• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Köpek korkusu

Hep kopeklerin insanlara saldırılarını vermişsiniz bravo size. Birde insanların hayvanlara yaptıklarını verseydiniz. Madem tarafsızsınız onlarıda yazın bekliyoruz. Dünyadan haberler
Köpekler katledildi zehirlenerek öldürüldü
Çöp kamyonuna canlı canlı öğütüldü
Ayakları elleri kesildi
Kurşunlandı
Kürekle kafası koparıldı
Bıçaklanarak acı çektirilerek öldürüldü
Devam edeyim mi?
Tarafsızsınız ya bunlarıda yazsanıza komik oluyorsunuz bu dünyaya en zarar verendir insanoğlu!!!! Giydiğiniz ayakkabıya kadar hayvanları kullanıyorsunuz azcık insaf ya. Cahillik diz boyu. Kafada at gözlüğü var

+100000

Yirmi sayfa yorum içinde tek tük insaflı, merhametli ve vicdanlı yorumdan biri.

İçinizdeki sevgisizliği, bencilliği ve çürümüşlüğü böyle böyle ortaya çıkartıyorsunuz işte. Bir de bazı yorumlar görüyorum insanları düşünün, insanlar daha önemli gibisinden. Hayır efendim insan herşeyden üstün değil, siz de değilsiniz. Bıktım kibirinizden.

Hep kopeklerin insanlara saldırılarını vermişsiniz bravo size. Birde insanların hayvanlara yaptıklarını verseydiniz. Madem tarafsızsınız onlarıda yazın bekliyoruz. Dünyadan haberler
Köpekler katledildi zehirlenerek öldürüldü
Çöp kamyonuna canlı canlı öğütüldü
Ayakları elleri kesildi
Kurşunlandı
Kürekle kafası koparıldı
Bıçaklanarak acı çektirilerek öldürüldü
Devam edeyim mi?
Tarafsızsınız ya bunlarıda yazsanıza komik oluyorsunuz bu dünyaya en zarar verendir insanoğlu!!!! Giydiğiniz ayakkabıya kadar hayvanları kullanıyorsunuz azcık insaf ya. Cahillik diz boyu. Kafada at gözlüğü var

Grup halinde gezen hayvanların zararları yok diyorsanız , tabi ki veririm bu haberleri, ne bekliyorsunuz peki?
Onlardan bir haber olduğumu nereden çıkarıyorsunuz, sokaklarda başıboş gezen "evcil" hayvanların başına gelenlerin sadece siz mi farkındasınız ?Cahil de size denir hanımefendi. O lafı size iade ediyorum!

Burada sokaklarda ceteleşmiş durumda olan hayvanlar sorun derken, bu insanlar " bu hayvanları presleyelim, tecavüz edelim, öldürelim mi" diyorlar sence, bunlardan bunu mu çıkardın! Nedir peki senin insanların hayvanlara karşı işlediği suçlara çözümün, sokaklarda her türlü tehlikeye açık şekilde yaşamaları mı çözümünüz?

Bir de vegan mısırız ya da vejateryan? Eğer değilseniz lütfen hiç sesinizi çıkarmayın , zira her gün önünden geçtiğiniz dükkanlarda kötü koşullarda yaşamlarını sürdürdüğü yetmezmiş gibi, daha kötü koşullarda hayatları son bulan tavuk, koyun, inek vs. Türü milyonlarca hayvan da insanın zülmünden nasibini alıyor!

Grup halinde gezen hayvanların zararları yok diyorsanız , tabi ki veririm bu haberleri, ne bekliyorsunuz peki?
Onlardan bir haber olduğumu nereden çıkarıyorsunuz, sokaklarda başıboş gezen "evcil" hayvanların başına gelenlerin sadece siz mi farkındasınız ?Cahil de size denir hanımefendi. O lafı size iade ediyorum!

Burada sokaklarda ceteleşmiş durumda olan hayvanlar sorun derken, bu insanlar " bu hayvanları presleyelim, tecavüz edelim, öldürelim mi" diyorlar sence, bunlardan bunu mu çıkardın! Nedir peki senin insanların hayvanlara karşı işlediği suçlara çözünün , sokaklarda her türlü tehlikeye açık şekilde yaşamaları mı çözümünüz?

