• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Köpeğime zarar verebilir mi?

Geceleri içerde tutucam artık.
Karnesi var, aşıları var.
Ben onu sokaktan sahiplenmiştim.
Dünya güzeli bir melez yani.
Tehlikeli bulunan cinslerden mi diye soruyorsanız, hayır değil.

Belediye kaydını yarın yaptırıyorum.
Onun için sadece karnesiyle gitmem yeterli olur mu?
Zaten uzun zamandır ev arıyoruz.
Çünkü evden memnun değiliz.
İçimize sinen bir yer bulursak hemen taşınacağız.
En iyi çözüm de bu olacak sanırım.
tehlikeli cins de olsa hıcbısey yapamazlar korkma dıcektım cunku benım pitbulum var.
ay söylemeye dilim varmıyo ama kendı bısey yapmazsa beledıyeymıs zabıtaymıs bakanlıkmıs hııc bısey yapmazlar metme. ama dısardayken bısey aıp zehırleyebılırler dıkkat et. karnesı aşısı tamsa hıc korkma senın evındekı televızyonun neyse köpeğinde o yani. bende sıkıntı yasadım üstelık benımkı pitbull ama hıcbısey yapamadılar.

Umarım cümleleri toparlayabilirim çünkü gece gece sinirlerim harap oldu ve ağlayıp duruyorum yarım saattir.
Apartmanın bize ait olan, dışarıdan bir girişi olmayan bahçesinde köpeğimiz yaşıyor.
Zaman zaman havlıyor evet ama ya bir yabancı bahçeye yaklaştığında ya da kedi köpek gördüğünde.
Ki bunu mahallede herkes biliyor çünkü 7 yıldır aynı evde köpeğimizle birlikte yaşıyoruz.
Yan apartmanın da dört dairesinin bizim bahçeye cephesi var.
Bize cephesi olmayan dairelerden birinin de köpeği var ve bu köpeği evin ergen oğlu gezdiriyor. Ve bizimkinin havladığını bildiği halde bahçenin önünde oyalanıyor.
Bizimki deliriyor havlıyor tabi.
1 saat önce de böyle bir şey oldu ve bizim cepheye bakan dairelerden en üst kattaki camı açıp "Hanımefendi bu terbiyesizlik ama, köpeğinizi alın içeride bakın, apartmanda köpek bakılmaz, müstakil eve taşının, benim çocuğum uyanıyor devamlı" gibi laflar etti.
Bu arada bizim apartmandan bugüne dek bize iletilmiş bir şikayet yok.
Ben de bahçenin bana ait olduğunu söyledim. Apartmanda köpek bakılmıyorsa onların apartmanında nasıl bakıldığını sordum. Ama o evin içinde bakıyor şeklinde bir yanıt aldım. Bu arada sıklıkla "terbiyesizlik bu" sözünü tekrarladı.
En sonunda "O zaman köpeğinize ne olur bilemem, gerisine ben karışmam" anlamına gelen bir cümle kurdu. Tam duyamadım çünkü sinirden kulaklarım uğuldamaya başladı.

Birçoğunuzun kedisi köpeği var biliyorum.
Ve siz de bunun nasıl bir his olduğunu bilirsiniz.
Çok gücüme gitti beni bununla tehtit etmesi.
Lütfen bilgisi olan arkadaşlar bana bir şey söylesin.
Zarar verebilir mi ona?
Ne yapabilir?
Ya da ne yapabileceğini söylemeyin hazır değilim.
Sanırım sadece içimi rahatlatın istiyorum.

Yıllarca hayvan beslemiş biri olarak bu tür insanlara karşı hep tedbirli olmakta fayda olduğunu yaşayarak öğrendim
Köpeğinizi içeri alın lütfen
Apartman bahçesi size ait değil kanuna göre şikayet olursa belediye ile sorun yaşarsınız onu da belirteyim
Boş bir tehdit olabilir ama ben olsam hayvanımı riske atmam, çünkü takıntılı tipler var, çocuğunu uyandıracak onca gürültü etmenini yok sayar bir tek köpeğe takar, hatta komşuları örgütler, bunları hep yaşadım. Hayvanı sağlama alın, tek diyeceğim bu

Sizin anlayamadığınız sahipli bir köpeği şikayet de etseniz belediyenin hiçbir şey yapamayacağı.

