Köpekler arasındaki hiyerarşi beni kahrediyor

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
yurtdisi diye övülen yer cok mu mukemmel?
harikalar diyari mi?
gecenlerde bahcemizdeki kedilerden biri bize bir hediye getirdi, fare öldürmüş, paspasimiza koymuş. hatta duvarimda da paylasmistim, kendince hediye vermek istemiş şapşal.
bu konu hakkinda konuşurken medeniyetin beşiği avrupadan(!) ithal sevgilim dedi ki "aaa hakikaten kac aydir turkiyedeyim ilk defa fare gördüm, cok ilginç"
dedim "turkiyede sehirde fare yaygin degildir, birinin evine fare girmesi coookk büyük bir olaydir".
sasti kaldi. medeniyetin göbeğinde, her yaptigi dogru zannedilen ülkede yasiyor ama fare onun hayatının normaliymiş. sokaklarda caddelerde hatta evlerde fare gormek normalmiş. sonra bunca kediden sehirlere fare girmediğini konustuk,kendi ulkesi icin "farelerle mucadelesinde bunca para harcamak yerine neden bizde de sokak kedileri yok" dedi.
mantik basit aslinda. ama harika avrupa once kopekleri kedileri katledip sonra fareyle boğuşurken ülke milli servetini harciyor. orta cagda kedileri öldürüp öldürüp kara veba illetini dunyaya musallat eden avrupa
tabii ki kopekleri sahiplendirmek harika. ama lutfen biraz mantıklı olalim.
bizim ülkemizde cogu insan sabahtan aksama yoğun saatlerde calisiyor hayvana ayiracaj zamanlari yok- ulkenin % 8i issiz, calisanlarin da % 58'i 20bin ve altina calisiyor. kopek mamalarindan %18 vergi aliniyor. her gun yeni zamlar geliyor. bu halk nasil kopek sahiplensin? zaten halkin cogunlugunun inandigi mezhebe göre köpek mekruh ve evde bakilmasi yanlis. ama ulkede evler bahceli degil. ve hatta icinde köpeğinle gezecegim park olmayan mahalleler var. veeeee ulkemizdeki insanlarda sekilcilik - gösteriş had safhada. her gun ücretsiz sahiplendirilecek tonla golden, cins kopekler dururken kolay kolay kimse sokak kopegi sahiplenmez, cins de olsa büyük kopek sahiplenmez. "bebeklikten alalim bize alissin" kafasindadirlar.
hal böyleyken sokaktaki karabaşi kim sahiplenecek?? hani sokak kopegi sahiplenene x sene mama aşi destegi - vergi indirimi falan gibi avantajlar olsa yine neyse ama bugun konu sahibi beslemese, biz beslemesek ne olacak kopeklerin kedilerin hali? "popülasyon azalsin" dediginiz acliktan genc yasta olmeleri, fazla bebek sahibi olmamalari mi?

Bana hakaretler ettin gavat dedin sen ödeyeceksin asıl
Konuma yorum yapar mısınız uyuşturucu bağımlısı abinin borçlularından evi nasıl kaçırırım diye beni etiketleyip ağlayan sen değil miydin ? İşte bu hayvan düşmanlarının altını biraz kaşıyın içlerindeki pisliği böyle açığa çıkarırlar. Fuhuş iması demek ? Özelden kiminle ne konuşuyorsun bilmiyorum P pozitif bir üye ve başka bir üye dışında tanışıklığım kimse yok. Onlarla da bizzat şahsi telefonumdan yaralı hayvanlarla ilgili konuşuyoruz. Ama sen büyük hesap vereceksin.
İşte beddua etme dediğiniz hayvan düşamnlatı bunlar. Fuhuş demek ? Ben fuhuş yapıyorum ve bunu sen biliyorsun ? E niye yalvarıyordun babamın evini kurtar diye

Bana hakaretler beddualar yağdıracağını gavat diye hareketler edeceğini biliyordum.

Bu tepkiler normal değil. Sizde bedelini ödeyeceksiniz. Ben size hakaret etmedim ama siz ettiniz 3 yıla kadar hapsi var.