Bir de vegan mısırız ya da vejateryan? Eğer değilseniz lütfen hiç sesinizi çıkarmayın , zira her gün önünden geçtiğiniz dükkanlarda kötü koşullarda yaşamlarını sürdürdüğü yetmezmiş gibi, daha kötü koşullarda hayatları son bulan tavuk, koyun, inek vs. Türü milyonlarca hayvan da insanın zülmünden nasibini alıyor!
Ee bunlarıda yazsaydnz en başta çeteleşmiş köpek nedir ya biraz sakin bzm sokaktada gezen kopekler var evcil degil dye bakmayalım mı onlara.

Ee bunlarıda yazsaydnz en başta çeteleşmiş köpek nedir ya biraz sakin bzm sokaktada gezen kopekler var evcil degil dye bakmayalım mı onlara.

Köpek dediğiniz canlı "sokakta" da yaşasa evcil hayvandır , bu daha nasıl anlatılır bilmiyorum. " domesticated "" domastication" vs vs . Sizin isteğinize göre yazamam kusura bakmayın, bu konuda karar merci değilsiniz. Konuyu çarpıtıyor , insanların söylemediği şeyleri ima ediyor, yer yer beddua ediyorsunuz.

Sizin o sokakta gezen hayvanlardan birini lütfen evinize alın, böylelikle bir tanesini soğuktan ve istismardan kurtarmış olursunuz!

Not: Çeteleşmiş köpek ile, grup haline gelmiş köpekler işaret edilir. Bir lideri olan ve onun direktiflerine göre hareket eden diğer grup üyelerinden oluşurlar.

Not: üç köpek, dört kedi ile ömrünün en az on yılını geçiren insan!

Son düzenleme:
Arkadaşlar, yorum yazan herkese teşekkür ediyorum.

köpek korkusu özellikle çoklu gezen köpek korkusu yaşayanlara buradan okuduklarım ve araştırdıklarıma göre tavsiyem;

*köpeklerin yanlarından geçerken dua okuyun, gerçekten etkili
*korktuğunuzu belli etmeyin, göz göze kesinlikle gelmeyin
*mümkünse yolunuzu değiştirin, o yoldan geçmeyin
*çalışmıyorsanız, zamanınız varsa mahallece birleşip yemek koyabilirsiniz.
*köpek kovucu alet edinebilirsiniz. internette bir çok marka var. Dazer marka galiba onu alacağım. beğendiniz ürün için almadan yorumlarına bakmanızda fayda var.
*ben yapamayacağım gibi duruyor ama mümkünse küçük bir köpekle onlara alışabilirsiniz. yine de dikkatli olun sokak köpekleri o kadar sevimli olmayabiliyor bazen..
*birbirimizi kırmayalım, insanlar arasında atışma olmasın diye konuyu kapatıyorum
herkese teşekkürler..

Arkadaşlar, yorum yazan herkese teşekkür ediyorum.

köpek korkusu özellikle çoklu gezen köpek korkusu yaşayanlara buradan okuduklarım ve araştırdıklarıma göre tavsiyem;

*köpeklerin yanlarından geçerken dua okuyun, gerçekten etkili
*korktuğunuzu belli etmeyin, göz göze kesinlikle gelmeyin
*mümkünse yolunuzu değiştirin, o yoldan geçmeyin
*çalışmıyorsanız, zamanınız varsa mahallece birleşip yemek koyabilirsiniz.
*köpek kovucu alet edinebilirsiniz. internette bir çok marka var. Dazer marka galiba onu alacağım. beğendiniz ürün için almadan yorumlarına bakmanızda fayda var.
*ben yapamayacağım gibi duruyor ama mümkünse küçük bir köpekle onlara alışabilirsiniz. yine de dikkatli olun sokak köpekleri o kadar sevimli olmayabiliyor bazen..
*birbirimizi kırmayalım, insanlar arasında atışma olmasın diye konuyu kapatıyorum
herkese teşekkürler..
Kapatmayın konuyu lütfen. Hayvanları karalayanlar hakkında suç duyurusunda bulunacagım.

