Köpeğime zarar verebilir mi?

Ayrıca benim mahallemdeki sokak köpekleri iyiki var yabancıya havlıyorlar bana değil tipini beğenmediklerine
Evlenmeden önce eski mahallemde bakkala falan gittiğimde rahat 5 tane köpek peşimden gelirdi ben nereye onlar oraya eve kadarda gelirlerdi gece gündüz rahat rahat gezerdim.
Görenler gene korumaların yanında kimse sana birşey yapamaz derdi insanlar ne güzel evimize hırsız giremez diyeceğine bide çemkiriyorlar pess

Başınız sağ olsun
Hayvan öldürdüklerinde de katil olduklarını bilmiyor bu insancıklar
Sağolun, valla ben duysun diye sokak ortasında çıkıp avazım çıktığı kadar bağırdım, benim kediciklerimin yanısıra sokağımızda kendi heybetli gösterişli ama bir o kadar da zararsız şımarık bir erkek köpeği de zehirlemiş, o günkü acımı size tarif edememkurtaramadım

Kimin yaptigini ogrenebildinizmi?
Allah kahretsin boyle insan sifatli iki ayakli mahluklari

Isin ilginci bu kopek havlamasindan sikayet edenler kendi cikardiklari gurultuyu rahatsizligi hic gormezler.dunya sadece kendilerinin etrafinda donuyor sanirlar.bir canliyi zehirleyebilecek vijdansizi allah affetmez.
Hiç yani. Ben gecenin bir vaktine kadar konu komşunun dinlediği müziği dinliyorum. Diyorum ki, şehir hayatı, komşuyuz şurada... İki aydır apartmanımda, dibimde tadilat sürüyor, duvarlarım yıkılacakmış gibi iniyor balyozlar, kedim korkudan tüylerini kemirmeye başladı da, sakinleştirici spreyler buldum sonunda bir arkadaşımdan kediler için de, öyle sakinleşti. O da benim canım. O da benim evladım. Ama insan yavrusu olmadığından benim hiç bir hakkım yok şikayet etmeye. Hadi diyoruz insanlar ev yaptırıyor, sabredelim...
Bir de düğün sezonu açıldı, gecenin bir yarısına kadar teraslarda, mahalle kafelerinde bile kına düğün yapan, sokaklara taşan var... Havai fişekler çatılardan fırlatılıyor... Kimseden ses çıkmaz.. Kaldı ki ramazanda davulcu geziyor. Ben oruç tutmuyorum, dinliyorum, uyuyorsam uyanıyorum. O da bebeği çocuğu uyandırmaz mı..?
Ama gece köpek havlayınca, kediler bağırınca mahalleyi haydutlar basmış gibi balkonlara taşıyor insanlar atletlerle..
Sular döküyorlar tepelerinden. Bağırıyorlar. Sanki onun bağırtısı bize ninni gibi geliyor...
Sorun sadece hayvan sesi

Son düzenleme:
Başıma gelmedi ama inanın sizi çok iyi anlıyorum, çok acı bir travma olmalı Bilmem ki ilahi adalet var mı ama çıkar diye umuyorum bir yerlerden.
En acısı da sanırım böyle bir korkunçluğun cezasız kalması.. Kaldı ki topluma da çok zararlı tipler olduğuna inanıyorum bunların. Kendinden güçsüz olan tüm canlılara tehditler !
Tekrar başınız sağolsun

Evet köpek havlıyor diye "terbiyesizlik bu" diyor bana.
E sen kapıma gelip insan gibi konuşmak varken 4 kat yukarıdan bağırınca terbiyesizlik olmuyor mu?
Diye soramadım tabi o an.
Nutkum tutuldu sanki.
Evet tek dertleri hayvanlar.
Ne kadar önemsiyorlar kendilerini.

Siz en iyisi arkadaşlarında dediği gibi köpeğinizin kulübesini görebilecek bir kamera taktırın, ne olur ne olmaz, bu komşu sinirle söylemiş olsun, bir başkasının bu akşam yaşananları duyup gaza gelmeyeceğinin garantisi yok, Allah korusun köpeğinizi ve tüm canlıları.

Bizim civardakiler de ne zaman rastlaşsak, özellikle akşam saatlerinde eve kadar bırakıyorlar, iyi ki varlar
4-5 köpekle geldiğim oluyor bazen, nasıl güvende hissediyorum kendimi anlatamam. Kedilere bile sataşmıyor bir de bizim bu dana kadar kuzucuklar Kimseye zararları yok ki zaten...

Beynime ağrı saplandı.. Gidip oğluma sarıldım hemen.. Allah'ım böyle insanları yavrularımızdan uzak etsin. Adi adam bi et atsa zehirli kuzularımız hiç anlamadan yer Allah'ım sen koru yarabbim.

İstanbulda koca belediye tek tek toplayıp zehirledi malesef üstelik mübarek günde kimsenin insafı kalmadı gece içeri alın mutlaka varsa durumunuz kamera taktırın karnesini hatta çip uygulamasını hemen halledin

Onlar alttan alinca korkuttuk,bisey aciklamaya calisincada kendilerini hakli saniyorlar.biz onceden aciklama yapiyorsuk baktik bunlar tepemize ciktilar kendilerini hakli sandilar.
Bizde selami sabahi kestik allaha havle ettik. Aimdi inalr kendi aile iclerinde birbirleribi yiyorlar baska sebepten kapilarina polis dayaniyor bizde balkona cikip seyrediyoruz.kimmis komsuyu gurultusuyle rahatsiz eden allah gosteriyor.
Hic ezilip sessiz kalmayin muhatapta olmayin.

