• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Korkuyorum..beni ne bekliyor?

Canım ne eltinin, ne de kayınvalidenin sana birbirlerini çekiştirmesi doğru değil. Ancak nişanlının dediğine bakılırsa eltin demek dogruyu söylemiş, o zaman diğer dediklerinde de bir doğruluk payı var demek ki... Bastan konus ve birlikte oturmayı kesinlikle kabul etme, ev üstüne ev kurulmaz.

Kayınvaliden 15 yaşlarında verilmiştir büyük ihtimal (başlık parası için dediğine göre) canım o zaman kayınpederin 55 yaşındaymış aradaki yaş farkına bakın :53: Bence o kadının psikolojik sorunlarında vardır. Mesela bazı kaynanalar oğullarını gelinlerini kıskanır ya hani. Böyle bişey söz konusu olabilir. Çünkü kendi yaşayamamış o güzellikleri.. Çekememezlik vardır. Sonuçta empati kurarak düşünüldüğü zaman kadın büyük ihtimal istemediği şeylerle karşılaşmış. Düşünsene bi canım 25 yaşındayken eşi 65 yaşındaymış benim anneannem 65 yaşında şuan ve benim 4 yaşında oğlum var.. Resmen dedesi yaşında ki biriyle evlendirilmiş ve bi ömür geçirmiş bu hiç kolay bişey olmasa gerek. Bence sen çok sorunlar yaşarsın. Şimdi desen ki ben bir oturmam falan nişanlın tamam desede ilerde sizinle kalır sende çeker durursun.. Şimdi daha nişanlısınız iyi yüzünü gösteriyo elbette yağ bal davranıcak genelde hep böyle yapmazlar mı zaten? evlendikten sonra sanada diğer gelinine yaptığı gibi yapabilir. Zaten diğer gelinle arası limoni onda kalamaz. Öbürüde akrabaymış kıyamaz olan sana olur. Eğer evliliğe adım atıyosan eminsen bu evlilikten bunu göz önüne almalısın canım. Şimdi herşey çok daha farklı nişanlının tavırları bile değişcek evlendikten sonra.. Şuan bile annesini düşünüyo 'babam vefat edince annemi alacağız' diyo. Sana fikir dahi sormuyo bile. Bence evlilik için bi daha bi daha düşün herşeyi göz önüne al. Eğer yapamam diyosanda evlenip çocuğun olup sıkıntılı bi hayat sürüp yıllarını verdikten sonra ayrılığa yol almaktansa nişan atmak bin kez daha iyidir. Senin açından pek hayır göremedim bu işte :97:

Valla ben sunu bılır sunu soylerım yok kardesım kaynana kayınbabayla oturmakmı asla qene sayqıda ksuur etme halını hatrını sor elınden qelenı yap ama aynı evde olmuyo neden dersenız en basıt orneqı aksam olunca ınsan esının yanında mısal acık falan gıyınıp oturmak ısdıyo kaynana varken olmuyo qecelerı yatak odasında aman su olmasın aman bu olmasın (evlıler anlar) kendını kasıyo azcık asım aqrısız basım demısler bıyerde susuyosa ıkıncı yerde kaynanalıqını qosderıyo bızde kaynana olucaz ıllakı herkes evlı evıne köylu köyune annelıkde bıyere kadar helekı buzamanda kımse ısdemez kaynanayla oturmayı KAYNANIN IYISI OLMAZMIS :)) :9:

bence eltinizi dinleyin. sizi şimdiden uyarmış

umarım aynı evde yaşamazsınız çekilir dert değil ...

Öncelikle, KİMSENİN SİZİNLE AİLE KONULARINDA KONUŞMASINA İZİN VERMEYİN.

Eltiniz size birşeyler anlatmaya çalıştığında gıybet yapmak istemiyorum deyip geçiştirin..Boşu boşuna içinizi şişirmeye hakları yok.

