- 26 Eylül 2018
- 556
- 1.419
Tavsiyeniz için teşekkürler ama ilk cümleniz hiç hoş değil. Ben zaten sistemi anlamış değilim okulunu okuyan adam varken,sizin hali hazırda mesleğiniz varken bir sertifika ile sizi neden tercih etsinler ?Mühendisim. Eğer bu sertifikayı alır isem şirket beni alır sizi değil. Ve bunu alan pek çok mühendis var. Hevesinizi kırmak istemem ama başka bölüme yonlenseniz sizin için daha iyi olur sanırım.
Ayrıca iş güvenliği sertifikası alma bundan 4 5 sene önce patladı ve herkes aldı. Açıkçası çok bi artısı da kalmadı. Kaldı ki ülkemizdeki üretim departmanlarının iş sağlığı ve güvenliği ile pek ilgilendiği yok. 2 sene sadece bir dil öğrenmeye ayırsanız daha çok işinize yarar bence.
Ahah sağolun ya inşallahVar var böyle birşey.İyice bir araştır sen.
Patlama olmaz ya.
Olursa da sen girersin insallah.
Bende işletme mezunuyum aslında yüksek lisans yapıp direkt B sertifikası alabilirdim fakat fiyatları şuan bütçemi aşıyor.esim isletme mezunu 4 yillik. ikinci üniversite olarak okudu sizin gibi düsündü. ama dediginz gibi mühendisler var isin icinde ve firmalar onlari tercih ediyor. esim bir artisini görmedi. insallah sizin icin en hayirlisi olur.
Nesi rencide edici çok anlayamadım. Ben işletmelerin genel mantığından bahsediyorum. Üretim alanında mühendisler daha etkin oluyor. Sebebi de zaten üretimin icin de olmaları ve risk analizlerini daha gerçekçi tespit edebilmeleri.. hata simülasyonlarını daha gerçel görebilmeleri..Tavsiyeniz için teşekkürler ama ilk cümleniz hiç hoş değil. Ben zaten sistemi anlamış değilim okulunu okuyan adam varken,sizin hali hazırda mesleğiniz varken bir sertifika ile sizi neden tercih etsinler ?
Gümrük işletme bölümüne de alakasız şekilde mühendisler girebiliyor mevzuattan bir haber insanlar nitelik sahibi olmadığı konularda iş yapıyorlar sonra saçma sapan bir sistem çıkıyor ortaya. Ayrıca o önüne gelenin aldığı sertifikalar iptal edildi,bir mühendisler kaldı işte.
Allah herkesin gönlüne göre versin.
Ahah sağolun ya inşallah
Ya sanki örgün eğitimde hadi çocuklar sahaya diyip harala gürele teorik pratik eğitim veriyorlar.Nesi rencide edici çok anlayamadım. Ben işletmelerin genel mantığından bahsediyorum. Üretim alanında mühendisler daha etkin oluyor. Sebebi de zaten üretimin icin de olmaları ve risk analizlerini daha gerçekçi tespit edebilmeleri.. hata simülasyonlarını daha gerçel görebilmeleri..
Kimseyi rencide etme gibi bi amacım yok. Siz fikir sordunuz bende söyledim.
Ayrıca açık öğretim ile uzaktan eğitim ile iş guvenligi ve sağlığı ne kadar öğrenilebilir? Siz teorik öğrenim göreceksiniz ama mühendisler tam olarak uygulamanın içerisinde oluyor.
Ben size sadece fikir verdim. Gerisi size kalmış. Bunun yerine dil öğrenin dedim sadece.
Bilgim var,araştırdım.Öncelikle şuna açıklık getirelim ister 2 yıllık isg okuyun ister mühendis olun çsgb nin onayladığı kursa gitmelisiniz önce. Daha sonra Ösym nin açtığı sınava girip barajı aşıp sertifika alabilir siniz o sınav da oldukca zor. Bence iyi bir bölüm
ikincil bir plan yapmissaniz insallah hakkinizda hayra cikar. sosyal hizmette iyi bir bölüm aslinda direk onu yazip dört yilda bitirebilirsiniz deBende işletme mezunuyum aslında yüksek lisans yapıp direkt B sertifikası alabilirdim fakat fiyatları şuan bütçemi aşıyor.
Benim ikinci planım da var yalnız eğer iş bulamazsam sosyal hizmete tamamlarım kpss için uğraşırım diye düşünüyorum.
