• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Köpeğime zarar verebilir mi?

Bence önleminizi alın bahçeye birlikte çıkın onun dışında evde tutun çünkü bebeği söz konusu her şeyi yapabilir kim ister ki bebeğinin gece gece köpek havlamasına uyanmasını şahsen bazen gece sokak köpekleri havlayınca sinir oluyorum çıkıp kovalayasım geliyor hepsini çünkü köpek sesiyle korkarak uyanıyor bebekler. Hiç ama hiç istemeyeceğiniz bir şey. Çocuk çok ürküyor.. Benim kızımda bi ara köpek sesi takıntı olmuştu ve sürekli korktum korktum deyip duruyordu.
Kim ister ki köpeğinin saatlerce havlamasını?
Benim köpeğim de bir tehtit algıladığında havlıyor.
Ve gözümde sizin çocuklarınız kadar değerli.
Ama malesef insanlar ve yasalar sizin çocuklarınızı koruduğu kadar benim oğlumu korumuyor.
Ben sizin ağlayan çocuklarınız için susturun yoksa gerisine karışmam dersem naparsınız?
Polise gidersiniz heralde.
Bem gidemiyorum işte.
Öyle bir hakkım yok çünkü.
Biraz anlamayı deneyin.
Dünyada sadece siz ve sizin çocuklarınız yok.
Burası sadece sizin dünyanız değil.

Umarım cümleleri toparlayabilirim çünkü gece gece sinirlerim harap oldu ve ağlayıp duruyorum yarım saattir.
Apartmanın bize ait olan, dışarıdan bir girişi olmayan bahçesinde köpeğimiz yaşıyor.
Zaman zaman havlıyor evet ama ya bir yabancı bahçeye yaklaştığında ya da kedi köpek gördüğünde.
Ki bunu mahallede herkes biliyor çünkü 7 yıldır aynı evde köpeğimizle birlikte yaşıyoruz.
Yan apartmanın da dört dairesinin bizim bahçeye cephesi var.
Bize cephesi olmayan dairelerden birinin de köpeği var ve bu köpeği evin ergen oğlu gezdiriyor. Ve bizimkinin havladığını bildiği halde bahçenin önünde oyalanıyor.
Bizimki deliriyor havlıyor tabi.
1 saat önce de böyle bir şey oldu ve bizim cepheye bakan dairelerden en üst kattaki camı açıp "Hanımefendi bu terbiyesizlik ama, köpeğinizi alın içeride bakın, apartmanda köpek bakılmaz, müstakil eve taşının, benim çocuğum uyanıyor devamlı" gibi laflar etti.
Bu arada bizim apartmandan bugüne dek bize iletilmiş bir şikayet yok.
Ben de bahçenin bana ait olduğunu söyledim. Apartmanda köpek bakılmıyorsa onların apartmanında nasıl bakıldığını sordum. Ama o evin içinde bakıyor şeklinde bir yanıt aldım. Bu arada sıklıkla "terbiyesizlik bu" sözünü tekrarladı.
En sonunda "O zaman köpeğinize ne olur bilemem, gerisine ben karışmam" anlamına gelen bir cümle kurdu. Tam duyamadım çünkü sinirden kulaklarım uğuldamaya başladı.

Birçoğunuzun kedisi köpeği var biliyorum.
Ve siz de bunun nasıl bir his olduğunu bilirsiniz.
Çok gücüme gitti beni bununla tehtit etmesi.
Lütfen bilgisi olan arkadaşlar bana bir şey söylesin.
Zarar verebilir mi ona?
Ne yapabilir?
Ya da ne yapabileceğini söylemeyin hazır değilim.
Sanırım sadece içimi rahatlatın istiyorum.
Zarar vereceğini sanmam ama bende kadına katılıyorum köpek besliyorsanız ya müstakil eve taşının ya da evin içinde bakın belki çocuğunu uyutuyor sizin köpeğin sesine uyanıyor insanları rahatsız etmeye Hakkı'nız yok.

yine de tedbirli olun.çünkü komşusuna kızıp, onun köpeğine,kuşlarına v.s. zarar veren çok fazla insan var. zabıta geldiğinde karne ve maskesinin takılı olmasını isteyecektir.

hayvana zarar vermez diye düşünüyorum. en fazla şikayet eder. ama çocuğu uyutmayan bir havlama gerçekten ayıp olur. başkasının hakkına tecavüz gibi bişey yani.

Hayvanları çok seviyorum fakat diye başlayan bir cümlenin benim için hiçbir hükmü yok.
Hayvanları çok sevseniz onların da yaşam hakkı olduğu ve nerede yaşayacağına sizin karar veremeyeceğiniz bilincinde olursunuz.
Sizin gibi bi tane bizim apartmanda var nasıl bir üslup?
Benim köpeğim sabahtan akşama ulumuyor havlamıyor.
Geçen başka köpeklere havlıyor ve bahçeye yaklaşan yabancılara.
Kendi tecrübelerinize beni karıştırmayın lütfen.