Sizin ağzınızdan bir laf çıkar, senelerce size kullanırlar bunu.

...

Birde bu çok önemli; kimseyi tanımadan bu insan çok iyi demeyin, HELE HELE SİZE DAVRANIŞLARI İYİ DİYE iyi olarak ilan etmeyin.

Sizin yapmanız gereken uzaktan izlemeki saygınızı koruyup, ciddi mesafe koymaktır araya..

Madem akraba gelin varmış, onlarda neden kalmıyormuş ? Hani çok iyiymişya.

Aman herneyse, ''bu konuları şimdiden konuşmak çok erken, ama ev ev üstüne olmuyor benim fikrim budur'' deyip geçiştirin derim ben.

kayınvalidenizin büyük gelini nişanlınıza anlatma sebebi,yarın öbürgün karısına mukayet olması içindir,
inceden işliyor bence nişanlınızı,işiniz zor gibi geldi bana .

kızlar benim kafam çok karışık siz evli ablalarımdan fikir almaya çok ihtiyacım var ne olur bana fikir verin çok karışık kafam :(
ben nişanlıyım eylülde evlenecektim ama bazı sorunlardan dolayı düğünümüz ekim sonuna alındı bu sorunlar kendi ailemin evinin tadilat kredi durumları flan oldu neyse konuya giriyorum nişanlımı çok seviyorum ailesinide seviyorum hatta yani bana iyi davranıyorlar şuana dek kimseden bir olumsuzluk görmedim hatta kaynanam bana çok yakın davranıyor kızım evladım diyor başka birşey demiyor 2 tane dha gelini var onlarla arası iyi değil hele bir tanesi var çok yakınında oturuyor onu hiç sevmiyormus sebebi ise eltim olacak kız ona çok kötü davranıyor insanlar içinde hep bozuyor tersliyor olmasıymış kaynanam ondan çok kormuyormuş o yüzden yanyana gelmek bile istemiyormuş,eltim bana göre biraz ne dediğini bilmeyen birisi yani tok sözlü bende şahit oldum ama bu şekilde olmasının sebebi ise bunlarda adet gelin kaynana ve kayınlarla aynı evde otururmuş o vakit kıza çok eziyet etmiş kızda şimdi gıcık gidiyormuş kız beni arıyor tek tek bana zamanında şunu bunu yaptı diye anlatıyor zamanında kızı kocasına dövdürmüş vs kafam karışıyor sana neden iyi davranıyor biliyormusun yarın bir gün kocası ölürse sizle oturacak diye senin kanına giriyor diyor anlamıyorum kızlar diğer gelin ise kaynanam çok iyidir ağzı var dili yoktur diyor (bu arada kaynanam iyi diyen gelinin aynı zamanda halası oluyormuş belkide o yüzden iyi davranmıştır diyorum ) şimdi şunada şahit oldum yani gözümle değil nişanlım anlatıyor kayananam o gelin bana şunu bunu yaptı diye anlatıyormuş nişanlımda abisinin karısına karşı doğal oalrak bileniyor sevmiyor onu o gelinde kocasına annen bana şunu bunu yaptı diye anlatıyormuş bende dedim ki nişanlıma annen seni neden dolduyor ki seni resmen bileyliyor çok yanlış dedim o gelininde eşine yansıtması çok yanlış büyük bir sorun olmadıktan sonra yok o bana bunu dedi şu bana bu dedi diye ortaya saçılmaz huzursuzluk yaratır dedim niaşnlımda ne olursa olsun kaynanasına karşı gelmemeli dedi bende valla bir susar iki susar üçünçüde söylemesi gerekeni söyler bana öyle bir şey yapsa önce sessiz kalırım birdaha olursa alır karşıma konuşurum sonra olursada cevabını veririm dedim birşey demedi nişanlımda demezmi babam vefat edince annemi alacağız diye iyice bunaldım ki babası 95 yaşında annesi 55 yaşında :( eskiden başlık parasına küçüçük kızı evlendirmişler yaşlı adamla kimin ne kadar ömrü var allah bilir ama korkuyorum beni ne bekliyor diye ne olur akıl verin nasıl davranacağım ne yapacağım bilmiyorum :(

