• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Köpeğime zarar verebilir mi?

Size ne faydası ne bilemiyorum ama bide şöyle düşünün; iki çocuğum var çalışıyorum oldukça yoruluyorum. Gece tam ikisini de uyutmuşum. On dakkada köpek havlamısıyla uyanıyor bebeğim. Bu o kadar sinir bozucu bi durum ki bide bu açıdan bakın. Size tepki veren kadının ne hissettiğini anlıyorum. Tabiki Can'ına kastettiyse asla savunmuyorum. Bide bu açıdan bakın. Ben bu eve taşındığından beri bu sorunla uğraşıyorum. Odasında bile yatamıyor köpek yüzünden. Odası tam köpeğin olduğu tarafta. Tabiki isteyen istediği hayvanı besler ama bizim hayatımıza o kadar büyük olumsuz bi etkisi var ki yaşamayan bilemez. Yarım saat kırk dakkada zor uyuttuğun çocuğun korkuyla uyanması çok kötü.

Sizin ayrı konunuz vardı sanırım, orada devam edin derim. Bu başka bir durum, başka bir konu.
Zaten üzgün olan bir hayvan sahibini olmadık şeylerle neden itham ediyor da üzüyorsunuz?

Umarım cümleleri toparlayabilirim çünkü gece gece sinirlerim harap oldu ve ağlayıp duruyorum yarım saattir.
Apartmanın bize ait olan, dışarıdan bir girişi olmayan bahçesinde köpeğimiz yaşıyor.
Zaman zaman havlıyor evet ama ya bir yabancı bahçeye yaklaştığında ya da kedi köpek gördüğünde.
Ki bunu mahallede herkes biliyor çünkü 7 yıldır aynı evde köpeğimizle birlikte yaşıyoruz.
Yan apartmanın da dört dairesinin bizim bahçeye cephesi var.
Bize cephesi olmayan dairelerden birinin de köpeği var ve bu köpeği evin ergen oğlu gezdiriyor. Ve bizimkinin havladığını bildiği halde bahçenin önünde oyalanıyor.
Bizimki deliriyor havlıyor tabi.
1 saat önce de böyle bir şey oldu ve bizim cepheye bakan dairelerden en üst kattaki camı açıp "Hanımefendi bu terbiyesizlik ama, köpeğinizi alın içeride bakın, apartmanda köpek bakılmaz, müstakil eve taşının, benim çocuğum uyanıyor devamlı" gibi laflar etti.
Bu arada bizim apartmandan bugüne dek bize iletilmiş bir şikayet yok.
Ben de bahçenin bana ait olduğunu söyledim. Apartmanda köpek bakılmıyorsa onların apartmanında nasıl bakıldığını sordum. Ama o evin içinde bakıyor şeklinde bir yanıt aldım. Bu arada sıklıkla "terbiyesizlik bu" sözünü tekrarladı.
En sonunda "O zaman köpeğinize ne olur bilemem, gerisine ben karışmam" anlamına gelen bir cümle kurdu. Tam duyamadım çünkü sinirden kulaklarım uğuldamaya başladı.

Birçoğunuzun kedisi köpeği var biliyorum.
Ve siz de bunun nasıl bir his olduğunu bilirsiniz.
Çok gücüme gitti beni bununla tehtit etmesi.
Lütfen bilgisi olan arkadaşlar bana bir şey söylesin.
Zarar verebilir mi ona?
Ne yapabilir?
Ya da ne yapabileceğini söylemeyin hazır değilim.
Sanırım sadece içimi rahatlatın istiyorum.

Bu ruh hastası pisliklerden herşey beklenir nasıl bir önlem alınıe bilmiyorum ama önleminizi alın. Belediyeye şikayet edebilir gerçi sahipli köpekleri almıyorlar ama kendisi de eyleme geçebilir.

Allah Allah ya insanlarda hayvan sevgisinin s'si kalmadı ya sinir oluyorum. O zaman senin çocuğunun ağlaması da beni rahatsız ediyor vik vik !

Size ne faydası ne bilemiyorum ama bide şöyle düşünün; iki çocuğum var çalışıyorum oldukça yoruluyorum. Gece tam ikisini de uyutmuşum. On dakkada köpek havlamısıyla uyanıyor bebeğim. Bu o kadar sinir bozucu bi durum ki bide bu açıdan bakın. Size tepki veren kadının ne hissettiğini anlıyorum. Tabiki Can'ına kastettiyse asla savunmuyorum. Bide bu açıdan bakın. Ben bu eve taşındığından beri bu sorunla uğraşıyorum. Odasında bile yatamıyor köpek yüzünden. Odası tam köpeğin olduğu tarafta. Tabiki isteyen istediği hayvanı besler ama bizim hayatımıza o kadar büyük olumsuz bi etkisi var ki yaşamayan bilemez. Yarım saat kırk dakkada zor uyuttuğun çocuğun korkuyla uyanması çok kötü.
Bakın ben 1 saat önce hiç sevmediğim bir biçimde adamın biriyle tartıştım.
Benim canım dediğim köpeğim için "sorumlusu ben değilim" gibi laflar etti.
Canına mı kastetti bilmiyorum.
Sizce öyle midir diye soruyorum.
Siz bana köpeğe bekçilik yaptırmak hayvanseverlik değil diyorsunuz.
Gerçekten sinirimin sizi kaldırabileceğini sanmıyorum şu an.
Teşekkür ederim yorumunuza.

