Korkudan elim ayağım titriyor şu an

Ayni sikayetleri yillarca yasadim. Hep mide ve bagirsak sorunlarina baktilar. Hatta hamilelikte tum batin ultrasonu cekildim ondada gaz var dediler. Bebek buyuk oldugu icin tam olarak goruntulenemiyor dediler. Son haftalarimda dogum sancisi diye hastaneye yatirildim meger safra tasiymis. Misketten buyuk birsuru tas cikti ameliyattan sonra tum sikayetlerim bitti.
Cok uzattim ama dr lar kabizlik olunca hep bagirsaklara yogunlasiyorlar o yuzden belirtmek istedim safrakesesi ultrasonu isteyin dr dan
İnşalalh daha ciddi bir şey değildir babam da iki yıldır karın ağrısı, hazımsızlık kabızlık sıkıntılarıyla boğuşuyor. Sizde de mevcut muydu bütün bunlar? Geçmiş olsun bu arada

Allah şifa versin. Annem de yakın zamanda aynı durumdaydı. 10 günden uzun kabızlık ve doktor aşırı gaz var diyor.O kendiliğinden biraz düzeldi.ısrarlarıma rağmen biraz erteledi doktora gitmeyi. Midesi aşırı ağrımaya başladı. Ben de şuan çok endişeliyim. Endoskopi yaptılar. Hiçbir sorun çıkmadı.şimdi haftaya da kolonoskopi olacak. Aklımda hep en kötü şeyler:KK43:
aynı durumdayız ben aklımı yitirecektim babamın kolonoskopi sonucu çıkana kadar... Sonuçtan çok korkuyordum elli ayağım boşalıyordu o gün. Bir gece evvel hep dua ettim. İnşallah annenizin sonucu da temiz çıkar:KK200:

İnşalalh daha ciddi bir şey değildir babam da iki yıldır karın ağrısı, hazımsızlık kabızlık sıkıntılarıyla boğuşuyor. Sizde de mevcut muydu bütün bunlar? Geçmiş olsun bu arada
Evet kabizli, hazimsizlik, surekli afedersin gegirme istegi, karin agrisi hepsi vardi. Bazen sirtima vuruyordu agrisi. Karnim kocaman sisiyordu. Cok sukur hepsi gecti. Insallah babanizda iyilesir biran once

aynı durumdayız ben aklımı yitirecektim babamın kolonoskopi sonucu çıkana kadar... Sonuçtan çok korkuyordum elli ayağım boşalıyordu o gün. Bir gece evvel hep dua ettim. İnşallah annenizin sonucu da temiz çıkar:KK200:
İnşallah bir an önce çözüme kavuşursunuz siz de. Çok endişeleniyorum ben de sürekli. Elimde değil. Ama yapacak bir şey de yok. İnşallah korkulacak bir şeyleri yoktur.

Hayır fakat araştırdığım kadarıyla çölyakta ekseriyetle ishal şikayeti oluyormuş
İshal veya kabızlık oluyor kesin ishal değil. Sindirim bozukluğu sonuçta. Göz ardı etmeyin bir süre gluteni çıkarsın babanız hayatından düzelme varsa ona göre kesin teşhis için gereken testleri yaptırırsınız.

