• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

köpekten çok korkuyorum artık dışarı çıkmakta korkar hale geldim:(

hayatımda ilk defa böyle bir hikaye okudum ve çok şaşırdım gerçekten, talihsizlik diyebiliyorum sadece

16 senedir köpek besliyorum, evime alıp belirli sürelerde misafir edip sahiplendirdiğim onlarca farklı cins köpeğimde oldu ama böyle bişey yaşamadım :)

bir köpek asla ve asla durduk yere kimseye saldırmaz, bu davranışın tek bir nedeni vardır sahiplendiği bölgesini koruyordur

köpeklerin kendi aralarında iletişim yolları vardır bunlardan biride 'görmezden gelmek'tir. bunu açmak gerekirse, bir köpek normal dışı davranışlarda bulunuyorsa, aşırı heyecan, agresiflik, saldırganlık vs.. diğer köpekler o yokmuş gibi davranır, sizinde aynen onların yaptığı gibi davranmanız gerekiyor

bir köpek gördüğünüzde yapmamanız gerekenler

konuşmayın
bakmayın
fiziksel aktivite yapmayın (sevmeyin, üzerine direkt olarak yürümeyin bu meydan okumak demektir, köpeklere yan durarak yaklaşılır)

havlayan köpek asla ısırmaz! köpeklerin havlaması ikaz niteliği taşımaktadır. ısıracak olan köpek kulaklarını yelken gibi havaya kaldırır, bazılarının kuyruğu dik ve kalkık vaziyete geçer, kuyruğunu aşağıda tutan köpek korkuyordur, sallayan köpek heyecanlıdır dik tutan köpek dominant haldedir

köpek kovucu kolonya sprey vs taşımak yerine kuru mama yada ödül maması taşıyın, size doğru koşan bi köpek görürseniz yere atın mamayı sizi bırakıp mamaya yönelecektir, usulca yürüyün ve gidin, böylece ilerki geçişleriniz içinde referans sağlarsınız köpekler unutmaz

Bizim burda bir köpek var kulakları hep dik böyle bir arayış içinde gibi hızlı hızlı gidiyor ne zaman görsem. Yalnız bana en son saldıran köpekleri ben uzaktan görmüştüm ve öylece yatıyorlardı sakin sakin ikinci saldırıda da ileride köpek olduğunu bilmeden eşimle yürümeye başladık nişanlıyız o zamanlar birden havlama sesinin bile nerden geldiğini anlamadık yani ne biliyim ya hep bana denk geliyor ya da köpeklerin sağı solu tutmuyor... o son saldırı zamanı Ankara'da 3 yerde köpek saldırısından ölen kişiler oldu hatta bir tanesi İranlı bir kadındı haberlerde çıktı bir de ben bunları duyunca tabi korku iyice yerleşti...

ben de veterinerde danışmada ya da ne bilim sekreterlik gibi bir işe mi girsem bir yaz diye bile düşünmüştüm demek çok da faydası olmuyormuş :31:

ciddi anlamda korkuyorum kızlar dışarda köpek havlayınca kalbim çarpıyor birden ya da sıçrıyorum malesef... bazı arkadaşlar çok güzel öneriler vermiş ama uyabilsem bana uzaktan köpek görmek bile yetiyor:( ama ciddi anlamda bu korkuyu yenmek istiyorum ve kararlıyım kedilere deli oluyorum mesela hemen seviyorum sokakta vs görünce köpeklere de öyle olmak istiyorum ve rahat rahat kulaklığımda müzik dinliyerek yürüyüş yapmak istiyorum Melodi'nin tavsiye ettiği yöntemi araştırıcağız eşimle sağolsun

Yok canım bana faydası olmadı..Yani inan köpek sesi duyunca benim de kalbim çarpıyor...Aslında sokaktaki köpekler dikkat edersen hep küpeli yani hep aşıları filan oluyor onların..Yani saldırmıyorlar yanından geçsen bile onlar öylece geziyor.Ama ben yine de asla bir köpeğin yanından geçemem...Belki ilerde yenerim ben de bu korkumu..

