Konu birinin hakim olup olmaması mı sokak hayvanları mı, edilen beddualar mı yoksa mesleği ne olursa olsun bir kadına parayla ilişki yaşıyorsun denmesi mi?
Maşallah konu konuluktan çıkmış.
En iyisi sokak hayvanlarıyla alakalı yazıp kapatayım.
Sokak hayvanlarını sahiplendirmekten de bahsedilmiş, o iş hiç öyle kolay olmuyor, yetişkin bir kedi köpeği kimse istemiyor illa yavru olacakmış, yavruyu da alıyorlar tüy döküyor, tuvaletini her yere yapıyor, tırmıklıyor, tıslıyor, havlıyor diyerek tekrar sokağa atıyorlar.
Sokakta gördüğü kedi köpeğe düşmanlığı vicdansızlığıyla karışanlar da zavallı kedi köpekleri bir çuvala koyup diri diri yakıyor.
Sadece benim oturduğum yerde geçen sene 20-25 kedi diri diri yakıldı, bir o kadarı ya taşla başı ezilerek veya zehirlenerek öldürüldü, köpeklerin karınları bıçakla deşildi.
Bir ülkenin medeniyeti evlerden başlar, çocuklarınıza her canlının yaşam hakkı olduğunu öğretin, oturacağınız sitelerin yöneticilerinden, mahallede oturuyorsanız belediyelerden sokak hayvanları veya sahipli evciller fark etmez, sitelere, ilçelere hayvan mezarlıkları yapmalarını talep edin.
Az çok görüyorum görmediklerimi duyuyorum, hayvan demek sadece kedi köpek demek de değil kuşlar da var, kirpiler de, sansar da var karınca da.
Çoğu sitenin üzerinde kuş bile uçmuyor çünkü onlara yuva olacak ağaçları dahi çok görüyoruz, her yeri betona çevirmiş sadece kendini düşünen insanoğlu yüzünden karınca dahi barınacak yer bulamıyor.
Bu medeniyet değil bencilliktir kusura bakmayın.