• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Köpek korkusu

Sen belediye barınaklarını nası sanıyosun? Hiç gittin mi. Ser sefil hepsi yaralı ölü hayvan cıkıyo o barınaklardan. Hiç bseyden haberin yok bide iyi olur diyosun bilgin yoksa fikrinde olmasın
Ben zeytinburnu barınağa gitmiştim geçen sene..ben korkarım ama oğlum çok sever köpekleri..onun için gitmiştim zaten..valla öyle çok kötü durumda köpek görmedim, bazıları kafesteydi ama çoğu kendi kendine dolaşıyordu

Köpek kovucular var onu alın. Sinyal gönderiyor köpeklere ve size yaklaşamıyorlar.

Valla ben aynı sokağa bile giremem. Siz sürünün içinden geçiyormuşsunuz. Sabahları işe giderken bir iki köpek yanımdan geçse korkudan aklım çıkıyor. Yenemedim bu korkuyu
Selamlar, aynı durumdayız..
aslında bi kaç haftaya kadar bu kadar yoktu. sanki birileri getirip bıraktı mahalleye.. abartmıyorum. yükleyebilirsem video yükleyeceğim, 20 ila 30 tane arasındalar :(

Kendimi bildim bileli hayvanseverim ve cocukluktan beri evimde kopek var , cevremde de hep hayvanseverler vardir ama buradaki gibi dusuneni hic gormemistim

Arkadaslar sokakta kopek ve kedi olmaz , olmamali , tabi ki caresi öldurmek degil , kisirlastirmak , bu insanlar icin degil zaten o canlari korumak adina yapilmali ,uygun bir kisirlastirma programiyla cogalmalari engellenmeli ve sokaklarda kedi kopek kalmamali , bu zaten 20 senedir konusulan ve uygulanmaya calisilan bir yontem

Gercek hayvanseverler kopek sahiplendirirken bile kisirlastirma sartini kosul olarak koyarlar ki yeni canlar sokaga dusmesin , sokakta zulum gormesin , aclik cekmesin , karda kista sogukta donarak olmesin

Yani bunu bilmeden , dusunmeden nasil sokakta hayvan olmali diyebiliyorsunuz anlamak mumkun degil

Ve barinak kosullarinda duzeltilmeli , canlar icin saglikli hale gelmeli

Pet shoplarda hayvan satisi yasaklanmali , insanlar barinaklardan sahiplenmeli

Gercek bir hayvansever bunlari savunur

İşte demek istediğim buydu;Mayıs ayında yaklaşık 10 köpek bana saldırdı ve konu açtım amaç destekti sizin gibi 'asiri'merhametli olan arkadaşlardan biri belki de siz köpek saldırdiysa kotusunuzdur köpek iyi insana saldirmaz demişti. Sizin gibi hayvan barinagina hiç gitmedigim hayvanları sevmediğim onları beslemedigim kanisindan yola çıkarak haddini aşmıştı. Tıpkı şu an yaptığıniz gibi yetistirecegim çocuğa bile hadsizce yorum yapacak seviyeye gelmişti. Herşeyin fazlası zarar hayvanları Sevin ama çok da kaptirmayin kendinizi yoksa böyle abuk sabuk hadsiz ve saygısızca konusursunuz

merhaba,
sizlere de çok geçmiş olsun.. beni de kovalamıştı ama ısırmaya maruz kalmamıştım..
yapılan cirkin yoruma gelince; hayvan merhameti olanın , Allah korkusu ve merhameti vardır herhalde .. çünkü beni ve çocuklarımı tanımadan yazdıkları için hakkımı helal etmiyorum. Benden helallik alması gerektiğini yoksa nasıl can vereceğini biliyordur inşallah.. selam ve dua ile..

lütfen köpek çetesinden nasıl korkumu yenip, kendimizi koruyacağımız hakkında yorum yazalım arkadaşlar..
hayvanları herkes seviyor, evcil ise..