Size kimsenin birsey dedigi yok korkuyor olablirsnz güzel acıklama yapmıssınız. Bizim derdimiz gelen saçma yorumlara.

Kapatmayın konuyu lütfen. Hayvanları karalayanlar hakkında suç duyurusunda bulunacagım.

Size kimsenin birsey dedigi yok korkuyor olablirsnz güzel acıklama yapmıssınız. Bizim derdimiz gelen saçma yorumlara.

lütfen gerek yok ..
hem hayvanlar hem insanlar için..
saygılar..

merhabalar, hiç sormayın..neler yazılıyor neler.. konu saptırıldı bi ara ben de takip edemez oldum :)
size de geçmiş olsun ..inşallah bir daha yaşamazsınız, kişi korkuyorsa ve üzerine bir köpek atlıyorsa bayılsa yeridir.
mesela bu sabah uzaktan duydum seslerini, yanıma kimsenin gelmesini beklemeden uzaklaştım indim sokaktan.. ama bu köpekleri birileri getirip bıraktı mahalleye. bi kaç hafta önceye kadar bu kadar değildi en fazla 5 tane falan görüyordum
sevgiler..
Ya zorunda misin? Hayvan sevmek zorunda bile degilsin, herkesin cocuk sevmeye zorunda olmadigi gibi. Ayrica severek yemek vererek sakinlesmez her kopek, cahil cahil konusuyolar. Birde kopek uzerime saldirfiginda bi saniye kopekcik sana mama verim yeterki bana saldirma mi diyelim:)

Konumuz insanlarin hayvanlara yaptiklari olsaydi haklisiniz, ama konumuz konu sahibinin 20 tane sokak kopeginden korkmasi:)

Yurtdisindaki hayvan barinaklarinda sonsuza kadar bir bakim yok. Sahiplenilmiyorsa uyutuluyor, bilin istedim.
Biliyorum zaten. Sokakta sefil olmalarından daha iyi bi çözüm geliyor bana sonuçta yuvaya kavuşma ihtimalleri de var. Ben vicdansız bi kadın değilim muhtemelen öyle olduğunu düşünüyosunuz ama hayır değilim. Barınakların da sokağın da durumunun farkındayım. En iyi çözümün de iyilestirilmis hayvan barınakları oldugunu düşünüyorum. Mahallenizde kaç tane hayvanlarla gerçekten ilgilenen insan var? 3ü geçmiyodur eminim. Daha çok yardım derken batıran bi bi halkız plastik siseyi kesip su verdiği icin hayvanların ağzının yaralanmasına neden olan yemediği yemekleri karıştırıp vermeyi iyilik sanıyoruz malesef. Ben böyle görüntüler görmek istemiyorum bu tarz davranışların saldırganlaştırdığı köpeklerden de korkuyorum doğal olarak hepimiz icin daha cok çocuklar için.

Biliyorum zaten. Sokakta sefil olmalarından daha iyi bi çözüm geliyor bana sonuçta yuvaya kavuşma ihtimalleri de var. Ben vicdansız bi kadın değilim muhtemelen öyle olduğunu düşünüyosunuz ama hayır değilim. Barınakların da sokağın da durumunun farkındayım. En iyi çözümün de iyilestirilmis hayvan barınakları oldugunu düşünüyorum. Mahallenizde kaç tane hayvanlarla gerçekten ilgilenen insan var? 3ü geçmiyodur eminim. Daha çok yardım derken batıran bi bi halkız plastik siseyi kesip su verdiği icin hayvanların ağzının yaralanmasına neden olan yemediği yemekleri karıştırıp vermeyi iyilik sanıyoruz malesef. Ben böyle görüntüler görmek istemiyorum bu tarz davranışların saldırganlaştırdığı köpeklerden de korkuyorum doğal olarak hepimiz icin daha cok çocuklar için.
Ne demek sokakta sefil olacağına öldürülsün?!
Aynı mantıkla devam edersek, köprü altı çocukları da sefil oluyor öldürelim. Evsiz insanlar var mesela sefil sefil dolaşıyorlar onları da öldürelim uzar gider böyle. Elbet birinin durumu diğerine göre iyidir ve sefillik kavramını da esnetebiliriz. İphoneu yok bu sefil gibi.
Barınaklar şu anki koşullarda hiç bir şekilde kullanılamaz bir seçenek. O kadar çok sokak köpeği var ve sayıları hala artıyor ki bi kaç şehir ayırıp köpeklere barınak yapmak gerekir insani koşullarda olsun diye.
Size çözüm söyleyeyim efendim ben. Her mahalle kendi mahallesindeki köpekler için bakım tedavi ve yemek masrafını üstlenmeli. Su faturası geliyorsa belediyeden mahalle köpekleri içinde belli bir para ödemelisiniz. Gönüllü bir kaç kişi ise bakımı yapmalı. Kısırlaştırma işlemini belediye sıkıca denetlemeli. Satılan tüm hayvanlara çip takılmalı ve kişiye kaydedilmeli. Köpeğini bırakan kişi derhal bulunmalı ve para cezası ödemeli.
Yüzlerce hatta binlerce insan sığdırılan mahalleye 20-30 köpek sığdıramamak esas mesele.
En fazla 20 seneye bu hayvanların çoğu zaten yaşamını yitirecek. Hayatlarını da kendi kulübelerinde karınları tok ve sürüleriyle birlikte yaşayacaklar.

