- 4 Ekim 2012
- 16.661
- 32.977
- 798
- Konu Sahibi kalbimparamparca
-
Samsunlu, sivaslı, orduluları ve arnavutları da tanımıyorsunuz öyleyseyok tanışmadım annanem makedonyalı bursaya gelmişler. Tüm akrabalarımız da orda genelde bir arada yaşadıkları için bilmiyorum
Samsunlu, sivaslı, orduluları ve arnavutları da tanımıyorsunuz öyleyseben saydığım bütün memleketlerden ennn az birer aile tanıyorum Bursada
Bayburtlu bir aile ve Denizlili arkadaşımla Erzurumlu eşi de var tanıdığımarnavut benim ailem onlara hakimiz
babam da kosovalı zaten. Onların da çok sayıda akrabası var. Boşnakları ve çerkesleri biliyorum. Bizimkilerle daha iyi geçinen azınlıklar yine. Karadeniz ve doğululara biz denk gelmedik
Konuyu açan kişiye yorum yapılıyor burada. O beğenmezse yorum yapar. Siz durduk yere benimle atışma gereği duydunuz ondan begenmedmTamam doğrudur o da sizin tecrübeniz , bana denk gelmedi gayet rahat yaşadım da niye sanki şahsınıza hakaret etmişim gibi beğenmedim attınız yoruma onu anlamadım.
Şükret canım sadece laf atmışlar benim popoma ellediler Bursa çok kötü bir yer gelmeyin haberiniz olsun. Bursa'da bulundum orda da bana laf attılar han
Çok enteresan gerçekten, sizinle atıştığımı mı düşündünüz? Oysa gerçekten tecrübenizi merak edip öğrenmek istemiştim. Oysa olaylara bakış açınız belliymiş zaten. Neyse ben kibarlığımı korumaya devam edeyim, rica ederim alıntı yapmayın. İyi geceler.Konuyu açan kişiye yorum yapılıyor burada. O beğenmezse yorum yapar. Siz durduk yere benimle atışma gereği duydunuz ondan begenmedm
Kesinlikle o kadar doğru ki..Konyaliyim Antalya'da doğdum büyüdüm Antalya'ya göre öyle gelişmiş bı şehir ki yerde çöp bulamazsın yolları evleri düzenli insanları saygılı toplu taşımada çit çıkmaz en çok buna şaşırmıştım ben.Kuzenlerimin hepsi açık askılı giyenide var şort mini giyenide...On yargıları hayretle okudum yok zinanın başkenti yok yobazlar...Valla görüp yaşayanların yazdığına asla inanmıyorum bende..Konya ozellikle gelişmekle son 5 yılda çığır açan bı şehir...İnsanı da kendi halindedir.Bakmayin burda yazan saçma sapan yorumlara...En doğru bilgileri birinci ağızdan vermeye geldimKonyalıyım İstanbul’da doğdum büyüdüm tesettürlü değilim. Bir dönem Konya’da yaşadım sonra tekrar İstanbul’un kaosuna döndüm çok pişman oldum şimdi tekrar oraya dönmenin yollarını arıyorum. Bir kere inanılmaz düzenli temiz bir şehir. İklim açısından en kurak şehirlerden biriyken yemyeşil parklar oluşturmuşlar. Mesire yerleri piknik alanları çok fazla. Yakın çevrede gezilebilecek güzel ilçeleri var sille başta olmak üzere. Konya hep düz bilinir ama Güney ilçeleri dağlıktır o yüzden çeşitlilik de fazla bir yer ova düzlük bir yer dağlık... gezilip görülecek çok ilçesi var Beyşehir Seydişehir Akşehir vs. Ege’ye Akdeniz e de yakın sayılır tam ortada bir yerde. Gelelim şu herkesin dilinde olan insanları yobaz kelimesine!!! Bir kere bunu diyenler ya Konya da yaşamamış dışardan önyargıyla konuşuyor ya da yıllar önce çok kısa bir süre varoş kesimlerine gitmiştir ki o varoş yerler her şehirde var Antalya’da Kepez İstanbul’da esencılıs lar Ankara da Sincan vs.. ben İstanbul’da doğup büyümüş bir insan olarak İstanbul’da toplu taşımada ya da diğer sosyal ortamlarda insanlarla yaşadığım hiç bir sıkıntıyı Konya da yaşamadım. Şehirde keşmekeş yok bir huzur var insanlar İstanbul’daki gibi gerilmiş yay misali gergin dolaşmıyorlar. Ben her anlamda memnun kaldım yeri geldi tişörtümü de giydim elbisemi de İstanbul’daki hanzoların hiç birine orda rastlamadım. Konya da sıkıntı yaşadığını söyleyenler nerde nasıl yaşamış merak ettim doğrusu. Selçuklu civarında oturmayı düşünüyormuşsunuz zaten orada memur çalışan kesim çoğunluktadır sıkıntı yaşamazsınız. Selçuklu ve Meram merkezde yaşanılacak en güzel yerlerdendir. Karatay biraz sıkıntılı bir bölge. İstanbulun bağcıları gibi. Umarım memnun kalırsınız. He bir de bu kadar laf söylenir ama gidenler de kolay kolay dönmez şehrin düzenli yaşamından kopmak istemezler. Umarım siz de memnun kalırsınız.