Kendimi bildim bileli hayvanseverim ve cocukluktan beri evimde kopek var , cevremde de hep hayvanseverler vardir ama buradaki gibi dusuneni hic gormemistim

Arkadaslar sokakta kopek ve kedi olmaz , olmamali , tabi ki caresi öldurmek degil , kisirlastirmak , bu insanlar icin degil zaten o canlari korumak adina yapilmali ,uygun bir kisirlastirma programiyla cogalmalari engellenmeli ve sokaklarda kedi kopek kalmamali , bu zaten 20 senedir konusulan ve uygulanmaya calisilan bir yontem

Gercek hayvanseverler kopek sahiplendirirken bile kisirlastirma sartini kosul olarak koyarlar ki yeni canlar sokaga dusmesin , sokakta zulum gormesin , aclik cekmesin , karda kista sogukta donarak olmesin

Yani bunu bilmeden , dusunmeden nasil sokakta hayvan olmali diyebiliyorsunuz anlamak mumkun degil

Çok haklisiniz hala savunuyorum sokakta hayvan olmaz yok mama su verecekmisim de onlar da yasacakmis Hayır onların yaşam alanı bellidir o koşullar iyileştirilmelidir. O zaman timsah da gelsin yaşasın sirtlan da.bu beni hayvan sevmeyen hayvanlara işkence eden yapmaz. Bakın geçenlerde 5 yaşındaki çocuk hayvanların saldırısına uğradı parcalamislar çocuğu. Vah vah e o zaman mahalleli besleseydi hayvanları falan diyemeyiz ki söz mu aldık Köpeklerden bi daha yapmayacaklarinia dair. Dogalari gereği ne gerekiyorsa onu yaparlar 3 gün beslemezsin saldırır. Kaldı ki benim vatandaşlık görevim köpek beslemek değil ama onların yaşayacağı alanların iyileştirilmesi.bir de hayvan sevdiğini beddualarla anlatanlar var hey allahim

Kadının bi korkusunu hayvan severlikle ve sevmezlikle yorumlamak yanlis olur.tabiki hayvanlari seviyor belirtmis zaten.fakat anlattiklari doğru benim babamda erken saatlerde esnaf olduğu için dukkani acmaya giderken bi ara sürekli köpek en az 5 6 tane saldırıyordu yoluni degistirmek zorunda kalmıştı.haberlerde gormediniz mi arabayi parçalayan köpek topluluğu vardi.böyle bişey hic birimiz hayvanlara zarar gelsin istemeyiz tabiki onlar bizim sevimli dostlarımız.konu sahibinim anlatmak istediği bambaska bisey yanlisa cekmeyin bence
selamlar, çok şükür anlayan yorumlar almaya başladım.. konu hayvanların yaşamı ve sevgisi değil, konu çete köpeklerden korunma ve korkuyu yenme .. ya utanmadan çocuk yetiştirmeme kadar dilleri uzanan olmuş yorumlarda, ayıp ayıp Allah tan korkun.. benden helallik alması gerektiğini de biliyordur o merhametli insan inşallah..

Çok haklisiniz hala savunuyorum sokakta hayvan olmaz yok mama su verecekmisim de onlar da yasacakmis Hayır onların yaşam alanı bellidir o koşullar iyileştirilmelidir. O zaman timsah da gelsin yaşasın sirtlan da.bu beni hayvan sevmeyen hayvanlara işkence eden yapmaz. Bakın geçenlerde 5 yaşındaki çocuk hayvanların saldırısına uğradı parcalamislar çocuğu. Vah vah e o zaman mahalleli besleseydi hayvanları falan diyemeyiz ki söz mu aldık Köpeklerden bi daha yapmayacaklarinia dair. Dogalari gereği ne gerekiyorsa onu yaparlar 3 gün beslemezsin saldırır. Kaldı ki benim vatandaşlık görevim köpek beslemek değil ama onların yaşayacağı alanların iyileştirilmesi.bir de hayvan sevdiğini beddualarla anlatanlar var hey allahim

selamlar, aynen katılıyorum..