kayın validenle aran ne kadar iyi olursa olsun yakın yada aynı evde oturunca inanki çok sorunlar olucak ama bişeyde belliki diğer gelinin ona bakmayacağını belliki anlamıs ve kendini sağlama alıyor sana iyi davranıyor
yada kadının gerçkten içi temizdir seni gerçekten seviyodur peki sen ona bakmak gibi bi sorumluşuğu taşıyabilicekmisin sana şimdi kolay görünür yaşamadığın için bilemiceksin nasıl olduğunu ama sakın ben bakarım falan filan deme çünkü sonunda çok pişman olucaksın benimde k.v çok iyidi birbirizimzi çok severdik kaynana gelin gibi değilde arkadaş gibi falandık ama evlndim daha 5 ay falan oldu şimdi nefret ediyorum ondan bizde k.v altlı üstlü oturuyoruzz maleseff herşey sorun oluyo iyi ol ama arana mutlaka mesafe koy çünkü erkekler evlenince dahada bi ana kuzu oluyolar bişey olsa mutlaka sen haksızsındır yada ne yapayım annem dicek sende tek kelime edmiceksin
sen oyüüzden ona bakamıyacağını şimdiden söyle ki evliliğin uzun sürsün

en ilginç nokta bu geldi. nişanlınızın sonuçta babası. nasıl o ölünce annesini yanına alacağım diye planlar yapabiliyor:53:. öz babası değilmi...

öz canım öz ama babasına fazla düşkün değil çok yaşlı olduğu için belkide şimdiden haberin olsun gibilerinde söylemek amaçlı konuyu actı bence daha evvel bana hep birlikte yaşamk istediğini söyledi ben kabul etmedim ona mantıklı kırmayacak şekilde ifade ettim bir evin bir kadını olur benim kendi evim kendi mutfağım eşyalarım olsun istiyorum dedim oda evet ama benim annem zaten hiç bir şeye karışmaz dediği zamanda peki o zaman sen benim annemin yanında şort vb gibi şeylerle durabilirmisin bana şaka yapailirmisin dedim yok dedi peki ben nasıl evimde rahat ederim kayınpeder ve valide varken dediğimde haklısın dedi annesine söylemiş anneside haklı kız demiş gençsiniz artı dul değil ya bu kız kendi düzeni olsun ister demişti konu kapanmıştı şimdi annesinin tek kalmasını istemiyor ben pek gönüllü olmadım zaten yani ne evet dedim nede hayır sessiz kaldım sizlere danışmak istedim şimdiden bir yol çizeyim diye ama bu akşam ona söyleyeceğim ev yaptıracak 2 katlı birisi abisi birisi biz için bir kat daha yapsınlar anneside aynı apartmanda olsun içi rahat etsin bunu desem çok ayıp olmaz değilmi

aslında oğlunu kıskanacak sakınıcak tipte bir kadına benzemiyor ama belli olmaz belkide öyle olabilir kayınvalidem birde kuma gitmiş kuması ve kayınpederim bir olup döverlermiş vs vs çok çekmş o yüzden görüntü olarak nine gibi kendini bildi bileli çalışmış peynir yapıp satıyor hala çalışıyor ama kendi istediği için alışmış ben kimseden para alamam oğullarımdan bile diyor nişanlımda annesi çok çekti diye kıyamıyor tek kalmasına nasıl olacak bilmiyorum gerçi ölüm bu rabbim herkese sağlık versin kimin öleceği belli olmaz belki ben nişanlım vs hakkımda hayırlısı olsun ama uygun bir şekilde bu konuyu konuşmam lazım.

ben olsam kabul etmezdim...

anneannem 65 yaşında koç gibi yaşıyor.

