' Konyalı ' Önyargısı ???

ezberbozanlale

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
11 Mayıs 2011
576
2
Konyalı arkadaşlardan çok özür dileyerek başlıyorum ve bu saçmalığa hiçbi tarafından katılmıyorum ...

arkadaşlar nişanlandığımda etraftan konyalılar hakkında bir sürü saçma sapan şey duydum.(şu an o insanla evliyim çok mutluyum)
başta yakın çevrem pek sıcak bakmadı sırf konyalı oluşu sebebiyle.
anlamadığım bi antisempatileri var konyalılara.
uzak yakın tanıdıklardan nişanlın nereli sorusuna konyalı dediğimde sanki büyük bi talihsizliğe doğru gidiyomuşum gibi bakıyolardı insanlar.
konya erkeği sert olur , baskıcı olur , kıskanç olur vs..
daha bir sürü deli saçması.
şu an herşey yolunda saçmaladıklarını anladı çoğu ama bu düşüncelerinden eksilme oldu mu bilmiyorum.
aralarında çeşitli memleketlerden olanlar var konyalı birileriyle bi anlaşmazlık mı olmuş,bi problem mi yaşamış hemen bi genelleme yapılıyo sanki hepsi aynı gibi.
iyice abartıp ' afyonun kaymağı konyanın manyağı ' , ' her ilden bi manyak getir konyadan tuttuğunu getir ' derler filan...
tam bi paranoya.
bi de senin ettiğini çorumlu etmez gibi bi latife var ama onun böylesine bi önyargı içerdiğini sanmıyorum şakayla söylenen bişey.
benim yakın çevremde de vardı bi sürü bu memleketten insan,en yakın arkadaşım konyalıydı ve çok seviyodum hala da severim.
ama 1 değil 2 değil insanlarda böyle bi bakış olunca dedim ki acaba benim gördüğüm kadarıyla mı sınırlı bu saçmalık,yoksa başka şehirlerde olup çevresinde benzer şeyler duyan var mı konyalılar hakkında ???

Son düzenleme:
BNDE KONYALIYIM KARADENIZLERLE EVLIYIM ama konyanın erkeği kötüdür diyemem namazında nıyazında olurlar mevlana şehri bilirsiniz:) illaki bir sepetten çürük çıkar

Benimde nişanlım Konyalı iki üç hafta sonu düğünüm var canım bizim ailemizde öyle bi sıkıntı olmadı Kırşehirliyiz biz. Tek sıkıntı bizim oralarda başka yere kız verilmez-(di) o nedenle biraz garip karşıladılar hatta bizim burda evlenecek oğlan yokmuydu falan bile dediler gerçi artık bu tabuda yıkıldı yeni damatlarla birlikte Gerçi herhangi bi tepkileri olsada umurumda olmazdı ben o insanı 7 yıl tanımışım ve evlenmeye karar vermişim gerisi onları pek ilgilendirmezz

çürük heryerden çıkar ha benim memleketimin bütün insanları iyidir de diyemez kimse tüm konyalılar şöledir böledir de diyemez.ama bu epey canımı sıkmıştı şükür evlebdim kurtuldum.ha bunlar beni etkileyo muydu hayır sevdiğim kişiyi tanıyodum ve benim için bi önemi yoktu nereli olduğunun.kişiliğiydi benim gözümde..
nedir bu memleket ayrımcılığı anlamıyorum

aynen bana da söylendi bunlar.benim de yakın çevremde il dışına evlenen olmadı hiç.gurbetti konyalıydı derken evlendik gitti.hiç de gurbet sıkıntısı çekmedim insan sevince zorlanmıyo.bunun sebebi insanlardaki dar görüşlülük biliyorum.alışageldikleri şeyler dışındaki bi durumu tuhaf karşılıyolar bunun aşılması lazım.eminim biçok yerde de vardır bu

"konyadan kız al ama konyalıya kız verme" de derler
ben konyalıyım, kabul etmek lazım öküzü bol bi şehir, ama bu ne genelleme yapmanın, ne insanlara önyargıyla yaklaşmanın ne de yeni kurulacak bir yuva söz konusu ise insanları acabalara sevk etmenin doğru olduğu anlamına gelmez.. bence bu önyargı durumu konyalı veya başka bi şehirli olup olmamakla alakalı değil, kendine yabancı olanı yadırgamakla, özümseme süreci ile alakalı bi de insanlardaki olumsuzu düşünme ve düşündürtme ruhuyla..

