Ben inanıyorum kokusu çıkardı çoktan eğer gelseydi. Şu ucaktakilerde yoktur umarım. Varsa da yayilmasin temennisindeyim.Bu virüsün hala tr ye gelmediğine inanan var mı gerçekten
Neyse gelsede korkacak birsey yok bağısıklıgınız iyi temizliğe dikkat ederseniz birsey olmaz
Para geçmiyor elimize maaş hesaba yatınca ordan telefondan kredi kartını ödüyorum faturalar otomatik oluyor market alışverişinide hep kredi kartımdan yapıyorum. Hastalıktan öncede parayla işim olmuyordu kimlerin ellerine değiyor o paralar kimbilir. En büyük mikrop
Normal griple coronanin oranı aynı değil işte.Oyle olsa koskoca ulkeler kendini karantinaya alır mı?Yapı olarak belki fazla kaygılı olabilirsiniz ama istatistiklere bakarsanız virüs olduruculugu yüksek bir virus değil şuan dünyayı kaygılandıran bulaşmasının hızlı olması. Şuan %2 ölüm var ve bildiğin kadarı ile normal gripte de bu oran var. Mesela komşumuzun kayınvalidesi 1 ay önce grip olduğu için vefat etti. Çünkü bağışıklığı kaldıramadı 95 yaşında kadın sonuçta. Ve bu virüste de vefat edenlerin çoğu yaşlı veya bağışıklık sorunu olan insanlar.
Ki söyle düşünün yıllar önce domuz gribi diye korkuttular ben 2 sene önce geçmeyen uzun süren bir hastalık geçirdim en son teşhisi domuz gribi dediler öleceğim sandım ama öyle değilmiş işte. Yani bu tarz hastalıklar bağışıklığı zayıf kişiler için tehlikeli, saglikciysaniz bilirsiniz. Mesela yaşlılar, hamileler, bebekler, bağışıklık problemi olanlar.
Umarım dediginiz gibi olsun ancak ozellikle twitter kullanıyorsanız gormussunuzdur wuhandaki insanların durumlari gerçekten çok kötü bende korktum bayaa elimde değil
Yapı olarak belki fazla kaygılı olabilirsiniz ama istatistiklere bakarsanız virüs olduruculugu yüksek bir virus değil şuan dünyayı kaygılandıran bulaşmasının hızlı olması. Şuan %2 ölüm var ve bildiğin kadarı ile normal gripte de bu oran var. Mesela komşumuzun kayınvalidesi 1 ay önce grip olduğu için vefat etti. Çünkü bağışıklığı kaldıramadı 95 yaşında kadın sonuçta. Ve bu virüste de vefat edenlerin çoğu yaşlı veya bağışıklık sorunu olan insanlar.
Ki söyle düşünün yıllar önce domuz gribi diye korkuttular ben 2 sene önce geçmeyen uzun süren bir hastalık geçirdim en son teşhisi domuz gribi dediler öleceğim sandım ama öyle değilmiş işte. Yani bu tarz hastalıklar bağışıklığı zayıf kişiler için tehlikeli, saglikciysaniz bilirsiniz. Mesela yaşlılar, hamileler, bebekler, bağışıklık problemi olanlar.
Dünya Sağlık Örgütü verilerine göre, her yıl 250-500 bin kişi grip ve neden olduğu komplikasyonlar sonucu ölmektedir. Grip virüsleri zatürre, beyin, beyin zarı, kalp kası, orta kulak iltihapları ile akut bronşite neden olarak ölüm riskini arttırır. Grip salgını olduğu dönemlerde kalp krizi geçirme ve felç geçirme riskleri de artmaktadır. Tüm dünyayı böylesine etkileyen, kış aylarında kronik hastalığı olanlarda en fazla ölüme neden olan hastalıklardan biri olan gribe karşı aşılanmanın gereksiz olduğunu söylemek, sorumsuzluk ve cehalet örneğidir."Normal griple coronanin oranı aynı değil işte.Oyle olsa koskoca ulkeler kendini karantinaya alır mı?
