• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Korkuyorum..beni ne bekliyor?

lovetolove

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Ocak 2012
60
1
46
İstanbul
kızlar benim kafam çok karışık siz evli ablalarımdan fikir almaya çok ihtiyacım var ne olur bana fikir verin çok karışık kafam :(
ben nişanlıyım eylülde evlenecektim ama bazı sorunlardan dolayı düğünümüz ekim sonuna alındı bu sorunlar kendi ailemin evinin tadilat kredi durumları flan oldu neyse konuya giriyorum nişanlımı çok seviyorum ailesinide seviyorum hatta yani bana iyi davranıyorlar şuana dek kimseden bir olumsuzluk görmedim hatta kaynanam bana çok yakın davranıyor kızım evladım diyor başka birşey demiyor 2 tane dha gelini var onlarla arası iyi değil hele bir tanesi var çok yakınında oturuyor onu hiç sevmiyormus sebebi ise eltim olacak kız ona çok kötü davranıyor insanlar içinde hep bozuyor tersliyor olmasıymış kaynanam ondan çok kormuyormuş o yüzden yanyana gelmek bile istemiyormuş,eltim bana göre biraz ne dediğini bilmeyen birisi yani tok sözlü bende şahit oldum ama bu şekilde olmasının sebebi ise bunlarda adet gelin kaynana ve kayınlarla aynı evde otururmuş o vakit kıza çok eziyet etmiş kızda şimdi gıcık gidiyormuş kız beni arıyor tek tek bana zamanında şunu bunu yaptı diye anlatıyor zamanında kızı kocasına dövdürmüş vs kafam karışıyor sana neden iyi davranıyor biliyormusun yarın bir gün kocası ölürse sizle oturacak diye senin kanına giriyor diyor anlamıyorum kızlar diğer gelin ise kaynanam çok iyidir ağzı var dili yoktur diyor (bu arada kaynanam iyi diyen gelinin aynı zamanda halası oluyormuş belkide o yüzden iyi davranmıştır diyorum ) şimdi şunada şahit oldum yani gözümle değil nişanlım anlatıyor kayananam o gelin bana şunu bunu yaptı diye anlatıyormuş nişanlımda abisinin karısına karşı doğal oalrak bileniyor sevmiyor onu o gelinde kocasına annen bana şunu bunu yaptı diye anlatıyormuş bende dedim ki nişanlıma annen seni neden dolduyor ki seni resmen bileyliyor çok yanlış dedim o gelininde eşine yansıtması çok yanlış büyük bir sorun olmadıktan sonra yok o bana bunu dedi şu bana bu dedi diye ortaya saçılmaz huzursuzluk yaratır dedim niaşnlımda ne olursa olsun kaynanasına karşı gelmemeli dedi bende valla bir susar iki susar üçünçüde söylemesi gerekeni söyler bana öyle bir şey yapsa önce sessiz kalırım birdaha olursa alır karşıma konuşurum sonra olursada cevabını veririm dedim birşey demedi nişanlımda demezmi babam vefat edince annemi alacağız diye iyice bunaldım ki babası 95 yaşında annesi 55 yaşında :( eskiden başlık parasına küçüçük kızı evlendirmişler yaşlı adamla kimin ne kadar ömrü var allah bilir ama korkuyorum beni ne bekliyor diye ne olur akıl verin nasıl davranacağım ne yapacağım bilmiyorum :(

uff kayinbaban 95 kayinvaliden 55 yasindami :(((
kadina acidim
ve sanirim kayinbaban vefat ettiginde sizde yasar
o mantalitede insanlar genelde uc oglu varken tek yasamazlar
herseye hazirlikli olman gerek diye dusunuyorum

i

sana iyi davranıyosa,eşi vefat edince yanında kalmasında sorun görmüyosan devam edersiniz aynı şekilde paniğe gerek yok....
ammmmaaa eğer yanımda istemiyorum dersen şimdiden araya mesafe koy.nişanlınada babasına bişey olunca maddi olarak annesinin yanında olabileceğni ve yine evinde otursun sık sık ziyaret ederiz diyebilirsin...her kaynana aynı olmuyo ama ben mesela kaynanamla kesinlikle yaşayamam,kayınbabamla aynı apartmanı bırak aynı şehirde yaşamak istemem

