Korkulu rüyamız, bit 😥

freudyenpsk

Popüler Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
19 Şubat 2018
1.475
5.432
Merhaba hanımlar, 2.5 yaşındaki kızım 1 haftadır ara ara kaşınıyordu. Ki en geç 2 3 günde bir banyo yaptırırım kış aylarında. İnce telli ve seyrek saçları var. Dün banyo yaptırdım, baktım yine hafif hafif kaşınıyor. Eşim kontrol ederken kafasında minicik böcek buldu. Eşim bit olduğunu söyledi. Daha önce bit görmedim, internetten baktım muhtemelen bit. Akşam 3 tane bulduk, sabah sirkeli su ile taradim saçını. 3 tane de ben buldum. Ve saçında çok hafif kepek gibi şeyler var onlarda sirkeymis sanırım 😥 kızıma babannesi bakıyor, onlara sordum onlarda yokmuş birşey. Onun dışında dışarı ile bağlantısı yok. Ki bu hafta korona geçirdik sadece hastahaneye gittik. Serum alırken yastığa yattı, özel hastahane temizdi oradan mi almış olabilir? Nereden geldi bu bit? En kısa zamanda nasıl kurtuluruz hanımlar? Şimdilik 6 7 tane bulduk. Daha artmaz değil mi? Bir tavsiyeniz var mı dünden beri tepem kayniyor😥😥

Düzenleme,
Dün eşim eczaneden sente bit sprey ve şampuan seti aldı. İçinden ince tarakta çıktı. Spreyi sıktım yarım saat sonra taradım içinden çıkan tarakla 2 tane ölü bit çıktı. Zaten sanırım olan bitlerde dün öldü. Sirke çok yok gibi. .Kafasında sprey varken dün taradım durdum. Spreyin üstünde 6 saat bekletin kafada kurusun yazıyordu kızım zaten hasta diye 2 saat kadar bekletip ara ara kurutma makinesi tuttum sprey saçına işlesin diye. Sanırım işe de yaradı. Peşine bit şampuanı ile yıkadım. Banyodan sonra tekrar kuruttum taradım çok şükür hiçbişey çıkmadı. Bizde şampuan ile yıkandık. Şimdilik bizde bişey görünmüyor benim saçım boyalı, sanırım boyalı saça gelmiyormuş. Evdeki herşeyi de dediğiniz gibi kaynarda yıkadım dün. İnşallah atlatmışıszdır. Tavsiyeleriniz için teşekkür ederim hanımlar.

Son düzenleme:
Merhaba hanımlar, 2.5 yaşındaki kızım 1 haftadır ara ara kaşınıyordu. Ki en geç 2 3 günde bir banyo yaptırırım kış aylarında. İnce telli ve seyrek saçları var. Dün banyo yaptırdım, baktım yine hafif hafif kaşınıyor. Eşim kontrol ederken kafasında minicik böcek buldu. Eşim bit olduğunu söyledi. Daha önce bit görmedim, internetten baktım muhtemelen bit. Akşam 3 tane bulduk, sabah sirkeli su ile taradim saçını. 3 tane de ben buldum. Ve saçında çok hafif kepek gibi şeyler var onlarda sirkeymis sanırım 😥 kızıma babannesi bakıyor, onlara sordum onlarda yokmuş birşey. Onun dışında dışarı ile bağlantısı yok. Ki bu hafta korona geçirdik sadece hastahaneye gittik. Serum alırken yastığa yattı, özel hastahane temizdi oradan mi almış olabilir? Nereden geldi bu bit? En kısa zamanda nasıl kurtuluruz hanımlar? Şimdilik 6 7 tane bulduk. Daha artmaz değil mi? Bir tavsiyeniz var mı dünden beri tepem kayniyor😥😥

Eczaneden bit şampuanı ve tarağı alacaksınız, bunları kullanacaksınız. 2-3 yıkamaya tamamen azalır. Sirkeyle geçmez.

Öncelikle geçmiş olsun ama telaşlanmayın. Can sıkıcı ama çözümü olan bir sorun. Eczanelerde bit şampuanları ve bit koruyucu solüsyonlar satılıyor. 1 hafta kaşınması uzun bir süre bu yüzden en kısa sürede müdahalede bulunun ki yumurtalar çatlayıp yeni bitler oluşmasın. Hatta şampuanı da belli bir süre sonra tekrar kullanmanız gerek bu döngüyü kırmak için. Yıkadıktan sonra da kutu içinden bit tarağı çıkıyor onunla saçları tarayıp tarakta kalanları da imha edin. Mümkünse metal taraklı olan bir şampuan alın plastiklerin dişleri kırılabiliyor. Yattığınız çarşaf yastık kılıfı vs yüksek derecede yıkayın.

