Konya nasıl bir şehir ?

yok tanışmadım annanem makedonyalı bursaya gelmişler. Tüm akrabalarımız da orda genelde bir arada yaşadıkları için bilmiyorum
Samsunlu, sivaslı, orduluları ve arnavutları da tanımıyorsunuz öyleyse ben saydığım bütün memleketlerden ennn az birer aile tanıyorum Bursada çok kozmopolit bir yer. Düşünsem bşka da bulurum hatta

Samsunlu, sivaslı, orduluları ve arnavutları da tanımıyorsunuz öyleyse ben saydığım bütün memleketlerden ennn az birer aile tanıyorum Bursada

arnavut benim ailem onlara hakimiz
babam da kosovalı zaten. Onların da çok sayıda akrabası var. Boşnakları ve çerkesleri biliyorum. Bizimkilerle daha iyi geçinen azınlıklar yine. Karadeniz ve doğululara biz denk gelmedik

Bayburtlu bir aile ve Denizlili arkadaşımla Erzurumlu eşi de var tanıdığım neyse yeter bu kadar yoksa 81 vilayetten tanıdık bulacağım

Tamam doğrudur o da sizin tecrübeniz , bana denk gelmedi gayet rahat yaşadım da niye sanki şahsınıza hakaret etmişim gibi beğenmedim attınız yoruma onu anlamadım.
Konuyu açan kişiye yorum yapılıyor burada. O beğenmezse yorum yapar. Siz durduk yere benimle atışma gereği duydunuz ondan begenmedm

Yakın arkadaşım atandı iki kere ziyarete gidip bir kaç gün kaldık. Muhite göre değişiyor. Merkezi ve üniversiteye yakın kısımları gayet rahat. İstediğiniz gbi gezersiniz. Hatta ben birinde ramazanda gittim starbucks açıktı, kahve içtik. Elbette içerde ama gayet açıktı her yer. Alkol bulmak sıkıntı. Büyük marketlerde alkol reyonu yoktu.

Konuyu açan kişiye yorum yapılıyor burada. O beğenmezse yorum yapar. Siz durduk yere benimle atışma gereği duydunuz ondan begenmedm
Çok enteresan gerçekten, sizinle atıştığımı mı düşündünüz? Oysa gerçekten tecrübenizi merak edip öğrenmek istemiştim. Oysa olaylara bakış açınız belliymiş zaten. Neyse ben kibarlığımı korumaya devam edeyim, rica ederim alıntı yapmayın. İyi geceler.

Kesinlikle o kadar doğru ki..Konyaliyim Antalya'da doğdum büyüdüm Antalya'ya göre öyle gelişmiş bı şehir ki yerde çöp bulamazsın yolları evleri düzenli insanları saygılı toplu taşımada çit çıkmaz en çok buna şaşırmıştım ben.Kuzenlerimin hepsi açık askılı giyenide var şort mini giyenide...On yargıları hayretle okudum yok zinanın başkenti yok yobazlar...Valla görüp yaşayanların yazdığına asla inanmıyorum bende..Konya ozellikle gelişmekle son 5 yılda çığır açan bı şehir...İnsanı da kendi halindedir.Bakmayin burda yazan saçma sapan yorumlara...

O sizin düşünceniz, bu benim.
Sizin yaşadığınız yer öyle olabilir ama kimsenin burada yalan söyleyecek hali yok. Herkes deneyimlerini paylaşıyor. Konya muhafazakar bir şehir. Neyse.