korkup, panik yapmayın... diger görümcenizde geçmişte kaynanasıyla yaşadıklarından dolayı kin güdüyor, ve sizinde kendisi gibi onunla ilişkilerinizde uzak durmanızı istiyor...bence kimsenin gazıyla hareket etmeyin... siz kendiniz gayet güzel sevecen , saygılı davranın kayınvalidenizle kötü birşey yaşamadan başkaslarının laflarıyla hareket etmeyin..amma ve lakin kayınpederiniz ölünce , kayınvalidenizle nekadar iyi anlaşsanız bile sonradan kötü olma ihtimaliniz var... bunu şimdiden halletmeye calışın. eşinizle konusun. yok eger ben kayınvalidemle kalırım iyi anlaşırım diyorsanız bişey yok söylemeye

ben olsam arası kötü olan kızla iyice bir konuşurdum anlardım aralarındai olayı.kadın daha 55 yaşında gerçi belli olmaz kim ne kadar yaşayacak ama çok genç daha siz gençsiniz evde rahat etmek istersiniz.iyice düşün bak kocası 95 yaşına kadar yaşamış kayınvaliden de 95 yaşına kadar yaşarsa 40 yıl seninle yaşayacak demektir bu :) ne kadar iyi anlaşırsan anlaş ben istemezdim şahsen.

bence herşeyi akışına bırakaın. aranız iyi ise öyle devam edin. kötü olursa tavrınızı koyarsınız. aynı evde yaşama mevzusuna gelince adam ölmeden daha bu konuyu açmnız hoş değil nişanlınıza . onu da bırakın zamana.

canım ailenin birbiriyle ilişkileri çok saçma sapan. bunları ne diye nişanlı kıza aktarırlar ki anlamıyorum. hem nişanlının da evlilikten sonrası için şimdiden seni dahil etmeden plan yapması da hiç hoş değil. daha ölen yok, ortada evlilik yok şöyle olursa yanıma alacağım ne gereği var yani. bu ailenin kadına bakışını beğenmedim şahsen. nişanlın iyi biri olabilir, ama ağaç kovuğundan çıkmadı ya onlar yetiştirdi, o kültürle büyüdü. en okumuşunda bile aileden gelen alışkanlıklar, görüşler umulmadık şekilde hortluyor. yerinde olsam evlilik fikrini, getirilerini, götürülerini uzuuuun uzun yeniden tartardım. bu arada evli değilim canım onu da söyleyim ;)

canım ailenin birbiriyle ilişkileri çok saçma sapan. bunları ne diye nişanlı kıza aktarırlar ki anlamıyorum. hem nişanlının da evlilikten sonrası için şimdiden seni dahil etmeden plan yapması da hiç hoş değil. daha ölen yok, ortada evlilik yok şöyle olursa yanıma alacağım ne gereği var yani. bu ailenin kadına bakışını beğenmedim şahsen. nişanlın iyi biri olabilir, ama ağaç kovuğundan çıkmadı ya onlar yetiştirdi, o kültürle büyüdü. en okumuşunda bile aileden gelen alışkanlıklar, görüşler umulmadık şekilde hortluyor. yerinde olsam evlilik fikrini, getirilerini, götürülerini uzuuuun uzun yeniden tartardım. bu arada evli değilim canım onu da söyleyim ;)

