• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Korona atlatanlar belirtilerini yazabilir mi ?

Bunu söylemek çok zor, benim çevremde herkes farklı bir semptom gösterdi, hiç göstermeyen de oldu ama hepimiz pozitiftik ..
inşallah covid değilsinizdir .
Cevabınız için teşekkür ederim
İnşallah değilimdir.
Ben de çoğu insan gibi hastaneye gitmeye de korkuyorum, virüs kapmamışsam bile hastane ortamında kapmayacağımın garantisi yok.
Bir de küçük bir ilçedeyiz, sadece küçük bit devlet hastanesi var, test yapıldığını duydum ama çoğu kişi de devlet hastanelerinin artık kolay kolay test yapmadığını da yazmış.
Pozitifsem bile gebeliğin çok başında ilaç tedavisi alabileceğimi de zannetmiyorum :(
Evde kendi yöntemlerimle toparlamaya çalışıyorum.
Yorgunluk uykusuzluk strese bağlı olarak bunları yaşadığıma inanmak istiyorum 😞

Babam geçirdi, ateş, halsizlik , yemek yeme isteksizliği, sersemlik hissi ile gittik tomografi ile covid dediler. Allaha şükür iyileşti , Allah tüm hastalara acil şifa versin
Merhaba,
Geçmiş olsun öncelikle inşaallah bir daha kimse yaşamaz tek temennim. Peki karantinadan sonra ev temizligini nasıl yaptınız nasıl dezenfekte eetiniz ya da dezenfekte etme ihtiyacı duymadınız mı..
Ben suan pozitifim ve aklımda ev temizligi var :( nasıl arındırıcam bu virüsten evi bilmiyorum

Ben pozotifim bende şiddetli baş ağrısı boyun sırt bel agrısı var ve ara ara düşüp yükselen ateş halsizlik oldu

Benim geçen hafta tüm vücudum ağrıdı, aşırı boğaz ağrısı, tat ve koku kaybı, öksürük ve ateş vardı kesin ölücem diye düşünüp yatakta ölmeyi beklerken gidip test yaptırdım ama testte negatif çıktım tomografi de temizdi. Bu senenin gribiymiş daha şimdiden hemen gelmiş beni bulmuş ne güzel çok şanslıyımdır. Grip salgını da varmış yani hemen korkmayın.

Üst komşumuz şu an geçiriyor adamın her tarafı ağrıyormuş, halsizlik ve ara ara ateş. Yalnız aynı yatakta yattığı eşinin sadece boğazı ağrıyor diye test yapmayıp kendini izole et demişler çok ilginç cidden.

Cevabınız için teşekkür ederim
İnşallah değilimdir.
Ben de çoğu insan gibi hastaneye gitmeye de korkuyorum, virüs kapmamışsam bile hastane ortamında kapmayacağımın garantisi yok.
Bir de küçük bir ilçedeyiz, sadece küçük bit devlet hastanesi var, test yapıldığını duydum ama çoğu kişi de devlet hastanelerinin artık kolay kolay test yapmadığını da yazmış.
Pozitifsem bile gebeliğin çok başında ilaç tedavisi alabileceğimi de zannetmiyorum :(
Evde kendi yöntemlerimle toparlamaya çalışıyorum.
Yorgunluk uykusuzluk strese bağlı olarak bunları yaşadığıma inanmak istiyorum 😞

Sizin için en mantıklısı kendi doktorunuza danışmak o zaman .. size tavsiyenin c ve d vitamini takviyesi alın ve bol sarımsaklı çorbalar tüketin.. bağışıklığı yüksek tutmak her hastalıkta önemli sonuçta covid ya da değil ..

