KORKULARIM DELİRİYORUM

Bu hayatta her şey insanlar için bir gün her şey normal işe gittim ve panik atak geçirdim o günden sonra herşey bambaşka oldu benim için dünyaya çok fatklı bakmaya başladım ilaçlarla yaşıyorum insan beyni öyle bir şey ki bütün herşey o nasıl isterse öyle algılıyor görmeniz bile gözünüz sağlamsa beyninize bağlı gözlerimin önünde Işık’lar çakıyordu göz doktoruna gittim gözlerin sağlam dedi beyin cerrahı her şey normal dedi ama ben bulanık görüyordum gözünün önünde siyah bir nokta çıkıyordu. O nokta çıkınca iyice kötü oluyordum derken kendimi bu dünyada değilmiş gibi hissetmeye başladım sanki rüyada gibiydim evim başka bit yer gibi gelmeye başladı ellerim sanki benim değildi sanki konuşan başladıydı her gün buralarda benim gibi bulurum belki umuduyla yazdım çoğu belirtim geçti çok şükür ama beklenti anksiyetesi devam ediyor yaşadıklarımı tekrar yaşarım korkusu var.şizofrenmiyim deliriyor muyum diye çok düşünüyordum ama doktorum bana dedi ki şizofren için başka bir şey görmek bir korku değildir gayet normaldir o vardır ve oradadır bu arada ben o noktalar bişeye dönüşür mü diye korkuyordum hala da devam ediyor bu korkum ama eskisi kadar ağır anksiyete yapmıyor.

Ilaç tedavisine başladım ben de. Ilkten inat ettim ama, yapacak birşey yok. Üç gün oldu bugün biraz daha rahatlama var. Dr 10 gün kullan kontrole gel demişti ama zamanında başlamadım şimdi de bayrama denk geliyor. Dediğiniz gibi insan hicbirsey yapamiyor beyin tek bir korkuya endeksleniyor. Hic böyle dibe battığımi hatırlamıyorum. Inşallah geçer zamanla
Geçiyor ama azalarak geçiyor hepsi bende 6 aydır var ilk başta kitap bile okuyamıyordum kusacak gibi oluyordum gözüm kararıyordu en uçta yaşadım anksiyeteyi ama azalıyor 1 yıl ilaç kullanmaya devam edeceğim sonra yavaş yavaş azaltacak doktor bu arada Zanax alıyor musun çok rahatlatıyo o eğer sana onu yazmadıysa doktorunu değiştir benim ilk doktorum düşük dozda yazdı günde bir defa yazmıştı resmen zulüm oldu bana 3 hafta 3. Doktorum ilaçları değiştirdi zanaxı günde 2 defaya çıkardı dozunu arttırarak baya rahatlattı beni doktor çok önemli iyi bir doktor bul ben

Ilaç tedavisine başladım ben de. Ilkten inat ettim ama, yapacak birşey yok. Üç gün oldu bugün biraz daha rahatlama var. Dr 10 gün kullan kontrole gel demişti ama zamanında başlamadım şimdi de bayrama denk geliyor. Dediğiniz gibi insan hicbirsey yapamiyor beyin tek bir korkuya endeksleniyor. Hic böyle dibe battığımi hatırlamıyorum. Inşallah geçer zamanla
Benim 2 çocuğum var biri beebk onlara bile bakamayacak durumdaydım yatağın içinden çıkmıyordum umudunuzu yitirmeyin bir gün geçecek ama azalarak grip veya başarısı gibi değil bir ilaç içip 2 saat içinde geçmiyor ilaçların etkisini göstermsi 1 2 ayı buluyo