Allahim neler okuyorum ya sizin kalbiniz taşlaşmış inanamıyorum resmen hayvanı sokaktan alıp ölüme gonderiosnz. Şikayet Et ara gelsin alsinlar barınağa götürsünler. Hayırdır siz ya sokaklar onların ister yatarlar ister gezer ister havlarlar. Siz nasıl evinizde rahatsanz onlarda sokaklrda öle olmalı olacak. 2 kap yemek koysanız hiçbiri saldrmz. Hayvan aç susuz ne yapsın yaşamak zorunda nasıl anlatsin derdinı? Köpekler saldırdı demek ne kolay. Ama neden saldırdı ? Aç mı susuz mu? Benim oturduğum mahallede 20 25 köpek grup halinde insanlarn yannda gayet sakin gezmeye çıkmış gibi geçip gidiolr neden? Bunlarda köpek saldiramazmi saldirr ama neden saldrsnki karni tok suyunu içmiş biraz gezip yatacak. Yapmanız gereken saçma sapan hayvanları taciz eden cihaz almak değil çevrenizdeki insanlari bilinclendrp hayvan beslemeleri yönünde yonlendirmek. İlla gidip konsmanza gerek yok 3 5 gün dışarı yemek koyrsnz sizden görup onlarda koyuyor.

selam, konu gerçekten bu değil.. korkuyu yenme ve korunma..
timsahlar saldırsa korkmaz mısınız Allah için doğru yanıt yazın.. konu bu işte bu...çete köpeklerden korkuyorum kardeşim korkuyorum yenemiyorum..benim gibi binlerce inşan var yenemiyor...olabilir , ölsünler gebersinler demedim ben, hiçbir canlı için de bunu demem..

selamlar, çok şükür anlayan yorumlar almaya başladım.. konu hayvanların yaşamı ve sevgisi değil, konu çete köpeklerden korunma ve korkuyu yenme .. ya utanmadan çocuk yetiştirmeme kadar dilleri uzanan olmuş yorumlarda, ayıp ayıp Allah tan korkun.. benden helallik alması gerektiğini de biliyordur o merhametli insan inşallah..
Yok benim çocuk yetiştirmeme laf eden olmuş sanırım size degil:)bir de cahil ve ego delisi olduğum falan söylenmiş gayet insanı bişeyden yani korkudan bahsederken beddua eden arkadaş 10 köpek mi saldırdı diye dalga geçmiş. Sıkıntı büyük yani.

Ne okuduysanız o. Sürü halinde dolaşan köpekler insan hayatı için tehlike demek hiç tehlike hissetmezlerse saldırmazlar demeyin yaşadım gördüm saldırıyolar. Sokak köpeklerin yaşam alanıydı biz onların yaşam alanlarını işgal edene kadar evet ama bunun çözümü sürü halindeki köpeklerin başıboş bırakılması değil. Aşırı aşırı tepki vermeyin bana hih yani beli meli konusmalar ne alaka siz kimsiniz

selamlar, maalesef herkes her uslup ve tarzda yorum yapma hakkında kendinde buluyor, önce insanlar birbirine saygılı olmalı..
herkes aynı düşüncede olamaz..mümkün değil..
konuyu saptıranlar var. konu hayvan sevgisi ve hakları değil, konu köpek korkusunu yenme ve korunma
lütfen yorumunuzu bu konu hakkında bilginiz ve öneriniz varsa yapınız ( genele söylüyorum)

Yok benim çocuk yetiştirmeme laf eden olmuş sanırım size degil:)bir de cahil ve ego delisi olduğum falan söylenmiş gayet insanı bişeyden yani korkudan bahsederken beddua eden arkadaş 10 köpek mi saldırdı diye dalga geçmiş. Sıkıntı büyük yani.

Allah Allah... ne gerek var.. anlamıyorum inanın
bence de sıkıntı büyük
saygılar..