Aynı mantıkla devam edersek, köprü altı çocukları da sefil oluyor öldürelim. Evsiz insanlar var mesela sefil sefil dolaşıyorlar onları da öldürelim uzar gider böyle. Elbet birinin durumu diğerine göre iyidir ve sefillik kavramını da esnetebiliriz. İphoneu yok bu sefil gibi.
Barınaklar şu anki koşullarda hiç bir şekilde kullanılamaz bir seçenek. O kadar çok sokak köpeği var ve sayıları hala artıyor ki bi kaç şehir ayırıp köpeklere barınak yapmak gerekir insani koşullarda olsun diye.
Size çözüm söyleyeyim efendim ben. Her mahalle kendi mahallesindeki köpekler için bakım tedavi ve yemek masrafını üstlenmeli. Su faturası geliyorsa belediyeden mahalle köpekleri içinde belli bir para ödemelisiniz. Gönüllü bir kaç kişi ise bakımı yapmalı. Kısırlaştırma işlemini belediye sıkıca denetlemeli. Satılan tüm hayvanlara çip takılmalı ve kişiye kaydedilmeli. Köpeğini bırakan kişi derhal bulunmalı ve para cezası ödemeli.
Yüzlerce hatta binlerce insan sığdırılan mahalleye 20-30 köpek sığdıramamak esas mesele.
En fazla 20 seneye bu hayvanların çoğu zaten yaşamını yitirecek. Hayatlarını da kendi kulübelerinde karınları tok ve sürüleriyle birlikte yaşayacaklar.
Gercekten yazdıklarımdan köpekler öldürülsün dediğimi nasıl anlayabildiniz bravo. Çözümünüz çok güzel alice harikalar diyarında yaşıyosanız uygularsınız tabi. Apartman önüne su konuluyo diye carlayan insanlar eminim bu dediklerinizi yapacaktır. Bol şans dilerim size.

Gercekten yazdıklarımdan köpekler öldürülsün dediğimi nasıl anlayabildiniz bravo. Çözümünüz çok güzel alice harikalar diyarında yaşıyosanız uygularsınız tabi. Apartman önüne su konuluyo diye carlayan insanlar eminim bu dediklerinizi yapacaktır. Bol şans dilerim size.
Kendiniz yazmışsınız. Uyutulmaları sokaklarda sefil olmalarından daha iyi bir çözüm geliyormuş size. Benim uydurduğum yada yanlış anladığım bir durum yok.
Devlet el atınca kusura bakmayın da ben bunu ödemem diyen bir halkımız yok. Faturalarımızın yarısı vergi zaten. Hayvanlar içinde verelim para ne olur ki? 1 lira bile etmez o kadar insandan alınacak para. Bir kulübe bir mama ne kadar tutacak ki?
Ama işte her insani çözüme olmaz o bol şanslar yapıp bence uyutsunlar dediğiniz için bir gıdım ileri gidemiyoruz hiç bir şeyde.

