• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Korona atlatanlar belirtilerini yazabilir mi ?

Bilmiyorum... size neler kokuyor? Ve ne gibi koku?
Bana curuk sogan kokuyor. Mesela sogan burnuma cok kotu kookuyor.
Vee kendi terim cok pis kookuyor. Halbuki esim tertemizsin diyor. Ama bana inanilmaz kokmus sogan gibiyim geliyor 🤔
Ya ben soğan kokusu almıyorum babada yumurta kimyasal bir koku gibi geliyor ter kokusu falan da almıyorum ben bazı kokular plastik gibi değişik tarif edemiyorum da tam

Vallah bende bilmiyorum... seninki virusten kac ay sonra basladi? Brnimki 3 ay sonra basladi
Benim hep vardı iyileştim ama koku düzelmedi bir gün düzelir gibi oluyor yine başlıyor 3 buçuk ay oldu düzelmiyor doktora gitmeye korkuyorum yeniden virüs kaparım diye acaba tedavisi var mıdır

Arkadaşlar merhaba bunun için ayrı bir bolum var mı bilmiyorum bakindim ama bulamadım.
Aranızda kendisi veya bir yakını korona geçiren var mı?
Belirtileri nelerdi ?
Ben grip oldum sonra ertesi gün koku ve tat kaybı olunca net anladım hasta olduğumu grip belirtileri vardı bende yani

bi arkadaşım oldu
Her gün başka bir belirtisi olmuş; bir gün başı ağrımış, bir gün eklemleri ağırmış, bir gün ateşi çıkmış,bir gün halsiz hissetmiş,bir gün boğaz ağrımış..en sonunda hastaneye gitmiş tomografide Corona çıkmamış fakat Israr edip araya tanıdık doktorları sokunca test yapmışlar ve pozitif olduğu anlaşılmış ailesine de bulaştırdı..hastanede yatıyorlar şu anda..
Peki ne kadar sürmüş sikayetleri

Merhabalar 18 ağustosta esimin boğaz ağrısı ve halsizlik ile gitti pozitif cikti 23 ağustosta ise benim pozitof cikti suandq karantinadayiz.
Belirtilerine gelilecek olursak eşimde asiri halsizlik hafif ates boğaz ağrısı tat ve koku kaybı oldu. Bende ise alt göğüs ağrısı bas agrisi eklem agrisi tat ve koku kaybı ve mide bulantısı oldu. Şuan ikimizde negatife donduk ama mide bulantısı ve bas agrisi hala devam ediyor.
Negatif e döndükten sonra olan baş ağrınız şiddetli mı oldu benimde var

Direk anlıyorsun.ben gece dörtte odamda cam bile kapalıyken üşüyerek uyandım.Alla alla niye ateşim varki dedim.ölçtüm 37 derece.aslında bakınca normal ama yüzüm ve bogazım 37 gibi degildi hiç.ertesi gün duşa girdim ateş mevzusu orda bitti.sonra ki günler sırtımın tam ortasında bir agrı.Normalde biryerim agrımaz.sonraki gün o agrı belime indi.düz yatakta yatarken bile bel boşluğuma yastık koyma istegim vardı.hiç daha önce böyle olmamıştım o sebepten dedim sanırım covid.belirtilere baktm areş ve eklem agrısı diyordu.gittim test yaptırdım ve pozitif cıktı
Peki belirtiler uzun sürdü mü acaba

Mart ayında geçirdim sanıyorum,göğsüme binlerce iğne batması hissi ile başlayan tuhaf bir hastalık geçirdik eşimle.evde izoleydik,doktora gitmedik.Aniden fişi çekilmiş gibi gelen yatiran halsizlik,göğüste baskı,nefes darlığı ki sürekli soğukta pencere açıp nefes almaya çalışıyordum,boğazda yumru hissi ve yara gibi yanma hissi,ek olarak tat kaybı,koku değil.Geceleri sol dizde ağrı...iyileşmek iki ay sürdü.Bir gün iyiyken bir gun kotuydum.Saatim saatime uymuyordu.Hala nefes darlığı oluyor arada....
Peki tam ne kadar sürdü ben tam atlattığımi düşündüm feci baş ağrısı bel agrisi oldu bir anda acaba normal mi ki

Ben test yaptırmamıştım ama tat koku tamamen gidince anladım korona olduğumu sonra anestezi almam gerekti 13 gün sonra falan antikor testim pozitif çıktı sonra sürüntü alındı o da pozitif çıktı tabi
En belirgin belirtisi bende tat koku kaybıydı bir de bas agrısı normal bas agrısı gibi değildi kulaklarımın arkası agrıyordu yatakta basımı çeviremiyordum sabit yatıyordum
Ama bel ağrısı tutulma gibi değilde daha cok böbrek agrısı gibi
Bende böle oldum peki ne kadar devam etti benim 20 gün bitti hala ayni

Benim şiddetli baş ağrısıyla başladı sonra bel ağrısı oldu çok yoğun ne oturtabiliyorum ne yatabiliyorum sonra grip gibi burun akıntısı oldu birkaç gün 4 gün sonra falan da tat koku gitti tamamen 1 buçuk ay oldu ama hala tam yok
Öksürük ve boğaz ağrısı hiç olmadı bende
Baş ağrısı bel agrisi tekrar etti mi peki

Mart ayında geçirdim sanıyorum,göğsüme binlerce iğne batması hissi ile başlayan tuhaf bir hastalık geçirdik eşimle.evde izoleydik,doktora gitmedik.Aniden fişi çekilmiş gibi gelen yatiran halsizlik,göğüste baskı,nefes darlığı ki sürekli soğukta pencere açıp nefes almaya çalışıyordum,boğazda yumru hissi ve yara gibi yanma hissi,ek olarak tat kaybı,koku değil.Geceleri sol dizde ağrı...iyileşmek iki ay sürdü.Bir gün iyiyken bir gun kotuydum.Saatim saatime uymuyordu.Hala nefes darlığı oluyor arada....
Arada baş ve bel agrisi çektiniz mı. Negatif e döndükten sonra

Onu hastalığı geçirmeyen çok anlamayabilir ama. Ben ilk tat duygusu gitti. Şüphelenmeye başladım ardından halsizlikde eklenince ben tamam dedim. Nitekim pozitif çıktı. Eklem ağrıları sonradan dahil oldu bende. İlk başta tat-koku duyusu ve halsizlik çok belirgin oldu
Ağrılar ne zaman başladı acaba??

Back