- Konu Sahibi karmakarisik_
-
karmakarışık hala konuşmuyor musunuz eşinle?
çirkin betty'nin söylediklerine katılıyorum...
aile ile ilişkiniz konusunda...
ama hiçbirşey için geç değil.
şimdi eşiniz tam olarak sizden ne istiyor?
açıkça söyledi mi?
açık açık ailenle görüşmeni istemiyorum mu dedi?
paramızı aldılar mı dedi?
yoksa vıdı vıdı söylenip, sonra da kabuğuna çekilip küsüyor mu?
talebi net mi?
babanıza da çok geçmiş olsun.
annem hastalığını bize kullanmaktan ziyade 550-580 şekerlerle evde yattığını, bizden ölçüm cihazlarını sakladığını bilirim.
aslında annem kullanıyor demeyelim, biz daha duyarlıyız diyebilirim.
annemin tarafını hep şekerden kaybettik biz, daha doğrusu şekere bağlı çoklu organ kaybından diyelim.
eşimin tarafına gelince
sevmediler, sevmediler, sevmediler
bir tek damatlarını sevdiler diğerleirnin hiçbirini sevmediler
evet haklı sebepleri vardı sevmemeleri için
ama maşşallah filmin sonunda onlar da yapacaklarını yaptılar
eşim konuşmuyor benimle diyelim, konuşuyor da konuşmuyor.
eşim benden ne istiyor?
huzur...
geçmişe tam bir sünger
ve bana tam anlamıyla güvenmek istiyor.
bütün bu olaylar sonucu eşimde de deli bir hırs oluştu.
ailemin onu ve ailesini alttan alttan küçümsemeleri onun hayatta en değerli şeyin para olmasını sağladı.
işine dört elle sarıldı, yapamazsın edemezsin denilen herşeyi fazlasıyla yaptı.
bene dokunmayan yılan bin yıl yaşasın dedi, bizi kendi halimize bıraktı, yeter ki bana bulaşmasınlar, sizin ilişkiniz beni ilgilendirmez dedi
ben de zaten bişey anlatmıyordum ona
ama pazartesi akşamı ben dökünce içimi, döndük gene eskiye...
başınız saolsunteşekkür ederim canım ama 4 sene önce babamı kaybettik.benimde babam tarafında var şeker hastalığı ve bizde hepsini kaybettik.biz ailemden uzaktayız.sık sık görüşemiyoruz.duyupta üzülmeyelim diye babam hastanede yattığını hep bizden gizlemiş.maalesef kaybettikten sonra öğrendik hepsini ama elden birşey gelmiyor.çok çok zor.bayramda gideceğiz diye hazırlıklar yapmış.alışverişler yapmış ama kendisi bayramı göremedi
önümüzde sadece iki engel vareee tamam istediği huzursa herkes taşınaltına elini koysun...
birini sen suçlusun diye işaret parmağınla gösterdiğinde diğer 3 parmak kişinin kendisini gösterir.
geçmişi geçmişte bırakmanın vakti gelmiş...
kime ne faydası var?
zaten sen de bunu istiyorsun.
aileni silmenin huzur getiremeyeceği konusunda hepimiz hem fikiriz sanırım.
bırakın herşeyi sıfırlayın madem...
bu esnada hatalarınızı ve ilişkilerinizi de tekrardan düzenleyin..
ama her iki taraf için de geçerli olsun bu.
çekirdek aile olun, ailelerle gerektirdiği kadar bir araya gelin..
ayda bir mesela? yada iki ayda bir?
kızınız hep sizinle olsun artık...
kim torun sevmek istiyorsa, gelsin sevsin..
önümüzde sadece iki engel var
eşimin bana güvenmesini sağlamak
bizimkilerin tüm aileyi ayağa kaldırmadan kızı oradan almamıza razı gelmesi
cidden kördüğüm..cidden şaştım kaldımm.. Allah yardımcınız olsun.. babanız neden böyle bişi yaptıki :26:
Anne hasta olmasa kızı her türlü alırdınız.
