Korona atlatanlar belirtilerini yazabilir mi ?

Daha bugün haberlerde gördüm. Yanılmıyorsam dünyada 4 kişide görülmüş 2. Kez bulaşan.
Böyle söylüyorlar ama benim eşime 2.kez bulaştı nisanda tedavi gördü bide bu ay içinde tekrar tedavi görüyor şuan.yani 4 ay sonra tekrar oldu.Oda önemsemiyordu ben geçirdim daha bişey olmaz diyordu.ilkinde hiç belirti yokken ikincisini ağır geçiriyor.

Geçmiş olsun ağır derken belirtilere ne eklendi?

Bende de ilk başta ishal oldu(afedersınız) Bir de baş agrısı ınanılmaz derecede şiddetlı.

Test yaptırabılırsınız.Erken teşhis onemlı ılerlemeden.

14 gün sonunda negatifse buluştırmıyordur elbette. Öyle olsa binlerce kişi tedavi olup geri evlerine döndüler. Vaka sayısı 10binlere çıkardı heralde.
Bir arkadasım var bu konuda inanılmaz ısrarcı.. Bende sizin yazdığınız sekilde düşünüyorum.
Bayağı korkuttu beni....
Burada yasayan kişilere sormak daha rahatlatıcı

Bir arkadasım var bu konuda inanılmaz ısrarcı.. Bende sizin yazdığınız sekilde düşünüyorum.
Bayağı korkuttu beni....
Burada yasayan kişilere sormak daha rahatlatıcı
Bencede birebir tecrube edenlerden bilgi almak daha rahatlatici.

Yaklaşık 20 kişi (akraba) corona olduğumuzu düşünüyoruz hepimizde aynı anda aynı hastalık. 1 i pozitif çıktı zaten biz izolasyondayız.
Belirtiler baş ağrısı, boğazda yumru ve tahriş, öksürük ama çok bunaltmayan cinsten, eklemlerin sızlaması, halsizlik, tat ve koku kaybı
Hepimizde aynı belirtiler var

Son düzenleme:
Sizin hastalığın aynısı bende var beş altı gündür berbat haldeyim. Önce sol alt yirmilik diş ağrısı başladı sonra sol bademciğim şişti, ardından halsizlik eklem ağrısı başladı, ara ara ateşim çıkıp iniyor, hastaneye gittim boğaz iltihaplanması var deyip antibiyotik ağrı kesici verdiler. Yirmilik için doktora gittim ağır iltihaplanma var yirmilik diş etinde deyip o da antibiyotik verdi on gün sonra gel çekelim dedi. Hepsinin bir sebebi var ama ben yine de korkuyorum covid mi oldum acaba diye, eşimde hiçbir şey yok 21 aylık oğlum benden önce ağır hastalık atlattı, acaba diyorum çocuğum covid oldu da ondan bana mı geçti. Ya da hepsi saçmalık cidden bademciğim sis olduğu için halsizlik var ve yirmilik dişim de ona eklenince tüm gücümü kuvvetimi aldı diyorum. İnsanı psikolojik olarak çok yıprattı bu süreç her şeyi covide yoruyoruz

Demek istediğim atlatan kişi baskasına 14gün süresi dolduktn sonra bile bulatırıyır mu?

14. günde negatife dönüyorsanız bulaşıcılığınız kalmıyor. Ortalama 21. günden sonra pozitif olmaya devam etseniz dahi bulaşıcılığınız hemen hemen sıfırlanıyor. Hastalığa ikinci defa yakalansanız ve vücudunuz antikor ürettiği için siz belirti hissetmeseniz dahi bulaşıcı oluyorsunuz, bu büyük sıkıntı işte.

Gidince test yaptılar mi hemen ?
Ben bir de şey düşünüyorum ben belirtisiz atlatsam a evde biri mutlaka belirti gosterirdi demek ki yok diyorum
Ben sanırım psikolojik olarak inanırdım kendimi bugün iyi hissediyorum mesela

evet bizde bu yuzden inanamiyoruz pozitif olduguna.
5 günlük ilac vermis eve cikarmislar
kotulesmesi gerekirdi coktan duyunca atlamaz demiştik biz ama ameliyat sonrasi daha iyi oldu istahi acildi
Bir ülke hangisi hatırlamıyorum dünya sağlık örgütüne güvenmediği için meyvelerden sebzelerden insanlardan numune alıp göndermişti hepsi pozitif çıkmıştı yanılma oluyor tabii ki

elbette onun etkisi büyük şimdilik dert etmeyin sonuçta vücudunuzda enfeksiyon var ve her enfeksiyon ateş halsizlik yapar .. alt solunumda nefes almada bir sıkıntınız olursa o zaman şüphelenip gerekeni yaparsınız.

Arkadaşlar merhaba bunun için ayrı bir bolum var mı bilmiyorum bakindim ama bulamadım.
Aranızda kendisi veya bir yakını korona geçiren var mı?
Belirtileri nelerdi ?

Ben de baş ağrısı ve ara ara üşüme bazen soğuk soğuk terleme ile başladı sonra boğazımda ara ara acıma eklendi en son da ateş ve halsizlik ..

Cok gecmisler olsun herkeslere,hepimizi korusun Allah Burda merak ettigim ,bu hastaligi atlatmis arkadaslar ,cok sıkı tedbir aliyorken mi yakalandiniz? Nerden,kimden virüs aldiginizi farkettiniz mi? Siz olunca evdeki herkes ayni şekilde oldu mu? Acikcasi bi kısım insan cok katı tedbirlerle yasarken ,bi kismi da cok rahat davraniyor.Yani bulasacagi varsa her sekilde bulasiyor mu? Market iclerinde burunlari maske disinda dolasan insan azarlamaktan yoruldum artik Rahat insanlardan oldum olasi nefret etmisimdir ama şu durumda artik insan sagligi ile birebir oynuyorlar.Süper tasiyici diye bir sey var hic semptom göstermeyen.Hic mi bu konulari arastirip okumuyorlar ,cildirmamak işten degil.Oysa dünyanin ne cok duyarli insana ihtiyaci var.. Insallahh bu virüs mutasyona ugrayip ,bir an önce yok olur gider

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…