Köpekler evde ve apartmanlarda yaşayamazlar nesini anlamıyosunuz?
Sizinkinin havlaması da orda başka insanları rahatsız ediyor, olaylar arasında bir fark yok.
Hayvanların tabi ki yaşam hakkı var, tıpkı insanlar gibi.
İnsanların özgürlüğü de birbirlerini rahatsız etmediği sürece var biliyosunuz ki.
Hayvan seviyo olmam demek yaşadığım yerde mütemadiyen gürültü çekeceğim anlamına gelmiyor.
Yaptığınız apartmandaki diğer insanlara saygısızlık.
Köpeğinizin yaşam hakkı olduğu kadar diğer insanların da evlerinde huzurla sessiz sakin oturma hakkı var.O köpekler bi havladı mı on dakika susmuyorlar.

Zarar vereceğini sanmam ama bende kadına katılıyorum köpek besliyorsanız ya müstakil eve taşının ya da evin içinde bakın belki çocuğunu uyutuyor sizin köpeğin sesine uyanıyor insanları rahatsız etmeye Hakkı'nız yok.
Kadın değil erkek.
Benim köpeğimin onun çocuğu kadar yaşam hakkı var.
Onun çocuğu nasıl ciyaklayarak konuşuyorsa benimki de havlıyor.
Ne sevgisiz insanlar var.
İnanılır gibi değil.

Hayvanları çok seviyorum fakat diye başlayan bir cümlenin benim için hiçbir hükmü yok.
Hayvanları çok sevseniz onların da yaşam hakkı olduğu ve nerede yaşayacağına sizin karar veremeyeceğiniz bilincinde olursunuz.
Sizin gibi bi tane bizim apartmanda var nasıl bir üslup?
Benim köpeğim sabahtan akşama ulumuyor havlamıyor.
Geçen başka köpeklere havlıyor ve bahçeye yaklaşan yabancılara.
Kendi tecrübelerinize beni karıştırmayın lütfen.

Ne kadar tuhaf değil mi, üst kat komşusu her akşam karısını dövse, eve sarhoş gelip bağırsa çağırsa "aman başıma bela olmasın"diye ses çıkartmayanlar ,günahsız hayvanlarla uğraşıyor....Bütün hafta sonu konvoy kornalarına da böyle tepki verebilsek keşke, yada abartı egzoz sesleriyle bizi yerimizden hoplatanlara da bu tepkileri verebilsek...Ama yok en günahsız, en ses çıkartamayan hayvanlar ya, hep onlara vururlar...Sebepte hep aynı "çocuğum uyanıyor, korkuyor"...Valla benim kızlarım hiç köpek havlamasına korkmuyor...

Kim ister ki köpeğinin saatlerce havlamasını?
Benim köpeğim de bir tehtit algıladığında havlıyor.
Ve gözümde sizin çocuklarınız kadar değerli.
Ama malesef insanlar ve yasalar sizin çocuklarınızı koruduğu kadar benim oğlumu korumuyor.
Ben sizin ağlayan çocuklarınız için susturun yoksa gerisine karışmam dersem naparsınız?
Polise gidersiniz heralde.
Bem gidemiyorum işte.
Öyle bir hakkım yok çünkü.
Biraz anlamayı deneyin.
Dünyada sadece siz ve sizin çocuklarınız yok.
Burası sadece sizin dünyanız değil.

birincisi birisi insan diğeri hayvana.
hayvanla insanı aynı tutamazsınız.
ikincisi benim çocuğum ya da başka çocuklara apartmanın kapısına bağlı yaşamıyor.
madem aynı evinize alın.
üçüncüsü de bizler çocuklarımız ağladığında susturuyoruz evlerimizin içinde siz de alın evinize ve yavrunuzu susturun.

Sizinkinin havlaması da orda başka insanları rahatsız ediyor, olaylar arasında bir fark yok.
İnsanların özgürlüğü de birbirlerini rahatsız etmediği sürece var biliyosunuz ki.
Hayvan seviyo olmam demek yaşadığım yerde mütemadiyen gürültü çekeceğim anlamına gelmiyor.
Köpeğinizin yaşam hakkı olduğu kadar diğer insanların da evlerinde huzurla sessiz sakin oturma hakkı var.O köpekler bi havladı mı on dakika susmuyorlar.
Köpeklerin evde ve apartmanda yaşayamayacakları hangi kanunda var?
Bi gösterin gerçekten merak ettim.
Bu dik tavrınızın bir dayanağı yoksa diğer zırvalıklara cevap vermeme gerek yok.