İki secenek var; ya bir bahane/yalan ile kızı hep yanınızda tutacaksınız. Duygusallığınızı bir kenara bırakmak durumundasınız artık. O öyleydi bu böyleydi derken evliliğiniz yıkılacak.
Ya da; işi bırakıp çocuğunuza kendiniz bakacaksınız. Tabi ki özleyecektir dedeyi vs, o zaman da sizin kontrolünüzde gidip görecek.
Sınırları çizmek durumundasınız.
önünde iki engel yok aslında
kocan seni seviyor kopmak istemiyor
senden vazgeçecek olsa bunca olan şeyden sonra
anneside bu evliliğe bukadar köstek ken bırakır giderdi
eşinin istediği senin ailene biraz set çekmen
paranın pulun eşin için önemi yok sanırım
''eşim hırslı bişekilde para kazanmaya başladı'' gibi bişeyyazdın yanlış hatırlamıyosam
eşin sana ve babana paranın amaç değil araç olduğunu kanıtlamaya uğraşıyo galiba
erkekler tuhaf bi egoyla evlenince kadının neolursa olsun
haklıveya haksız eşine sen haklısın demesini bekliyolar
kızın büyüyo artık ergenliği falan bahane et yavaş yavaş duyur ailene alışsınlar
kızı bir an önce ordan koparmakla başlayacak herşey anlaşıldı
bir de eşimle en azından konuşma seviyesine gelebilsek
en baştan itibaren tüm yorumları okudum.
her birinde haklılık payı mevcut. ama farkettimki sizin içinizdeki özellikle anneye karşı olan kaybetme korkusu daha ağır basıyor.
annenin hastalığından dolayı sakın ha kendini suçlama. şunu yaparsam annem hasta olur, durumu daha da kötüleşir gibi evhamlara falan sakın girme bence.
gelelim eşinizin durumuna...
olaya biraz empati yaparak bakmaya çalış. eşin sanırım tercih et derken ''zamanında ben senin ve ailem için kendi ailemi bile 2.plana atmış adamım. ama senden bunu göremiyorum'' demeye çalışıyor gibi. valla ne yalan söyleyeyim o konumda ben olsam bende kırılır ve kendimi 2.adam,figüran olarak hissederdim.
Allah korusun da sebep her ne olursa olsun evlliğin çatırdarsa baban - annen çok mu mutlu olacaklar? sanıyorlar mı ki torunları daha çok onlarla beraber yaşayacak? torunlarının içinde kopacak fırtınadan bukadar mı bihabersizler? peki ya sen napacaksın bu durumda?
sahiii, çocuğun kaç yaşında bu arada sormak isterim....
çünkü yaşı 6-7 bile olsa dede-annane- baba arasında bi soğuk savaş yaşandığını hisseder ama anlamlandıramaz. ileride daha net sorular sorunca ne cevap verilecek o çocuğa?
ayrıca bişey daha eklemek istiyorum... neden halen o sitede yaşamak zorunda hissediyorsunuz kendinizi? biraz daha uzk bir yere taşınsanıza... ekonomik olarak bunu kaldırabilcek durumdasınız madem... başka bir eve taşının , hatta bu fikir sizden gelsin ki eşinize de biyerden başlamak istediğinizi hissettirin. aileniz torunu görmek istiyorsa eskisi kadar sık olmasada gene görebilir. ama aldığınız tavrın da farkına varacaktır.
anneniz başkabir eve taşınacağınız endişesiyle hasta falan olursa eğer başka bir emlekete taşınmaktan daha iyidir hatta Allah korusun boşanmakdan çokdaha iyidir diyerek buna da şükretmesi gerektiğini hissettirin.
bence bu süreç içinde alacağınız tavır ne eşinize nede annenize. sadece babanıza karşı olmalı. babanızı biraz da siz şımartmışsınız çünkü.
