- 26 Eylül 2014
- 4.523
- 9.865
- 358
Son durumunuz nedir.Biraz geç gördüm ama covidde burun akıntısı olmuyor diye biliyorm normal hastalıktır bence
Test yaptırabilirsiniz. Ben kendim gidip yaptırdım devlet hastanesindeYa aslında şöyle ben etrafımdaki kişilerin yakınlarında pozitif çıktığını duyunca birden kendimi korona gibi hissetmeye başladım vücudumda hafif ağrılar var gece de çok terleyip üstümü açtığımı hatırlıyorum terleyip üşütmüş de olabilirim ailem eşim falan psikolojik diyor
Ateş öksürük tat koku kaybı yok o sebeple gitsem de test yapmazlar
Ben de markette bankada orda burda sürekli insanlarla tartışıyorumBen de paranoya olusturanlardanim bu konudaHerkes degil ama.Takmayan o kadar cok insan var ki.Maskeyi fular gibi boyunlarinda kullaniyorlar.Nasil bir tatminlik duygusu bilmiyorum.Bu sabah pastaneden ekmek alicaktim,adamin biri burun disarda,agiz icerde maske takmis.Beyefendiden rahatsiz oldum ,tezgaha yaklasamiyorum dedim.Adam; hey Allahim yarabbim bana sabir ver dedi,iki kolunu acti,ve sonra burnunu maskeye soktu neler,neler.Cocuklarini dahi önemsemiyolar.Neler görüyorum maalesef.
Çok şükür olmadım psikolojikmisTest yaptırabilirsiniz. Ben kendim gidip yaptırdım devlet hastanesinde
Benim arkadasim bogazi agriyordu sadece, korktu hastaneye gitti bogaz agrim var halsizim diyede kendisi ekledi ne olur ne olmaz test yapmaları için ki yaptilarda test negatif cikti cok sukur. Sizde biraz abartarak soykeyin belirtileri saglik bu supheniz var ise yaptirmalisiniz. Kimileri hafif atlatiyor anlamiyro bile ama tasiyici olarak etrsfiniza bulastirirsaniz onkarda etkileri cok farkli olabilir.Ya aslında şöyle ben etrafımdaki kişilerin yakınlarında pozitif çıktığını duyunca birden kendimi korona gibi hissetmeye başladım vücudumda hafif ağrılar var gece de çok terleyip üstümü açtığımı hatırlıyorum terleyip üşütmüş de olabilirim ailem eşim falan psikolojik diyor
Ateş öksürük tat koku kaybı yok o sebeple gitsem de test yapmazlar
Çoğunlukla cift maske takiyorum kapali ortamlarda evet ben de.Tamam,farkliliklara saygim var,herkes benim ,sizin kadar duyarli olmayabilir ama onlarin bu konudaki vurdumduymazliklari benim ,sizin sagligimizi tehdit ediyorsa kimse kusura bakmasin,uyaririm da laf da söylerim.Bu dünyada bi tek onlar yasamiyo.Ben de markette bankada orda burda sürekli insanlarla tartışıyorum
Arkama geliyorlar aramızda 10 cm anca oluyor
Nasıl bir cesaret anlamıyorum cidden
Çok şaşkınım
İnsanların bu kadar vurdumduymaz olması canımı çok sıkıyor
Bazen çift maske bile takıyorum ama ben de şaşkınım insanlara
Yok çok şükür bir şey çıkmadı ki o zaman bile her ihtimale karşı dışarı çıkmadımBenim arkadasim bogazi agriyordu sadece, korktu hastaneye gitti bogaz agrim var halsizim diyede kendisi ekledi ne olur ne olmaz test yapmaları için ki yaptilarda test negatif cikti cok sukur. Sizde biraz abartarak soykeyin belirtileri saglik bu supheniz var ise yaptirmalisiniz. Kimileri hafif atlatiyor anlamiyro bile ama tasiyici olarak etrsfiniza bulastirirsaniz onkarda etkileri cok farkli olabilir.