Geçiyor ama azalarak geçiyor hepsi bende 6 aydır var ilk başta kitap bile okuyamıyordum kusacak gibi oluyordum gözüm kararıyordu en uçta yaşadım anksiyeteyi ama azalıyor 1 yıl ilaç kullanmaya devam edeceğim sonra yavaş yavaş azaltacak doktor bu arada Zanax alıyor musun çok rahatlatıyo o eğer sana onu yazmadıysa doktorunu değiştir benim ilk doktorum düşük dozda yazdı günde bir defa yazmıştı resmen zulüm oldu bana 3 hafta 3. Doktorum ilaçları değiştirdi zanaxı günde 2 defaya çıkardı dozunu arttırarak baya rahatlattı beni doktor çok önemli iyi bir doktor bul ben
Isterseniz ilaç isimlerini duzenleyin forumda ilaç ismi vermek yasak ya o yüzden. Yok bana verilen ilaçlar hafif ilaçlar Dr sanırım şuan deniyor iyi gelecek mi vs diye, keşke ilaçsız geçse bazı şeyler, normalde ilaç karsitiyimdir he bir de maalesef ailemden gizli kullanıyorum çünkü ilaç düşmanı hepsi. Çok kötü Allah'ım sürekli ruhum çekiliyor , yüreğim daraliyor uyuyamicam ölcem delircem ağlama krizleri vs. şimdi hafifleme var biraz

Isterseniz ilaç isimlerini duzenleyin forumda ilaç ismi vermek yasak ya o yüzden. Yok bana verilen ilaçlar hafif ilaçlar Dr sanırım şuan deniyor iyi gelecek mi vs diye, keşke ilaçsız geçse bazı şeyler, normalde ilaç karsitiyimdir he bir de maalesef ailemden gizli kullanıyorum çünkü ilaç düşmanı hepsi. Çok kötü Allah'ım sürekli ruhum çekiliyor , yüreğim daraliyor uyuyamicam ölcem delircem ağlama krizleri vs. şimdi hafifleme var biraz
Uykun iştahın nasıl

Benim 2 çocuğum var biri beebk onlara bile bakamayacak durumdaydım yatağın içinden çıkmıyordum umudunuzu yitirmeyin bir gün geçecek ama azalarak grip veya başarısı gibi değil bir ilaç içip 2 saat içinde geçmiyor ilaçların etkisini göstermsi 1 2 ayı buluyo
En çok da Suna üzüldüm. Birkaç aydır issizdim. Tam işe başladım o gece uyuyamadım falan o anksiyetem tetiklendi. Işi gücü bırakmak durumunda kaldım. Her gun ağlıyordum uyuyamiyordum ızdırap gibiydi. Seneye evlilik düşünüyorduk erkek arkadaşımla. Şimdi çalışamıyorum bile. O da üzüyor

Geçiyor ama azalarak geçiyor hepsi bende 6 aydır var ilk başta kitap bile okuyamıyordum kusacak gibi oluyordum gözüm kararıyordu en uçta yaşadım anksiyeteyi ama azalıyor 1 yıl ilaç kullanmaya devam edeceğim sonra yavaş yavaş azaltacak doktor bu arada z../ alıyor musun çok rahatlatıyo o eğer sana onu yazmadıysa doktorunu değiştir benim ilk doktorum düşük dozda yazdı günde bir defa yazmıştı resmen zulüm oldu bana 3 hafta 3. Doktorum ilaçları değiştirdi z... günde 2 defaya çıkardı dozunu arttırarak baya rahatlattı beni doktor çok önemli iyi bir doktor bul ben

İkaç kesinlikle baya rahatlatıyor eğer belirtileriniz devam ediyor azalma olmuyorsa doktorunuzla konuşun doz arttırımı veya ilaç değişimi yapıyorlar mesela bir ilaç bana faydalı olmadı sonra değiştirildi onun biraz faydası oldu sonra o ilacın dozu arttırıldı sonra o ilaca ek bir antidepresan daha eklendi ama çok şükür yaşıyorum arkadaşlarımla görüşebiliyorum kimseyle görüşemiyor işte bile çalışamıyorken şimdi herşeyi yapabiliyorum ama düşünceler ve göz bozukluğum devam ediyor.yıllardır bu rahatsızlık bende var yazanlara hayret ederdim insanlar yıllarca bu halde nasıl yaşar diye çünkü ölmek bile istedim elimden bişey gelmediğinden.beynim kendi kafasına göre takılıp herşeyden korktuğu için ama çok şükür şimdi çok çok daha iyiyim
merhaba, ne kadar zamandır ilaç kullanıyorsunuz ve ne kadar zamanda işe yaramaya başladı sizde acaba? ben de 6 aydır çok kötüyüm. hafıza kaybı yaşıyor, bir tabak bile yıkayamıyor, insanları, günlük eşyaların isimlerini unutuyor, camdan dışarı bile bakmıyordum. zaman ve mekan algısı kaybolmuştu artık. hangi günde olduğumu bile tahmin edemiyor, 15 dakikayla 5 saat arasında bir fark göremiyordum. hayatımın en feci 6 ayıydı, ki ben normalde düşük yaptığımın ertesi günü kalkıp evimi süpüren bir insanım.