benim erkek arkadaşım da konyalı ve ciddi düşünüyoruz...
ama böyle bir şeyi ilk defa sizden duyuyorum
bana da çok sordular damat nereli diye konyalı dediğimde hiçbirinden hiçbir tepki görmedim..
türk erkeğinin hangisi kıskanç vs. değil ki canım..
insanların ağzı torba değil ki büzesin...
sen onlara doğma büyüme istanbullu deseydin de söyleyecek bişeyler bulurlardı emin ol tatlım
sıkma canını boşver

bence bunun konyalı olmakla ilgisi yok..
nerden olursa olsun kültür farklı önemli. bir de acaba konu sahibi nereli.
mesela akdenizde antalya alanya gibi illerde konyalılara önyargı fazladır..

konyanın kendine has bi kültrü var durumları olduğu halde evlenince erkeğin ailesiyle yaşayanlar var mesela
memleket neresi olursa olsun böyle bişey size normal gelmiyosa zorlanırsınız

her şehirden farklı farklı insanlar çıkıyo, önemli olan eşiniz ve eşinizin ailesinin bazı garip adetlere ne kadar bağlı olup olmadığı
sonuçta her yörenin bilmeyene abes gelebilecek adetleri var..

ben egeliyim uşak-afyon-denizli karışık
eşim karabüklü..

bazı şeyler gerçekten farklı alışamıyosun ama değişmeyeceğini kabulleniyosun
dini ve sosyal açıdan ailelerin yaşayışları benzer olunca diğer farkılıklar göze batmayabiliyo

en eğlencelisi eşimle benim yöresel konuştuğumuzda oluşan şive çeşitliliği..

taş düşebülü ayı çıkabülü derler ya aynı öyle konuşuyo sülalesi, kendisi istediğinde kullanır tabi
benim de klasik egeli konuşması gelceez gitceez gibi mesela

bi çocuğumuz olursa annane ve babannesine gittikçe kafası karışcak kesinlikle

evet Antalyalıyım ben.peki niye akdeniz bölgesinde öyle dediniz anlamadım ?sebebi nedir bunun?

aynen bu şive karışıklığı bizde de var.güzel aslında birbirimize yerel konuşmalarımızı öğretip anlamlarını sölüyoz komik oluyo bazen.bizde de gitmeecen gelmecen vs.var ve eşim bayılıyo
çocuğumz olursa antalya konya kırması bi dil çıkcak ortaya

haklısın canım memleket dışı biri uzaylı gibi görülüyo malesef.ayrca dediğim gibi bu bana hiç dert olmadı
bi alıp veremediğim yok güzel ülkemin herhangi bi memleketlisiyle ...

evet Antalyalıyım ben.peki niye akdeniz bölgesinde öyle dediniz anlamadım ?sebebi nedir bunun?

konyalı değiliz ama konyada yaşıyoruz..
arabamız 42 plaka.. antalyaya tatile gittiğimizde bi benzinlikte adam sormuştu konyalı mısınız diye
hayır deyince başladı anlatmaya
konyalılar böyledir öyledir diye.. adamın yaptıgı genellemeye katılmadığımı belirteyim de önce..

konyada sofu gezerler hanımlarına kızlarına herşeyi yasaklarlar sonra buraya gelip bi rus vs bi kadın bulup kasılırlar çocuklarının rızkını burda yerler..dedi adam..

bence bu davranışın memleketle ilgisi yok.. her memleketten böylesi çıkar..
sanırım antalyalıların çok dikkatini çekmiş bu..

tatilde arabayla ufak bi kaza yaptık maddi hasarlı.. inan konyada ödeyeceğimizin iki katını ödedik
sırf konyalı ön yargısından

Son düzenleme:

inan konyada ödeyeceğimizin iki katını ödedik
sırf konyalı ön yargısından inanmıyorum ya
bu boyutlarda olduğunu bilmiyodum doğrusu
demek ki benim çevremden fazlası varmış dediğiniz gibi
olaya bi de konyalı hanımlardan yorum bekliyorum aslında kocaları hakkında ?

ben 5 sene konyada yaşadım.üniwersite için.ilk gittiğimde yadırgadım.erkekler de kadınlarda yüzünü buruşturarak bakıyor sana.ama son dönemlerde daha gelişti düşünceler fikirler.erkekleride çok iyiside war çok kötüsüde.bi arkadaşın yazdığı gibide serserisi çok bol.

hem sofu hem gelenekçi hemde serserisi bol.gerçekten karmaşık baya

zamanla değişecektir hepsi.ama bazı şeyleri tam silinmez

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…