Gece eve almakla çok iyi etmişsiniz..
Ben sizi çok iyi anladım. Ben de köpek sahibiydim ve o dönem, yaşım da küçükken kapıma bir komşumuz bıçakla geldi. Kadın yemek yapıyormuş sözde. Düşünün. Daha 14 yaşındaydım. Ben de kavga etmiştim o zaman karşımda bıçak sallamasına karşın. Sonra vay efendim hayvanseverler neden hırçın?! Karşımızdakiler çoğunlukla ruh hastası da ondan tabi... O zaman böyle hak hukuk yoktu, imza toplamıştı apartman, ailem arkamda durmamıştı ve başka bir yere sahiplendirmek zorunda kalmıştık. Hayatımda o kadar üzüldüğüm başka bir an var mıdır, bilemiyorum, ölüm dışında yok kesinlikle..
Bu yüzden sizi çok iyi anlıyorum. Şimdi kedim için bir sorun yaşasam, gerekirse taşınırım hiç düşünmeden ama davamı da açarım. Şimdi çok şükür hayvan hakları biraz da olsa korunuyor. Ama zamanla duyduğum gördüğüm olaylardan en doğrusunun alttan almak olduğunu anladım, yutkuna yutkuna geçiniyorum herkesle ne yazık ki.
Yarına sakinleşince tekrar düşünün derim.
Çok teşekkür ederim, anlaşılmak gerçekten güzel.

Sizin ayrı konunuz vardı sanırım, orada devam edin derim. Bu başka bir durum, başka bir konu.
Zaten üzgün olan bir hayvan sahibini olmadık şeylerle neden itham ediyor da üzüyorsunuz?
İtam etmiyorum sadece karşıdaki insanların da ne hissettiğini söylemeye çalışıyorum. Kimseyi üzmek gibi bir niyetim yok. Eğer köpeğe. Zarar vermek gibi bi tehdit varsa bu tabiki çok üzücü. Ama benim bebeğim korkmasa isterse on köpek sabah akşam havlasın rahatsız olmam. Hatta bu köpeğin varlığından Bebek doğun haberimiz oldu. Konu sahibi öyle yapıyor diye demiyorum köpeği bekçilik yapsın diye bahçeye koymak hayvanseverlik olamaz

Canım gözün üstünde olsun mutlaka inşallah öyle bir şey yapmaz millet iyice dünyayı kendinin sanmaya başladı

Bu ruh hastası pisliklerden herşey beklenir nasıl bir önlem alınıe bilmiyorum ama önleminizi alın. Belediyeye şikayet edebilir gerçi sahipli köpekleri almıyorlar ama kendisi de eyleme geçebilir.

Allah Allah ya insanlarda hayvan sevgisinin s'si kalmadı ya sinir oluyorum. O zaman senin çocuğunun ağlaması da beni rahatsız ediyor vik vik !
Onın çocuğu beni zaten deli ediyor.
Ben ona ağzımı açıp tek laf edebiliyor muyum sustur şunu diye.
O kendinde bu hakkı nereden buluyor gerçekten anlamış değilim.

Sakın anatma canım sonra kaç gün uykularım kaçıyor hep aklıma geliyor ağlıyorum okumak görmek istemiyorum böyle şeyler :KK42:
Aynen, anlatır mıyım hiç. Asla. Sadece bir adamın hapis cezası aldığını söyledim, o da olumlu bir durum olduğundan.
Ben de geri çekildim zaten artık.. Artık sosyal medya hesaplarıma bile bu yüzden girmiyorum. Çünkü orada hep dernekleri takipteydim, temasta olduklarım da vardı, ilan paylaşımı da yapardım sık sık. Ama gücüm kalmadı artık, şahit olduklarım ağır geliyor... Sadece kendi çevremdeki hayvanlara elimden geleni yapmaya çalışıyorum. İnsanız biz de, tükeniyoruz...

Evet erkek. Belediye kaydımız yok, onu bu hafta halletmem lazım. Komşuma gidip tek kelime etmek istemiyorum. Şimdilik geceleri içerde tutarak idare etmeyi düşünüyorum.
O komsuyla asla muhatap.olma.laf anlamazlar biliyorum o tipleri.
Belediye kaydini ve kimligini asi karnesini ayarlayin.sizin elinizden asla kisme alamaz. Biz okadar huzursuz oldukki kopegimize cip bile taktirdik gece felan kacirirlar diye.zehirleyeceklerinide aoylediler.annem allah mihafaza hele bir zehirleyin o elleriniz bir uzansin sonrasini siz dusunun dedi.seslwri kesildi.allaha havale et.onlar sevgisiz insanlar.