Çok geçmiş olsun size. bende şuan rahatsızım, tahminen Soğuk algınlığı/ üşüttüm ama insan şüpheleniyor acaba coronamı diye. Benim burnum tıkalı o yüzden koku alamadığımı düşünüyorum, fakat burnumu temizlediğim an hafif koku / tat alır gibi oluyor
Bnde 1 buçk aylık hamileyim sizin gibiym bnde bulantılarım başlamıştı hamilelik olunca haliyle snrasnda grip oldum evim serin sıcak yerden serin eve gelince sıcak soğuk hemen kaptım gribi kimseyle görşmyrm bnde çok dikkat ediyoruz ama gribim çok ağır deil burun akıntısıyla başladı tıkandı daha snra koku ve tat almamaya başladım doktoruma dediğimde bni çok pankletti ama hiç ağrım yok öksürük ateş yok bugün Dediğin gibi burnumu yıkadgmda koku almaya başladım tatta alıyrm. Açıkçası saglıkçı bi tandgmz var ona sorduk gebeliğin ilk zmnlar zaten ilaç tedavisi yapamıolar evde bekletiolamş. Test bile yapmazlar bu kadar belirtiyle dedi hastane ortamına gidip virüs bulaştırma kendine yoksa bile dedi. Bugün daha iyim olduysamda atlatıorum yada normal bi grip salgını geçirdim. Ama nefes darlığınz yoksa çok endişe etmeyelim bnce.

Bnde 1 buçk aylık hamileyim sizin gibiym bnde bulantılarım başlamıştı hamilelik olunca haliyle snrasnda grip oldum evim serin sıcak yerden serin eve gelince sıcak soğuk hemen kaptım gribi kimseyle görşmyrm bnde çok dikkat ediyoruz ama gribim çok ağır deil burun akıntısıyla başladı tıkandı daha snra koku ve tat almamaya başladım doktoruma dediğimde bni çok pankletti ama hiç ağrım yok öksürük ateş yok bugün Dediğin gibi burnumu yıkadgmda koku almaya başladım tatta alıyrm. Açıkçası saglıkçı bi tandgmz var ona sorduk gebeliğin ilk zmnlar zaten ilaç tedavisi yapamıolar evde bekletiolamş. Test bile yapmazlar bu kadar belirtiyle dedi hastane ortamına gidip virüs bulaştırma kendine yoksa bile dedi. Bugün daha iyim olduysamda atlatıorum yada normal bi grip salgını geçirdim. Ama nefes darlığınz yoksa çok endişe etmeyelim bnce.
Çok geçmiş olsun canım, Rabbim sağlıkla bebeğini kucağına almayı nasip etsin. Nefes darlığı v.s yok çok şükür, üşüttüğümü düşünüyorum camı açık yatmıştım, üzerine soğuk su içmiştim v.s.. Bugün Hamd olsun daha iyiyim ama. İnşAllah corona olmamışımdır. Allah tüm hasta kullarına şifalar versin 🤲🏻

Ilk korona cinde basladiginda ben bildiginiz derin nefes alamiyordum.nefes alamiyodum.titreme vardi.gece titreyerek uyaniyordum.ama burada yoktu o zaman korona cinde yeni baslamisti.belki de vardi bilemiyorum.ben belirtileri duydugumda bende basladi.psikolojiktir dedim sonra kendi kendine gecti ama 1 hafta falan surdu.ve ben o kadar kalabaliga girmeme insalrla icli disli bi is yapmama ragmen hala olmadim.acaba diyorum o psikolojik sandigim sey koronaydi da ben oldum bitti mi🤷‍♀️

Çok geçmiş olsun canım, Rabbim sağlıkla bebeğini kucağına almayı nasip etsin. Nefes darlığı v.s yok çok şükür, üşüttüğümü düşünüyorum camı açık yatmıştım, üzerine soğuk su içmiştim v.s.. Bugün Hamd olsun daha iyiyim ama. İnşAllah corona olmamışımdır. Allah tüm hasta kullarına şifalar versin 🤲🏻
Amin inşllh korkuyoruz en ufak şeyde halbuki gebeliğin ilk zmnları bulantı ve grip çoğu kişi geçirio bunları yani bütün hamilelerin gidip test yaptırması gerekir bu durumda çok saçma geldi bana iyice psikopat olcaz endişe kaygı yüzünden düşünmeyim diorum sürekli ara ara yiyecekleri kokluyorum çok acayip bi hal aldı. İyi düşünelim ii olur inşllh.