Ben seneler önce kendim işe gittiğim serviste bitlenmiştim çalışırken o yüzden hiçbir yere temizdir diye güvenmeyin.

Öncelikle geçmiş olsun ama telaşlanmayın. Can sıkıcı ama çözümü olan bir sorun. Eczanelerde bit şampuanları ve bit koruyucu solüsyonlar satılıyor. 1 hafta kaşınması uzun bir süre bu yüzden en kısa sürede müdahalede bulunun ki yumurtalar çatlayıp yeni bitler oluşmasın. Hatta şampuanı da belli bir süre sonra tekrar kullanmanız gerek bu döngüyü kırmak için. Yıkadıktan sonra da kutu içinden bit tarağı çıkıyor onunla saçları tarayıp tarakta kalanları da imha edin. Mümkünse metal taraklı olan bir şampuan alın plastiklerin dişleri kırılabiliyor. Yattığınız çarşaf yastık kılıfı vs yüksek derecede yıkayın.

Ben seneler önce kendim işe gittiğim serviste bitlenmiştim çalışırken o yüzden hiçbir yere temizdir diye güvenmeyin.
Çok sağolun, çok can sıkıcı bir durum. Ya kaşınıyor ama nasıl desem şüpheye düşürecek kaşıntı değildi. Dün öyle bı bakayim dedi eşim 3 tane buldu. Sabah ben iyice inceledim 3 tane de ben buldum. Çok az o kepek gibi görünen şeylerden var ama gerçekten çok az. Şimdi bit şampuanı ve spresi aldık çocuğu sürekli yikayacagim sanirim

Allah Allah nereden geçmiş acaba? Neyse ki iki yaşında çocuğun çok az saçı vardır. Sampuanladiktan sonra tarar, her gün birkaç kere dize yatırır sirke ayıklama işlemi yaparsınız,birkaç güne geçer.
Ben de ilkokulda bitlenirdim ama saçlarım balta girmemiş orman gibi hem çok sık hem cok gürdü. Zavallı annem haftalarca uğraşırdi

Uzulmeyin, bosuna da stres yapmayin. Sirkeyle halledemezsiniz, bit sampuani alin

Keşke bende bitlensem de baş ağrım filan kalmasa
Aman öyle demeyin vallahi bit kabus gibi, bir zamanlar bitlerle neredeyse akrabalık ilişkisi kuracak hale gelmiş birisi olarak kaşınarak yazıyorum😵‍💫

freudyenpsk freudyenpsk geçmiş olsun, her yerden gelmiş olabilir, bit şampuanıyla sorunu çözersiniz ama çocuğunuzun kullandığı yastık yorgan yıkanabilir ne varsa hepsini yıkayın, ütülenebilecek olanları ütüleyin, yıkayamadığınız koltuk vb eşyaları da dikiş aralarında daha özenli olmak şartıyla süpürüp silin.

Eşiniz ve siz birbirinizi de kontrol edin, bu meretler maalesef hem çabuk bulaşıyor hem de çabuk ürüyorlar😵‍💫

Allah Allah nereden geçmiş acaba? Neyse ki iki yaşında çocuğun çok az saçı vardır. Sampuanladiktan sonra tarar, her gün birkaç kere dize yatırır sirke ayıklama işlemi yaparsınız,birkaç güne geçer.
Ben de ilkokulda bitlenirdim ama saçlarım balta girmemiş orman gibi hem çok sık hem cok gürdü. Zavallı annem haftalarca uğraşırdi
Ya inanın en ufak fikrim yok çocuğu en son 2hafta önce falan dışarıya çıkarmıştık. Dediğiniz gibi yapacagim umarım bikac seferde kurtuluruz hemen 😥

Mune aşırı rahatlatiyorlar ama menem bişey tabi 😆
Senin gibisine ilk defa denk geliyorum, yarışmacı arkadaşlara başarılar dilerim 😂 Ne’si rahatlatıyor, bulaştığı anda her şeyi yıkayıp kaşınırken bit ayıklamaktan bitap düşüyorum, nasıl rahatlatıyormuş bu küçük böcükler (şu an feci kaşınıyorum😬)