senelerdir yapmış olduğu tüm kırıcı olaylara susarak razı olmuşsunuz. onu alkolik ama asında melek gibi falan diyerek savunma içine de girmişiniz. artık bazı şeyleri değiştirmenin zamanı gelmedi mi?
siz herşey eskisi gibi olsun, hem kocam hem ailem kaldığı yerden devam etsin derseniz bence ikisini de kaybedebilirsiniz. olur ya, eşinizi kaybederseniz ailenize karşı kin,nefret ve suçlamalarda bulunmayacakmısınız? tam tersi de sözkonusu.
dediğim gibi en kısa sürede başka bir semte taşınmayı arzuladığınızı eşinize söyleyin. biraz uzak kalmak hepinize iyi gelecektir. özelikle de çocuğunuzun psikolojik gelişimi açısından da. bu sayede eşinizin size olan güven duygusu geri gelecektir. karım bişeyler yapmaya çalışıyor,en azından deniyor diye evliliğinizdeki pürüzlerde kaybolacaktır.
dediğim gibi kocanız sizin bu pasifliğinizden ve kabullenmişliğinizden dolayı kendini değersiz, figüran hissediyor bile olabilir. bu his aşılmazsa sorun daha başka boyutlara taşınır.
uzun yazdığım için kusura bakma bu arada. :)
kızı bir an önce ordan koparmakla başlayacak herşey anlaşıldı
bir de eşimle en azından konuşma seviyesine gelebilsek
uzun yazdığınız için değil kusura bakmak, zaman ayırdığınız için ancak teşekkür ederim.
1.5 senedir başka bir yerde oturuyoruz zaten.
ev satıldığı zaman çıktık o siteden. başka bir yerdeyiz.
kızım ilkokula gidiyor şu anda.
okuldan annemlere getiriyor servis evde karşılayacak kimse olmadığı için.
kimi zaman kızımı annemlerden alıp kendi evime geçiyorum, kimi zaman da oada kalıyor.
çok grift bir aile olduk çok
hatalarımı biliyorum
bir kar tanesinin çığa dönmesini seyretmekten başka hiç bir şey yapmadım, ya da yapmak istemedim bilmiyorum
hayatımdaki tüm kararlarda çok nettim, doğrularım hep çok netti.
hayattaki duruşumu, insanlara ve olaylara bakışımı herkes çok takdir ederdi
senelerce herkesin gözündeki o güçlü kadın
bambaşka bir kadına büründü
en baştan itibaren tüm yorumları okudum.
her birinde haklılık payı mevcut. ama farkettimki sizin içinizdeki özellikle anneye karşı olan kaybetme korkusu daha ağır basıyor.
annenin hastalığından dolayı sakın ha kendini suçlama. şunu yaparsam annem hasta olur, durumu daha da kötüleşir gibi evhamlara falan sakın girme bence.
gelelim eşinizin durumuna...
olaya biraz empati yaparak bakmaya çalış. eşin sanırım tercih et derken ''zamanında ben senin ve ailem için kendi ailemi bile 2.plana atmış adamım. ama senden bunu göremiyorum'' demeye çalışıyor gibi. valla ne yalan söyleyeyim o konumda ben olsam bende kırılır ve kendimi 2.adam,figüran olarak hissederdim.
Allah korusun da sebep her ne olursa olsun evlliğin çatırdarsa baban - annen çok mu mutlu olacaklar? sanıyorlar mı ki torunları daha çok onlarla beraber yaşayacak? torunlarının içinde kopacak fırtınadan bukadar mı bihabersizler? peki ya sen napacaksın bu durumda?
sahiii, çocuğun kaç yaşında bu arada sormak isterim....
