Aşılar uzun süre bazıları 20 40 yıl almış insanda denenmesi .Yani bu aşı kısa sürede bulundu ,hayvanlarda denenmeden insanda başlanıldığından ,kısır olur denilse bile yanlış olabilir çünkü daha yan etkileri bilinmiyor .
Yani kısır olmazsın desek olabilirisin ,olursun desek olmayabilirsin de herkes de aşı farklı etki eder .
Mesela bazı yazılarda aşıdan ölen var ama bazıları hayatta gibi gibi bu şu an için şans işi.
Yeni denenmeniş aşı olduğundan gönüllülük esasına dayanıp imza alıyorlar ,yani herhangi bir yan etki olursa aşı firmasına ya da devlete dava açamazsınız .O yüzden iyi düşünüp karar vermek lazım ,hakkınızda herşeyin hayırlı olsun .
Çocuk aşılarını anlarım , ama bu gribal bir enfeksiyon devamlı değişen bir hastalık için aşı olmaz gibime geliyor
Aıds ve kansere bulunamayan aşı hemen bulundu o yüzden aklım karıştı
Bilemiyorum benim çocuk yok o yüzden ben olmazdım riske atmazdım yani ama size de olmayın diyemem kimse de diyemez siz karar vermelisiniz .
Bir de bizim iş yerinde şimdiden dedikodu başladı aşı sırası gelip olmayan işden çıkarılabilinirmiş ,o zaman ne olacak bilmiyorum offff