evet kızlar belki bazı insanlara çok saçma gelebilir ama ben ufak ta olsa büyük de olsa köpeklerden inanılmaz korkuyorum. daha önce 3 kere saldırıya uğradım allahtan ısırmadılar ama lütfen baştan söyleyim kimse "korktuğunu belli etme" "koku salgılıyorsan vs" demesin çünkü bu laftan çok sıkıldım son saldırıdan önce hiç korkmuyordum hatta ikinci saldırıda eşimle beraber geziyorduk orada köpek olduğunu bile farketmemiştim birden havlayarak üstümüze koşmaya başladılar kaçmayalım dedik ama çok sinirli ve hızlı bir şekilde üstümüze koşuyorlardı ben koşmaya başladım garibim eşim de kendine saldırsınlar diye durdu:( ordan birileri çıkıp durdurdu köpekleri ama tabi ben o hızla koşarken çok kötü düştüm ellerim dizlerim parçalandı:( birinci de de bir fabrikanın önünden geçerken yine köpek olduğunu farketmeden yürüyordum birden havlama sesine döndüm baktım üzerime koşmaya başladı allahtan bekçi yetişti de kurtuldum tabi baya kovaladı köpek vee en son geçtiğimiz mart ayında iki köpek tarafından saldırıya uğruyordum köpekleri ilerde ağacın altında yataraken gördüm aramızda biraz mesafe vardı ben de içimden mecazi kullanılır ya aslında 'köpeğe dalaşma çalıyı dolaş' dedim azcık ilerledim bir havlama sesi arkamı döndüm nasıl deli gibi koşuyorlar durdum kaçmadım önce hoşt hoşt diye ayaklarımı yere vurarak üstlerine gittim yok durmadılar kaçıyorum ama kaçacak yerim yok kesin bu sefer ısırırlar diye içimden geçiriyorum çok acır mı acaba diyorum neyse ordan bir araba geldi kadın sağolsun arabaya aldı beni araba durunca karşılarında bunlarda durdu...

ben 2 ay falan evden eşim olmadan çıkamadım dışarıya o da nasıl koluna yapışmış bir şekilde yok ordan geçmeyelim köpek vardır yok arkadan köpek geliyor mu sen bak diye diye sonra köpek savar aldık sinyal gönderen bişey hiçbir işe yaramadı şimdi ben dışarı çıktığımda arkama baka baka yürüyorum sitenin bahçesinden çıkarken önce sağıma soluma iyice bakıyorum köpek var mı diye deli gibi bişey oldum düşünsenize arkasına baka baka yürüyen bir insan hani derler ya yılanın sevmediği ot burnunun dibinde biter hep de benim mi karşıma çıkar arkadaş! bir köpek gördüğümde korkunca yanında biri varsa o sana bişey yapmaz diye alaycı bir tavırla konuşuyor hep karşılaştığım tepki bu bıktım artık anlamazlar ki tabii ben de önceden korkmuyordum ama şimdi köpekle karşı karşıya kalınca elim ayağım titriyor belki çoğu hayvansever bana kızacak ama köpeklerden nefret ediyorum dışarı çıkmayı hiç sevmiyorum yeni de bir yere taşındık o kadar çok köpek var ki size anlatamam ilerimizde köy var belediye oraya atıyormuş sokak köpeklerini onlar da buralara kadar iniyormuş:( ne yapacağım ben bilmiyorum korkmamak istiyorum nasıl yenebilirim hiçbir fikrim yok
bende aynen senin gibiyimmm :) çook ama çok korkarım anında kaçarım elerm ayaklrm boşalır böle:1: bi psklog yardım edeblirse eder ama hiç sanmıyorum ben korku çok baska bişe ya bende senelerdir yeneemdim köpei bırak ufack yawru kediden bile korkarım ben