3 aydır ilaca başladım.sabah akşam, iki farklı ilaç kullanıyorum. belli bir düzelme var, ama çok çok yavaş. ve en küçük bir üzüntüde hemen tetikte duruyor, yine başa dönüyorum. sizde de böyle iki ileri, bir geri şeklinde mi gitti, yoksa daha stabil mi ilerliyor durumunuz? bıu arada bahsettiğiniz x... ilacını doktorum bana önerdi ama ben daha hafif bir ilaç konusunda ısrar ettim. hızlı bir toparlama sağlıyor mu gerçekten?

Arkadaşım korkma, şizofren olsan bile bak en büyük korkundan bahsediyorum, olsan bile dünyanın sonu değil.
Benim ablam şizofren, o kadar da seviyoruz ki hepimiz onu.
Bunun yanında bir sürü farklı psikolojik ve nörolojik rahatsızlıkları da var.
Ama hayat ona zindan falan değil, zaten şizofren olduğunun, düşüncelerinin anormal olduğunun farkında bile değil ki kuzum.
Biz onu çokça sevip, ilaçlarını bakımını yapıyoruz güzelce, gerisi Allah'a kalmış.
Olacaksın diye birşey de yok tabiki.
Ben en yakınimda varken bende bir ara takıntı yapmıştım, ya olursam diye..
Sonra Dr en kotusuyle yuzles, olursam ne oluru düşün kabullen, o zaman kurtulursun dedi.
Sonra da zaten çocuk olunca düşünmeye fırsatım falan kalmadı 😁
Tavsiyem sen dr a git tedavine başla, ve kendine mutlaka meşgale bul..
Düşünmeyi bırakman en büyük terapi olacaktır..

merhaba, ne kadar zamandır ilaç kullanıyorsunuz ve ne kadar zamanda işe yaramaya başladı sizde acaba? ben de 6 aydır çok kötüyüm. hafıza kaybı yaşıyor, bir tabak bile yıkayamıyor, insanları, günlük eşyaların isimlerini unutuyor, camdan dışarı bile bakmıyordum. zaman ve mekan algısı kaybolmuştu artık. hangi günde olduğumu bile tahmin edemiyor, 15 dakikayla 5 saat arasında bir fark göremiyordum. hayatımın en feci 6 ayıydı, ki ben normalde düşük yaptığımın ertesi günü kalkıp evimi süpüren bir insanım.

3 aydır ilaca başladım.sabah akşam, iki farklı ilaç kullanıyorum. belli bir düzelme var, ama çok çok yavaş. ve en küçük bir üzüntüde hemen tetikte duruyor, yine başa dönüyorum. sizde de böyle iki ileri, bir geri şeklinde mi gitti, yoksa daha stabil mi ilerliyor durumunuz? bıu arada bahsettiğiniz x... ilacını doktorum bana önerdi ama ben daha hafif bir ilaç konusunda ısrar ettim. hızlı bir toparlama sağlıyor mu gerçekten?
Düzelme zaten hemen olmuyor canım bende 6 aydır var 6 ayda baya ilerleme kaydetti ama hala tam olarak geçmiş değil 1 yıl falan sürer muhtemelen x ilacını başta çok çok kötüysen iki buçuk ay falan kullandım sabah ve öğleden sonra aynen bana çok iyi geliyordu ilacın etkisi geçince kötü oluyorken 2. Dozu alıyordum oda yatana kadar idare ediyordu uyurkende o. Diye bir uyku ilacı var onu alıyordum çünkü geceleri uyuyamıyordum ama onu çok kullanmadım ha bi de ataklar geldiğinde felak nas oku arka arkaya işe yarıyor

Arkadaşlar cok kötüyüm her saniyem zehir gibi geçiyor bende anksiyete bozukluğu ve depresyon var delirmekten şizofren olmaktan çok korkuyorum kendimi telkin edip rahatlayamıyorum cıldırcam nerdeyse nolur birsey diyin 😥😥
Ilaç kadar etkili bir tedavide terapidir. Mutlaka terapi alın.Felak ve Nas sürelerini de okuyun.