Ne kadar tuhaf değil mi, üst kat komşusu her akşam karısını dövse, eve sarhoş gelip bağırsa çağırsa "aman başıma bela olmasın"diye ses çıkartmayanlar ,günahsız hayvanlarla uğraşıyor....Bütün hafta sonu konvoy kornalarına da böyle tepki verebilsek keşke, yada abartı egzoz sesleriyle bizi yerimizden hoplatanlara da bu tepkileri verebilsek...Ama yok en günahsız, en ses çıkartamayan hayvanlar ya, hep onlara vururlar...Sebepte hep aynı "çocuğum uyanıyor, korkuyor"...Valla benim kızlarım hiç köpek havlamasına korkmuyor...

ama genelleme yapmayın. misal benim çocuğumu köpek uyutmasa kızarım sahibine. ya da biri karısını dövse bir dakika düşünmem kapısına giderim polisi de ararım. daha önce başka şeylerden ihbar etmişliğim var. ya da zır zır kornaya basan olunca eşim araçtan inip uyarıyor.. yani herkes bir değil.

birincisi birisi insan diğeri hayvana.
hayvanla insanı aynı tutamazsınız.
ikincisi benim çocuğum ya da başka çocuklara apartmanın kapısına bağlı yaşamıyor.
madem aynı evinize alın.
üçüncüsü de bizler çocuklarımız ağladığında susturuyoruz evlerimizin içinde siz de alın evinize ve yavrunuzu susturun.
Zaten susturuyorum.
Kim susturmadığımı söyledi?
Ama onun 30 saniyelik havlamasına tahammülü yok bu adamın.
Ve siz hepiniz yani bütün anneler çocuklarınızı bağırmaya başladığı an susturmuyorsunuz.
Bunu biliyoruz.
Sözünüzü insan olan çocuğunuza geçiremiyorsunuz bazen.
Ben köpeğe sus dediğim an nasıl susmasını bekliyorsunuz?
Hepiniz kendine müslümansınız.

Sürekli havlamadığını ve hangi durumlarda havladığını anlattım.
Iste o duırumlar bana sık geldı
sonucta sokak bu gecer yanı ınsan gecer mısafır gelır

Köpeklerin evde ve apartmanda yaşayamayacakları hangi kanunda var?
Bi gösterin gerçekten merak ettim.
Bu dik tavrınızın bir dayanağı yoksa diğer zırvalıklara cevap vermeme gerek yok.
Bir çok apartmanın yönetmeliğine konulur bu madde bazı binalarda bulunur bu bir.
İkincisi yukarda bahsettiğim gibi, çevre ve şehircilik bakanlığı gelip şikayetçinin evinden desibel ölçümü yapıp evden uzaklaştırma emri yollayabilir size.Gördüğünüz gibi zırva değil.
Ayrıca tabi hayvanlarla çocukların bağrışlarının eşit olduğuna inanan bi insana ne anlatıyosam.
Siz takılın böyle, insallah o zavallı hayvan zarar görmez.

Yahu Allah aşkına duyan da ormanda ağaçlıklar içerisinde sessiz sakin kasabalarınızda huzurla yaşıyorsunuz da gelip köpekler huzurunuzu kaçırıyor sanacak ! İstanbul' da her gün trafik sesi, seyyar satıcı sesi, komşu terörü, çocuk gürültüsü ve daha binbir çeşit sesle imtihan oluyoruz benim ev ara sokakta trafik yok ama kuryeler motorlar geçiyor mesela geçmeseler ben de huzur içinde yaşasam değil mi ?

Not : Türkiye' de bu gürültülerin yaşanmadığı il yok, İstanbul' da yaşamıyorum derseniz diye peşinen yazdım.

Bir çok apartmanın yönetmeliğine konulur bu madde bazı binalarda bulunur bu bir.
İkincisi yukarda bahsettiğim gibi, çevre ve şehircilik bakanlığı gelio şikayetçinin evinden desibel ölçümü yapıp evden uzaklaştırma emri yollayabilir size.Gördüğünüz gibi zırva değil.
Ayrıca tabi hayvanlarla çocukların bağrışlarının eşit olduğuna inanan bi insana ne anlatıyosam.

Evet bizim için hayvanlarla çocukların bağırması bir. Hatta köpek havlamasını, kedi miyavlamasını arsız çocuk böğürtülerine tercih ederim. Ben nasıl beş çocuk fırttırıp sokağa salan anacıklara laf etmiyorsam onlar da bana laf edemez.

Canim benim vallahi her halti yaparlar kimsenin sozunu bos gecme guvenme o kopegi gezdiren kisiyle konusabilsen belki bu mukemml olur ya da bahcede kopegin gorus acisini kisacak bir plastik naylon vs kullanimi yapamaz misiniz ? İnanin gecen gun yolda gidiyorum bes tane bas belasi cocuk bir kopegi bahcede kizdirmaya çalışıyor boyle seylerden zevk alan onlarca zavalli ya da macera arayan coluk cocuk mevcut...

İkincisi yukarda bahsettiğim gibi, çevre ve şehircilik bakanlığı gelip şikayetçinin evinden desibel ölçümü yapıp evden uzaklaştırma emri yollayabilir size.Gördüğünüz gibi zırva değil.
Zavallı olan sizin kafanızdaki insanlar.
Buna artık tamamen inanıyorum ben.
Bi siz akıllı değilsiniz inanın.
Bizim apartmanımızın böyle bir kuralı yok.
Ve koca mahallede bir kişi bu şikayette bulunuyor.
O da burada gördüğm bazı insanlar gibi sevgisizin teki.

Back