Normal grib influenza veya domuz gribinde oran 0.1 iken coronada bu oran 3.3 e yükseldi.
Ne kadar şanslısınız evden dışarı çıkmıyorsunuz ev hanımısınız büyük ihtimalle. Peki biz zavallılar napalım her gün çalışmak için gittiğim yer hastane. Öyle güzel anlatıyorsunuz ki evden çıkmıyorum paraya dokunmuyorum vs. O zaman çalışmak gibi mecburi para kazanmak zorunda olan insanlar ölmüş bitmiş saysın kendilerini dışarı çıkarak.Para geçmiyor elimize maaş hesaba yatınca ordan telefondan kredi kartını ödüyorum faturalar otomatik oluyor market alışverişinide hep kredi kartımdan yapıyorum. Hastalıktan öncede parayla işim olmuyordu kimlerin ellerine değiyor o paralar kimbilir. En büyük mikrop
Endişenizde haklısınız fakat zaten bebeğiniz varsa bilirsiniz bebekler için grip, zatüre, enfeksyon gibi aslında büyüklerin kolayca atlatabileceği hastalıklarda tehlikeli. Bebeğinizi önceden koruduğunuz gibi korumaya devam edin. İnşallah sağlıkla atlatırlar şu süreci.Emin olun zaten bebeği olanlar bebeği için endişe ediyo sadece. Risk grubunda bebekler yazinca daha da bı kötü oluyor. Ama napalim yapacaklarımız sınırlı tedbir bizden.
Endişenizde haklısınız fakat zaten bebeğiniz varsa bilirsiniz bebekler için grip, zatüre, enfeksyon gibi aslında büyüklerin kolayca atlatabileceği hastalıklarda tehlikeli. Bebeğinizi önceden koruduğunuz gibi korumaya devam edin. İnşallah sağlıkla atlatırlar şu süreci.
Ben de obsesifim. Bize çok daha zor hayat.Eşim eve gelir gelmez
Eşim işten gelir gelmez yıkanır. Bende normalde her sabah yıkanırdım ama şimdi akşamları yıkanıyorum çünkü gün içinde eczaneye veya ekmek almaya çıkarsam gelince yıkanıyorum çocugumu babama bırakıyorum onu pek cıkartmıyorum. Normalde de çok pimpirikliyim şimdi iki katına çıktı nakit para dahi elime almıyorum her şeyi karttan hallediyorum.
ama yüzlerce kişi öldü, domuz gribi bu kadar panik havası olmamıştı ya da ben hatırlamıyorumO değil de hatırlayanlar vardır yıllar yıllar önce bir domuz gribi salgını söylentisi yayılmıştı. İnsanlar panik oldular her yerde kapış kapış domuz gribi için sabun, jel, ıslak mendil vs. satılmaya başlandı. Sonradan öğrenildi ki öyle bir salgın yokmuş ticaret için uydurulan bir şeymiş. İnsan bu da böyle bir şey mi diye düşünmüyor değil.
Olmuştu hem de nasıl. Şarkılar bile yazılmıştı uğruna.ama yüzlerce kişi öldü, domuz gribi bu kadar panik havası olmamıştı ya da ben hatırlamıyorum
gerçekten mi, hafızamdan atmışım demek kiOlmuştu hem de nasıl. Şarkılar bile yazılmıştı uğruna.
Hastasiyim okuyan anlayan anlatan insanlarin. Kalpten sevgiler.Onların hepsi Türk vatandaşı ve hasta oldukları kesin degil. Nasıl Wuhandan getirildiyse şimdi de İran'da olan vatandaşlarımız getirildi ve şüphe nedeniyle karantina altına tutacaklar. Yoksa kesin bir tanı yok. Lütfen haberleri iyi araştırın ya hem kendinizi hem de insanları korkuya itmeyin!