• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Köpeğime zarar verebilir mi?

umarım dediğiniz gibi yemişlerdir cezayı şikayet ettiklerim de, sesi geçtim silahtan ve havai fişekten korkuyorum. neyin kafasıdır sokakta kına düğün yapmak anlamış değilim. sitenin içinde atan da site yöneticisiydi, emekli polis bir de. balkonumun dibinde patlattı oğlum aylarca korkudan balkona çıkamadı. her türlü psikopat var bu ülkede.

gerizekalılar işte. sanıyorlarki şerefleri artacak silahla falan. ben köy düğünlerine pek gitmiyorum. hatta görümcemin düğününü terk ettim. siz şikayet edin öyle bişey oldukça. yani ben ediyorum sonuç da buluyorum. ;)

Biz evde bakiyorduk kopegimize balkona cikardi baya bayada havlardi kimsr birsey demedi onun sayesinde alt kata girecek olan hirsiz engellendi o sebeple sanirim insanlar sesini cikartamadi birde siz bahcede bakiyorsunuz kime ne rahatsiz oluyosa gitsin dag basinda yasasin bazen sokak kopekleri havliyor gece yarisi hayvanlara gidin baska yerde havlayinmi diycez sacma sapan insanlar

Şunuda söylemek istiyorum şahsi fikrimdir.

Bu dünya sadece "insanların" DEĞİL.
Doğada bitkiler,hayvanlar,insanlar canlılar olarak herkesin yaşama hakkı var.

Tabi rahatsız etmemek gerek ama az birazda insan olmak gerek.
Köpek havladı da noldu sanki sana kötü laf mı ediyor napıyor bu hayvan seni taciz mi ediyor , senin arkandan mı konuşuyor, senin hakkını mı yiyor...

Elimde olsa pislik ruhlu insanların dilini kopartmak isterim.

Zararsız hayvanlardan ne istiyorsunuz anlamıyorum.

Kac yilinda kabul ettik hatirlmiyorum da avrupa hayvan yasasi kabul edildiginden bu yana evde 500 kopekte besleyebilirsin...
Ha sikayet gelmenesi icin de ugrasmalisin sonucta ileride seninde bi bebegin olucak belki zor uyuyacak ve aniden bi kopek havlamasi?
Hos mu olur bence degil..
O ergenle konus önce baktin dinliyo seni e kopeginde havlamiyo sikinti olmaz...
Ha baktin dinlemiyo e kopegini de seviyorsun eve al....
Bende bi hayvan severim hak veriyorum kopegin icin olan endiseni ama yakinda da anne olacagim komsunda bi kisimda hakli sayilir...
Onlemini al bacim...

Canım yaparlar ya. Cok gördüm ben. Benim de kopegim sabahlari ve aksamlari sitenin etrafında yürüyüşe kendi cikiyor geri dönüyor bi gun başkasının bahcesine girip gullerin destek cubuklarini alip kemirmis adamin citi olmadigi icin girmis sonucta baska kopekler de girebilir çiti yaptirin dedim ben anlamam bi daha goremezsiniz kopegi falan dedi gittim çit yaptirdim adama deliyle deli olmamak lazim apartmanda da köpek bakimina karsiyim ben sahsen sevmeme ragmen