Teşekkür ederim.Pek bir şey değişmeyecek aslında direkt sosyal hizmete dört yıl bağlanmayayım dedim madem geçiş hakkı var :)ikincil bir plan yapmissaniz insallah hakkinizda hayra cikar. sosyal hizmette iyi bir bölüm aslinda direk onu yazip dört yilda bitirebilirsiniz de
:) o zaman yolunuz bahtiniz acik olsun. hersey gönlünüze göre olur inslalahPek bir şey değişmeyecek aslında direkt sosyal hizmete dört yıl bağlanmayayım dedim madem geçiş hakkı var :)
Bir de daha önce örgünde iş güvenliği kazanmıştım gitmemiştim biraz da ukde diyelim.
Çok teşekkür ederim,sizin de inşallah:) o zaman yolunuz bahtiniz acik olsun. hersey gönlünüze göre olur inslalah
Yoruma açık değilseniz neden konu açıyorsunuz ? Aa süper iyi mi diyelim ? Bu beklentiyle mi açtınız ?Ya sanki örgün eğitimde hadi çocuklar sahaya diyip harala gürele teorik pratik eğitim veriyorlar.Ayrıca örneğimde de gümrük mevzuatının m'sini bilmeyenler gümrüğe atanıyorsa gayette uzaktan eğitimle isg uzmanı olunur ki buna karar veren merciler uygun görmüş kime ne? Farkındaysanız ben bu bölümü veya alternatif bir bölüm sordum okumak için. Dil eğitimi var mı seçeneklerde?
Siz sanırım önünüzün tıkanması korkusuyla paniğe kapıldınız merak etmeyin herkes nasibinde ne varsa onu yer.
Olumsuzun olumsuzu yorum yap biz varken sana niye iş versinler tarzında konuş sonra vay efendim eleştiriye açık değilsin,iyiymiş :)Yoruma açık değilseniz neden konu açıyorsunuz ? Aa süper iyi mi diyelim ? Bu beklentiyle mi açtınız ?
Ayrıca merakta etmeyin isg uzmanı olmak gibi bi gayem yok. Olsa da burdan rakip eleyecek değilim.
Insan sektörün içerisine girince az çok görüyor olanı. 2 staj+6 aylık bir çalışma hayatında gördüğüm birşey varsa da isg konusunda Türkiyenin çok zayıf olmasıdır. Boşuna harcarsınız kendinizi..
Işletme mezunsunuz ve dil sizin için en önemli şey. Hadi deseniz ki dış ticaret okuyacağım. Eyvallah bölümünüz ile alakalı önünüz daha açık olur.
Eleştiriye açık değilsiniz halbuki sizi eleştirmek yerine işin içinde olan biri olarak yol göstermek istemiştim. Çünkü siz tam olarakta bunu sordunuz.
Olumsuzun olumsuzu yorum yapmıyorum. Biz varken sizi neden alsınlar da demedim. Ama böyle bir açık yok. Adam işletmesine isg sertifikası mühendis alıyor hem isg alanında hem mühendislik alanında çalıştırıyor. Özel sektörde iş güvenliği ile alakalı çok büyük yaptırımlar yok. Olsaydı eğer kurşun zehirlenmesinden felç kalan insanlar olmazdı, her inşaatta mutlaka bir düşme vakası yaşanmazdı.. Bunun gibi binlercesini sayabilirim. Ankarada bir fabrikada sırf maliyeti düşük diye insanlara niteliksiz maske kullandırdıkları için o insanlar kurşun zehirlenmesi geçirdiler. Bu patron bilmiyorlar, isg uzmanları bilmiyorlar mıydı gerekeni ? Yaptılar mı hayır. 3 kuruş maskeye vermeyen adam isg sertifikasına sahip mühendis alır tabiki. Bu sizi yermek demek değil. Bu işveren açısından bakmak demek. Kimseyi hakir gördüğüm veya mühendis egosuna sahip olduğum yok.Olumsuzun olumsuzu yorum yap biz varken sana niye iş versinler tarzında konuş sonra vay efendim eleştiriye açık değilsin,iyiymiş :)
Bu mühendis egosu da fazla oluyormuş cidden. Hanımefendi beni tanımıyorsun dış ticaret+işletme mezunuyum,piyasaya uzak olduğunuz aşikar ki saydığınız bölümlere işgüzarlık yapıp mühendisleri aldıkları için önümüzü kapadılar.
parlak fikirleriniz için çok minnettarım sizi alkışlarla uğurluyorum.