arkadaslarımın hepsinn boğazı agrıdı ateşi çıktı.sonucları negatif cıktı ama.ben pozitif oldugum halde böyle degildim.pskolji çok önemli kafana takarsan kendi kendini hasta edersin
Teşekkürler tabiki orası öyle. Ama ben normalde de cok takıntılıyım hastalık basladıgından beri sürekli bogazım acıyo sanki diye geçirdim üstüne birde hamilelik olunca daha da endişeleniyorum

Gidince test yaptılar mi hemen ?
Ben bir de şey düşünüyorum ben belirtisiz atlatsam a evde biri mutlaka belirti gosterirdi demek ki yok diyorum
Ben sanırım psikolojik olarak inanırdım kendimi bugün iyi hissediyorum mesela
Onceden test yapılıomuş benım bugun 13. Gunum gecıp gecmedıgını nasıl anlıcam bılmıorum.Artık testte yapmıolarmış.21 gun dısarı cıkamıosun.Somra allaha emanet

Aslında benim bu konuda korkum kendim pozitif olursamdan çok çevremde kronik rahatsızlığı olanlara bulaştırırsam korkusu annemle bile görüşmeye korkar oldum tansiyon şeker astım bronşit hepsi var 😔babam da keza tansiyon var 😔

Aslında benim bu konuda korkum kendim pozitif olursamdan çok çevremde kronik rahatsızlığı olanlara bulaştırırsam korkusu annemle bile görüşmeye korkar oldum tansiyon şeker astım bronşit hepsi var 😔babam da keza tansiyon var 😔
Ben bu sebepten ailemle görüşmüyorum.En son gittiğim dügünden kaptm zaten.ki dügünden sonra 15 gün ailemle görüşmşcem demiştim ne olur ne olmaz diye.ve 5. Gün hafif belirti gösterdi.aynı evde yasıyorsan cok dikkat et görüşme saglıklarndan önemli degil yemegini bile kendin ye kendin kaldır makineye koy.odandan cıkma işte çalışıyorsan gelir gelmez dusa gir.Ayrı evdeysende kamerayla görüşmeye devam et bu sire zarfında.İnsanlar cok rahat geziyor ama benimde korkum büyüklere bulaştırmaktı.biz bir şekilde atlatırızda onlar zor.Ve suan tüm hastanelerde dolu..o yüzden görüşmemek daha iyi

Ben gectigimiz aralik-ocak ayinda 2 ay boyunca siddetli oksurukle cebellestim. Aile hekimi gecen hafta genel kan sayimi ve tahlilinde korona gecirmis olabilecegimi soyledi. Oksuruk harici bir belirti yoktu. O zamanlar korona Turkiyede yok dendigi icin teshis koyulamamisti. Herkeste farkli oluyor iste.

Arkadaşım pozitif çıktı belirtisi önce grip gibi halsizlik ve eklem ağrıları daha sonraki günlerde yoğun mide bulantısıydı hala bulantısı devam ediyor 7. Günü sanırım öksürük ve burun akıntısı olmamış hiç.

Kuzenım kusma ıshal eklem agrısı olarak gecırdı. Onun babannesı sadece eklem agrısı ates olarak gecırdı.
Kp bas donmesı ates oksuruk olarak gecırdı.
Kv nefes daralması bogaz agrısı ates halsızlık olarak gecırıyor suan herkes farklı yanı bı arkadasımda hıc bır belırtı olamadan gecırdı oda esıne bulasınca fark ettı test yaptı.

Evet normal griple çok kolay ayırt edilebiliyor.
Ben ne yersem yiyeyim sanki ot yiyormuşum gibi hissediyordum. Kahve içsem tadını değilde sadece sıcaklığını alıyordum. Bende bir süre devam etti sonra azalarak bitti. Sizde nasıl oldu?
Çok geçmiş olsun.
Merhaba, bende önce boğaz ağrsı oldu bir günde geçti iki gün sonra koku alamamaya başladım. Ve benim 8 gün süren sadece koku alamama sıkıntım oldu. Tat alıyordum o an tabi sürekli kontrol ediyordm sadece bir gün boyunca yemeğin tadı güzel gelmiyordu sadece hani gripken keyif almazsın ya yemekten o şekilde. Ama tadı vardı.