Merak etmeyin eczaneden yaşına uygun bir bit sampuani alın ve bit tarağı ile sürekli tarayin . Başka şeylere sakın itibar etmeyin mayonez gaz yağı benzin gibi ciddi anlamda zarar verirsiniz . Bu arada söylemeden gecemicem ama haneler kalkali epey oldu Hastane yani 😞🌺👍

Aman öyle demeyin vallahi bit kabus gibi, bir zamanlar bitlerle neredeyse akrabalık ilişkisi kuracak hale gelmiş birisi olarak kaşınarak yazıyorum😵‍💫

freudyenpsk freudyenpsk geçmiş olsun, her yerden gelmiş olabilir, bit şampuanıyla sorunu çözersiniz ama çocuğunuzun kullandığı yastık yorgan yıkanabilir ne varsa hepsini yıkayın, ütülenebilecek olanları ütüleyin, yıkayamadığınız koltuk vb eşyaları da dikiş aralarında daha özenli olmak şartıyla süpürüp silin.

Eşiniz ve siz birbirinizi de kontrol edin, bu meretler maalesef hem çabuk bulaşıyor hem de çabuk ürüyorlar😵‍💫
Ay evet gerçekten kabus gibi dün geceden beri durduk yere kaşıntı sardı her yanımı 😥 eşim gelince kendimi güzelce kontrol ettirip sprey şampuanla bizde yikanacagiz. İnsan öyle küçük hareketli şeyleri görünce ister istemez aşırı rahatsız oluyor

Merak etmeyin eczaneden yaşına uygun bir bit sampuani alın ve bit tarağı ile sürekli tarayin . Başka şeylere sakın itibar etmeyin mayonez gaz yağı benzin gibi ciddi anlamda zarar verirsiniz . Bu arada söylemeden gecemicem ama haneler kalkali epey oldu Hastane yani 😞🌺👍
Aldık şimdi inşallah geçer. Dün internette sirke gördüm zararı olmaz diye dünden beri sirkeli su sikiyorum kafasina

Aldık şimdi inşallah geçer. Dün internette sirke gördüm zararı olmaz diye dünden beri sirkeli su sikiyorum kafasina
Küçüklüğümde en az 10 kez bitlenmis biri olarak söylüyorum sirke boya mayonez hiçbirinin gram faydası olmuyor güçlü bir şampuan ve o ince sık dişli tarakla.surekli.tarayin baktınız.olmuyor kesin biraz daha kolay taranır hem

Ay evet gerçekten kabus gibi dün geceden beri durduk yere kaşıntı sardı her yanımı 😥 eşim gelince kendimi güzelce kontrol ettirip sprey şampuanla bizde yikanacagiz. İnsan öyle küçük hareketli şeyleri görünce ister istemez aşırı rahatsız oluyor
Maalesef kabuslar resmen 😬 evet sizde şampuanlanın, kendi yatak yorganınızı da dezenfekte edin, bu küçük şeyler eşyaların dikiş aralarına çörekleniyor, saçtan temizleseniz bile eşyalardan tekrar bulaşıyor:KK43:
Kayınvalidenize okul çağında çocukları olan birileri geldiyse de kızınıza bulaşmış olabilir, çocuklar birbiriyle daha çok haşır neşir olduğu için bir çocuğun diğerine bulaştırma olasılığı ortamdaki büyüklere bulaştırmasından daha yüksek.

Görümcem iki günlük gezimde kızındaki biti bana temizletmişti. Gözü görmüyormuş anlamıyormuş diye tabi 2 haftadır inanmak istemiyordu ve bana geçmişti.

Çocuğun saçına bit spreyi sürüp bekleteceksiniz sonra çok ince plastik sık dişli taraklar var yolda satan amcalar var bir tek onlarda oluyor. O taraklardan alıp başını öne eğip enseden başlayacaksınız. Tarağın dişlerine pamuk sıkıştırıp her taramada o pamuğu çıkarıp değiştireceksiniz. Tek tek ilgilenmek zorundasınız. Tarak her seferinde temizlenecek ve artık bir şey gelmeyene kadar yapacaksınız. Başka çocuklarla yakın temas ettiği her yerden bulaşır. Çoktan sizde ve kimle görüştüyse onlarda da vardır onlar da şampuan ve tarama yapacaklar. Sonra şampuanla yıkayın ve belirli süre sonra tekrar edin. Ama saçı tarama işini her gün yapacaksınız.

X