kızlar benim kafam çok karışık siz evli ablalarımdan fikir almaya çok ihtiyacım var ne olur bana fikir verin çok karışık kafam :(
ben nişanlıyım eylülde evlenecektim ama bazı sorunlardan dolayı düğünümüz ekim sonuna alındı bu sorunlar kendi ailemin evinin tadilat kredi durumları flan oldu neyse konuya giriyorum nişanlımı çok seviyorum ailesinide seviyorum hatta yani bana iyi davranıyorlar şuana dek kimseden bir olumsuzluk görmedim hatta kaynanam bana çok yakın davranıyor kızım evladım diyor başka birşey demiyor 2 tane dha gelini var onlarla arası iyi değil hele bir tanesi var çok yakınında oturuyor onu hiç sevmiyormus sebebi ise eltim olacak kız ona çok kötü davranıyor insanlar içinde hep bozuyor tersliyor olmasıymış kaynanam ondan çok kormuyormuş o yüzden yanyana gelmek bile istemiyormuş,eltim bana göre biraz ne dediğini bilmeyen birisi yani tok sözlü bende şahit oldum ama bu şekilde olmasının sebebi ise bunlarda adet gelin kaynana ve kayınlarla aynı evde otururmuş o vakit kıza çok eziyet etmiş kızda şimdi gıcık gidiyormuş kız beni arıyor tek tek bana zamanında şunu bunu yaptı diye anlatıyor zamanında kızı kocasına dövdürmüş vs kafam karışıyor sana neden iyi davranıyor biliyormusun yarın bir gün kocası ölürse sizle oturacak diye senin kanına giriyor diyor anlamıyorum kızlar diğer gelin ise kaynanam çok iyidir ağzı var dili yoktur diyor (bu arada kaynanam iyi diyen gelinin aynı zamanda halası oluyormuş belkide o yüzden iyi davranmıştır diyorum ) şimdi şunada şahit oldum yani gözümle değil nişanlım anlatıyor kayananam o gelin bana şunu bunu yaptı diye anlatıyormuş nişanlımda abisinin karısına karşı doğal oalrak bileniyor sevmiyor onu o gelinde kocasına annen bana şunu bunu yaptı diye anlatıyormuş bende dedim ki nişanlıma annen seni neden dolduyor ki seni resmen bileyliyor çok yanlış dedim o gelininde eşine yansıtması çok yanlış büyük bir sorun olmadıktan sonra yok o bana bunu dedi şu bana bu dedi diye ortaya saçılmaz huzursuzluk yaratır dedim niaşnlımda ne olursa olsun kaynanasına karşı gelmemeli dedi bende valla bir susar iki susar üçünçüde söylemesi gerekeni söyler bana öyle bir şey yapsa önce sessiz kalırım birdaha olursa alır karşıma konuşurum sonra olursada cevabını veririm dedim birşey demedi nişanlımda demezmi babam vefat edince annemi alacağız diye iyice bunaldım ki babası 95 yaşında annesi 55 yaşında :( eskiden başlık parasına küçüçük kızı evlendirmişler yaşlı adamla kimin ne kadar ömrü var allah bilir ama korkuyorum beni ne bekliyor diye ne olur akıl verin nasıl davranacağım ne yapacağım bilmiyorum :(

kayınvaliden hiç hoş bir şey yapmıyor ayıp degılmı ınsanı bırbırıne düşürüyor belkıde eltılerın cok iyi ama senın kafanı yıkamak ıcın ugrasıyor kayınvalıdenın eltılerınle sorunu olabılrde neden nısanlını ve senı dolduruyor anlamadım...kayınvalıden dıkkat et yarın öbür gün cekıstırdıgı sen olursun

anım ailenin birbiriyle ilişkileri çok saçma sapan. bunları ne diye nişanlı kıza aktarırlar ki anlamıyorum. hem nişanlının da evlilikten sonrası için şimdiden seni dahil etmeden plan yapması da hiç hoş değil. daha ölen yok, ortada evlilik yok şöyle olursa yanıma alacağım ne gereği var yani. bu ailenin kadına bakışını beğenmedim şahsen. nişanlın iyi biri olabilir, ama ağaç kovuğundan çıkmadı ya onlar yetiştirdi, o kültürle büyüdü. en okumuşunda bile aileden gelen alışkanlıklar, görüşler umulmadık şekilde hortluyor. yerinde olsam evlilik fikrini, getirilerini, götürülerini uzuuuun uzun yeniden tartardım. bu arada evli değilim canım onu da söyleyim ;)

anım ailenin birbiriyle ilişkileri çok saçma sapan. bunları ne diye nişanlı kıza aktarırlar ki anlamıyorum. hem nişanlının da evlilikten sonrası için şimdiden seni dahil etmeden plan yapması da hiç hoş değil. daha ölen yok, ortada evlilik yok şöyle olursa yanıma alacağım ne gereği var yani. bu ailenin kadına bakışını beğenmedim şahsen. nişanlın iyi biri olabilir, ama ağaç kovuğundan çıkmadı ya onlar yetiştirdi, o kültürle büyüdü. en okumuşunda bile aileden gelen alışkanlıklar, görüşler umulmadık şekilde hortluyor. yerinde olsam evlilik fikrini, getirilerini, götürülerini uzuuuun uzun yeniden tartardım. bu arada evli değilim canım onu da söyleyim ;)