Yani siz çok insaflısınız diye komşunuzun köpeği evinde koşabiliyor değil.
Size zaten böyle bir hak tanınmadığını anlamanın nesi bu kadar zor? burcubahar0635 burcubahar0635
Ya yok bizi cahil sandi sikayet ederim diyerek ;)kanuni haklarimizi biliyoruz keske kendiside bilseydide o talihsiz cumleyi kurmasaydi;)

Sizin anlayamadığınız sahipli bir köpeği şikayet de etseniz belediyenin hiçbir şey yapamayacağı.

Yani siz çok insaflısınız diye komşunuzun köpeği evinde koşabiliyor değil.
Size zaten böyle bir hak tanınmadığını anlamanın nesi bu kadar zor? burcubahar0635 burcubahar0635

Konu bu mu?hem benim amacım bişey yapması değil ki zaten bişey yapmasını ben de istemem.

Ya yok bizi cahil sandi sikayet ederim diyerek :KK66:kanuni haklarimizi biliyoruz keske kendiside bilseydide o talihsiz cumleyi kurmasaydi:KK66:

Sizin anlamanızda problem mi var?
Şikayet ettiğim şeyleri size söyledim neyi zorluyosunuz?
Ha ayrıca çok merak ediyosanız köpek sahipli de olsa çevre ve şehircilik bakanlığına şikayet ederseniz evinize gelip mühürlü ses kayıt cihazı takıyorlar iki gün sonra da alıp dinliyorlar.Çıkan desibel sonucına göre de uzaklaştırma kararı gönderiyorlar köpek sahibinin evine.Eğer uzaklaştırmazsa da para cezası var ok?demek ki bilmiyomuşsunuz haklarınızı, boş konuşuyosunuz. ben ne söylüyorum siz ne söylüyosunuz polemik peşindesiniz.

Her gördüğüne atlama öyle.Ben zehirlensin mi dedim?kendim de evde kedi besliyorum ve sokakta kedi ve köpekler için gönüllü besleme de yapıyorum.Ama bunları insanları rahatsız etmeden yapıyorum ok? Benim kedim kızgınlığa girdiğinde gür sesiyle kapıda miyavlıyo ben onun bile derdine düşüyorum eyvah biri rahatsız mı olcak diye, sizdeki bu rahatlık pes doğrusu.Saygı göstermesi gereken sizsiniz, çocuklarını fütursuzca sokaklarda bağırtan da, sokakta düğün yapan da, ateş eden de, evde gürültü yapan da,asker kutlaması yaparken korna çalan da, bahçede köpeği havlayan da hepsi aynı birbirinden hiçbi farkı yok.Hiç de saygı göstermek zorunda değilim, arıyorum polisi gereğini yapıyolar sağolsunlar.

Ben kimseyi rahatsız etmiyorum, kimse de beni etmicek bu kadar basit.

Allah aşkına kedinin en gür sesi ne olabilir ? Bas bariton mu bu hayvan ? Ayrıca neden hayvancağızı kısırlaştırmıyorsunuz ? Bu eziyeti çekiyor mu senede bir kaç defa ? Kapıdan, camdan kaçabileceği ihtimalini düşündünüz mü ?

Allah aşkına kedinin en gür sesi ne olabilir ? Bas bariton mu bu hayvan ? Ayrıca neden hayvancağızı kısırlaştırmıyorsunuz ? Bu eziyeti çekiyor mu senede bir kaç defa ? Kapıdan, camdan kaçabileceği ihtimalini düşündünüz mü ?

Hanfendi ben yan komşumun telefonda konuşmasını bile duyuyorum işte öyle değil kağıt gibi kapılar.Kediden bişey olmayacağını ben de biliyorum ama gelir biri sarar boş yere kimseyle muhattap olmak istemem.Ne insanlar gördüm arkadaşımın kedisinin kumu kokuyo diye kadının kendi evinde apartmandan attırdılar kediyi ve kadını.Herşey burda insanların söylediği gibi sorunsuz yürümüyor, bişey olmaz değil.

Kısırlaştırmak için de yazı bekliyorum, şu an 300-400 lira ona ayıracak durumda değilim.

Yıllarca hayvan beslemiş biri olarak bu tür insanlara karşı hep tedbirli olmakta fayda olduğunu yaşayarak öğrendim
Köpeğinizi içeri alın lütfen
Apartman bahçesi size ait değil kanuna göre şikayet olursa belediye ile sorun yaşarsınız onu da belirteyim
Boş bir tehdit olabilir ama ben olsam hayvanımı riske atmam, çünkü takıntılı tipler var, çocuğunu uyandıracak onca gürültü etmenini yok sayar bir tek köpeğe takar, hatta komşuları örgütler, bunları hep yaşadım. Hayvanı sağlama alın, tek diyeceğim bu
Teşekkür ederim.
Belediye bahçede tutamayacağımı söylerse artık içerde bakacağımı söyleyip evden taşınırım.

