Köprüden önce son çıkış,anlayan lütfen yardımcı olsun

Asdfhkk

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
28 Mayıs 2011
1.353
1.170
31
Merhabalar

Daha önce de ikinci üniversite okumak hakkında konu açmıştım uzaktan eğitim hakkında bilgi almıştım yorum yazanlar sağolsun..

Atatürk Üniversitesi aöf iş güvenliği ve sağlığı bölümünde karar kılmış sonradan vazgeçmiştim bir baktım kayıtlar 19'una kadar uzatılmış bende bunu bir fırsat görüp hadi kayıt yaptırayım dedim. Yalnız harç ödemedim henüz bu yüzden kesin kayıt olmadı.

Hayatım hakkında karar verme aşamasında sıkıntı yaşıyorum daha önce okuduğum bölümü mantıklı diye okudum ama işime yaramadı o yüzden sizlere danışmak istedim. Sizce bu bölüm mantıklı mı bitirince işe yarasın diye okuyacağım çünkü.. Mantıksız gördüğüm tarafı devlet hala alım yapmadı bu bölümden ama geleceği normalde güzel bir bölüm ancak ülkemizde hala muallakta. Normalde düşüncem iş güvenliğini iki yıl okuyup sonra sosyal hizmet bölümüne tamamlamaktı,malum puanlar yükseliyor kpss olmazsa özelde şansı nedir? Google da yeterli bilgiye ulaşamadım maalesef.

Başka bölüm önerileriniz veya fikirleriniz varsa beklerim,şimdiden teşekkürler.

A Asdfhkk merhaba..
Özel şirkette çalışıyorum. Özellikle üretim yapan özel şirketlerde iş sağlığı güvenliği çok çok önemli. Şu an bu işi yapan uzmanlar mühendis olup sonradan sertifika alanlar. Üniversitelerde bölümü yeni yeni açılıyor diye biliyorum.
Iş açısından kesinlikle iş bulacağınızı düşünüyorum. Çünkü eskiden önem verilmeyip simdi en çok önem verilen şey çalışanlarının iş güvenliği.
Ister bir şirkete girer şirket kadrosunda çalışırsınız, ister danışmanlık firmasına girersiniz, isterseniz danışmanlık firması kurup bünyesinde isg uzmanı bulundurmayan firmalara destek verirsiniz..

şunu söyleyebilirim beni kuzenim ilk çıktığı zaman aldı bunun sertifikasını o zamanlar bu kadar yaygın değildi. yeni kurulan bir firmada işe başladı ve şu an büyük bir ekibin başında. normalde mühendis, ama bu mesleği tercih etti ve şimdi imkanları gayet iyi en başından başladığı için
ama daha sonra etraf isgci doldu. şu an çok var. şimdiki şartlar artık eskisi gibi iyi değil.
ama özel sektörde iş bulursunuz rahatlıkla

Bölümün Facebook'taki sayfasında okumayın bu bölümü ne olacağı belli değil vs yazılmış,AB uyum yasalarınca zorunluymuş fakat ülkemizde pek uygulanmıyor yani hala mevzuata girmiş değil diye biliyorum.. Teşekkür ederim bilgi verdiğiniz için peki siz isg uzmanı mısınız yoksa mühendis mi?

Benim okuduğum da sizinkine benzer yorumlardı. C belgesi alıp işsiz kalan da çokmuş üstüne bir de mühendisler de bu işi yapınca sayı artmış...
Umudum okul bitene kadar bir şeyler olması,değişmesi yönünde bugün akşama kadar artık bir karar vereceğim.

Ben ikisi de değilim :)
Ama isg uzmanı arkadaşlarım var.. Çalıştığım şirkette ve tedarikçi ve müşterimiz olan firmalarda da isg uzmanı zorunluluğu var. Hatta uluslararası ve kurumsal yerli firmalar en çok buna önem veriyorlar. Hatta Tüv gibi bağımsız firmalar eşliğinde uygunluk konusunda denetimler yapılıyor.
Zorunluluk konusunu bence biraz daha araştırın. Çünkü tehlike sınıfına gore ve çalışan sayısına göre bir firmanın mutlaka isg uzmanı ve hekim bulundurma zorunluluğu var. Bu resmi gazetede de yer alan bir yönetmelik.

Hatta size şunu da söyleyeyim. Önümüzdeki senelerde Özellikle lojistik ve taşımacılıkta tehlikeli madde açısından da ilgili uzman bulundurma zorunluluğu da gelecek. Hatta bazı şirketlerde (benzinciler, kimyevi firmalar, vs) su an zorunlu.
Yani bu isg konusu hafife alınacak bir konu değil kesinlikle.
Zorunlu hale getirildiği için bir furya dışardan kursa giderek sertifika aldı. Ama artık bölümler açıldığı için o bölümün üniversite mezunları bence 1 adım daha önde olacaklardır diye düşünüyorum.
Tabi ki karar sizin.