Umarım cümleleri toparlayabilirim çünkü gece gece sinirlerim harap oldu ve ağlayıp duruyorum yarım saattir.
Apartmanın bize ait olan, dışarıdan bir girişi olmayan bahçesinde köpeğimiz yaşıyor.
Zaman zaman havlıyor evet ama ya bir yabancı bahçeye yaklaştığında ya da kedi köpek gördüğünde.
Ki bunu mahallede herkes biliyor çünkü 7 yıldır aynı evde köpeğimizle birlikte yaşıyoruz.
Yan apartmanın da dört dairesinin bizim bahçeye cephesi var.
Bize cephesi olmayan dairelerden birinin de köpeği var ve bu köpeği evin ergen oğlu gezdiriyor. Ve bizimkinin havladığını bildiği halde bahçenin önünde oyalanıyor.
Bizimki deliriyor havlıyor tabi.
1 saat önce de böyle bir şey oldu ve bizim cepheye bakan dairelerden en üst kattaki camı açıp "Hanımefendi bu terbiyesizlik ama, köpeğinizi alın içeride bakın, apartmanda köpek bakılmaz, müstakil eve taşının, benim çocuğum uyanıyor devamlı" gibi laflar etti.
Bu arada bizim apartmandan bugüne dek bize iletilmiş bir şikayet yok.
Ben de bahçenin bana ait olduğunu söyledim. Apartmanda köpek bakılmıyorsa onların apartmanında nasıl bakıldığını sordum. Ama o evin içinde bakıyor şeklinde bir yanıt aldım. Bu arada sıklıkla "terbiyesizlik bu" sözünü tekrarladı.
En sonunda "O zaman köpeğinize ne olur bilemem, gerisine ben karışmam" anlamına gelen bir cümle kurdu. Tam duyamadım çünkü sinirden kulaklarım uğuldamaya başladı.

Birçoğunuzun kedisi köpeği var biliyorum.
Ve siz de bunun nasıl bir his olduğunu bilirsiniz.
Çok gücüme gitti beni bununla tehtit etmesi.
Lütfen bilgisi olan arkadaşlar bana bir şey söylesin.
Zarar verebilir mi ona?
Ne yapabilir?
Ya da ne yapabileceğini söylemeyin hazır değilim.
Sanırım sadece içimi rahatlatın istiyorum.
bence hemen içeri alın köpeğinizi bi süre :( benımde köpeğim var napcagı belli olmaz boyle sevgıden yoksun insanların.
belki şikayet eder ? karnesi var mı ? cinsi ne o cok önemli ? aşıları tam mı ?

Umarım cümleleri toparlayabilirim çünkü gece gece sinirlerim harap oldu ve ağlayıp duruyorum yarım saattir.
Apartmanın bize ait olan, dışarıdan bir girişi olmayan bahçesinde köpeğimiz yaşıyor.
Zaman zaman havlıyor evet ama ya bir yabancı bahçeye yaklaştığında ya da kedi köpek gördüğünde.
Ki bunu mahallede herkes biliyor çünkü 7 yıldır aynı evde köpeğimizle birlikte yaşıyoruz.
Bize cephesi olmayan dairelerden birinin de köpeği var ve bu köpeği evin ergen oğlu gezdiriyor. Ve bizimkinin havladığını bildiği halde bahçenin önünde oyalanıyor.
1 saat önce de böyle bir şey oldu ve bizim cepheye bakan dairelerden en üst kattaki camı açıp "Hanımefendi bu terbiyesizlik ama, köpeğinizi alın içeride bakın, apartmanda köpek bakılmaz, müstakil eve taşının, benim çocuğum uyanıyor devamlı" gibi laflar etti.
Ben de bahçenin bana ait olduğunu söyledim. Apartmanda köpek bakılmıyorsa onların apartmanında nasıl bakıldığını sordum. Ama o evin içinde bakıyor şeklinde bir yanıt aldım. Bu arada sıklıkla "terbiyesizlik bu" sözünü tekrarladı.
En sonunda "O zaman köpeğinize ne olur bilemem, gerisine ben karışmam" anlamına gelen bir cümle kurdu. Tam duyamadım çünkü sinirden kulaklarım uğuldamaya başladı.

Zarar verebilir mi ona?
Ne yapabilir?
ha bide ona deyin ki 'benim köpeğim senden az havlıyo sus biraz.'