Burda merak ettigim ,bu hastaligi atlatmis arkadaslar ,cok sıkı tedbir aliyorken mi yakalandiniz? Nerden,kimden virüs aldiginizi farkettiniz mi? Siz olunca evdeki herkes ayni şekilde oldu mu?
Haziran ayına kadar sıkı tedbir uyguluyordum. Hazirandan sonra marketten gelenleri bekletme, kıyafetleri ve ayakkabıları balkona atıp havalandırma, kapı kollarını silme gibi şeylerin hepsini bıraktım.
Ailemle görüştüm sadece. Avm ye gittim. Hep maskeli ve elimde kolonyayla dolaştım oradada.
Ağustos ayında covid oldum. 3 kişiyiz evde sadece ben pozitifim. Nasıl bulaştı fikrim yok açıkçası.
Tat ve koku kaybı dışında ciddi belirtim olmadı.

Haziran ayına kadar sıkı tedbir uyguluyordum. Hazirandan sonra marketten gelenleri bekletme, kıyafetleri ve ayakkabıları balkona atıp havalandırma, kapı kollarını silme gibi şeylerin hepsini bıraktım.
Ailemle görüştüm sadece. Avm ye gittim. Hep maskeli ve elimde kolonyayla dolaştım oradada.
Ağustos ayında covid oldum. 3 kişiyiz evde sadece ben pozitifim. Nasıl bulaştı fikrim yok açıkçası.
Cok gecmis olsun 🙏🙏🍀 Sizin hazirana kadar yaptiginiz önlemleri ben halen uyguluyorum ve avm ye hicc gitmedim subat ayindan beri.Halen yüzeylerden de gecebilecek olgusu hakim bende.Sadece tat ve koku kaybi mi oldu sizde belirti olarak? Kac gün sürdü ,ilac vs kullandiniz mi? Testi hastanede mi yaptilar? Biz kücük ve saglik hizmetleri cok yetersiz bir yerde yasiyoruz.Ekstra önlemlerim, belki bilinçaltımda bundan kodlanmış olabilir..

Çok geçmiş olsun🥺 şimdi nasılsın?

Kesinlikle katılıyorum. Bazen ağrı oluyor vücudumda ki direncim düşüyor biliyorum ama sürekli evham halindeyim. Herkes paranoyak oldu artık🥺
Ben de paranoya olusturanlardanim bu konuda :( Herkes degil ama.Takmayan o kadar cok insan var ki.Maskeyi fular gibi boyunlarinda kullaniyorlar.Nasil bir tatminlik duygusu bilmiyorum.Bu sabah pastaneden ekmek alicaktim,adamin biri burun disarda,agiz icerde maske takmis.Beyefendiden rahatsiz oldum ,tezgaha yaklasamiyorum dedim.Adam; hey Allahim yarabbim bana sabir ver dedi,iki kolunu acti,ve sonra burnunu maskeye soktu:( neler,neler.Cocuklarini dahi önemsemiyolar.Neler görüyorum maalesef.

Ben de paranoya olusturanlardanim bu konuda :KK43: Herkes degil ama.Takmayan o kadar cok insan var ki.Maskeyi fular gibi boyunlarinda kullaniyorlar.Nasil bir tatminlik duygusu bilmiyorum.Bu sabah pastaneden ekmek alicaktim,adamin biri burun disarda,agiz icerde maske takmis.Beyefendiden rahatsiz oldum ,tezgaha yaklasamiyorum dedim.Adam; hey Allahim yarabbim bana sabir ver dedi,iki kolunu acti,ve sonra burnunu maskeye soktu:KK43: neler,neler.Cocuklarini dahi önemsemiyolar.Neler görüyorum maalesef.

Evet katılıyorum. İnanmıyorum bu hastalığa diyende çok, yok öyle bişey diyen. Şaşkınım. 2 kızım var küçük evden çıkmıyoruz. Anca annelere falan o da direk ben kaptım hastalığı modunda oluyorum. Hastalık inşallah geçerse sonunda psikolojik etkisi çok olucak kafaya takanlar için.

Çok geçmiş olsun🥺 şimdi nasılsın?
Teşekkür ederim. Ben hiç kötü hissetmedim tat ve koku kaybı dışında. 8.gün az az gelmeye başladı koku ve tat. Zaman zaman yeri değişen vücut ağrılarım oldu ama hafif şiddetteydi. Şimdi iyiyim şükürler olsun Rabbime.