Köpekleri hayvanları insanlaştırnayın onlar hayvan millet baksın bananne ama dışarda gezdirirken sıçtırıp bokunu orda bırakmayın
İğrenç birşey köpekten tiksindim valla
Birde otobüste bir kadın köpek pışpışlarken son hadde geldim annecim diyordu köpeğe

Bizim fabrikabın ordaköpek var şimdiye kadar sadece o 200 yavru vermiştir ne 30u

Bizim fabrikabın ordaköpek var şimdiye kadar sadece o 200 yavru vermiştir ne 30u
200 yavrunun hepsi de yaşayamamıştır. Ölüyorlar hastalıktan açlıktan soğuktan arabalardan.
Benim dediğimde de yanlış yok, kısırlaştırmaları gerekiyor dedim. Kısır olsaydı fabrikanın orada sadece o olurdu. Ona da ölene kadar bakardınız. Kötü mü?

Köpeklerden ben de korkuyorum. Ama yenmeye çalışıyorum. Hele hele hızlı bir şekilde üstüme gelen, koşan köpekten çok korkarım.

Ben kendimce şu yolu buldum. Mahallemizdeki köpekleri seviyorum. Temas halinde seviyorum. Sabahları evden durağa giderken yanıma geliyorlar. Başlarını okşuyorum. Beni kendilerine tanıtıyorum. Bu defa diğer gördüklerinde daha sevecen yaklaşıyorlar bana. Eğer arkadaşı varsa o sevdiğim köpek sayesinde diğer arkadaşından da kendimi korumuş oluyorum :)

Her ne kadar sevsem de uzaktan gördüğümde kalbim atıyor. O korkumu bir türlü yenemiyorum. Ancak sevdikçe baskı altına alıyorum. İnanın korktuğum zaman yürüyerek gideceğim yere taksiye biniyorum yürümüyorum. Evet çok korkuyorum. Ama benim korkum yüzünden o köpeğin yaşam alanından uzaklaşmasına gönlüm razı olmaz.

Bu kadar korkmama rağmen hiç bir hayvanın hele ki "sokak köpeği" denilen hayvanların barınaklara götürülmesi taraftarı değilim. Öleceklerse de doğal ortamlarında özgürce (o bina ve araba bolluğundan, insanlardan ne kadar özgür olabilirlerse) dolaşarak ölsünler.

Çözüm çok basit. Belediyecilik anlayışı da budur zaten. Mahallede ki sahipsiz hayvanların bakımı ve korumasını sağlamak. Sadece asfalt yapıp, bir iki yere çiçek dikmekle olmaz belediyecilik. O belediye sınırları içinde yaşayan bütün canlılardan sorumlu olmalılar. Sadece kısırlaştırmak da yetmez. Onlara yaşam alanı bırakmalıyız. Bütün doğayı babamızın çiftliği gibi kendi keyif ve lüksümüze göre yok ediyoruz. O doğa içinde yaşayan canlıları hiç düşünmüyoruz. Sonra 3-5 köpek gördüğümüzde belediye alsın diyoruz. O barınaklarda iyi koşullar sağlanmış olsa, küçücük kafeslere onlarca köpeği hapsedilmemiş olsa, doğal ortam sağlanmış olsa, herkes barınak taraftarı olur. Bizim sokaktaki köpeği tedavi olsun diye belediye ekipleri almış bir daha getirmediler. Çok peşine düşüldü ama öldürülmüş barınakta.

Yani korkumuzun çözümü diğer bir canlının hayatının yok olması demek değildir.

Sadece saldırgan yapılı köpekler için sokaklarda olmamalı diye düşünüyorum.

Selamlar, aynı durumdayız..
aslında bi kaç haftaya kadar bu kadar yoktu. sanki birileri getirip bıraktı mahalleye.. abartmıyorum. yükleyebilirsem video yükleyeceğim, 20 ila 30 tane arasındalar :KK43:
Nolacak bu halimiz bilmiyorum. Sokakta yürümek işkence oldu benim için

Yazınızı okurken resmen kendimi gördüm. Ben de hayvanları çok severim başarına bir şey gelsin istemem ancak çok korkarım asla yaklaşamam ve korkumu yenemiyorum

Back