Belediye kaydını yaptır, aşı karnesi tam olsun bence en fazla şikayet eder bunlar da hiçbir sorun yaşamadan geri dönmelerini sağlar, rahat ol...Eğer zarar vermek anlamında söylediyse (bence boş bir tehdit ama önlemi elden bırakmamak lazım) aynen yaptığın gibi geceleri eve al, hiç için rahat etmezse de kamera taktır bahçene, sahte bile olsa...
Burdaki çirkin kalpli insanlar için yorum yapmaya değmez, dünya sizinmiş şımarıklığınız,
iki havlamaya, iki tüye kraliyet ailesi üyesi gibi afra tafranız sizin sevgisizliğinizdendir, nokta!

bence hemen içeri alın köpeğinizi bi süre :KK43: benımde köpeğim var napcagı belli olmaz boyle sevgıden yoksun insanların.
belki şikayet eder ? karnesi var mı ? cinsi ne o cok önemli ? aşıları tam mı ?
Geceleri içerde tutucam artık.
Karnesi var, aşıları var.
Ben onu sokaktan sahiplenmiştim.
Dünya güzeli bir melez yani.
Tehlikeli bulunan cinslerden mi diye soruyorsanız, hayır değil.

Belediye kaydını yaptır, aşı karnesi tam olsun bence en fazla şikayet eder bunlar da hiçbir sorun yaşamadan geri dönmelerini sağlar, rahat ol...Eğer zarar vermek anlamında söylediyse (bence boş bir tehdit ama önlemi elden bırakmamak lazım) aynen yaptığın gibi geceleri eve al, hiç için rahat etmezse de kamera taktır bahçene, sahte bile olsa...
Burdaki çirkin kalpli insanlar için yorum yapmaya değmez, dünya sizinmiş şımarıklığınız,
iki havlamaya, iki tüye kraliyet ailesi üyesi gibi afra tafranız sizin sevgisizliğinizdendir, nokta!
Belediye kaydını yarın yaptırıyorum.
Onun için sadece karnesiyle gitmem yeterli olur mu?
Zaten uzun zamandır ev arıyoruz.
Çünkü evden memnun değiliz.
İçimize sinen bir yer bulursak hemen taşınacağız.
En iyi çözüm de bu olacak sanırım.

ewt var yok değil ama bütün anneler denmemeli. ben o konuya yorum yaptım. ki onda bile şikayet ediliyor. siz hiç çocuğunu apartmana bağlayan anne gördünüz mü??
Baglayan gormedik ama saldim cayira mevlam kayira mantigiyla sokaga salip ne yapiyorlar diye kontrol dahi etmeyen,komsunun en ufak sesinden rahatsizim diye kendine bakmadan ortaligi ayaga kaldiran insan gorduk malesef.

Zarar verebilir mi ona?
Ne yapabilir?

insanlardan malesef her türlü kötülük beklenir:(((
bizim de bahçemizde köpeğimiz vardı ve gece uyumaz siteyi beklerdi, yabancı görünce de havlardı ama insanlar bundan dahi rahatsız oldular
snr köpeğimiz yok oldu.
ölüsünü bulduk yolda ama hala ne oldu bilemeyiz üzerinden 14 sene gecti:(
kamera falan takabilriseniz takın allah korusun elınızde bir kanıt olur

Niye?illa seninle aynı şeyleri mi düşünüyo olmam gerek?evet ya allah kahretsin ne sevgisiz insanlar çocuğu uyanıyosa nolmuş beter olsun önemli olan sensin korkma bişi olmaz mı demeliydim illa?
Onu diyen bol bol olmuş zaten, ben gerçekçi şeylerden bahsediyorum.
Hayat sadece senin gördüğün gibi değil demek ki.
Sevmek öğretilmiyor evet, tıpkı saygının öğretilemediği gibi.
Sokak kopekleri icin varmi bir oneriniz ne yapilmali mesela zehirlenmelimi? Biz bakmasak nesli tukenmeyecegine gore buna alissaniz iyi olacak bu dunya hic birimizin babasinin ciftligi degil.sizin kadar hayvanlarinda yasam hakki var buna istesenizde istemwsenizde saygi gostermek zorundasiniz.
Mune MuneMune hesabı doğrulanmış üye. arkadasla ilgilenirmisin