O sizin düşünceniz, bu benim.
Sizin yaşadığınız yer öyle olabilir ama kimsenin burada yalan söyleyecek hali yok. Herkes deneyimlerini paylaşıyor. Konya muhafazakar bir şehir. Neyse.
Ne kadar terbiyesizce bı yorum. Yorum yazmak istediğini söyleyebilme hakkı tanimiyor sanaAllah derler ama Allahin yasakladigi her seyi yaparlar.Zinanin baskenti Konyadir benim gozumde
Vallahi yaşasaydı Mevlana alnından öperdi reisMuhafazakar kelimesine kimsenin takıldığını sanmıyorum. Konya muhafazakar bir şehirdir, dini bütün ve bunu dolu dolu yaşayan bir şehirdir, Cuma namazına giderken hiç bir esnafın acaba hırsızlık olur mu diye düşünmeden kepeneklerini kapatmadığı bir şehirdir. Teyzelerin çocukları kuzum diye sevdiği bir şehirdir. Trafik kurallarının en iyi işlediği şehirdir, Türkiye'de trafikte göbekte kimin önceliği olduğunu bilen KADIN sürücülerin olduğu tek şehirdir. Erkeklerin eşlerine avrad değil HAN'IM dedikleri şehirdir. Bu saydıklarımda rahatsız ediyorsa size söyleyecek sözüm yok.
Ben en azından doğruya doğru derim ama zinanın başkenti demek ne demektir ?
Mevlana, Şems-i Tebrizi gibi büyük düşünürlerin yaşadığı şehre, Anadolu Selçuklu'ya başkent olmuş bir şehre sen nasıl zinanın başkenti dersin?
Ağzından çıkanı kulağın duyacak, Konya'yı bırakın bir kenara hiç bir bölge için böyle bir terbiyesizliğe izin vermedik.
Benim tepkim bunadır. Açın ilk sayfaları okuyun, neler yazılmış. Yazılanlar yenilir yutulur cinsten değil. Yani tepkiler size değil sayın @Oliviaa
Açıklama için teşekkür ederim Kazen abi.Muhafazakar kelimesine kimsenin takıldığını sanmıyorum. Konya muhafazakar bir şehirdir, dini bütün ve bunu dolu dolu yaşayan bir şehirdir, Cuma namazına giderken hiç bir esnafın acaba hırsızlık olur mu diye düşünmeden kepeneklerini kapatmadığı bir şehirdir. Teyzelerin çocukları kuzum diye sevdiği bir şehirdir. Trafik kurallarının en iyi işlediği şehirdir, Türkiye'de trafikte göbekte kimin önceliği olduğunu bilen KADIN sürücülerin olduğu tek şehirdir. Erkeklerin eşlerine avrad değil HAN'IM dedikleri şehirdir. Bu saydıklarımda rahatsız ediyorsa size söyleyecek sözüm yok.
Ben en azından doğruya doğru derim ama zinanın başkenti demek ne demektir ?
Mevlana, Şems-i Tebrizi gibi büyük düşünürlerin yaşadığı şehre, Anadolu Selçuklu'ya başkent olmuş bir şehre sen nasıl zinanın başkenti dersin?
Ağzından çıkanı kulağın duyacak, Konya'yı bırakın bir kenara hiç bir bölge için böyle bir terbiyesizliğe izin vermedik.
Benim tepkim bunadır. Açın ilk sayfaları okuyun, neler yazılmış. Yazılanlar yenilir yutulur cinsten değil. Yani tepkiler size değil sayın @Oliviaa
Vallahi yaşasaydı Mevlana alnından öperdi reis
Ayrıca madem Konya yobaz bir şehir değil, öyleyse neden çoğu marketinde içki reyonu yok? İsteyen içer, isteyen içmez kimene?
Ayrıca madem Konya yobaz bir şehir değil, öyleyse neden çoğu marketinde içki reyonu yok? İsteyen içer, isteyen içmez kimene?
Ne söylenebilir ki daha bu sözlerin üstüne. Sonuna kadar haklısın reis..Konya'ya gitmeyeli 20 yıl belki 30 yıl olmuştur.
Konya'da yaşar mıyım?
Yaşamam ama kimseye de git yaşa veya sakın diyemem. Bana hitap etmez ama sana eder, belki seni de bozar.
Annenin, dedelerinin, soyunun sopunun geldiği şu anda ölülerinin yattığı şehre de bu lafları dedirtmem...
bak ne diyorum ben yaşamam! yaşayamam ama gidip te gömmem, orada yaşayana saygısızlık etmem
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?