Cok uzuluyorum boyle seyleri duyunca oda bir can ya insanlar okadar sevgisizki ben kendimi bildim bileli kedilerle buyudum hatta kuslarimiz tavuklarimiz kopeklerimiz bir suru minnoslarimiz vardi ev mustakildi kimse rahatsiz olmazdi sikayet etmezdi of demezdi ne oldu bu insanlara bukadar tahammulsuz sevgisiz oldular :KK1: tum kalbimle dua ediyorum Allahım korusun sizin kopeginizi ve butun hayvanlari kotulere fırsat vermesin rabbim insallah

Bakın ben 1 saat önce hiç sevmediğim bir biçimde adamın biriyle tartıştım.
Benim canım dediğim köpeğim için "sorumlusu ben değilim" gibi laflar etti.
Canına mı kastetti bilmiyorum.
Sizce öyle midir diye soruyorum.
Siz bana köpeğe bekçilik yaptırmak hayvanseverlik değil diyorsunuz.
Gerçekten sinirimin sizi kaldırabileceğini sanmıyorum şu an.
Teşekkür ederim yorumunuza.
Sinirlerinizin benle ne alakası var anlamadım. Benze bi sıkıntıyı bende yaşadığım için bide bu açıdan bakın dedim. Benim komşum köpeği bekçi olarak kullanıyor ve buna tepkimi dile getirdim bana niye patladınız.

İtam etmiyorum sadece karşıdaki insanların da ne hissettiğini söylemeye çalışıyorum. Kimseyi üzmek gibi bir niyetim yok. Eğer köpeğe. Zarar vermek gibi bi tehdit varsa bu tabiki çok üzücü. Ama benim bebeğim korkmasa isterse on köpek sabah akşam havlasın rahatsız olmam. Hatta bu köpeğin varlığından Bebek doğun haberimiz oldu. Konu sahibi öyle yapıyor diye demiyorum köpeği bekçilik yapsın diye bahçeye koymak hayvanseverlik olamaz
Sizin cocugunuzun aglamasi diger komsulari rahatsiz etmiyormu?
Hayvan bakmayan bilemez onlarda evlat oluyor.
Konu sizin komsunuzun bekcilik yaptirdigi kopek degil.kendi konunuzdan devam edin lutfen

Cok uzuluyorum boyle seyleri duyunca oda bir can ya insanlar okadar sevgisizki ben kendimi bildim bileli kedilerle buyudum hatta kuslarimiz tavuklarimiz kopeklerimiz bir suru minnoslarimiz vardi ev mustakildi kimse rahatsiz olmazdi sikayet etmezdi of demezdi ne oldu bu insanlara bukadar tahammulsuz sevgisiz oldular :KK1: tum kalbimle dua ediyorum Allahım korusun sizin kopeginizi ve butun hayvanlari kotulere fırsat vermesin rabbim insallah
Neyse ki iyi insanlar hala var.
Çok teşekkür ederim.

Sinirlerinizin benle ne alakası var anlamadım. Benze bi sıkıntıyı bende yaşadığım için bide bu açıdan bakın dedim. Benim komşum köpeği bekçi olarak kullanıyor ve buna tepkimi dile getirdim bana niye patladınız.
Buna tepkinizi burada dile getirmenizin ne anlamı var?
Zaten kendi konunuz varmış.
Sizin sorununuzun muhatabı ben değilim.
Ve konuyu açarken de söyledim iyi şeyler duymaya ihtiyacım olduğunu.

Sizin cocugunuzun aglamasi diger komsulari rahatsiz etmiyormu?
Hayvan bakmayan bilemez onlarda evlat oluyor.
Konu sizin komsunuzun bekcilik yaptirdigi kopek degil.kendi konunuzdan devam edin lutfen
Ben kendi konumu devam ettirmiyorum örnek göstererek yorum yaptım. Neyi nerden devam edeceğimi ben bilirim sıkıntı yok.

Sanırım anlatamadım, bide bu açıdan bakarsanız daha olumlu düşünebilirsiniz diye yazmıştım. Kılavye kahramanlığı yapıp komşunuza hakaret etmedim diye kötü polisim yine.

Bizim karşı apartmanda köpeği kafes gibi yere tıkan yoksa siz misiniz? Bunun adı hayvan severlik olamaz. Bekçilik yapsın diye kapının önüne köpeği koy. Çıkartıp bi dolaştırma. Adı hayvan severlik olsun. Asla bi canlıya zarar vermeyi düşünemem ama, bizim karşıdaki köpek yüzünden her gece defalarca çığlıkla uyanıyor bebeğim. Hayvanı bekçi gibi kullanmak hayvanseverlik asla değil.
Burada yazılanların hiçbiri benim konuma yanıt değil.
Siz burada kendi komşunuzla konuşmuşsunuz basbaya.
Lütfen uzamasın. Mune MuneMune hesabı doğrulanmış üye. gky2009 gky2009

Back