Muhafazakar kelimesine kimsenin takıldığını sanmıyorum. Konya muhafazakar bir şehirdir, dini bütün ve bunu dolu dolu yaşayan bir şehirdir, Cuma namazına giderken hiç bir esnafın acaba hırsızlık olur mu diye düşünmeden kepeneklerini kapatmadığı bir şehirdir. Teyzelerin çocukları kuzum diye sevdiği bir şehirdir. Trafik kurallarının en iyi işlediği şehirdir, Türkiye'de trafikte göbekte kimin önceliği olduğunu bilen KADIN sürücülerin olduğu tek şehirdir. Erkeklerin eşlerine avrad değil HAN'IM dedikleri şehirdir. Bu saydıklarımda rahatsız ediyorsa size söyleyecek sözüm yok.
Ben en azından doğruya doğru derim ama zinanın başkenti demek ne demektir ?
Mevlana, Şems-i Tebrizi gibi büyük düşünürlerin yaşadığı şehre, Anadolu Selçuklu'ya başkent olmuş bir şehre sen nasıl zinanın başkenti dersin?
Ağzından çıkanı kulağın duyacak, Konya'yı bırakın bir kenara hiç bir bölge için böyle bir terbiyesizliğe izin vermedik.
Benim tepkim bunadır. Açın ilk sayfaları okuyun, neler yazılmış. Yazılanlar yenilir yutulur cinsten değil. Yani tepkiler size değil sayın @Oliviaa

Vallahi yaşasaydı Mevlana alnından öperdi reis

Açıklama için teşekkür ederim Kazen abi.
Yorumları üstünden okuyup geçtim, açıkçası ne yazıldı ne çizildi bilmiyorum ancak size bu konuda hak verebilirim, bu cümlenin nasıl İzmir için kurulması yanlışsa Konya için hatta Türkiye'nin 81 ili için kurulması yanlıştır. Evet sevilmeyebilir, değişik bir şehir olabilir ama böyle birşeyle itham etmemek gerekir. Bu çok ağır bir cümle.

Vallahi yaşasaydı Mevlana alnından öperdi reis

Konya'ya gitmeyeli 20 yıl belki 30 yıl olmuştur.
Konya'da yaşar mıyım?
Yaşamam ama kimseye de git yaşa veya sakın diyemem. Bana hitap etmez ama sana eder, belki seni de bozar.
Annenin, dedelerinin, soyunun sopunun geldiği şu anda ölülerinin yattığı şehre de bu lafları dedirtmem...

bak ne diyorum ben yaşamam! yaşayamam ama gidip te gömmem, orada yaşayana saygısızlık etmem

Son düzenleme:
Ayrıca madem Konya yobaz bir şehir değil, öyleyse neden çoğu marketinde içki reyonu yok? İsteyen içer, isteyen içmez kimene?

Abla Allah aşkına hayatında nereleri gördün bir yazsana, yurtiçi ve yurtdışı hepsini yaz ! bak yurtiçi yurtdışı...

Lütfen yanlış anlama yaşını da bilmiyorum ama her yaşın sayısı kadar ülke gezmişimdir, (saydım rakam hatalı) şu alkolü Türkiye kadar hiç bir yerde bu kadar rahat bulamadım.

Bana şuraya yazsana Türkiye'de hangi market grupları alkol satıyor ?

Mesela Migros satıyor değil mi ? Yahu burada ki(seymen) Migros'ta alkol yok bu sebeple ben 20 km ileride ki Migros'a gidiyorum. Yobaz mı şimdi burası ? Hatta ben şikayet ettim yahu bu Migros'ta nasıl içki olmaz diye...

Amerika'da hiç bir markette hatta market grubunda Alkollü içki satılmıyor Amerika sofu mu ? Bak senin mantığına göre işledim.

Son düzenleme:
Ayrıca madem Konya yobaz bir şehir değil, öyleyse neden çoğu marketinde içki reyonu yok? İsteyen içer, isteyen içmez kimene?

ilk mesajlara bakmadın mı Türkiye'de en çok ALKOL tüketilen şehir Konya yorumlara baksana ....

Alkol ile içkiyi birbirinden ayıramayan yurdum insanı manzaraları

Ne söylenebilir ki daha bu sözlerin üstüne. Sonuna kadar haklısın reis..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…