Bizim mahallede bir amca vardı yıllardır fare kedi karga serçe köpek yani gördüğü karınc dahil tüm hayvaları besliyordu. Bu dünyada ondan iyi hayvansever asla görmedim. Şahit olmadım. Oğlum da onunla beraber fare beslemişti. Fare deliklerine yemek koyuyordu. 1 yıldır yok. Vefat etti sanırım çok üzüldüm. Kargalar da yok artık hatta. Çok ilginç. Fare deyince aklıma geldi.

Bana hakaretler beddualar yağdıracağını gavat diye hareketler edeceğini biliyordum.

Bu tepkiler normal değil. Sizde bedelini ödeyeceksiniz. Ben size hakaret etmedim ama siz ettiniz 3 yıla kadar hapsi var.
Gsgsgsgs aynen 3 yıla kadar hapsi var. Sende mi chat gbt ye sordun ? Hanımlar bu chat gbt sizi çok kötü patlatır bak ben söyleyim 3 de 3 oldu bugün.
Fuhuş demek bakalım sen kimmişsin özelden de kim söylüyormuş fuhuş yaptığımı. Babanın çocukları göz doldurmaya devam ediyor

Aç, üşüyen hayvanlara mama vermeyin denmesi zorunuza gitmiyor da aklı başında bir bireye kötü temennide bulunulması mı zorunuza gidiyor, ne hassas insansınız kıyamam.
Üslup farkının öneminden pek haberiniz yok sanırım. Fikir belirtmek ayrı, beddua etmek ayrı. Bir tanesi fikir özgürlüğü, diğeri neredeyse hakaret suçu. Ayrıca kimseye yorum falan da yazmadım sadece beğenmedim atmıştım. Kendisi bana ağlayarak günlüğüne yaz şeklinde ilkokul vari yorum yazınca ben de cevap yazma ihtiyacı hissettim, yoksa zoruma giden bir şey yok niye zoruma gitsin. Forumu kapattığım an dışarıdaki hayatıma devam ediyorum. Bana ve hassasiyetime kıyabilin veya kıyamayın çok da umursamıyorum açıkçası.

Senin oğlunu yerim. İyi ki doğurmuşsun. Sor kanka sen boşver kaç yıllık olduğumu. İş fuhuş imasına kaydı büyük patlayacak buralar çok da afişe olmayalım ama çok istiyorsan özelden konuşabiliriz

Dostum sizin 2016da hukuk sorunuz var. Siz kaç yıllık hukukçusunuz? 4 yıl okul da okusanız işte mesleğe başlama vs derken zaman tutuyor aslında, hani buraya sormazdınız o zaman bimer vs diye düşünüyorum.
Hukukçu musunuz değil misiniz merak ettim?
Konu da bu.

ImTheDevil beddua etmeyin dediklerinizin kokusunu biz direkt alıyoruz. Bir insan hayvan düşmanıysa topluma zararlıdır. Böyle gevşek gevşek millete fuhuş iması yapar
Ben bu üyeye yorum yaparsam ya banlanırım ya hakaretten dava yerim kafam da güzel aklıma da gelen güzel küfürler var ama susuyorum şu an fuhuş imasını geçtim yapıyor bile olsa biri sana giren çıkan yoksa bu şekil konuşamazsın ama şu konuda da hala netim ki aynı fikirde olmadığımız kimseye beddua edemeyiz ha buyrun şimdi edin hak edildi

Sen merkür gezegen burç filan takılırken biz hayatın ta içindeyiz. Hayvan düşmanının kokusunu uzaktan alıp yedi ceddine laf ederiz gururla. Kimsenin hassasiyeti umrumda değilse senin hassasiyetinin de bizim umrumuzda olmadığını bil o zaman laf söyleme

bizim insanımız sorunun kökenine ayaklanmayı bilmez, kendisi gibi düşünmeyene saldırır. bunu bilerek cevap yazın üyelere. bu konuda saldırılmaması gerekenin sokakta yürüyen insanlar olduğunu anlayamanlarla muhattap olmayın bu konuda. birçok hayvansever dernek var, hergun onlarca post görüyorum hayvan sahiplendirmek için. bu hayvan severlerin kaçı stk lara üye, kaçı konuyu devlete taşıyor, kaçı aktif rol alıyor? varsa yoksa sokak hayvanlarına karşı cıkana saldırı, sokak hayvanından korkana küfür eden gördüm ben. bir de avrupa çok mu iyiciler var, ona girmiyoorum.