yok yok geçmiyor ne yapsam geçen gün markete giderken köpekle karşılaştım şimdi ben duruyorum o da duruyor ben yürüyorum o da yürüyor en sonunda geri döndüm de yolu değiştirdim aslında sakin bir köpek tanıyorum kendisini:p bizim karşı inşaatta bekçi ama o sakin köpek bir akşam eşimle ben bir yerden gelirken deli gibi üstümüze doğru koştu kaçmadık eşim taş alır gibi yaptı durdu ya da tanıdı vay abim siz miydiniz yengeyi çıkaramadım mı dedi ne yaptı bilmiyorum işte sağları sollarını tutmuyor diye korkuyorum yeneceğim inşallah

hayatim boyunca kopeklerden hic korkmamisimdir oyle fobim falan yok.gecer giderim.hatta kac kez mahalle kavgasi yapan kopeklerin arasindan gecip gitmisligim vardir. suan amerikadayim Allahim her evde kopek...herkes elinde tasmayla geziyor..kimisinde 2-3 tane var..o kadar seviyorlar kopegi..kopekleri icin ozel kocaman magzalar var..host desen sikayet ederler..bir kere arkadasin ayagina dolandi oda korkar kopekten ciglik atmaya basladi kopegi ittirdi ama ne yaptiginin farkinda bile degil korkudan..sahibi o kadar kizdiki siz kopegime vurdunuz ne yaptiginizi saniyorsunuz diye..ben yok oyle bisey arkadasim korkuyor farkinda degil oyle yapmak istemedi falan dedim.gecen gun de yururken kadinin biri kopegini almis gezdiriyor..kadin 1.50 boylarinda..kopek 4 ayak ustunde kadinin belini gecmis o kadar buyuk..suana kadar hic oyle bisey yasamamistim.kadin selam verdi bende verdim oanda kopek ustume bi atladi.agzi agzima yaklasti deli gibi havliyor patileri hizli hizli vuruyor bide guclu ki sormayin kadin kucucuk haliyle tutmaya calisiyor.kurban oncesi kacan bogayi tutanlar gibiydi.inanin gogsum bacaklarim o kadar acidiki vurmalarinda.dondum kaldim kizsam sikayet edcekler korkusu var..kadin defalarca ozur diledi onemli degil deyip gittim..28 yasina girecegim bu yasima kadar korkmamisim simdi kucuklere bile yandan yandan kacarak bakiyorum...

canım o seni sevmiş olmasın, çünkü bazı köpekler iri olduğundan sevdiklerini belli ederken saldırıyo sanabiliyosun.

köpekler yumruk atmaz ısırır yani:1: anlayamadım ben bunu.

geçenlerde sabahın köründe işe giderken üç dört köpek koşarak ve havlayarak yanıma gelmeye başladılar.

aşırı hayvanseverim ama orada korktum valla ne yalan söyliyim.

ince bi sesle sevecen bi şekilde konuştum ' gel kuzum gel bi tanem diye :1:

baktım kuyruklarını sallamaya başladılar. sonra bi sevgi topurcuğu olduk sormayın :1:

bi tanesi ayaklarını elime koluma koydu falan hani çok hareketliler sanki vurmaya çalışıyo diye düşünebilirsin ama oynuyo aslında

yaa bence bu hayvanlar korkan insanı anlayıp ona özellikle dikleniyor...ben hiçbir cins köpekten korkmam çokda köpek besledim mesela bi pitbullum vardı asla öyle dövüş falan bilmezdi gayet evcildi ama hayvana yan yan bakıp hızlı yürüyen birini görünce o kuyruk dikilirdi hep...sahiplerinin yaklaşma ısırır dediği köpekleri hep yanına gidip sevmişimdir...üstüne gidince onlar korkuyo sizden emin olunki...ben ne rodvaydır ne pıtbullar sevdim ama gel görki bitane pincher cinsi bi köpeğim saldırısına uğramış insanım :1: hani şu büyümeyen minicik köpekler varya :1:

bende küçükken köpeklerden çok korkuyordum. Amam babam bu korkumu yenmek için bana çok yardımcı oldu. Artık köpeklerden korkmuyorum. yolda köpek gördüğümde görmemezlikten gelip devam ediyorum. Uzaktan uzaktan havlayanları umursamıyorum bile. Üstüme gelenlerede yerde bulduğum taş yada çantamla üstüne yürüyorum bu sayede hiç ısırılmadım. Köpeklerden kaçmak onları daha çok cesaretlendiriyor çünkü korkutğunuzu anlıyorlar. cesaretinizi toplayıp üstüne yüyrseniz bakalım kim kaçıyor görün :)

canım benim, inan bana insanların ne zaman ne yapacağı belli olmaz ama köpeklerin olur :) köpekleri tanımakla alakalı bir durum, tabiki herkesin böyle bir vakti şansı yada uğraşı olamaz olmak zorunda da değil, basit kurallar var sadece onlara uymak kafi

dengeli bir köpeğin her hareketinin bir nedeni var, aniden saldırganlaşıyorsa ve araştırmalar sonucu altında bir neden bulunamıyorsa köpeğin reabilite edilmesi gerekir, insanlar gibi düşün psikolojik sıkıntılar yaşamıyormuyuz?

misal sokak kedileri genelde elinizi uzatınca tırmalar, nedenini düşündünüz mü?

geçen akşam balkonda oturuyorum, bi kesi apartman kapısının girişinde 2 tane yüksel duvar var oraya sinmiş oturuyor, totosunu sokağa dönmüş yüzü apartman kapısına dönük, sokaktan bir çocuk geçti geçerken bir tokat attı kedinin totosuna ben duydum 5. kattan paaaaat etti kedi yuvarlandı düştü yere, boyun damarlarım patladı bağırmaktan o derece sinirlendim, ayıptır yazıktır yahu duran kediden ne istiyorsun, sonra o kedi sevmek isteyen birini tırmalayınca vahşi oluyor kötü oluyor, e köpeklerde aynı geçen bir evcil hayvan sitesinde okudum köpeği bahçeden kaçırıp bacağını parçalamışlar neyle kestilerse artık, sonra o köpek insanlara düşmanca yaklaşınca aaaa tinsinç köpek oluyor çok afedersiniz ama asıl tinsinç olanlar savunmasız hayvanlara eziyet eden insansı canlılar bence

o hayvanlarıda bu hale getiren biziz, yanlış anlamayın yengeniz için söylemiyorum verdiğim örnekler tamamen sokak hayvanları ile ilgili