1 oğlu 2 kızı var hepimiz aynı şehirde yaşıyoruz ama ayrı evlerde herkesin özel bir hayatı var sonuçta...

sen beyninde bu çelişkilere düştüysen zaten kayınvalidenle aynı ewde yaşayamıycaksın demektir...eee senin eşin olacak insanda diretiyor canım eşi ve ailesi forumunu bi oku eşinin ailesiyle birlikte yaşayanlar genelde şöyle konu açarlar...
-yeterrrr bıktımmmmm
-ayrı ewe çıkmassak boşanıcam.

:53: Valla pes diyorum daha da birşey demiyorum.

Yani azraille birilerinin anlaşması var; 95 yaşındaki adam herkesten evvel ölecek...

Bundan emin herkes...

Bu kadar uzun vadeli planlar yapmasın hiç kimse.:55:

Benim kayınpederim vefat etti kaynanam 55 yasında neden tek yasayamyomu bizimki yanlzlıktan o kadar korkardı ama tek kalıyor evi var maas var kızlarına yakın... Tek kalanca ne oluyo ki fazla uzagında oturmazsınız ihtiyacı olunca yanında olursunuz yeterli Allah elden ayaktan etmesin yeter ki herşey olur

Üzgünüm ama göründüğü kadarıyla kayınvaliden,seninle oturmayı planladığı için sana iyi davranıyor.
Veya seni sevmiş,o yüzden seninle oturmayı düşünüyor olabilir.

Beraber oturmaya kesinlikle karşıysan (ki bence olmalısın) bunu nişanlına açıkça söylemeni öneririm.
Annesi,ileride hasta ve düşkün olmadığı sürece,birlikte oturamayı düşünmediğini söyleyebilirsin.

Eltini de çok fazla dinleme bence.Gerek yok herşeyi bilmeye-paylaşmaya.Laf döner dolaşır sana uzanır,sakıncalıdır.

Haksızmıyım anacım uykusuzkedıcık :9:

Valla anacim yerden göğe kadar haklisin :7: Hem neden bizim analarımız yalnız kalabiliyor da, erkek anaları kalamıyor anlamış değilim, benim babam da vefat etti, bir kızkardeşim var, o da evlenip gidecek yarın öbür gün, o zaman ben de alayım anacigimi yanıma :32:

öz canım öz ama babasına fazla düşkün değil çok yaşlı olduğu için belkide şimdiden haberin olsun gibilerinde söylemek amaçlı konuyu actı bence daha evvel bana hep birlikte yaşamk istediğini söyledi ben kabul etmedim ona mantıklı kırmayacak şekilde ifade ettim bir evin bir kadını olur benim kendi evim kendi mutfağım eşyalarım olsun istiyorum dedim oda evet ama benim annem zaten hiç bir şeye karışmaz dediği zamanda peki o zaman sen benim annemin yanında şort vb gibi şeylerle durabilirmisin bana şaka yapailirmisin dedim yok dedi peki ben nasıl evimde rahat ederim kayınpeder ve valide varken dediğimde haklısın dedi annesine söylemiş anneside haklı kız demiş gençsiniz artı dul değil ya bu kız kendi düzeni olsun ister demişti konu kapanmıştı şimdi annesinin tek kalmasını istemiyor ben pek gönüllü olmadım zaten yani ne evet dedim nede hayır sessiz kaldım sizlere danışmak istedim şimdiden bir yol çizeyim diye ama bu akşam ona söyleyeceğim ev yaptıracak 2 katlı birisi abisi birisi biz için bir kat daha yapsınlar anneside aynı apartmanda olsun içi rahat etsin bunu desem çok ayıp olmaz değilmi

Canım sana da şimdiden gecmis olsun diyorum :50: Nişanlın zaten önce bir oturmayı istemiş, baktı sen kabul etmiyorsun tamam deyip seni geçiştirmiş, bu sefer babam olunce annemi yanımıza alırım demiş. Adam zaten kararını vermiş, sana sormamış. Sen de sessiz kalmakla iyi etmemissin, tepkini en basta belli edeceksin. Evlilik bu, oyun değil, iki tarafta ne istediğini, ne istemediğini en basta açıkça söylemeli. Ne yazık ki ihale sana kalacak gibi duruyor, ona göre duşun, tasın, kararini ver canım...

