hayatımda ilk defa böyle bir hikaye okudum ve çok şaşırdım gerçekten, talihsizlik diyebiliyorum sadece
16 senedir köpek besliyorum, evime alıp belirli sürelerde misafir edip sahiplendirdiğim onlarca farklı cins köpeğimde oldu ama böyle bişey yaşamadım :)
bir köpek asla ve asla durduk yere kimseye saldırmaz, bu davranışın tek bir nedeni vardır sahiplendiği bölgesini koruyordur
köpeklerin kendi aralarında iletişim yolları vardır bunlardan biride 'görmezden gelmek'tir. bunu açmak gerekirse, bir köpek normal dışı davranışlarda bulunuyorsa, aşırı heyecan, agresiflik, saldırganlık vs.. diğer köpekler o yokmuş gibi davranır, sizinde aynen onların yaptığı gibi davranmanız gerekiyor
bir köpek gördüğünüzde yapmamanız gerekenler
konuşmayın
bakmayın
fiziksel aktivite yapmayın (sevmeyin, üzerine direkt olarak yürümeyin bu meydan okumak demektir, köpeklere yan durarak yaklaşılır)
havlayan köpek asla ısırmaz! köpeklerin havlaması ikaz niteliği taşımaktadır. ısıracak olan köpek kulaklarını yelken gibi havaya kaldırır, bazılarının kuyruğu dik ve kalkık vaziyete geçer, kuyruğunu aşağıda tutan köpek korkuyordur, sallayan köpek heyecanlıdır dik tutan köpek dominant haldedir
köpek kovucu kolonya sprey vs taşımak yerine kuru mama yada ödül maması taşıyın, size doğru koşan bi köpek görürseniz yere atın mamayı sizi bırakıp mamaya yönelecektir, usulca yürüyün ve gidin, böylece ilerki geçişleriniz içinde referans sağlarsınız köpekler unutmaz
Bizim burda bir köpek var kulakları hep dik böyle bir arayış içinde gibi hızlı hızlı gidiyor ne zaman görsem. Yalnız bana en son saldıran köpekleri ben uzaktan görmüştüm ve öylece yatıyorlardı sakin sakin ikinci saldırıda da ileride köpek olduğunu bilmeden eşimle yürümeye başladık nişanlıyız o zamanlar birden havlama sesinin bile nerden geldiğini anlamadık yani ne biliyim ya hep bana denk geliyor ya da köpeklerin sağı solu tutmuyor... o son saldırı zamanı Ankara'da 3 yerde köpek saldırısından ölen kişiler oldu hatta bir tanesi İranlı bir kadındı haberlerde çıktı bir de ben bunları duyunca tabi korku iyice yerleşti...