aynen katılıyorum arkadaşım sana aslında o hayvanları bu hale getiren bizleriz maalesef...biizm burda bi insan müsfettesi var pitbull besleyip dövüştürüyor bi kere camımızın altına koymuştu ben 3.kattayım köpek baa öyle bi bakıyoki yavrum diyorum canım diyorum yok hırlıyo hayvancağız bana çünkü sevgiyi öğrenmemiş bide öküz gibi maşallah :1: eşim dediki şimdi böyle bakıyo bu bize bide karşımızda olsa ne yapardı bize düşünsene dedi bende bişey yapmazdı o sevgiye muhtaç sadece dedim...aradan bikaç gün geçti bizdeki şans ya :1: evimizin altında kapalı otoparkı var binamızın bildiğin bodrum ve ışıklar bozuktu karanlıktı elinle yakmak gerekiyo bizde genelde yakmadan bineriz hep arabamıza...hava yağmurlu diye köpeği o gün bizim otoparka koymuşlar meğerse,eşimin elinde çöp vardı bende tam arabaya binecekken bi baktım eşimin arkasında siyah bi gölge var hareket ediyo bize doğru binmedim arabaya eşim korkar biraz arkanda o canavar var elindeki poşeti bagaja yavaşca bırak arkanı aniden dönme ve bagajı kapatma dedim (kapının sesinden irkip saldırabilir diye) eşimin o anki suratını unutamam yanıma gel dedim arkana bakmadan geldi kuzu kuzu :1: buarada köpekle göz temasımız evlere şenlik duygusal bağ kurduk resmen :1: dizlerimin üzerine çöktüm gel bebeğim gel bakiyim dedim eşim arabaya bin ne yapıyosun beni bırak kaç yada diyo :1: o canavar geldi yanıma masum bi yavru köpek oldu başladık oynamaya eşim şok oldu bizi izliyo :1: git ışığı aç bizi tanısın dedim açtı ışığı bu sefer döndü eşimin üstüne zıplıyo oynuyo bizimle...severken ağladım hayvan resmen sevgiye aç...çöp poşetinde kanatlar falan vardı yapmıştık ama kalanları köpekler kediler yer diye ayrı bi poşete koymuştuk onu verdik yedi hatta elimden alırken parmağımı kaptı kanattı canı saolsun...şimdi otoparkta bağlı duruyo biri girince hemen havlıyo bizi tanıdı artık oğlum biziz deyince sus pus kuzu gibi oluyo...onu insanlar bu hale getiriyo dövüştürüyo vucüdunda türlü diş kesiği var ama o yinede bi insanı sevebilmeyi unutmamış çok kötü oldum yine gece gece yaa :( ben asla duruma sokak hayvanı ev hayvanı diye bakmıyorum onların yaradılışında var insana karşı olan sevgileri,dışardakileri o hale getiren insan dediğimiz hayvanların ağa babaları...korkanı illaki anlıyorm ama benim ablam kuşdan korkan insandı dışarda bi köpek görse nereye kaçacağını şaşırırdı evlenmeden önce eve bi köpek aldım 1 hafta uyumadı bu köpek gidicek diye çok kavga etti benimle ben evlendim köpeğim hala orda 2 sene olacak o evde olalı şuanda ablamla beraber uyuyo :1: ablam yolda gördüğü her köpeği seviyo boşuna korkmuşum ben korkmayınca onlar bana bişey yapmıyomuş meğersem diyo :1:

hemen gidiyosunn sevimlimi sevimli minicik bi yavru köpek alıp besliyosun :D bende çok korkardım ama köpek aldıktan sonra herşey değişti tatlımm inan bana işe yarıyo..

ben de 2-3 sene öncesine kadar çok korkuyordum köpeklerden. 3 defa köpek saldırdı, bir yerlere girerek kurtuldum. bir tanesi pitbull boxer kırmasıydı bir de. sahibi ben markette ağlarken peşimden gelip ne var ya bir şey yapmazdı demişti boğacaktım adamı.
sonra sevgilimle petshopa gittik bir gün. köpekleri falan seviyordu o, ben dokunamıyordum yavrulara bile. kafesteki yavrudan korkuyordum o derece.
hadi dokun dedi bir tanesine. elimle kafese dokundurdu zorla. yavrunun biri geldi elimi kokladı önce, ısıracak sandım yalamaya başladı. sevgilim bunu alalım dedi. biz o küçük bebeği alıp eve gittik. :)
hiçbir köpekten korkmuyorum şimdi. sadece karanlıkta gördüğümde tedirgin oluyorum ama eskisi gibi gördüğüm an topuklamıyorum.
biraz uzun oldu ama bence böyle bir yöntem deneyebilirsiniz işe yarıyor gerçekten.

sokaklardaki köpekler insanlar yüzünden insanlara saldırıyorlar. gözünde korku gördüğü zaman o da senden korkuyor, sonra da saldırıyor.
korkuyla değil, sevgiyle baktığında dünyadaki en büyük sevgiyi sen de onların gözünde görebiliyorsun.