Cok gecmis olsun 🙏🙏🍀 Sizin hazirana kadar yaptiginiz önlemleri ben halen uyguluyorum ve avm ye hicc gitmedim subat ayindan beri.Halen yüzeylerden de gecebilecek olgusu hakim bende.Sadece tat ve koku kaybi mi oldu sizde belirti olarak? Kac gün sürdü ,ilac vs kullandiniz mi? Testi hastanede mi yaptilar? Biz kücük ve saglik hizmetleri cok yetersiz bir yerde yasiyoruz.Ekstra önlemlerim, belki bilinçaltımda bundan kodlanmış olabilir..
Teşekkür ederim. Bende ani gelişen tat ve koku kaybı oldu. 8.gün koku uzaktanda olsa gelmeye başladı. İlaç kullanmadım ben.
Ankarada yaşıyorum . Sağlık sistemi ya çöktü ya çökecek.
Eğer ateş, öksürük gibi ciddi belirtiler yoksa çoğu hastayı test yapmadan eve gönderiyorlar. Ağırlaşırsan gel diyorlar 😠😠😠
Ben başka belirti göstermedim koku ve tat dışında.

Teşekkür ederim. Bende ani gelişen tat ve koku kaybı oldu. 8.gün koku uzaktanda olsa gelmeye başladı. İlaç kullanmadım ben.
Ankarada yaşıyorum . Sağlık sistemi ya çöktü ya çökecek.
Eğer ateş, öksürük gibi ciddi belirtiler yoksa çoğu hastayı test yapmadan eve gönderiyorlar. Ağırlaşırsan gel diyorlar 😠😠😠
Ben başka belirti göstermedim koku ve tat dışında.
Benim kaygim, bu Allahin sicaginda ,camlar kapilar acik,her yer havadarken saglik sistemi çökme asamasina gelmisse,kasim aralik ,kış sogugunda herkes kapali ortamdayken durum nasil olur.Bildindigi uzere ,kapali ortam 17 kat fazla yayiyormuş virüsü.Insallah bir an önce mutasyona ugrayip,yokolup gitsin.Sonu Sars a ,mers e benzesin.Tekrar cok gecmis olsun.

İyi günler size ve burada pozitif olan arkadaşlara sorum var, müsait olduğunuzda cevaplayabilirseniz sevinirim.

5 haftalık hamileyim ve 16 aylık kızım var emziriyorum, ev taşıyoruz, yaklaşık üç haftadır yoğun yorucu ve stresli geçiyor, ben vücudumun artık patlak verdiğini düşünüyorum ama içimde de hep acaba korona mı oldum şüphesi de var.

Önceki gece yine çok yorgun ve geç saatte yattım, gece burnum tıkanmıştı ona uyandım, sabah burun akıntısı ve hapşırma ile uyandım, öğlen dolaptan soğuk meyve suyu içtim ve sonrasında burun akıntısına şiddetli boğaz ağrısı eklendi, kafamı taşıyamıyordum, üşüyordum kalın giyindim, belim bacaklarım kemiklerimin içi sızlıyor gibiydi. Ateşim gün boyu 36.7-8 çıktı.
Gece doğru düzgün uyuyamadım kemiklerim birbirine geçmiş gibi ağrıyordu.

Dün ve bugün sürekli limon-bal-karabiberli ılık su içtim, nane limon içtim, tarçınlı ballı süt içtim (tarçın düşüğe neden olabiliyormuş sonradan öğrendim)
Şu an boğaz ağrım yok denecek kadar az, başım ve belim hala çok ağrıyor, burun akıntısı hapşırık devam ediyor.

Pozitif olan arkadaşlar lütfen fikir verin, korona olmuş olabilir miyim, gebeliğin ilk haftalarında ilaç kullanmak riskli olduğu için parol bile içmedim ama özellikle bel ağrıısı beni zorluyor.
Son durumunuz nedir.Biraz geç gördüm ama covidde burun akıntısı olmuyor diye biliyorm normal hastalıktır bence

Back