Ben geçen eczaneye d vitamini almaya gittim ısrarla damla olanı vermeye çalıştı onu unutuyorum dedim hap şeklinde verin sonra değişik bir hap çıkardı elim boş döndüm aile hekimine sorup almak istiyorum ama oraya da gitmeye korkuyorummerhaba arkadaşlar öncelikle çok çok geçmiş olsun akademisyen bir hemşire olarak söylemem gerekir ki çok dikkatli olmalıyız. Okuduğum makalelere göre en en önemlisi DVİT almamız sonra c vit ve demir tabi ki bir bu kadar önemli olan melatonin. hepsini transdermal olarak kullanıyorum ve bağışıklığım daha kuvvetli. Kendimize çok çok daha iyi bakmalıyız artık.
Koku duyunuz geri geldimiBana göre tat ve koku kaybı çok belirleyici bir belirti. Hani ateş, eklem ağrısı falan bircok hastalikta görülebiliyor. Yaşım 30a yaklaşti ben ilk defa bir hastalıkta tat ve koku duyusunu kaybettim.
Tabi herkeste farklı seyrediyor. Hiçbir belirti olmadan ayaküstü geçiren bile var.
Aynen bende boyleyim. Geciyormu sonra bu durum. Bende bigun tekrardan koku alabilcekmiyimEvet bendede sizinki gibi oldu.
Daha açıklayıcı olur belki okuyanlar için ayrıntılı yazayım
Normalde grip olduğumuzda koku alamayız ya da burnumuza iyice yaklaştırınca alırız bu hastalıkta çok çok yoğun koku kaybı oluyor.
En keskin sayılabilecek kokuları bile almanız mümkün değil.
Yediğim şeyin tatlı ya da acı olduğunu anlıyordum ama mesela reçel mi bal mı yediğim onun tadını alamıyordum.
Tuzlu bir şey yediğimin farkındayım ama ne olduğunu mümkün değil anlayamadım görmediğim sürece.
Peynir yiyorsam sadece ağzıma yumuşak bir şey aldığımı fark ediyordum
Çay içiyorsam sıcak su gibi geliyordu tadı
Baş agriniz olmadimiTeşekkür ederim. Bende ani gelişen tat ve koku kaybı oldu. 8.gün koku uzaktanda olsa gelmeye başladı. İlaç kullanmadım ben.
Ankarada yaşıyorum . Sağlık sistemi ya çöktü ya çökecek.
Eğer ateş, öksürük gibi ciddi belirtiler yoksa çoğu hastayı test yapmadan eve gönderiyorlar. Ağırlaşırsan gel diyorlar
Ben başka belirti göstermedim koku ve tat dışında.
Evet geldi :)Koku duyunuz geri geldimi
Ben suan bi damla koku alamiyorum cok rahatsiz edici. Kafami duvara vurasim var. Cocuk altina yapiyor. Bi an koku alamadigimi unutuyorum. Daha koku gelecek diye bekliyorum. Allahim ne kotu birsey.Evet geldi :)
8 günün sonunda yavaş yavaş gelmeye başladı koku bende.Aynen bende boyleyim. Geciyormu sonra bu durum. Bende bigun tekrardan koku alabilcekmiyim
Bazen ağrıyordu ama dayanılmayacak gibi değildi.Baş agriniz olmadimi
Gecmis olsun. Pozitif tanısı aldiniz mi? Ben yakalandiktan sonra 15 gun kadar surdu geri gelmesiBen suan bi damla koku alamiyorum cok rahatsiz edici. Kafami duvara vurasim var. Cocuk altina yapiyor. Bi an koku alamadigimi unutuyorum. Daha koku gelecek diye bekliyorum. Allahim ne kotu birsey.
Dun gazi acik unutmusum eşim olmasaydi ölecektik herhalde
Tabiki test yaptirdimGecmis olsun. Pozitif tanısı aldiniz mi? Ben yakalandiktan sonra 15 gun kadar surdu geri gelmesi
tat ve koku duyunuz geldimi tamamenbende coronanın tüm belirtilerini yaşadım...testim negatif çıktı. (yanlış olduğunu düşünüyorum)
-iştahsızlık
-ateş
-halsizlik
-öksürük
-tat ve koku kaybı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?