ayagını denk alsın bana kul köle olsun dıye bastan yıldırma politikaları işte

Son düzenleme:
kimin ne kadar yaşayacağını bilemeyiz ama kayınbaban çok yaşlı kaynanan da çok genç.belki 20-30 sene bu kadınla aynı evde yaşamak zorunda kalabilirsin.bu süre hiç de az değil:26:kaynanan melek bile olsa senin için çok zor olur.bence şimdiden beraber oturmak istemediğini nişanlına söyle yakın otururuz her türlü annenle ilgileniriz ama aynı evde yaşamam de.umarım seni anlar:31:

bence nişanlınla kesin olarak konuş kayınpederin vefat edince annenle oturmak istemiyorum de ya da dönüşümlü kalsın de tavrını kesin tut bunu söylememin nedeni burda birçok insan kayınvalidesiyle birlikte yaşadığı için mutsuz bu arada kimin öleceğine Allah (c.c.) bilir ne karar alırsan al önemli olan kararlı olmak bunu unutma

kimin ne kadar yaşayacağını bilemeyiz ama kayınbaban çok yaşlı kaynanan da çok genç.belki 20-30 sene bu kadınla aynı evde yaşamak zorunda kalabilirsin.bu süre hiç de az değil:26:kaynanan melek bile olsa senin için çok zor olur.bence şimdiden beraber oturmak istemediğini nişanlına söyle yakın otururuz her türlü annenle ilgileniriz ama aynı evde yaşamam de.umarım seni anlar:31:

Canim kesilikle sana katiliorum...dile getirmek kolay ama yasamak zor...benim annem yillarca babaannemle oturdu..cook cekti.bir evde iki kadin olmaz bence.ne biliyim zor yaa.ben 3 yildir kendi evimdeyim dusunemiyorum kaynanamla oturdugumu...istedigim zaman yatiyorum istedigim zaman kalkkiyorum...kocamla rahat rahat oturuyoruz...evin icinde rahat kiyafetler giyiyorum..esimi rahat opebiliyorum..sariliyorum..sakalasiyoruz..kafama gore yemek yapiyorum.ama dedigim gibi bu benim dusuncem ben yapamazdim.ama yapi meselesi...belki bir baskasi cok rahat yasar ama bana gore zorr..ama yinede buyuk konusmamak gerekir tabiki...

canım şunu sakın unutma herşey nişanlından bitiyo ve başında ne dedin o yoksa birdaha düzeltemezsin. nişanlına annen senin tabiki bakacağız ama aynı evde oturamayız sorun çıkar demedin mi canım

Ilk olarak kimsenin size gelip birbirini cekistirmesine izin vermeyin.
Bu kayinvalideniz icinde gecerli, eltiniz icinde.
Ikisinden biri size digerini cekistirmeye basladiginda " sizin aranizdaki sorun sizi ilgilendirir, ben bunlari duymak istemiyorum, insanlarla icli disli, yüz göz olmayi hic sevmem, mesafeli olmayi tercih ederim" gibi seyler söyleyin.
Insanlara neden sizi kullanarak kendi kinlerini kusup rahatlama firsati veriyorsunuz.
Ayrica hangisiyle daha iyi anlasacaginiz, hangisinin daha iyi olacaginiz ilerde belli olur.
Onun icin ikisinede mesafe koyun ve yolunuza öyle devam edin.
Ayrica kayinvalidenizin sizde kalma konusuna gelincede, kim öle kim kala demis atalar.

Son düzenleme:
Canım herşeyi baştan konuşmakta yarar var.Eğer kayınvalidenle yaşayabileceğini düşünüyorsan kabul edersin,eğer onunla oturmak istemiyorsan baştan nişanlına söylemelisin.Yoksa evlendiğiniz zaman sürekli huzursuz olursunuz.

en ilginç nokta bu geldi. nişanlınızın sonuçta babası. nasıl o ölünce annesini yanına alacağım diye planlar yapabiliyor:53:. öz babası değilmi...

Back