Allahü ekber diyerek başlıyorum o zaman. Öncelikle söylemeliyim ki baba tarafım da o civardaki başka bir ilden. Ben de Konya'ya dedemin miras işlerine sebep gittim.
1. Bu kadar sofu insan ancak Mekke'de falan bir arada olur, sokakta çarşaflı kadın, cübbeli erkek sayısı çok fazla.
2. Rahatsız edici insanlar değiller yani cübbeli sarıklı bir amca yazlık kıyafetli kadın görse gözlerini dikip bakmaz diyorum
3. Öte yandan burda kısa kollu veya askılı tişört giyip sokağa çıkamazsınız bence
4. Her muhafazakar görünen şehir gibi burda da tonla acaiplik var, Konya da şehvet ve zinanın başkentlerinden biri diyebilirim

Gittiğimde tanıştığım bir devlet görevlisinin, bir de emniyet mensubunun söylediklerine göre erkekler muhafazakar görünüyor amma varlıklı olanlar mutlaka kapama tutuyor, imam nikahı yapıyor.
5. Yiyecekler çok şahane ve inanılmaz uygun fiyatlıydı ben gittiğimde. 3 kişi etli ekmek yemeye gittik o kadar çok pide getirdiler ki sayamadık ve Ankaranın 4te 1i para ödedik abartısız. Her şey çok lezzetliydi