Kimin yaptigini ogrenebildinizmi?
Allah kahretsin boyle insan sifatli iki ayakli mahluklari
Ben içten içe kim olduğunu biliyorum ama kendisi itiraf etmediğinden iftiraya girer korkusuyla kapısına gidip hesap sormadım, Allah'a havale ettim. Daha önce de bu bebeklerin annesini daha yavruyken benim olmadığım bir zamanda yeğenlerine attırmış, 2 gün arayıp buldum kedimi.
Yeğenleriyle attırdığına eminim, bulduğum sokakta birkaç kişiye kedimi buraya kim getirdi dediğimde tarif ettiler, korkudan kaç gün kendine gelememişti yavrucak.

İnsanlardan tiksiniyorum. Bu insanların yetiştirdiği çocuklardan tiksiniyorum. Serseri mayın gibi ortada dolaşan ergenlerden tiksiniyorum. Genel olarak insanlardan o kadar tiksiniyorum ki sürekli midem ağzımda. Sizin köpeğinizin canı benim gözümde binlerce insandan daha değerli. Önlem alın, çok da belli etmeyin korktuğunuzu. Bu şerefsizler korkudan beslenir, erkekliği pekişir.

Hayvanlar insanlardan bin kat daha insan!
Onlar öyle masum ki..
Kötülük bilmez, kin gütmez ..
Bu manyaklardan herşey beklenir.
Biri de gelmiş konuya bik bik çocuğum da çocuğum diye yazmis çizmiş. Sinir oldum gece gece ya.. Ben kuş, balık ve kaplumbağadan baska bişey beslemedim o yüzden böyle bi sorun hiç yaşamadım ama önlemleri elden bırakmayın asla. İçeri alacakmışsınız aksamlari felan bi süre öyle yapın. Pis ruh hastalari. Allah kahretsin böylelerini.

Kopeginiz sizden baska birinden yemek yemiyorsa şanslisin.
Ama o kisi bu kadar insafsiz olamaz.
Ayni durumu yasayan arkadasimin sibirya kurdunu zehirlediler hala bulamadi kimin oldugunu. Icinizi rahatlatmak emin olun isterdim...!

Belki boş bir tehtitdir ama tedbiri elden bırakmayın. Kamera koyun görünür bir yerde olsun özellikle yaklaşamazlar.
Hayvanları sevmeyenler insanları da sevemez bunu bilir bunu söylerim her zaman..

Aklıma geldi de küçükken mahallede yavru bir kedi vardı ona bakardım süt falan veriyordum kapının orada müsait bir yer vardı minder falan koymuştum sıcak yerde yatsın diye. Sabah aksam gidip bakardım. Bi sabah kalktığım da arabanın altın da kalıp öldüğünü söylemişlerdi çok ağlamıştım kaç gün etkisi gitmemiştim üzerimden

Bazı belediyelerin dahi zehirli kıymayla sokak hayvanlarını sistematik bir şekilde katlettiklerini biliyoruz. Ortalık manyak dolu. Yapar mı yapar. Kopecige göz kulak ol.

Benim de apartman bahçesinde beslediğim bir golden vardı. Sokağa terkedilmiş muhtemelen, ben de yemeğini suyunu verirdim. Dolaşıp dolaşıp gelirdi. Sesi çıkmazdı hic havlamasını duymadım. Ürkekti cok yaklaşmazdı zaten. Bi gün komşum ki kendisi öğretmen, kocası da savcıydı. Kapımı çaldı. Kocam bu kopegi oldurecek bak al götür burdan falan dedi. E diyorum sokakta bi suru var dışardan da geliyor hayvanlar hepsini mi katledecek hayvanın ne zararı var. Yok iste kocam deli, kopek sevmez çart curt. Ben hic inandırıcı bulmadım.

Haftalar gecti koca Adam sesi çıkmayan apartmana yaklaşmayan bahçede yemek yiyip çekip giden hayvan icin belediye Ekibi çağırmış. Duyunca sok oldum. Ki ben ası da yaptırmıştım ona cok bakımlı guzel bi kopekti hastalanmasın dşye. Sağlığı tehdit ediyormuş minicik hayvan.

Belediyeden geldiklerinde evde yoktum sonradan baska bi komşum anlattı bunları bana. Allahtan o arbedede baska apartmanda oturan bir komsu ben kopegi sahipleniyorum demis ve yazlığına götürmüş. Yoksa barınakta açlıktan olur ya da belediye ekiplerince katledilirdi yavrucak.

Yanı sözün özü insanlar minicik hayvanlara yasam Hakkı tanımamak icin bahçelerini dahi paylaşmamak icin 49 takla atıyor. Dikkatli ol

+1
Sonsuz kalp

Aynen canım aynen. Yani bu konuda öyle doluyum ki sayfalarca yazabilirim ! Benim de burada konu bile açtığım gece 2' de temizlik yapıp çivi çakan manyak bir komşum var. Muhtemelen vardiyalı çalışıyordur ya da kendi işidir eve geç de geliyor ses etmiyim zamanı yoktur iş yapmaya diyorum. Ben de bilirim çıkıp kavga etmesini ama anlayış göstemeyi deniyorum. Hatta şu an saat 6:18 bir şeyler çekiyor yukarıda !

Bunca insan öküzüne katlanıyorum masum bir köpeğin havlaması hiç rahatsız etmez. Eski evimizde de vardı daire içinde besledikleri bir köpek, ondan da komşunun 12 de koşan kızı kadar rahatsız olmadım. Hayvanın tabiatı bu neticede. Ama ya insanın ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…