Köpekten korkmayan biri olarak vereceğim önerilerde ne derece başarılı olabilirsiniz bilmiyorum. Siz kendinize güvenirseniz deneyin derim.
Köpekler sürü halinde yaşar ve alanları vardır ilk önce bu kabulle başlayalım. Çok köpek var birlikte yaşıyorlar belediye için bir şikayet değil. Doğalı bu.
Sizi beklemelerinin nedeni, onların belirlediği alana girmeniz. Havlamaları hem birbirlerine bir yabancının olduğunu söylemek, hem size burası bizim demek. Saldıracakları için havlamıyorlar, sadece kendilerini gösteriyorlar. Zaten alanlarını çember olarak düşünürseniz, alana girmeden sizi izlemeye başlarlar girince havlarlar çıktıktan sonra da hala izlerler. Bunlar doğal ve yapacakları şeyler.
Siz bu kabullerle başladığınızda yapacağınız şey köpeklerle göz teması kurmamak, hiç bir köpeğe temas etmemek( kendisi sevdirmek isterse başka), kendine güvenli olmak ( gerekirse bir şarkı mırıldanın mesela alandan çıkana kadar), tedirgin edici ve ya onları avcı konumuna sokacak davranışlar yapmamak. Bu davranışlar ne olabilir derseniz, koşmak, birden hızı arttırmak, köpekler kaçsın diye bağırmak, köpeğe vurmak, seni gidi topal oyunu oynarmış gibi köpek yanınıza gelince korkudan diz kırıp sekmek vs.
Köpeklere en uzak bölgeden onlara bakmadan dümdüz devam edin.
Kendinize çok güvenmiyorsanız aralarına girmeyin. Ben yaparım diye girersiniz sonra 2si sizi koklamaya gelir korkup koşmaya başlarsınız fln tüm sürü sizi kovalayıp yakalar. Çok kötü olur

merhabalar, yorumunuz için teşekkürler. bu tarz faydalı yorumlar, sadece bana değil, uzun yıllar korkusu olanlar açısından faydalı ve bilgilendirici oluyor
sevgiler..

aynen sokaklarda aç , hasta hayvanlar olmamalı .. bugüne kadar çözüm bulunamadı maalesef..

aynen sokaklarda aç , hasta hayvanlar olmamalı .. bugüne kadar çözüm bulunamadı maalesef..

Bu ulkede neye cozum bulunuyor da hayvanlara bulunulsun

Sizin yapmaniz gerrken sey , tedirgin olmamak , takin kulakligi kulaginiza acin bir muzik , muzige odaklanarak gecin yanlarindan
Tedirginliginizi hissederler ve daha cok havlarlar cunku sizin korkunuz onlar icin tehlike sinyali demek , o yuzden havlayip hirliyorlar sizi korkutarak kendilerini korumaya calisiyorlar
Korkan bir insan icin zor olmali ama yine de odaginizi degistirip sakin ve emin adimlarla yanlarindan gecerseniz hicbirsey yapmazlar

Yaw Allah askina sirf muhalefet olmak icin yazanlar var:) hayvanlari koruyacaz diye insanlari yerdiginizin farkindasiniz insallah. He insanlar toplatilsin, keske mumkun olsada hayvana insana iskence edenleri gercekten toplasalar buna itiraz etmez normal bi insan.

Kiz korkuyo ve kimseyi korkulari var diye suclayamazsiniz. Benim evimin onunde sahipli bi kopek tasmasini takmadigi icin sahibi, cocuklar ve benim uzerime firladi. Kucuk bi kopekte degildi benim kadardi. O anda ben reflex olarak bi tane tekme atsaydim, sahibi bana kizabilir miydi? Hic sanmiyorum polise bile giderdim bunun icin. Ben ona bi guzel kizdim ama kopegini tasmasiz bir sekilde boyle birakmayacagini bilmesi gerektigini soledim... yaa ozur dilerim. He dile ozur cocuklarim korktu bende dahilim buna cunku daha ana kucaginda cocugum vardi o anda yanimda. Hayvan bu ne yapacagi belli olmaz her zaman. Ki bu bahsettigim evcil bi kopekti. Burdaki konu 15-20 tane asisi olnayan ac sokak kopegiyse son derece hakli konu sahibi. Hayvan sevmiyo degilim kesinlikle cocuklarimin kendi hayvanlari var.

Yahu insan civcivden de korkabilir, aridan da, ben de balondan korkuyorum mesela...
Her korku mantikli olmak zorunda degil, ve korkunun cozumu asla "bisey yapmaz" da degil. Ben biliyorum mesela sismis balonun bana bisey yapmayacagini ama korkuyorum, bu beni fasist mi yapar?
Korkuyla nefreti karistirmayin arkadaslar, kadin sokagimdaki kopek cetelerini nasil zehirlerim diye sormuyor, korkuyorum ne yapabilirim diye soruyor, anlamak bu kadar zor omamali ;)

Back