korkular..

Gelinlerce

Aktif Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
12 Aralık 2017
3.065
3.397
63
Merhabalar

konularımı özet geçip sonra da soruma geçeyim :) ben ve eşim, eş ailesiyle geçen bayram doğuya gidip orada tartışıp gelmiştik. devamında ben boşanma kararı almıştım ama eşim bırakmadı, bir şekilde ikna etti ve biz barıştık. barıştık ama tam bu sırada kp kalp krizi geçirdi ve 3 gün önce vefat etti.

hastayken buraya konu açtım ve çoğu kişi gitme, siz ayrılma kararı alırken sizi barıştırmak için uğraşmadılar dedi. bir çok defa eşime yanında olmak istiyorum desem de gelme biri burada bir şey derse canım daha çok sıkılır dedi yani ben orada istenmedim.

kp vefat etti ve ben yine gidemedim, eşim aynı şeyleri söyledi. annesi ve ablalarının birbirlerine destek olacağını ama benim orada yalnız olacağımı kendisinin de olmayacağını o yüzden beni öyle bir ateşe atmak istemediğini dile getirdi.
annem kp hastayken aradı kv yi açmadı geri dönüş yapmadı, kadın da seninle tartıştılar bizi de istemiyorlar ben üstüme düşeni yaptım gitmem, gittiğimde milletin için de beni kovarlarsa ne yaparım dedi ve gitmedi.
dün cenaze evine dayım eşi ve kuzenim gitmişler orada yengeme gelinlerce ve annesi gelmedi demişler, ortamı bilmiyorum nasıl dediler kim dedi..

şimdi hanımlar bana bi söyleyin bundan sonra nasıl olacak? eşime millet, bundan sonra sen bu evin babasısın falan diyormuş eşimde tamam tabi ki destek olunur ama bu yük çok ağır değil mi diyor.
benim de babam yok yaşım 27 ve tam 18 yıldır babasızım ben. benim de abim var ama herkesin sorumluluğu kendinde. eşimin ailesinde durum böyle olmayacaktır. korkuyorum eşimi duygu sömürüsü ile yanlarında tutarlar diye, adam eve gelmez veya atıyorum haftanın 4 günü onlara gider diye. bugüne kadar böyle değildi ama hadi bundan sonra olursa?
kv hastalıkla çocuklarını başına toplayan, ağlayıp sızlayan bir kadın sürekli ve eşim ağlayan birine dayanamaz.

şu önümüzde ki 3-4 bayramı anlarım acıları var hep birlikte olmak isterler ama bence bizim eşimle birlikte bayram yapma olayımız bitti, artık her bayram ilk gün onlara gider diye düşünüyorum. ben görüşmediğim için de hep yalnız olacağım bayram sabahları..

eşime önümüz kurban git bir kurban al annenler bir de bunu düşünmesin dedim ama ben her ne kadar iyilik yapsam da fark etmiyor, hep kötülük görüyorum.

bana bir yol gösterin bir akıl verin.. bundan sonra gerçekten ne olur?

yani eşinizi en iyi siz bilirsiniz. öyle olursa böyle olursa ile ömür geçmez. bekleyin görün. önden bişey bilemezsiniz ki.

Bir haber çıkmıştı birkaç ay önce; kp ölmüş, gelin cenazeye falan gitmemiş. Sonra eşi boşanma davası açmış, durum böyle böyle oldu eşim beni yalnız bıraktı, cenazeye gelmedi diye. Kadın suçlu bulunup, tazminata mahkum edilmişti. Dava süreçlerini yaşadığım için biliyorum her şey ,her yaşanan ilerisi için kanıt oluyor ınşallah sizin için sorun olmaz bu durum ileride

Yaw bakın işte, adam ölmüş gitmiş, ne kadar yalan bir dünya, dert dediğimiz çoğu şey ne kadar boş kalıyor değil mi?

Bayram dediğin senede 2 kere, onda 2-3 gün eşinizden ayrı kalsanız ne olur sanki. Çok takılacak bir durum yok, siz de bu serbest vaktinizi kendi aile ya da dostlarınızla geçirsiniz işte.

KV'nin evi ile sizin eviniz dip dibe mi? Eşiniz de çalışan bir insan değil mi sonuçta; şu yas dönemini atlatsın haftanın yarısını ailesinde geçirip düzenini bozmayacaktır.

Ah çok şaşırdım G Gelinlerce
Başın sağ olsun.
3 günlük dünya işte. Hiç bir şeyin kıymeti yok ya.