Sormak istediğim sadece koku belirti mıdır. İnternetten baktığımda diş çürüğü falan da koku alımını engelleyebilir yazıyor (20lik dışım o zaman çürüktü ve çektirdim)

Başka belirtim olmadi
Şuan koku alıyorum
Ve hastaNe test yapmıyor ağırlaşmadan burada

Merhaba, bende önce boğaz ağrsı oldu bir günde geçti iki gün sonra koku alamamaya başladım. Ve benim 8 gün süren sadece koku alamama sıkıntım oldu. Tat alıyordum o an tabi sürekli kontrol ediyordm sadece bir gün boyunca yemeğin tadı güzel gelmiyordu sadece hani gripken keyif almazsın ya yemekten o şekilde. Ama tadı vardı.

Sormak istediğim sadece koku belirti mıdır. İnternetten baktığımda diş çürüğü falan da koku alımını engelleyebilir yazıyor (20lik dışım o zaman çürüktü ve çektirdim)

Başka belirtim olmadi
Şuan koku alıyorum
Ve hastaNe test yapmıyor ağırlaşmadan burada
Merhaba.
Gripteki koku tat kaybıyla coronadaki koku tat kaybı aynı değil. Muhtemelen dediğiniz problemden kaynaklı böyle bir belirti yaşadınız. Coronadaki tat ve koku kaybı belirtisi, o kadar ağır ki. Ne tat var ne koku. Mesela ben bitki çayı içiyordum, ne kokusu oluyordu ne tadı. Sadece sıcak su boğazımdan geçiyormuş gibi oluyordu, tadının sudan farkı yoktu. Aynı şekilde yemeğinde öyle, sanki ağzında saman çiğniyormuşsun gibi ne tadı vardı ne tuzu. Yani corona da bu belirti çok daha ağır geçiyor. Tabi bu benim deneyimlerimle alakalı ben doktor ya da sağlık çalışanı değilim. Geçmiş olsun. 🌸

Ben de baş ağrısı ve ara ara üşüme bazen soğuk soğuk terleme ile başladı sonra boğazımda ara ara acıma eklendi en son da ateş ve halsizlik ..
Işte bunlar basit bir soğuk algınlığı belirtisi gibi değil mi ?
Sizde de tat ve koku kaybı oldu mu ?

Ben gectigimiz aralik-ocak ayinda 2 ay boyunca siddetli oksurukle cebellestim. Aile hekimi gecen hafta genel kan sayimi ve tahlilinde korona gecirmis olabilecegimi soyledi. Oksuruk harici bir belirti yoktu. O zamanlar korona Turkiyede yok dendigi icin teshis koyulamamisti. Herkeste farkli oluyor iste.
Ocakta çok hasta oldum ben de tat koku falan gitti hatırlıyorum hicbir ilaç fayda etmedi bana çok ağrım oldu bunu aile hekimi anlayabilir mi cidden ? Ne demem gerek kan sayımı için

Işte bunlar basit bir soğuk algınlığı belirtisi gibi değil mi ?
Sizde de tat ve koku kaybı oldu mu ?

Bu yazdıklarım ilk belirtilerdi, tat ve koku kaybım oldu .. hatta atlatalı 3 hafta olacak ama koku hala tam olarak gelmedi .. eğer covid diye bir salgın olmasaydı gidip özellikle test yaptırmazdım ve grip geçirdim derdim.. bu arada etrafımda geçiren herkeste koku kaybı olmadı .. herkeste aynı etkiler olmuyor .. çok değişik bir hastalık ..