ben sıze daha emteresan bısı solıycem... ben bu korkuyu yıllarca yaşadım.. bakkala gıdemıyordum.. sankı onları ustume cekıyordum.. bırgun bu korkuyu arastrırken küçükken basınıza gelmiş bi köpek saldırısından oldugunu duydum, bemd bızımkılere sorsum evet olmuş, kurt kopeği saldırmıs yasım 4 veben hıcbıaeyı unutmam bunu hatırlamıyporsum. bır de eger ne alaka demeyın babnızla gecmısınızde cıddı problemlerınız varsa köpek korkusu oluşabilirmiş bana cok sacma gelmişti ama ne zaman babamdan korkmadım o gun kopekten de korkmadım.. pakolojik bi araştırma konusu dedıler yanı baba yerıne eşinizi de koyun... korkusuz kaygısıZ olunca duzelıyormuş,, ben sımdı yıllardır yanlarındam gecıyorum bana hıc bulaşmıyorlar :)))) hatta gıdıp sebıyorummm

korkmayın, birşey yapmazlar diye başlamayayım mesaja, rahatsız oluyormuşsunuz... bu söz neden sizi rahatsız ediyor, anlamadım. korkun, ısırır, saldırır, kovalar, denilse daha mı iyi?

bulunduğunuz semtte, hayvanlara kötü muamele ediliyorsa, oradaki köpeklerden çekinmekte haklı olabilirsiniz.
hayvanların doğasında bu kadar saldırganlık yok. bir insan, uyuyan veya yatan köpeğe/kediye tekme atar, çocuklar oyun amaçlı taş atar; tamamen keyfi nedenlerle o hayvanlara zarar verilir. ama bir köpek; şu insanoğlu da pek etli butlu, ben onu bir ısırayım, demez.
hayvanların psikolojisini bozan da insan(?)lar maalesef...

siz bulunduğunuz semtteki hayvanlara iyi davranın, yemek verin. size zarar vermek isteyen bir köpek gelse karşınıza, ölümüne korumaya çalışır sizi. böyledir sokak köpekleri...

ben de yıllarca fobi olmasa bile korkardım. yolda köpek gördüm mü karşı kaldırıma geçerdim. ne kadar boş olduğunu sonradan anladım.
sokak hayvanlarından korkuyorsanız onları yok sayın. zarar vermeye eğilimli olanları sokaklara geri bırakmıyorlar, emin olun. küpeli bir köpekse size birşey yapma ihtimali yoktur.
karşılaştığınızda özellikle gözlerine dik dik bakmayın(hem kedi hem köpekte), tehdit algılar.
yolunuza devam etmeye çalışın.
size yaklaşan saldırgan tavırlı köpek görünce kaçmak yerine, dizleri bükerek yere eğilip taş alır gibi yapın(taşsız bir yolda bile bunu yapın.) otomatik olarak duruyorlar. sonra kalkıp sakince yürüyüp, güvenli bir yere geçin, dükkana veya bir apartmana girin.
sakın taş atmayın.
kaçtığınızda kovalama ihtiyacı duyuyorlar nedense. kaçmazsanız kovalamazlar...
sürekli belli bir yerde duran köpeklerin dibinden yürümeyin. bölgesini sahiplenmiş oldukları için, her yabancıya karşı bölgesini korumaya çalışır.

köpeklerden korktuğum dönemde, mahallemde, işten çok geç çıkmıştım. mahallede oldukça kötü bilinen bir aile vardı(sürekli kavga küfür ederlerdi yol ortasında). doberman köpeği vardı, kocaman bir şeydi. zincirsiz hayvanı bırakmışlar, deli gibi sokaklarda koşturuyor. geç vakitte, sokaklar ıssız, o nefes sesleriyle ayak seslerini duydum ya, kalbim fırlayacaktı yerinden sanki. sokak köpeği olsa o kadar korkmazdım. hiç koşmadım, kesin kovalardı. adımlarımı hızlandırıp dua ede ede apartmana girdim. o sırada 2 tur yanımdan geçti. bana birşey yapmadı. tek ihtiyacı, egzersiz ihtiyacını karşılamak için, enerjisini boşaltmak için koşmaktı.