Aynı kitabı bende okuyorum devam edin okumaya ve artık daha bilgili İlginizi Çekecek psikolojiyle alakası olmayan şeyler araştırın insan düşündükçe ben farkliyim bende birsey var tiplerine giriyor üstelik söyle düşünün şizofreni olsanız ne olur önüne gecebilecekmisiniz günümüzde birçok insanda şizofreni başlangıcı var bir şekilde yaşıyorlar kendinizi fazla dinlemeyin bu sizin zarariniza geçmiş olsun.

Gidiyorum ve 7 aydır kullanıyorum ilaç suan cok etkısı uzerımde hıcnyok
Öncelikle merhaba.Her gün bol bol inşirah suresi okuyun ve ya şafi ismini zikredin göreceksiniz farkı Allah çok büyük ve kullarına taşıyamayacağı hiç bir yük vermez bunu unutmayın.Size her anınızı zehir eden korkular o anları çalmaktan başka hiç bir zarar veremez bunu unutmayın.Korku vesvese içinize geldiği anlarda Allahın kullarına şah damarından bile yakın olduğunu her an yanınızda olduğunu hatırlatın kendinize.Korku her geldiğinde bu duygunun geçici olduğunu ve size hiç bir şekilde daha öncede zarar veremediğini bir şey olmadığını telkin edin kendinize.Bilinçaltı biz neye programlarsak onu yapar.Ilaç iyi geliyor evet bir yere kadar.Kendimiz başetmeyi öğrenmeliyiz.Kendimizi bıraktıkça o korkunun esiri oldukça hiç bir şey daha iyi olmuyor.Ne tür korkularınız var peki?

Ben tımarhanelik durumdan kurtulduysam sende kurtulursun.
Bikere doktor aslında sensin.
Böyle derken kendini çok iyi tanıman gerek.
Ben 10gün uyumadan tek lokma yemeden serumla durdum.
Diazem beni uyutmadı düşün.
Pskologa gittim.
Önce seni ilk 1 hafta uyutup vucudunu dinlendircem dedi ve bana 4 tane ilaç yazdı.başta korktum ama nekadar iyi bişey yapmış.uyuyamadıkça yiyemedikçe iyice kötü olmuşum sinirlerim zayıflamış.1 hafta uyudum resmen sadece yemek ve banyo için kalktım.uyutan ilaç tabiki z....x .sonra kendime gelmeye başlayınca bu ilacı azalttım ve diğer verdiği ilaçları düzenli kullandım.antidepresan yeterli değil diye yanına birde duygudurum düzeltici verdi.ek olarak vitamin.bir ay tam düzelmedim sonra baktım normale dönüyorum yavaş yavaş diğer ilaçları kestim.şimdi sadece yarım antidepresan yetiyor şükür.
Ekleme:ilacın sana iyi gelmiyor olabilir.beni işk başta çok iyi yapan ilaç sonra hiç fayda etmemişti doktor değiştirdi düzeldim.

Arkadaşlar cok kötüyüm her saniyem zehir gibi geçiyor bende anksiyete bozukluğu ve depresyon var delirmekten şizofren olmaktan çok korkuyorum kendimi telkin edip rahatlayamıyorum cıldırcam nerdeyse nolur birsey diyin 😥😥
Bak hayatım bunların hepsi ben de de var bir de 1 yıldır depresyondayım çare kendine meşgale bulmakta çalış gercekten.
Süslen dışarı çık şıkır şıkır giyin

1) anksiyete ve depresyonun şizofreniye çevirme ihtimali çok düşük .
2) psikiyatri konusunda yüzde 90inin hic bir şey bilmediği bir forumda böyle konular açmak size faydalı olmaz . Aksine zararlı olur
3) anksiyete için nefes egzersizleri öneriyorum . Hatta maddi durumunuz uygunsa bu konuda bir nefes / yoga uzmanından yardım alın.
4)doktorunuzun ilaç kombinin dişina asla çıkmayın! Asla ! Ilaclarinizi düzenli alin. Psikiyatride en önemli şey ilaçtır.
5) din sizi rahatlatiyorda dua edin , beklentinizi yüksek tutmayın .

X