Ocakta çok hasta oldum ben de tat koku falan gitti hatırlıyorum hicbir ilaç fayda etmedi bana çok ağrım oldu bunu aile hekimi anlayabilir mi cidden ? Ne demem gerek kan sayımı için
Tam kan sayimi istemistim ben. Bir de sacimda sackiran gibi bir sey oldu bolgesel. O da koronaya isaretmis meger. Valla bir danisin isterseniz benim aile hekimim cok iyi,smear testi bile alabiliyor,cogu aile hekimliginde olmayan uygulamalari yaptirabiliyorum

Merhaba.
Gripteki koku tat kaybıyla coronadaki koku tat kaybı aynı değil. Muhtemelen dediğiniz problemden kaynaklı böyle bir belirti yaşadınız. Coronadaki tat ve koku kaybı belirtisi, o kadar ağır ki. Ne tat var ne koku. Mesela ben bitki çayı içiyordum, ne kokusu oluyordu ne tadı. Sadece sıcak su boğazımdan geçiyormuş gibi oluyordu, tadının sudan farkı yoktu. Aynı şekilde yemeğinde öyle, sanki ağzında saman çiğniyormuşsun gibi ne tadı vardı ne tuzu. Yani corona da bu belirti çok daha ağır geçiyor. Tabi bu benim deneyimlerimle alakalı ben doktor ya da sağlık çalışanı değilim. Geçmiş olsun. 🌸
Teşekkür ederim .

Koku asla alamadım çamaşır suyu, sirke, duman kokusu bilE gelmiyordu, oğlumun kaka yaptığını bile anlamıyordum, yumurta kızartırken bir an salona geldim ve unuttum ev duman doldu tavan simsiyah oldu öyle ki tavadan yanık kokusu defalarca yıkamaya frağmen geçmedi (eşime koklattım) neysr 8. Gün çok az az açıldı burnum keskın kıkuları azıcık azıcık almaya başladım burnumu yaklaştırdıığmda, aynı günler içerisinde eşimde de bopazda yanma oldu uzun süre değişik bir yanma diyordu .
Ama tat alamama olmadı sormak istediğim korona da sadece koku kaybı olur mu. Evet burnum yok gibiydi . Hiçbir koku yoktu herşeyi koklardım kirli tişörtlerin bile kokusu yoktu sadece normal nefes alabiliyordum piskoloji bozucu aklıma gelince koku alamadığım çok üzülüyordum çok kötü değil ama değişik bir duygu piskoloji.

Teşekkürler tabiki orası öyle. Ama ben normalde de cok takıntılıyım hastalık basladıgından beri sürekli bogazım acıyo sanki diye geçirdim üstüne birde hamilelik olunca daha da endişeleniyorum
Sanki belirtilerini ben de cok yapiyorum:( Sürekli düşündügúm icin mi yoksa normalde de biraz takintili oldugum icin mi ,belirti var mi yok mu kendime güvenemiyorum bu konuda:( Oysa varsa vardir,yoksa yoktur.yilbasinda ben de agir bir grip gecirdim.Parmagimi bile kaldiramadim havaya.Burda yaziyorlar; aslinda covit19 gectigimiz yil ekim itibari ile varmis ülkemizde ve her yerde diye.Oglum da ekim ayinda cok atesli cok agir bi grip gecirmisti.Acaba mi diyorum? Bilemiyorum.Umarim bir an önce kaybolsunn gitsinn bu dünyadan bu virüs,Allah in izniyle.Psikopata bagliycak yoksa bazi takintili insanlar.

zaten bu sene o dönemde herkes aynı şikayette idi

öksürmekten öldüm diye anlatıyordu arkadaşlar

ne menem bir grip gitmedi bitti ciğerim söküldü diye anlatan en az 5 tanıdığım vardı

aslında gidip test yaptırmak lazım da o da dert geçirmişsek de yeniden olmayacağının garantisi yok

zaten bu sene o dönemde herkes aynı şikayette idi

öksürmekten öldüm diye anlatıyordu arkadaşlar

ne menem bir grip gitmedi bitti ciğerim söküldü diye anlatan en az 5 tanıdığım vardı

aslında gidip test yaptırmak lazım da o da dert geçirmişsek de yeniden olmayacağının garantisi yok
Aynen,keske gecirdik bitti diyebilsek.

Gene gelip musallat olmayacaginin garantisi yok. Olsa bile ne gibi hasarlar biraktigi/birakacagi belli degil.
Biz idare ederiz de,yaslilar cocuklar hasta olmasin diyorum ben. Zugurt tesellisi belki de

Back