2 yıl evvel babamda ani başlayan kabızlık ve karın ağrısı şikayetiyle doktora gittik ve kolonoskopi yapıldı babama, bağırsaklarına girildi ve herhangi bir kitleye vs. çok şükür rastlanılmadı. 2 yılda bu bu yana ara ara karın ağrısı kabızlık şikayetleri devam ediyor, yemeklerden sonra şişkinlik yaşıyor. Fakat 3 gün önce başalyan şidetli karın ağrısı kabızlık ve beraberindeki mide bulantısı bşr türlü geçmedi, hâlâ devam ediyor. Dün acile gittik ayakta röntgeni çekildi doktor bağırsaklarında az bir gaz var dedi ağrı kesici iğne yaptılar faydası olmadı. Dışkı yumatıcu bayağı bilindik bir ilaç var onu kullandı fakat hâlâ ağrısı devam ediyor. Gündüz iyiydi geçmiş geçmişyi neredeyse sancısı şu anda çok şiddetli ağrıyor ben de aşırı endişeliyim aklıma hep kötü senaryolar geliyor. 2 yıl evvel kolonoskopi olmadan önce de çok korkmuştum her gün internetten hastalık araştırıyordum ya kolonoskopi sonucu kötü çıkarsa diyordum deli olmuştum düşünmekten neredeyse. Çok şükür temiz çıkmıştı. Şu 3 -4 gündür yine inanılmaz telaşlı ve korku içerisindeyim babam için. Allahım korktuğumuza uğratmasın. Babamın yaşadığı rahatsızlığa benzer bir rahatsızlık yaşayan var mı aranızda ya da tanık olduğunuz? Delirmek üzereyim korkudan lütfen, elim ayağım titriyor babam sancıdan kıvrandıkça...

Dua edicem sizin için geçmiş olsun

Ben anlamadım doktor gaz sıkışması var dedi siz babanızın ağrısı çok olduğu için mi başka bir şey olabilir diye korkuyorsunuz?

Gaz da çok şiddetli ağrı yapar çünkü. Aklınıza olumsuz şeyler getirmeyin.

Elle.dediğim makattan yani karından değik :KK66:
kız dün kolonoskopi oldum ben de sonucu iyi çıktı Allahtan ama elle mi hortumlamı neyle baktı hatırlanmıyor bayılıp gidiyorsun sedyede .ben hatırlamadıktan sonra neyle bakarsa baksın

2 yıl evvel babamda ani başlayan kabızlık ve karın ağrısı şikayetiyle doktora gittik ve kolonoskopi yapıldı babama, bağırsaklarına girildi ve herhangi bir kitleye vs. çok şükür rastlanılmadı. 2 yılda bu bu yana ara ara karın ağrısı kabızlık şikayetleri devam ediyor, yemeklerden sonra şişkinlik yaşıyor. Fakat 3 gün önce başalyan şidetli karın ağrısı kabızlık ve beraberindeki mide bulantısı bşr türlü geçmedi, hâlâ devam ediyor. Dün acile gittik ayakta röntgeni çekildi doktor bağırsaklarında az bir gaz var dedi ağrı kesici iğne yaptılar faydası olmadı. Dışkı yumatıcu bayağı bilindik bir ilaç var onu kullandı fakat hâlâ ağrısı devam ediyor. Gündüz iyiydi geçmiş geçmişyi neredeyse sancısı şu anda çok şiddetli ağrıyor ben de aşırı endişeliyim aklıma hep kötü senaryolar geliyor. 2 yıl evvel kolonoskopi olmadan önce de çok korkmuştum her gün internetten hastalık araştırıyordum ya kolonoskopi sonucu kötü çıkarsa diyordum deli olmuştum düşünmekten neredeyse. Çok şükür temiz çıkmıştı. Şu 3 -4 gündür yine inanılmaz telaşlı ve korku içerisindeyim babam için. Allahım korktuğumuza uğratmasın. Babamın yaşadığı rahatsızlığa benzer bir rahatsızlık yaşayan var mı aranızda ya da tanık olduğunuz? Delirmek üzereyim korkudan lütfen, elim ayağım titriyor babam sancıdan kıvrandıkça...
Öncelikle geçmiş olsun. Rabbim anne babamızı başımızdan eksik etmesin. Gaz sancısı olabilir diye düşünüyorum. Çünkü gaz sıkışması olunca karında müthiş bi ağrı olur. Gazdan bayılmış biri olarak söylüyorum bunu. Acile zor yetiştirmişlerdi. Karnımı içerden deliyorlardı sanki. Öyle müthiş. Hastaneye baygın getirdiklerinde doktor ciddi bi şeyim var diye düşünmüş. Bi sürü tahlil röntgen neticesinde gaz sıkışmasından dolayı bayıldığım ortaya çıktı ve doktor dalga geçer gibi söylemişti bunu. Hala aklıma geldikçe o doktoru boğazım gelir

