- 11 Mayıs 2011
- 576
- 2
-
- Konu Sahibi ezberbozanlale
Benimde nişanlım Konyalı iki üç hafta sonu düğünüm var canım bizim ailemizde öyle bi sıkıntı olmadı Kırşehirliyiz biz. Tek sıkıntı bizim oralarda başka yere kız verilmez-(di) o nedenle biraz garip karşıladılar hatta bizim burda evlenecek oğlan yokmuydu falan bile dedilergerçi artık bu tabuda yıkıldı yeni damatlarla birlikte Gerçi herhangi bi tepkileri olsada umurumda olmazdı ben o insanı 7 yıl tanımışım ve evlenmeye karar vermişim gerisi onları pek ilgilendirmezz
BNDE KONYALIYIM KARADENIZLERLE EVLIYIM ama konyanın erkeği kötüdür diyemem namazında nıyazında olurlar mevlana şehri bilirsiniz:) illaki bir sepetten çürük çıkar
işte bi tane çürük çıkar da demiyolar tüm hepsini sepetliyolar cnm ya
bence bunun konyalı olmakla ilgisi yok..
nerden olursa olsun kültür farklı önemli. bir de acaba konu sahibi nereli.
mesela akdenizde antalya alanya gibi illerde konyalılara önyargı fazladır..
konyanın kendine has bi kültrü var durumları olduğu halde evlenince erkeğin ailesiyle yaşayanlar var mesela
memleket neresi olursa olsun böyle bişey size normal gelmiyosa zorlanırsınız
her şehirden farklı farklı insanlar çıkıyo, önemli olan eşiniz ve eşinizin ailesinin bazı garip adetlere ne kadar bağlı olup olmadığı
sonuçta her yörenin bilmeyene abes gelebilecek adetleri var..
ben egeliyim uşak-afyon-denizli karışık
eşim karabüklü..
bazı şeyler gerçekten farklı alışamıyosun ama değişmeyeceğini kabulleniyosun
dini ve sosyal açıdan ailelerin yaşayışları benzer olunca diğer farkılıklar göze batmayabiliyo
en eğlencelisi eşimle benim yöresel konuştuğumuzda oluşan şive çeşitliliği..
taş düşebülü ayı çıkabülü derler ya aynı öyle konuşuyo sülalesi, kendisi istediğinde kullanır tabi
benim de klasik egeli konuşması gelceez gitceez gibi mesela
bi çocuğumuz olursa annane ve babannesine gittikçe kafası karışcak kesinlikle
benim erkek arkadaşım da konyalı ve ciddi düşünüyoruz...
ama böyle bir şeyi ilk defa sizden duyuyorum
bana da çok sordular damat nereli diye konyalı dediğimde hiçbirinden hiçbir tepki görmedim..
türk erkeğinin hangisi kıskanç vs. değil ki canım..
insanların ağzı torba değil ki büzesin...
sen onlara doğma büyüme istanbullu deseydin de söyleyecek bişeyler bulurlardı emin ol tatlım
sıkma canını boşver
evet Antalyalıyım ben.peki niye akdeniz bölgesinde öyle dediniz anlamadım ?sebebi nedir bunun?
konyalı değiliz ama konyada yaşıyoruz..
arabamız 42 plaka.. antalyaya tatile gittiğimizde bi benzinlikte adam sormuştu konyalı mısınız diye
hayır deyince başladı anlatmaya
konyalılar böyledir öyledir diye.. adamın yaptıgı genellemeye katılmadığımı belirteyim de önce..
konyada sofu gezerler hanımlarına kızlarına herşeyi yasaklarlar sonra buraya gelip bi rus vs bi kadın bulup kasılırlar çocuklarının rızkını burda yerler..dedi adam..
bence bu davranışın memleketle ilgisi yok.. her memleketten böylesi çıkar..
sanırım antalyalıların çok dikkatini çekmiş bu..
tatilde arabayla ufak bi kaza yaptık maddi hasarlı.. inan konyada ödeyeceğimizin iki katını ödedik
sırf konyalı ön yargısından
ben 5 sene konyada yaşadım.üniwersite için.ilk gittiğimde yadırgadım.erkekler de kadınlarda yüzünü buruşturarak bakıyor sana.ama son dönemlerde daha gelişti düşünceler fikirler.erkekleride çok iyiside war çok kötüsüde.bi arkadaşın yazdığı gibide serserisi çok bol.
ben 5 sene konyada yaşadım.üniwersite için.ilk gittiğimde yadırgadım.erkekler de kadınlarda yüzünü buruşturarak bakıyor sana.ama son dönemlerde daha gelişti düşünceler fikirler.erkekleride çok iyiside war çok kötüsüde.bi arkadaşın yazdığı gibide serserisi çok bol.