Bende de pko vardı hemde prolaktinim yüksekti, iki yıl içerisinde 20 kilo almıştım. Kistlerim vardı Ama benim yumurtlama da bir sorunum yoktu. Adetlerimde düzenliydi. Yani hamileliğe henüz engel değilken tedavi oldum ben.
Sana tavsiyem öncelikle endokrinoloji uzmanına git. Medovada endokrinoloji uzmanı Mehmet Çölbay var, pko olduğumu kadın doğumda öğrenip sonra direkt endokrinolojiye gittim, beni o tedavi etti. Kendisi fazlasıyla ilgili. Öncelikle kilo verip, insülin direncini kırman lazım. Zaten pko'nun temelinde insülin direnci sorunu yatar. Bu acı ama gerçek. Tamamen gebeliğe engel bir durum haline gelebiliyor. Tedaviden sonra hamile kalmayı dene. Şuan yine kadın doğuma gitmen çok mantıksız olur ve yine hayal kırıklığına uğrarsın, her işin bir uzmanı var. Pko; tamamen strese ve insülin direncine bağlı hormonal bir bozukluk ve tedavi olmadıkça artar, hamilelik için daha çok beklemek zorunda kalırsın. Lütfen önce bir endokrinoloji uzmanına git. Birçok hastanenin bu polikliniği var. Sıkı bir tedaviyle 3 ayda bile çözebilirsin.
İlle Kadın doğum diyorsan tavsiyem; Medova Fuat Demir ve Medicana Hüsnü Alptekin'i öneririm. Özellikle Fuat bey, çok ilgili ve alanında çok başarılı.