Son düzenleme:
Bende korkuyorum 2 defa da beni kovaladı köpekleri sevmiyorum sevmeyide hiç düşünmedim
sokaklarda da bu kadar çok köpek görmek istemiyorum..

Çocukken köpeklerden bende çok kaçmışımdır, çok koştururlardı hani şu evlerin bahçelerinde olan köpekler varya, eve biri yaklaşmaya kalkınca havlamaya başlıyorlar onlar işte, hatta anneannemin köpeği yıllarca babamı gördükçe havlıyordu. Kimseye havlamaz, hatta beni görünce kuyruğunu sallardı ama babama havlardı. Sevemedi bir türlü.. :1:
En sevdiğim hayvan köpek benim, yaklaşamayacak olsam bile seviyorum köpekleri..
Bir zarar gelmemesi içinde sanırım kortuğunuzu hissetmemesi lazım, benim çalıştığım yerde bir market var bir köpekleri var cinsini hatırlayamayacağım, uzun zamandır da gitmiyorum zayıf, ufak, tüysüz olanlardı sanırım herkese havlıyor, sahiplerinin her dediği korkma! Cidden işe yarıyor, ben onu görünce hani o koşuyor ya yerimden bile kıpırdamam, hiç umursamıyo bile hayvan ben böyle davranınca, koşarsan o da koşuyormuş, diğer saldırgan cins köpekler için bir şey diyemeyeceğim ama..

ben sıze daha emteresan bısı solıycem... ben bu korkuyu yıllarca yaşadım.. bakkala gıdemıyordum.. sankı onları ustume cekıyordum.. bırgun bu korkuyu arastrırken küçükken basınıza gelmiş bi köpek saldırısından oldugunu duydum, bemd bızımkılere sorsum evet olmuş, kurt kopeği saldırmıs yasım 4 veben hıcbıaeyı unutmam bunu hatırlamıyporsum. bır de eger ne alaka demeyın babnızla gecmısınızde cıddı problemlerınız varsa köpek korkusu oluşabilirmiş bana cok sacma gelmişti ama ne zaman babamdan korkmadım o gun kopekten de korkmadım.. pakolojik bi araştırma konusu dedıler yanı baba yerıne eşinizi de koyun... korkusuz kaygısıZ olunca duzelıyormuş,, ben sımdı yıllardır yanlarındam gecıyorum bana hıc bulaşmıyorlar :)))) hatta gıdıp sebıyorummm

canım nasıl yapacağımızı biraz daha ayrıntılı anlatırmısın bende köpeklerden korkuyorum ama kedilerden daha çok korkuyorum onlarda inadına üzerime daha çok geliyorlar bu korkularla hayat çok daha zor oluyor

Benim kuzenim kedi-köpekten korkar.. Bizim evde de o zamanlar kedim vardı.. Bize geldi oturuyoruz kedim de kendi yatağının çevresinde oynuyor,yatıyor..kendi halinde hayvancık.. kuzenin gözü hep kedide ama hayvanın en ufak mimiklerini bile takip ediyor..
En sonunda hayvan rahatsız oldu (sonuçta insan bile izlenmekten rahatsız olur..) gözlerini dikti bakmaya başladı.. Kuzenim hemen "işte,bana bakıyor saldırcak şimdi" diye yaygarayı bastı!! :37:

Kızdım artık kaç saattir havyanı izliyorsun zorla tedirgin ettin diye... Ne yaptığının fakında değil..... :ssz:

Benim kuzenim kedi-köpekten korkar.. Bizim evde de o zamanlar kedim vardı.. Bize geldi oturuyoruz kedim de kendi yatağının çevresinde oynuyor,yatıyor..kendi halinde hayvancık.. kuzenin gözü hep kedide ama hayvanın en ufak mimiklerini bile takip ediyor..
En sonunda hayvan rahatsız oldu (sonuçta insan bile izlenmekten rahatsız olur..) gözlerini dikti bakmaya başladı.. Kuzenim hemen "işte,bana bakıyor saldırcak şimdi" diye yaygarayı bastı!! :37:

Kızdım artık kaç saattir havyanı izliyorsun zorla tedirgin ettin diye... Ne yaptığının fakında değil..... :ssz:

Bende kanatlı hayvanlardan çok korkuyorum.. :18:
Özellikle kafes kuşları..
Halbuki avuç içi kadar hayvan, ne yapacaksa bana?:26:
Bilmiyorum üzerine falan geliyor ya acayip ürperiyorum..
Çocukken bir çilli horozdan çok çektim, her gördüğünde beni üzerime atlıyordu. :30:
Anneannemin bahçesinde salıncağımda sallanırken bir şey yiyordum bide, geldi bir zıpladı üzerime ben tepe takla yerde.:84:
Elimdekini almaya çalışırken beni de düşürdü. :27:
O günden sonra kaz, ördek, tavuk, horoz hayatta yaklaşamıyorum. :ssz:

arkadaşlar bu tür korku yaşayanlara önerim üzerine gidin korktukça daha çok korkuya kapılırsınız yavaş yavaş yaklaşın mesela tanıdığınızın köpeği kedisi kuşu varsa (tanıdık olması açısından) onlarla iletişime geçmeye çalışın öyle öyle korkunuzu yeneceğinizi düşünüyorum

benim annem de hayvanlara asla dokunamazdı küçücük muhabbet kuşundan bile köşe bucak kaçardı
ben de hayvan delisi olduğum için ev hiç hayvansız kalmazdı
öyle öyle annemi alıştırdım şimdi köpekleri okşuyor seviyor hatta muhabbet kuşunu öpüyor bile:16:

Bende kanatlı hayvanlardan çok korkuyorum.. :18:
Özellikle kafes kuşları..
Halbuki avuç içi kadar hayvan, ne yapacaksa bana?:26:
Bilmiyorum üzerine falan geliyor ya acayip ürperiyorum..
Çocukken bir çilli horozdan çok çektim, her gördüğünde beni üzerime atlıyordu. :30:
Anneannemin bahçesinde salıncağımda sallanırken bir şey yiyordum bide, geldi bir zıpladı üzerime ben tepe takla yerde.:84:
Elimdekini almaya çalışırken beni de düşürdü. :27:
O günden sonra kaz, ördek, tavuk, horoz hayatta yaklaşamıyorum. :ssz:

Küçükken yaşadıklarımız çok etkiliyor ama korkulara yenik düşmemek lazım diye düşünüyorum.. Üzerine gitmeli :41: korkuları yendiğinde daha mutlu daha güçlü olur insan :)

Beni köpek ısırdı ama en sevdiğim hayvan yine de köpektir..bir köpek yüzünden bütün köpeklere küsemem yaa... :16:

Küçükken yaşadıklarımız çok etkiliyor ama korkulara yenik düşmemek lazım diye düşünüyorum.. Üzerine gitmeli :41: korkuları yendiğinde daha mutlu daha güçlü olur insan :)

Beni köpek ısırdı ama en sevdiğim hayvan yine de köpektir..bir köpek yüzünden bütün köpeklere küsemem yaa... :16:

Geçen arkadaşıma gittim, kuşu salmışlar aniden benim olduğum yere doğru hızlandı anam ben bir topuk hol uzun, o da mutfağa geliyor. Masanın altına girdim, zangır zangır titriyorum. :52:

Şuan bu halime gülüyorum ama öyle, yoksa direkt kafama gelecek. Arkadaşımın babası bir kere ben otururken omzuma dokundu hiç hareket etmiyorum ama, elini bir çekti sırtımla boynum arası bir tuhaflık hissettim dönmeye kalmadı kanatlarının çıkardığı sesi duyunca.. :30:
Yine bende bir çığlık.. :ssz:

Back
X