Şimdi siz bu bölümün üniversitesini okuyacaksınız bende bir danışmanlık şirketinden sertifikasını alacağım.Ne fark olacak aramızda?Yani üniversite okumak size bir avantaj sağlıyor mu?Mesela ben alırsam C sertifika alacağım.Siz okuldan B yada A ile mi mezun olacaksınız?Okumanıza değecek böyle belirgin bir fark ya da avantaj var mi?

Motive ettiniz gerçekten sağolun :)
Kursa gidenlerin sertifikaları geçersiz diye biliyorum bende,bir yakınım da gitmişti.
Umarım dediğiniz gibi olur da ben okumasam bile istihdam sahası açılır insanlara...

Şimdi siz bu bölümün üniversitesini okuyacaksınız bende bir danışmanlık şirketinden sertifikasını alacağım.Ne fark olacak aramızda?Yani üniversite okumak size bir avantaj sağlıyor mu?
Genel olarak okuyan elinde diploması olan tabii ki her zaman bir adım önde ki ben sertifikaların bir fayda görmediğine bizzat akrabam sayesinde tanık oldum çünkü sadece mühendisler sertifika alabilir ibaresi çıktı ha mühendisseniz hiç bir sıkıntı yok çünkü siz de benzer eğitim almışsınız.

Pardon yazmışsın 2 yıllık okuyup sosyal hizmete tamamlarım diye ben anlatmışım orayı.Benden sana çok net bir tavsiye aklının bir köşesinde altenatif olarak bulunsun.Isg 2 yıllık oku sonra lisansına tamamla ve okulda bu alanda öğretim görevlisi olarak kal.Cunku isg sertifika/diploma alan herkes özele koşuyor.Ama üniversitelerde yeni yeni bu bölümün lisansını açıyor ve hocaya ihtiyaç var.Alternatif olarak okul da kalmayi düşün derim.

Açıköğretim okuyacağım ama. Şuan örgün okumaya vaktim de yok enerjim de. Bakalım bir bitsin de öyle düşünürüz iş bulamazsam sosyal hizmete tamamlarım.

Bestim merhaba. Konu hakkında pek fikrim yok ama mühendis olup şuan çok iyi şirketlerde çalışan iki arkadaşım var. Onlardan bildiğim kadarıyla iyi bir karar. Ama ikinci üniversiten olacak sanırım senin de, bu durumda doğru karar vermek önemli. Benzer durumlardan geçiyoruz. Bakalım, umarım hayırlısı olur. Bu arada facebook gruplarına çok bakma orada bilen bilmeyen yazıyor. Okumuş hatta bu alanda çalışanlardan bilgi almanda fayda var. Başarılar diliyorum şimdiden

Teşekkür ederim sana da başarılar dilerim,yalnız mühendisler öyle firmalarda hem mühendislik hem de isg uzmanlığı yaptığından iyi kazanıyorlar ben düz isg uzmanı olacağım çevremde maalesef bu bölümü okuyan kimse yok herkes ezbere konuşuyor kimi çok iyi kimi kötü diyor o yüzden net olamadım bir türlü. Umarım dediğin gibi hayırlısı olur Allah pişman etmez.

Aslında bahsettiğim arkadaşlarım sadece İSG uzmanlığı üzerine çalışıyorlar. Çünkü mühendislikleri çalıştıkları firmalar ile alakasiz alanlar. (çevre mühendisi vs ) . Ama sanırım A B C gibi dereceleri falan var. Belki de derece ile alakalı bir avantajları vardır.Dediğim gibi çok net bilmiyorum ama iyi olduğunu hep duyuyorum.

Teşekkür ederim ayrıca. Umarım pişman etmez :)

Evet derece C'den başlıyor ve geçişler hiç kolay değil mesela B'ye geçmek için meslekte 4 yıl çalışma şartı var C o yüzden hem daha az tehlikeli hemde ücreti düşük oluyor. Ay hadi inşallah başlayayım bari neler olacak :)

Hakkında hayırlısı olsun sen yine de notlarını yüksek tutmaya bak.Sadece özelde is bulurum diye bitirme.Bakarsin kadro durumları falan olur.Kacirmazsin böyle fırsatları.

Bir de şimdi hatırladım ösym isg sınavı yapıp da bir yerlere atama yapıyor diye duymuştum.Bunu da bir araştır.osymnin sitesinden de bakabilirsin üniversiteye mail atıp da öğrenebilirsin.Cogu kişi bilmiyor ama böyle bir kadro ben duymuştum önceden.

Bende ilk defa duydum güzel haber ben okuyup bitirene kadar patlama yaşanır kadrolarda kesin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…