Konut kredisiyle ev

şuan en uygunu yapıkredi bankası 0,85 ile veriyor geçen hafta eşim sormuştu bizde evi değiştirmeyi düşünüyoruz üstüne kredi çekip sıfır daire almak için ama 2000 lira kadar da kredi masrafı varmış eksper ücreti sigorta falan...
4.500, 5000 gibi bi tutarda tapu masrafı var, ayrıca emlakcı parası falan fazladan 10.000 lira gidiyor.

evimiz 80 m2 85.000 tl . çektiğimiz kredi 55.000 bin
masraflar emlak komisyon 1.500
belediyeden rayiç bedel öğrenmek için 65 tl
tapu harç+döner sermaye 1.750(rayiç bedel resmi olarak düşüktü ev m2 side küçük olduğundan tapu harcı bu kadar)
bankaya exper 376
bankaya dask ve sigorta 176 (hayat sigortası 500-600 tutarmış her yıl ödeme zorunlu diye yaptırmadım)
kredi faizi 5 yıl için 15.000tl
(NOT:kampanyadan dolayı kredi tahsis falan ödemedik )

şuan en uygunu yapıkredi bankası 0,85 ile veriyor geçen hafta eşim sormuştu bizde evi değiştirmeyi düşünüyoruz üstüne kredi çekip sıfır daire almak için ama 2000 lira kadar da kredi masrafı varmış eksper ücreti sigorta falan...
4.500, 5000 gibi bi tutarda tapu masrafı var, ayrıca emlakcı parası falan fazladan 10.000 lira gidiyor.

canım bizde 0.85 le vakıfta kampanya vardı gerçi bizim exper erken geldiği için o faiz uygulandı faiz oranları dolar yükselişinden dolayı 2 puan arttı

Tapu masrafiniz toplam 3.200TL ,1600TL siz,1.600TL satıcı ödeyecek (80.000TL Üzerinden hesaplanınca) Döner sermaye harcı var oda 80 küsür liraydı en son. Bunun dışında abonelik masrafları olur, onlarıda halihazırda üzerinize bulunan abonelik bedellerini geri alarak kısmi olarak en azından halledebilirsiniz. 3-4 bin lirayı geçmez diye tahmin ediyorum.
Bankanızla anlaşıp bunlarıda krediye dahil edebilirsiniz hatta, banka masrafları (ekspertiz, dosya masrafı vb) masraflarıda dahil edebiliyordunuz eskiden bir soruşturun derim.
Hayırlısı olsun.
Almışsınız görmemişim, hayırli olsun, güle güle oturun.

Son düzenleme:
Tapu masrafiniz toplam 3.200TL ,1600TL siz,1.600TL satıcı ödeyecek (80.000TL Üzerinden hesaplanınca) Döner sermaye harcı var oda 80 küsür liraydı en son. Bunun dışında abonelik masrafları olur, onlarıda halihazırda üzerinize bulunan abonelik bedellerini geri alarak kısmi olarak en azından halledebilirsiniz. 3-4 bin lirayı geçmez diye tahmin ediyorum.
Bankanızla anlaşıp bunlarıda krediye dahil edebilirsiniz hatta, banka masrafları (ekspertiz, dosya masrafı vb) masraflarıda dahil edebiliyordunuz eskiden bir soruşturun derim.
Hayırlısı olsun.

Teşekkür ederim rayiç bedel sandığımızın altındaymış bu yüzden 1750 ödedik harçla birlikte

Hayırlısı olsun.

'Tapu masrafiniz toplam 3.200TL ,1600TL siz,1.600TL satıcı ödeyecek':KK57:
biz 1750 ödedik daha pahalıya geldi o zaman

110 bin kredi cektik tapu masrafi 5bin odedik faturalar ve abonelikler icin bin lira gitmistir tasinmayi da kendimiz yaptik para vermedik esim esnaf krediyi tek basina oduyor ben yakinda isten ayriliyorum ayda 1500lira oduyoruz zor birsey degil gozunuz korkmasin

5 yıllığına 60bin tl lik kredi çekmiş olsanız 2,5 yılı ödenmiş olsa şimdi borcu tamamen kapatmak isteseniz yani kalan 2,5 yıl toplam ortalama ne kadar eder acaba 30 binden fazladır muhtemelen faiziyle birlikte ama acaba erken ödeniyor diye indirime gidilebilir mi ?

Merhaba arkadaşlar konut kredisiyle ev almak istiyorum ama eşim gözümü çok korkutuyor kredi tapu masrafları 10bin civarı tutar diye.ALmak istediğimiz ev yaklaşık 8o bin tl 2+1 . Bilen varsa masrafımız ne gider acaba vergi dosya abonelik ne istiyorlar.şimdiden teşekkür ederim.
eşin seni kandırmış. ev almak istemiyor mu eşin?
80 binlik ev için ne kadar kredi çekeceksin?
4000 lira tapu+400 TL döner sermaye veriyorsun tapuya. Ama banka tamamen farklı ve kapsamlı.

X