Canım öncelikle çok geçmiş olsun. Senelerce kanser hastası dedemin bakımı, hastane işleriyle ilgilendiğim için arastıra araştıra edindiğim bilgilerle tıp okumuş kadar oldum :)) Öncelikle babanızın çok ciddi bir rahatsızlığı olsaydı sinsi bir şekilde ilerler, ağrısı künt bir ağrı olurdu bence. Dedemde ve çevremdeki diğer kişilerde de hep o şekilde denk geldim ben. Bence içini ferah tutmalısın bu konuda. Tabi ki gerekli testlerinizi ve kontrollerinizi yaptırın. Size bu konuda tavsiyem eğitim ve araştırma hastanelerını tercih etmeniz yönünde. Özel hastaneler hastayı fuzuli işlemlerden geçiri yoruyor ki denk geldiğim kadarıyla çoğunluğu yanlış teşhis koyuyor. Gereksiz yere hastasını ameliyat edenıne bile denk geldim sırf üç beş kuruş kazanç uğruna. Siz gerekli mr, ultrasongrafı, bt çekimini , kolonoskopisini güvendıgınız bir özel hastanede, tecrübeli bir doktora yaptırın sonrasında elinizdeki sonuclarla bırlıkte devlet hastanesindeki bir doktora gidin teşhis ve tedavi amaçlı. Eğer yine de içiniz rahat etmeyecekse ve de bütcenızi de aşmayacaksa babanıza pet-ct çekimi yaptırın türkıyedeki sayılı hastanede uygulanıyor bu çekim. Allah korusun kanseri vs hastalığı en erken aşamada tespit eden ileri derece görüntüleme yöntemi içiniz rahat olur en azından. Umarım ciddi bir rahatsızlığı yoktur babanızın. Allah saglık, sıhhat versin.

Sancısı çok şiddetli duruyor sonra yine başlıyor 3 4 gündür böyle. Gegieme de mecvut acildeki röntgen de gaz çok az var dediler gaz azsa bu sancı nedir:KK43:
Gaz sancısı herkeste farklı şiddet de ağrı yapar ama azıcık gaz bile epey kıvrandırır, korkulacak birşey yoktur, geçmiş olsun.

kız dün kolonoskopi oldum ben de sonucu iyi çıktı Allahtan ama elle mi hortumlamı neyle baktı hatırlanmıyor bayılıp gidiyorsun sedyede .ben hatırlamadıktan sonra neyle bakarsa baksın
Benim dayımı direk canlı canlı elle muayene edip anlamısti dr bağırsakta düğumlenme vardı galiba şu anda tam hatırlamiyorum acil ameliyat oldu

Evet kabizli, hazimsizlik, surekli afedersin gegirme istegi, karin agrisi hepsi vardi. Bazen sirtima vuruyordu agrisi. Karnim kocaman sisiyordu. Cok sukur hepsi gecti. Insallah babanizda iyilesir biran once
Karnınızın ne tarafı ağrıyordu

Aynen dediginiz şikayetleri birkaç yıl önce aralıksız iki ay yaşadım ve ara ara tekrarlandı birseye uzuldugumde de tekrarlanır bıçaklanma gibi acı.
Ben de bir sürü teste girdim ama bende spastik bağırsak çıktı. Yanı bağırsağın bi bölümünde spazm oluyor böyle anlatırsan belki babanıza tanıdık gelir. Bunun için verilen ilaçlar da kabız yapıyor. Çözüm stressiz hayat daha hafif yemekler.

X