Bana aileniz konusunda hadsiz elalem konusunda da haddinizi bilen bir tavır içinde geldiniz. Şöyle açayım aileniz size birçok konu hakkında fikir sunmakta, öneri ve tavsiye vermekte ( siz istemeseniz bile), gerekli gördüklerinde-hatalı bulduklarında sert bir uyarıda bulunmakta gayette -aileniz olmaları sebebiyle- bu hakka sahipler. Çünkü onlar sizi bu dünyada en çok sevip, iyi-kötü her durumda bir menfaat beklemeden mutluğunuz için yanınızda olacak yegane kişiler. Yabancı insanlar konusunda ise çekimser ve kişiliğinizi baskılıyorsunuz çünkü ailenizi kaybetme korkunuz yok ama yabancı insanlar size katlanmak zorunda değil, onları yanlış sözlerinizle kaybedebilirsiniz. Bu gerçeği idrak etmişsiniz ancak atladığınız tek konu vediğiniz değer, gösterdiğiniz tahammül; sevginizin ve verdiğiniz değerin azalmasıyla ortadan kalkacak ve siz yine aynı siz olacaksınız. O zamanda büyük kavgalar kaçınılmaz olacak. Sizin için herşey elde edene, yerini garantileyene kadarmış, gerçek kişiliğini bu kadar zamandır saklamış diyecekler. Bu açıdan belki konuya bakarsanız doğal ve kendiniz gibi davranmanın önemini ve ertelediğiniz cevapların gerçekleşebilecek ağır sonuçları olduğunu farkedebilirsiniz. İnsanlara kaba, sert davranmak tabi ki kaybetmenize de sebep olabilir. Yani kişiliğinizi hem ortaya koyup hemde nazikçe cevap vermeyi dengelemeniz gerekir. Sevgilinizin ablasının sözlerine gelirsek de nazikçe ‘ Abla o zaman o da benim ailemle geçirebileceğim zamandan çalıyor demiş olmuyor musunuz? Birbirini seven ve birlikte vakit geçirmek insanlar tabiki birbirlerine bi yerden kısıp zaman ayıracaklar. Uykularından, aileleriyle geçirsikleri zamandan, arkadaşlarıyla paylaşımlarından vs Benden büyük olduğunuzdan bunu biliyor olmalısınız. Ama beni sevmiyor, istemiyor ya da birlikteliğimizden mutlu değilseniz gerçekten üzülürüm. Belki ileride aile kuracağız o zamanda toptan mı sizden çalmış olacağım sevgilim X i. Değişik bir bakış açınız var. Sokaktan 10 kişiyi çevirsek eminim onlarda benim gibi düşünecektir. Siz hiç evlenmeyi düşünmüyorsunuz herhalde ya da evliyse, evlenene kadar Y eniştenle geçirdiğiniz vakti böyle mi değerlendirdin Y nin ailesi. deyip gayette nazik ama saçma düşünce yapısına cvp verebilirsiniz. Ki ben sizin yerinizde olsam bunu bir de sevgilimle konuşup ablan böyle diyor çok üzüldüm beni sevmiyorlar mı? Vaktinizden mi çaldığımı düşünüyorsun sende der. Konuyu açılmamak üzere kapatırdım. Ablada hem susar hemde be yardan ne serden vazgeçmemiş olurdunuz. İnsan ilişkileri kesinlikle sertlik üzerine, hazır cevap olayım, lafı çakayım üzerine kurulmaz. Sonra 40 yaşımda niye hala yalnızım ya da niye boşanıyorum, niye hiç arkadaşım yok dersiniz. Umarım hayatınızdaki insanlar ve kişiliğinizle ortayı tutturmanın yolunu bulursunuz.