Teşekkür ederim.
Belediye bahçede tutamayacağımı söylerse artık içerde bakacağımı söyleyip evden taşınırım.

Bu işin kolay kısmı
Zor olan hayvanın emniyeti, zehirlenme, silahla vurulma, boğma gibi çok olay yaşadım
Siz yine de bir müddet içeri alın, içim ürperiyor böyle sıkıntılı komşulardan, Allah korusun

Uykusuz ve bebeğini uyutmakta zorlanan anneler bir anlık böyle sinirle sözler söyleyebilir. Ama ben hayvanları çok seviyorum çok rahatsız olursamda gelip sizi muhattap alırdım havlamasının sebebini sorardım. En fazla belediyeyi arar

Sizin anlamanızda problem mi var?
Şikayet ettiğim şeyleri size söyledim neyi zorluyosunuz?
Ha ayrıca çok merak ediyosanız köpek sahipli de olsa çevre ve şehircilik bakanlığına şikayet ederseniz evinize gelip mühürlü ses kayıt cihazı takıyorlar iki gün sonra da alıp dinliyorlar.Çıkan desibel sonucına göre de uzaklaştırma kararı gönderiyorlar köpek sahibinin evine.Eğer uzaklaştırmazsa da para cezası var ok?demek ki bilmiyomuşsunuz haklarınızı, boş konuşuyosunuz. ben ne söylüyorum siz ne söylüyosunuz polemik peşindesiniz.
Wuuu tirstim:KK14:

İyi de nest
Çift taraflı düşünmek lazım
Ne "Ben çok hayvanseverim bebek ne halt yerse yesin ama köpeğime bişi olmasın" denmeli
Ne de "en önemlisi insandır bebeğim korkuyor köpeklere ölüüm" denmeli

Mesela köpeğin o ergenin köpeğine saldırıyorsa havlıyorsa, komşunla konuşabilirsin köpeğini seninkine yaklaştırmasın

İyi de nest
Çift taraflı düşünmek lazım
Ne "Ben çok hayvanseverim bebek ne halt yerse yesin ama köpeğime bişi olmasın" denmeli
Ne de "en önemlisi insandır bebeğim korkuyor köpeklere ölüüm" denmeli

Mesela köpeğin o ergenin köpeğine saldırıyorsa havlıyorsa, komşunla konuşabilirsin köpeğini seninkine yaklaştırmasın
Zaten bunu konuşucam.
Birkaç kez uyardım anlamadı. Dün tartışmaya şahit oldu. Bugün tekrar uyarıcam.
Köpeğim saldırmıyor sadece havlıyor işte o bahçesine çok yaklaşınca.
Bebek değil zaten çocuğu artık okul çağında.
Ki ben adamın üslubundan rahatsızım.
Gelip kapıma konuşabilir, geceleri içeri alacağımı söylerim.
Ama 4 kat yukardan öyle kötü bir tavırla girdi ki konuya.
Ve konuşmanın sonunda köpeğine ne olur bilemem gibi bir cümle kurması sorun olan.
Buna diyebilen insan baba olmamalı.
Merhametsiz çünkü.

Her gördüğüne atlama öyle.Ben zehirlensin mi dedim?kendim de evde kedi besliyorum ve sokakta kedi ve köpekler için gönüllü besleme de yapıyorum.Ama bunları insanları rahatsız etmeden yapıyorum ok? Benim kedim kızgınlığa girdiğinde gür sesiyle kapıda miyavlıyo ben onun bile derdine düşüyorum eyvah biri rahatsız mı olcak diye, sizdeki bu rahatlık pes doğrusu.Saygı göstermesi gereken sizsiniz, çocuklarını fütursuzca sokaklarda bağırtan da, sokakta düğün yapan da, ateş eden de, evde gürültü yapan da,asker kutlaması yaparken korna çalan da, bahçede köpeği havlayan da hepsi aynı birbirinden hiçbi farkı yok.Hiç de saygı göstermek zorunda değilim, arıyorum polisi gereğini yapıyolar sağolsunlar.

Ben kimseyi rahatsız etmiyorum, kimse de beni etmicek bu kadar basit.
O zaman git dag basında yasa kimseyle muhattap olma

Back