Valla anaanemin yasadıgı yerde 110 yasında bir nine var, torununun torununu gördü hala yasıyor...
Niceleri gitti, benim sapasaglam hic bir hastalıgı olmayan annem 2,5 ay önce beyin kanaması gecirip vefat etti, dedemle anaannem onca hastalıgı ile yasıyorlar..
Babaannem 18 yıl felcli yasadı, her komaya girdigin de bu sefer kaldıramaz dendi, ama tam 18 yıl yasadı.
Yani Allah gecinden versin de yasanacagı zaman düsünülecek seyler bunlar, ölüm gence, yaslıya bakmıyor malesef..
Nisanlınız tek cocukta degil, neden sadece kendisinin annesini yanına alıp bakmakla yükümlü oldugunu düsünüyor ki, sonucta kardesleri de var.
Sevgilim de 5 kardesler 3 tane abisi var, o böyle birsey söylese bana, bende sorun ederdim acıkcası, neden? yani, digerli cocugu degil mi? onlara emek vermemis mi? digerleri gelin degil mi?..
:ssz:

Son düzenleme:
dün telefonda konuştuk açıkca ben uygun olmaycağını söyledim çünkü onlar köyde yetişmiş ben ise şehirde ailem çok modern kalıyor onun ailesi yanında ama şuan için sorun yaşanmıyor fakat aynı evde yaşamak daha farklı olcak dedim ben biraz sinirli bir kızım yani çabuk sinirleniyorum olur olmadık bir durumda sesimi yükseltirim sonra seninle düzenimiz iyice bozulur kendi huzurumuz için iyi düşün dedim mırın kırın etti eğer huzursuzluğu göze alıyorsa tamam dedim ama benimde başımı yakma ben seninle mutlukuğumu pekiştirmek için evleniyorum huzursuzluklar için değil dedim bakarız dedi annesine açmış konuyu annesi açmış ağzını yummuş gözünü madem öyle şimideden git bu evden demiş nerede kalırsan kal demiş vs bayağı bir huzursuzluk olmuş yani iyiki konuyu açmışım insan yeri geliyor kendi annesini çekemiyor fikirleriniz için teşekkür ederim arkadaşlar.

Valla anaanemin yasadıgı yerde 110 yasında bir nine var, torununun torununu gördü hala yasıyor...
Niceleri gitti, benim sapasaglam hic bir hastalıgı olmayan annem 2,5 ay önce beyin kanaması gecirip vefat etti, dedemle anaannem onca hastalıgı ile yasıyorlar..
Babaannem 18 yıl felcli yasadı, her komaya girdigin de bu sefer kaldıramaz dendi, ama tam 18 yıl yasadı.
Yani Allah gecinden versin de yasanacagı zaman düsünülecek seyler bunlar, ölüm gence, yaslıya bakmıyor malesef..
Nisanlınız tek cocukta degil, neden sadece kendisinin annesini yanına alıp bakmakla yükümlü oldugunu düsünüyor ki, sonucta kardesleri de var.
Sevgilim de 5 kardesler 3 tane abisi var, o böyle birsey söylese bana, bende sorun ederdim acıkcası, neden? yani, digerli cocugu degil mi? onlara emek vermemis mi? digerleri gelin degil mi?..
:ssz:

canım annen için çok üzüldüm rabbim size ve geride kalanlara sağlık sabır versin mekanı cennet olsun

Back