Sokak kopekleri icin varmi bir oneriniz ne yapilmali mesela zehirlenmelimi? Biz bakmasak nesli tukenmeyecegine gore buna alissaniz iyi olacak bu dunya hic birimizin babasinin ciftligi degil.sizin kadar hayvanlarinda yasam hakki var buna istesenizde istemwsenizde saygi gostermek zorundasiniz.
Mune MuneMune hesabı doğrulanmış üye. arkadasla ilgilenirmisin

Her gördüğüne atlama öyle.Ben zehirlensin mi dedim?kendim de evde kedi besliyorum ve sokakta kedi ve köpekler için gönüllü besleme de yapıyorum.Ama bunları insanları rahatsız etmeden yapıyorum ok? Benim kedim kızgınlığa girdiğinde gür sesiyle kapıda miyavlıyo ben onun bile derdine düşüyorum eyvah biri rahatsız mı olcak diye, sizdeki bu rahatlık pes doğrusu.Saygı göstermesi gereken sizsiniz, çocuklarını fütursuzca sokaklarda bağırtan da, sokakta düğün yapan da, ateş eden de, evde gürültü yapan da,asker kutlaması yaparken korna çalan da, bahçede köpeği havlayan da hepsi aynı birbirinden hiçbi farkı yok.Hiç de saygı göstermek zorunda değilim, arıyorum polisi gereğini yapıyolar sağolsunlar.

Ben kimseyi rahatsız etmiyorum, kimse de beni etmicek bu kadar basit.

Geceleri içerde tutucam artık.
Karnesi var, aşıları var.
Ben onu sokaktan sahiplenmiştim.
Dünya güzeli bir melez yani.
Tehlikeli bulunan cinslerden mi diye soruyorsanız, hayır değil.

Belediye kaydını yarın yaptırıyorum.
Onun için sadece karnesiyle gitmem yeterli olur mu?
Zaten uzun zamandır ev arıyoruz.
Çünkü evden memnun değiliz.
İçimize sinen bir yer bulursak hemen taşınacağız.
En iyi çözüm de bu olacak sanırım.
Ben köpek değil kedi sahibiyim ama bu şekilde bir kayıt durumu yok kedilerde, köpek için çok duydum ama süreci bilmiyorum, bilen arkadaşlar yardımcı olabilir ya da pet forumlarında detaylı ne yapılması gerektiği yazıyor.
Bence de mümkünse değiştirin evinizi, bu stresle yaşamazsınız

Her gördüğüne atlama öyle.Ben zehirlensin mi dedim?kendim de evde kedi besliyorum ve sokakta kedi ve köpekler için gönüllü besleme de yapıyorum.Ama bunları insanları rahatsız etmeden yapıyorum ok? Benim kedim kızgınlığa girdiğinde gür sesiyle kapıda miyavlıyo ben onun bile derdine düşüyorum eyvah biri rahatsız mı olcak diye, sizdeki bu rahatlık pes doğrusu.Saygı göstermesi gereken sizsiniz, çocuklarını fütursuzca sokaklarda bağırtan da, sokakta düğün yapan da, ateş eden de, evde gürültü yapan da,asker kutlaması yaparken korna çalan da, bahçede köpeği havlayan da hepsi aynı birbirinden hiçbi farkı yok.Hiç de saygı göstermek zorunda değilim, arıyorum polisi gereğini yapıyolar sağolsunlar.

Ben kimseyi rahatsız etmiyorum, kimse de beni etmicek bu kadar basit.
Eminmisin kimseyi rahatsiz etmedigine 1 saatir bu konuda bi cok kisi senden kohnelesmis fikirlerinden rahatsiz mesela!!
Belediyeyi ariyosun geregi yapiliyor oylemi;)neymis o geregi bi kac ornekle aciklarmisin kopek sahipelri olarak belediyenin kanunlarin neyi yaptirip yaptiramacagini cok iyi biliyoruzda:deli:
Senin gibi bir komsu gecen yil belediyeyi aradi aklinca sikayete belediye gorevlileri bakti asi karnesi belediye kaydi kimligi var o arayan komsuya kizdi bi daha sacma sapan seyler icin bizi rahatsiz etmeyin dedielr kopegi sevip gittiler:halay:

Eminmisin kimseyi rahatsiz etmedigine 1 saatir bu konuda bi cok kisi senden kohnelesmis fikirlerinden rahatsiz mesela!!
Belediyeyi ariyosun geregi yapiliyor oylemi:KK66:neymis o geregi bi kac ornekle aciklarmisin kopek sahipelri olarak belediyenin kanunlarin neyi yaptirip yaptiramacagini cok iyi biliyoruzda:deli:
Senin gibi bir komsu gecen yil belediyeyi aradi aklinca sikayete belediye gorevlileri bakti asi karnesi belediye kaydi kimligi var o arayan komsuya kizdi bi daha sacma sapan seyler icin bizi rahatsiz etmeyin dedielr kopegi sevip gittiler:halay:

Ben hayvanları hiçbi zaman şikayet etmedim etmem de.Hiçbir hayvanı insafsız belediyelerin vicdanına bırakmam neyse katlanırım susarım.Görüyoruz yapılan işkenceleri, öyle bi vicdani sorumluluğu kaldıramam.Şikayet kısmını düğün vs yapanlar için söyledim.

Her neyse, kısaca insanlar birbirlerinin rahatsızlıklarına saygı göstermeliler özet olarak bunu söylüyorum.Bu konuda köpek sahipli olduğu için bunları yazdım, yoksa zaten sokak köpeklerine yapcak bişi yok.Onların yuvası sokak, saygı duyulmalı.

Bununla ilgili şikayette bulunun buna sebep olursa sorumlusu o kişidir diye.Bir yorumda da gördüm güvenlik kamerasıda taktırın. Anne olması onun o canlıya zarar vermicek garantisi taşımaz :sinirli:

Ben hayvanları hiçbi zaman şikayet etmedim etmem de.Hiçbir hayvanı insafsız belediyelerin vicdanına bırakmam neyse katlanırım susarım.Görüyoruz yapılan işkenceleri, öyle bi vicdani sorumluluüu kaldıramam.Şikayet kısmını düğün vs yapanlar için söyledim.

Her neyse, kısaca insanlar birbirlerinin rahatsızlıklarına saygı göstermeliler özet olarak bunu söylüyorum.Bu konuda köpek sahipli olduğu için bunları yazdım, yoksa zaten sokak köpeklerine yapcak bişi yok.Onların yuvası sokak, saygı duyulmalı.
Hihim aynen oyle saygi gostermeli:KK14:

Zarar verebilir mi ona?
Ne yapabilir?

Ahhb ahhh su dunyanin kendisine ait oldugunu zanneden kucucuk bir canliya dahi tahammulu olmayan insanlardan heryerde mevcutmus demekki

Bizdede var aynilarindan ne yazik ki copun yaninda yemek verdigimiz kediye bile karidirlar hatta bizim kapinin onunden kedi gecmesi bile yasaktir:işsiz:mahallenin kedileride bunu ogrenecek yakinda

Kedi dusmani bir sahis yuzunden bilmeden Allah muhafaza 10 gunluk yavru bi kedinin ölmesine sebep oluyordum neredeyse

Oda hiçbirsey yapamaz sonucta kendi bahcenizde beslemiyormusunuz ona neumis ki

Bence o kopeginizi kiskirtan ergen cocukla yada ailesiyle konusmayida deneyin bi sonucta kopek bakan aile halden anlarlar herhalde durumu izah edin belki kopeginixin havlamasi biraz olsun azalir

Ama buda can sonucta 24 saat sessiz sakin oturmasida beklenemez ki

Sizin anlayamadığınız sahipli bir köpeği şikayet de etseniz belediyenin hiçbir şey yapamayacağı.

Yani siz çok insaflısınız diye komşunuzun köpeği evinde koşabiliyor değil.
Size zaten böyle bir hak tanınmadığını anlamanın nesi bu kadar zor? burcubahar0635 burcubahar0635

Back