çok sağolun, evet hiç bir şeyin kıymeti yok. ben bunun bilincinde biriyim aslında. her ne yaşanırsa yaşansın kalkıp giderdim ama hem eşim gelme dedi hem de orada nasıl bir şeyle karşılaşacağımı bilmiyordum. bu da beni çok üzdü, kaç gündür rahat değilim. ben evin tek geliniyim, herkesi benim ayakta tutmam gerekirken bunu yapmamı bile engellediler.

Allah rahmet eylesin,üç günlük dünya sizin tatil konusunu okumuştum

evet konuda da herkes neden gittin en büyük hata sende gittiğin için demişti ki çokta haklılardı. 1.5 ay sonra adam kalp krizi geçirdi 1-2 kişi de hep tartışmadan diye laf çıkardı çok araştırdım acaba gerçekten o yüzden mi diye. Allahtan öyle bir durum değilmiş.

Değil tabi o anda olmamış ki bir de siz zaten iyilikleri için geziye çıkmıştınız inşaallah kvnizin de aklı başına gelir

Gitmeseniz gelmedi diyecekler.Gitseniz üstünüze gelecekler.Eşinizde aile üyelerinin tavrının farkındaki gelme demiş.Bence kendi ailenizle birlikte gitseniz iyi olur.El gibi olsa da yinede gitmeniz gerekir.Çünkü,cenaze gibi durumlarda küslük güdülmemeli bence.Gittiğinizde baktınız size ve ailenize karşı ters davranışlar içine giren olursa çok durmaz kalkarsınız.Elden utanmaları varsa böyle birşey yapmamalılar.Siz son görevinizmiş gibi görüp gidin.

babasını kaybeden bir eşim değil ama benim de yok. benim için de önemli olan sabah kalkıp eşimle bayram kahvaltısı yapmak. ailesi bu kadar çok biliyorsa bence arayı bozmak yerine düzeltmeliler.
evler dip dibe değil ama 15 dk arabayla hemen gider.
bilmiyorum ya ben artık bu insanlar yüzünden sağlıklı düşünemiyorum

eşim gel deseydi giderdim, bir defa değil iki defa değil defalarca kez söyledim geleyim mi yanında olamamak beni üzüyor diye hepsinde gelme dedi. şu saatten sonra ben bu insanları nasıl affedeyim? daha da kim bilir neler yaşatacaklar

Şimdi ne için kavga ettiğinizi, neden herkesin böyle cephe aldığını bilmiyoruz.

Ama eşim bana gelme sen diyecek, ben de bayramı kocamsız nasıl geçireceğim diye dertleneceğim. Olacak iş değil. Gider paşalar gibi tatil yapardım sanırım.

Anlatayım :) zaten en başından beri eşimin ailesi ile yıldızımız barışmadı. ablaları beni bir türlü kabullenemedi. en son kp memleketine gidelim dedik, şimdi onlar 5-6 yılda bir gidiyor ve otobüsle gittikleri için hiç bir yeri görmüyorlar. ben salakta hem onlar gezsin hem biz gezelim hemde aramız biraz düzelir diye düşündüm ve çıktık yola. daha çıkacağımız gün ben işten 1-2 saat geç çıktım diye kp eşime bir ton laf etmiş. bir ailenin evine gittik evin kızı sözde kv me keşke bir oğlun daha olsaydı onunla da ben evlenirdim demiş ve kv ertesi gün başka bir şehir de kahvaltı yaparken kv söyledi bende sinirlendim ama kıza saydırıyorum nasıl terbiyesizmiş falan diye kv oturdu ağladı kp sen ne hoşgörüsüz bir insansın demeye başladı bana. neyse ben orada konuyu kapattım. yine farklı bir şehir de bir yemek meşhurmuş bunları oraya götürdüm ama esnaf lokantasıymış kp milletin içinde başlarım sizin yapacağınız işe dedi neyse onu da kapattık. yol da araba kullanmama sürekli laf saydı şaka adı altında ona da sustum. memlekette bir dediklerini ikiletmedim her dediklerine tamam dedim en son köye gittik ve her yer böcek dolu. bakın benim de köyüm var ama böyle böcek yok. bi yerde adım attım bir sürü çekirge zıpladı ve ben artık arabadan inmem dedim biz orada eşimle tartıştık üstüne kv yine bana küstü ağladı saçma bir şekilde. en son kv ye öne sen bin anne dedim bana bağırdı kendin bin diye bende de olay koptu artık bıktım sizden dedim ve sonrası laf dalaşı....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…