Sahte hakim olduğunu, millete hakim taklidi yaptığını para karşılığı ilişkiler yaşadığı özelden bilmeyen yok. Bu üslupla yine engel yersin neyse
İnşallah biri seni şikayet eder çok ağır bir hakaret bu aptal mal şu bu demek gibi değil farkında mısın

Sahte hakim olduğunu, millete hakim taklidi yaptığını para karşılığı ilişkiler yaşadığı özelden bilmeyen yok. Bu üslupla yine engel yersin neyse
Ya inanılmaz. Bu nasıl bir şey? Hepsi bir yana insan hemcinsine nasıl böyle bir şey söyler? Erkekler yetmiyor şimdi kendi cinsimizle mi uğraşacağız

Anneleri olan kedim şimdi çocuklarını artık yavru olarak görmediği için yemek yerken hepsine vuruyor. Dışarıdan gören annesi sanmaz başka kedi gelmiş dövüyor zanneder. Hayvanlar arasında duygusal bağ yemek yerken biraz kayboluyor sanırım. Ben de artık kedilere geniş iki kap aldım hiç yiyemeyen olursa ona köşeye ayrı ekliyorum. Onlarda güçlü güçsüz durumu insanlar gibi oluyor. Siz elinizden geleni yapıyorsunuz sonuçta.

Son düzenleme:
yaaa ne kadar güzel her can lazim dunyaya ya. benim memleketimde her sene 1 ay hasat yapılır o ay fabrikalar bile durur herkes bahcededir. bu sene kokarca böceği dadanmis. biz dahil kimsenin ürününden kimse fayda görmedi. resmen herkes zarar etti, amele parasini karsilayamadi insanlar. kokarcanin sebebi de (herkesin dedigine göre) tavuk olmayisi. artik herkes sehre tasinip sadece yazlari köye beldigi icin neredeyse kimse tavuk beslemiyormus ve tavuk olmayinca kokarca populasyonu cogalmis, at koşturmuslar ekini mundar etmisler. simdi cok yogun ilaclama çalışmaları yapıyorlar agir kimyasallar tonla sey. ben devletin yerinde olsam tavuk besleyenlere maddi destek - vergi indirimi falan verirdim ki insanlar heveslensin yeniden tavuk beslesin. topraga kimyasal atıp halka zehir yedirmekten iyidir
bu arada bizim ev bahce katinda, haliyle bazen bocek giriyor. kitaplikta bu isler icin ayirdigimiz bir tane dekoratif cam kase var. çevik bir hareketle böcegi ona hapsediyoruz, sonra duvarla/yerle kalan bosluga kagit gecirip bahcenin dışına atiyoruz. şükür 4 ayda daha bir tane böcek öldürmedik:)

Benimle böyle emir kipiyle konuşamazsınız. Üslubunuz o kadar kötü ki hayret ediyorum. Gezegenle, burçla takıldığımı tam olarak nereden çıkarıyosunuz sadece kullanıcı adıma bakarak bütün hayatım mı özetleniyor? Bu forumda beni bilen bilir zaten önde gelen bir üniversitenin hukuk mezunuyum ve şu anda iyi bir kamu kurumunda uzman kadrosundayım. Senli benli dilinizi, o kavga etmeye çalışır yakışıksız üslubunuzu kimde kullanırsınız bilmiyorum ama o kişi ben değilim. Benimle laubali olmayın o şekil bir samimiyetimiz yok çünkü.

Ya niye kavga ediyorsunuz Allah aşkına? Hayvanlar insanlar gibi yaşam hakkına sahip tabi ki. Bunun kararını biz veremeyiz ki. Yani onların da yaşamaya hakkı var. Sevmiyor olabilirsiniz belki ama bu demek değil ki ölmelerini isteyesiniz. Kısırlaştırılma yapılmadığı sürece sorunlar çözülmeyecektir bu da belediyelerin görevi.
İki taraf da birbirine ağır hakaret vs etmesin yani hayatımda görmediğim şeyleri burada görüp duyuyorum çok ayıp. Kocaman kadınlarsınız yakışıyor mu?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…