çünkü yaşı 6-7 bile olsa dede-annane- baba arasında bi soğuk savaş yaşandığını hisseder ama anlamlandıramaz. ileride daha net sorular sorunca ne cevap verilecek o çocuğa?
ayrıca bişey daha eklemek istiyorum... neden halen o sitede yaşamak zorunda hissediyorsunuz kendinizi? biraz daha uzk bir yere taşınsanıza... ekonomik olarak bunu kaldırabilcek durumdasınız madem... başka bir eve taşının , hatta bu fikir sizden gelsin ki eşinize de biyerden başlamak istediğinizi hissettirin. aileniz torunu görmek istiyorsa eskisi kadar sık olmasada gene görebilir. ama aldığınız tavrın da farkına varacaktır.
anneniz başkabir eve taşınacağınız endişesiyle hasta falan olursa eğer başka bir emlekete taşınmaktan daha iyidir hatta Allah korusun boşanmakdan çokdaha iyidir diyerek buna da şükretmesi gerektiğini hissettirin.
bence bu süreç içinde alacağınız tavır ne eşinize nede annenize. sadece babanıza karşı olmalı. babanızı biraz da siz şımartmışsınız çünkü.
senelerdir yapmış olduğu tüm kırıcı olaylara susarak razı olmuşsunuz. onu alkolik ama asında melek gibi falan diyerek savunma içine de girmişiniz. artık bazı şeyleri değiştirmenin zamanı gelmedi mi?
siz herşey eskisi gibi olsun, hem kocam hem ailem kaldığı yerden devam etsin derseniz bence ikisini de kaybedebilirsiniz. olur ya, eşinizi kaybederseniz ailenize karşı kin,nefret ve suçlamalarda bulunmayacakmısınız? tam tersi de sözkonusu.
dediğim gibi en kısa sürede başka bir semte taşınmayı arzuladığınızı eşinize söyleyin. biraz uzak kalmak hepinize iyi gelecektir. özelikle de çocuğunuzun psikolojik gelişimi açısından da. bu sayede eşinizin size olan güven duygusu geri gelecektir. karım bişeyler yapmaya çalışıyor,en azından deniyor diye evliliğinizdeki pürüzlerde kaybolacaktır.
dediğim gibi kocanız sizin bu pasifliğinizden ve kabullenmişliğinizden dolayı kendini değersiz, figüran hissediyor bile olabilir. bu his aşılmazsa sorun daha başka boyutlara taşınır.
uzun yazdığım için kusura bakma bu arada. :)
uzun yazdığınız için değil kusura bakmak, zaman ayırdığınız için ancak teşekkür ederim.
1.5 senedir başka bir yerde oturuyoruz zaten.
ev satıldığı zaman çıktık o siteden. başka bir yerdeyiz.
kızım ilkokula gidiyor şu anda.
okuldan annemlere getiriyor servis evde karşılayacak kimse olmadığı için.
kimi zaman kızımı annemlerden alıp kendi evime geçiyorum, kimi zaman da oada kalıyor.
çok grift bir aile olduk çok
hatalarımı biliyorum
bir kar tanesinin çığa dönmesini seyretmekten başka hiç bir şey yapmadım, ya da yapmak istemedim bilmiyorum
hayatımdaki tüm kararlarda çok nettim, doğrularım hep çok netti.
hayattaki duruşumu, insanlara ve olaylara bakışımı herkes çok takdir ederdi
senelerce herkesin gözündeki o güçlü kadın
bambaşka bir kadına büründü
olayın özü değil ama,
aklıma gelmişken bunu da yazayım dedim
şimdi bu değişim sürecinde,
kızını servis eve bıraksa,
sende bir abla araştırsan bulsan,
ablası evde onu karşılasın, gelince ödevlerini yapsınlar..
büyükanneler büyükbabalar olmadan da çocuk sevgiyle büyüyor.
kaldı ki artık ilkokula giden, sosyal yönü ağır basan bir birey o.
bir abla anneanne ve dededen daha çok empati kurar kızınla
kızın orayla bağını kesmek konusunda hemfikiriz.
nasılı bulucaz bir şekilde.
benim şirketime mi getirir servis, bir abla mı bulunur, 1-1.5 saat tek başına mı durur evde, orasını çözücez artık
ilk önce eşimle konuşmayı başarabilsem...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?